Kızlar bı bakıverin , evlilik ve görevler

hayır daha açık yazardımda bunca yıllık kk lıyım dini muhabbete çekilmeye yatkın konu asıl senin ellerine sağlık benden daha üsluplu yazdın

Sizlere bunları kim öğretiyor Allh aşkına.Güzelim dinimiz ne hale gelmiş,insan yorumlamalarıyla.Bu zihniyetle yetişmişsin,doğal olarak eşinde bu zihniyette.O yüzden seni emir eri olarak görüyor.Evlilik bu değildir.İslamiyet kocaların memnuniyeti üzerine kurulmamıştır.Cennete gitmenin anahtarı kocaya hürmetten geçmez.

Dinimizde erkek böyle söyleyince sorun olmuyor mu. Bırakın allah aşkına. 2 taraf için de geçerli kurallar var. Emrediyorum nedir ya. İslam köleliğe karşı. Birzahmet öğrensin. Bu insanlar hep kadının yapması gerekenler üzerinde neden duruyor sadece

Önce bi okuyun araştırın dinimizi öğrenin. Sonra da o hödük kocaniza öğretin. Belli ki o da sizin gibi dini toplumun hurafelerinden, safsatalarindan öğrenmiş...

Eşiniz hep mi böyleydi ? Siz hep ona karşı saygıliydiniz da o birden böyle biri mi oldu ? Eğer öyleyse ya bu 'öküzü' güdersin, ya da o evden gidersin.. o koca değişmez.

Sohbet pek guzel ilerlemis vallahi zevkle okudum. Dini paylasim bolumune bile tasinabilir.

Bu kuran yorumlama konusunda cok buyuk celiskiler var. 632 yilinda yanilmiyosam indirilmesi tamamlandi. Esas metinin gunumuze kadar geldigi kesin. Degistirildigine dairhic bir kanit yok. Ama o kadarcok zaman gecmis ki aradan bazi kelimeler anlam kaymasina ugramis. Bazilarinin kullanim miasi dolmus. Kelimelerin koklerine kadar inip ne anlama geliyo bakiliyo. Kuranda nerelerde kac kere gecmis. Gectigi yerlerde de ayni anlamda mi kullanilmis tek tek bakilmasi gerekiyo.
Mesela gecen hafta pelin ciftin programinda Zülkarneynin oldugu ayetleri yorumladilar. Orda yol anlaminagelen bi kelime var. Ama kuranin icerisinde yol kastedilirken bu anlama gelen baska bir kelime kullanilmis diger yerlerde. Burada farkli. Peki bunun anlami ne diye arastiriyolar bunun gök yolu anlamina geldigi kanisina variyolar en sonunda.
Ama kimisi hala normal yol demeyi tercih ediyo. Cunku gök yolu onlar icin bi anlam ifade etmiyo.

Ögrendigim tek bisey var o da asla tek bir kaynaktan okumamak gerektigi.

Kafama bisey takilirsa okurum arastiririm. Mantigima yatarsa uygularim yatmazsa uygulamam. Allah bana akil vermis fikir vermis. Birilerinin pesinden gitmemi isteseydi muhtemeleb koyun olurdum.

Evet dinimizde kocaya hizmet var da, sizin koca pek olmamış, yani her lafı söyleyip hizmet beklemek çok yanlış. O güzelce söyleceyecek siz o zaman yapacaksınız.

Ben anlamadim yaa. Hem öldürürüm, gömerim, kafanı ezerim diyo diyorsunuz. Bi yandan da iyi biridir falan diyorsunuz. Sonra o gömen kocadan çay doldurmasini, yemek yapmasını falan bekliyosun. Sonra o kafa ezen koca size kızdı diye pişman oluyo 'hayatım sana tatlı yapayim poğaça yapayım mı' diyor. Bunlar ne yaman çelişkiler ? Bunların hepsi aynı kişiler mi ben anlamadim...
Burda anlattığınız eşiniz ile en başta anlattığıniz kişi arasında dağlar kadar fark var.

benim kocamda emreder.. bence her zaman haklı çikar kocam.. dinliyorum bölece yanlış felan da yapmıyorum..
tatlı dille hayatım şunu getirirmisin diyorum oda hoşuna gidiyo tamam getireyim hayatım dyo:)
kabaca davraninca hiç bişey yapmaz.. bu sorunu çözmüşüm bile erkekler tatlı dil isterler..
evlliğin temeli saygı sevgi güven.. üç şeye yapmak zorunda:)

Evet dinimizde kocaya hizmet var da, sizin koca pek olmamış, yani her lafı söyleyip hizmet beklemek çok yanlış. O güzelce söyleceyecek siz o zaman yapacaksınız.
bencede herşey kadin yapmak zorunda degil..
düşün çalışan bi bayan olsada mecbur yardim etmek zorundalar.. çünkü kadinlar erkeklerden kat kat yoruluyor güçsüzler. erkeklerde çok güçlü yapabilecek kabiliyete sahiptirler:)
bide kocadan beklemek de yanlış.. ondan yapmani istiyceksin.. bence haklisin..

Babamda bana hep benim evim benim kurallarım itaat edeceksin der bende hiç etmem. Hepte ben haklı çıkarım.
Benim adıma ha babam ha kocam karar vermiş ben vermedikten sonra benim yaşamamın ne anlamı var?
Kendinize verdiğiniz değer bu kadar iken eşinizin dostunuzun size ne kadar değer vermesini bekliyorsunuz?
Ben kendi kararlarımla hayatımı yönlendiremeyeceksem, ben oradan oraya sürükleneceksem yaptığım sevap günah benim mi babamın mı kocamın mı ?
Tövbe haşa kula itaat etmek için yaratıldıysam neden aklım var neden iradem var neden yaşıyorum?
Kaderimizi kendimiz belirliyorsak çizdiğimiz yol bizim yolumuzsa herşeye kocam/babam karar veriyorsa ben niye varım?
O zaman Allah bana bunları sorgula diye beyin vermeseydi hayatta işkence olmazdı.

Zaten kocanız dini değerlere kıymet veriyorsa herşey kendiliğinden iyi olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…