- Konu Sahibi Hayalperest5
-
ya bu denetleme mevzusu oyle bı sakız kiBasılan kitaplar denetlenmiyo mu, atıyorum I love you seni seviyorum bunu başka nasıl cevirecekler ki,ben Arapça öğrenmek istemiyorum kendi dilimde alır sapır mı öğreniyoruz yani
canım bu aleme daldıysan ya dinsiz olarak çıkacaksın ya da bu iftiralara savaş açmış olarak...
faiz haram derler evet ama kuranda böyle yazmaz, riba haram yazar.
riba nedir, karşılıksız kazanç...
artık bu ifadenin içine ne koyuyorsan haramdır. ama dinden de çıkarmaz insanı.
ya da riba haram diye bir ayette görürsün ama yetimin hakkını kollamayı 100 ayette görürsün, adam kendi çocuğuna bakmaz ama faiz çekmedim diye övünür.
Ama canım çeviren adamda ehil kişisen ben değiliz ki,üst düzey adam bu konuda
ya bu denetleme mevzusu oyle bı sakız ki
mesela denetleme varda...
kızına sehvet duymayla ılgılı dıyanetın yazdıkları da var...
cunku denetleyen de kendıne gore yorumlar
allah kıtabı vermıs bıze hedıye bız okuyalım dıye
okutup baskasına soralım dıye degıl
ve peygamberınızı ornek alın demıs
Aynen öyle. Orada sadece örtünmek fiili geçer. Kafa baş ya da saç kelimesi yoktur. Bence işlerine geldikleri gibi çeviriyorlar sonuçta çeviren de erkekmuthıs bı fark var turkce mealın
mesela
kadınlar örtunmelı yazar mahrem yerınızı ortun der
bundan kımısı saç anlar kımısı göz kımısı bacak
ne anlarsa...
en guzelı kısı kendısı okuyup yorumlamalı
mesala kadın dovulur dıye bırsey asla yok tasvir hatası
Oncelikle ben direk anaparandan faiz yiyen de bankaya faiz yediren de bir insanım direk haram yazıyo hoşuma gitmese de böyle yani
kime göre neye göre ehil, zaten o tartışılmalı.
bir diyanet profesörü o kadar çok dini kaynak okuyor ki, çevirisini de bunların etkisinde yapıyor elbette. diyelim sünnetlere vakıf biri ise belki de kuranda çelişen bir kısım gördüğünde farklı aktarmayı seçiyor...
Ben yeni başladım ama hiç emzirmekle yemek yapmakla ilgili birsey okumadım dövmek dahi var
Emzirmek yemek yapma ev temizliği falan nerde yazıyo tam olarak
canım işte faiz diye daraltıyorlar sadece, yoksa "karşılıksız kazanç" ifadesinin içine çok şey girer, bu da bir çok kişinin işine gelmez, faiz diyelim derler.
Ama o zaman hiç fikir birliği olmaz ki herkes islam diye bambaşka şeyler yaşar
Ben arapça öğrendim diyelim okudum kendime göre yorumladım keza sen öyle ayşe fatma öyle, eee nasıl olacak bu iş
nisa da var .. istemezsin emzirmezsin eşin süt anne tutmak zorunda vs.
Ama o zaman hiç fikir birliği olmaz ki herkes islam diye bambaşka şeyler yaşar
Ben arapça öğrendim diyelim okudum kendime göre yorumladım keza sen öyle ayşe fatma öyle, eee nasıl olacak bu iş
Canim o zaman is bizim kitabımızda değiştiye kadar gider,herkes kendine göre cevirecekse yontacaksa bu insanlar nerden ne okuyacak senin okuduğun ne kadar doğru benimki ne kadar doğru o zaman
Türkçe mealin ne gibi bi farkı olacak ki ne yazıyorsa o çevriliyor işte, üslup hadi farklı olabilir diyelim ama ben cidden bebek emzirme ev işi falan okumadım Nisa kadınlar demek evet kadınlarla ilgili birçok sey yazıyo, ben mirasla ilgiki birseye bakmak için açtım ilk sonra epey bir daldım, yeni olduğum için aklımda
Aynı eşimi anlattın ayni dertler bende de var nerdeyseya kızlar daha öncede yazmıştım aslında Bayadır yoktum burda ama tekrar konuşmak ıstıyorum belkı farklı fikirler verırsınız . Tamam dinimizde koca emrettıgı şeyi yapmalıyız evet biliyorum koca razı olmayınca kadın cennete gıremıyor . Kadın susması gereken yeri bilecek vs .. Eşimle her eş gibi kavga ederız ama o istiyor kı istedıgı şeyleri hep yapayım ses çıkartmayayım bana uymasada yapayım . Bazen emredıyorum dıyor yapacaksın dıyor . Bende benımle bu şekilde konuşma dıyorum kendısıne daha nazik ol dıyorum bende ters tepiyor dıyorum bazen de kavga ettıgımızde bende sinirime hakim olamıyorum ağzımı tutamıyorum oda gelirm kafanı ezerim gömerim öldürürüm gibi laflar edıyor bende ıyıce kin tutuyorum sonra hıcbısey olmamış gibi konuşmaya çalışıyor kavga ettık bitti dıyor uzatma dıyor ama ben. Bayanım unutamıyorum o lafları . Hizmetini yapmamı ıstıyor ama nezaketle soyslemz Asya cay yap yemek var mı ? Gibilerinden evde olduğum ıcın beklıyor hızmet tamam haklı bekler ben evdeyım Bebek var ama çalışmıyorum gapmalıyım ama soyleyıs tarzından nefret edıyorum . Sanki bır senın bebegın mı var dıyor evde yatıyosın der vs vs şimdi haklı haksız yonlerımı soylemenızı ıstıyorum ben mı idare edemıyorum evliliği ve eşimi bende mı daha cok sorun var ya ? Mutsuzum
ana metnin değişmediğine inanarak karşılaştırmalı okumayı tercih ediyorum.
ama insan her ihtimali düşünmeli, ve şüpheyle yaklaşmalı düşüncesindeyim.
aklımı da devreye alarak hayatımı idame ettiriyorum,
en azından öbür dünyada Allahın karşısında kendi fikirlerimle duracağım,
şeyhimin veya bin yıl önce bir şey rivayet etmiş birinin aklıyla değil.
Allahın affediciliğine güvenerek, istesem de istemesem de orada kendim olacaksam, bu dünyada da kendim olmayı tercih ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?