Kızlar bı bakıverin , evlilik ve görevler

Basılan kitaplar denetlenmiyo mu, atıyorum I love you seni seviyorum bunu başka nasıl cevirecekler ki,ben Arapça öğrenmek istemiyorum kendi dilimde alır sapır mı öğreniyoruz yani
ya bu denetleme mevzusu oyle bı sakız ki
mesela denetleme varda...
kızına sehvet duymayla ılgılı dıyanetın yazdıkları da var...
cunku denetleyen de kendıne gore yorumlar
allah kıtabı vermıs bıze hedıye bız okuyalım dıye
okutup baskasına soralım dıye degıl
ve peygamberınızı ornek alın demıs

Oncelikle ben direk anaparandan faiz yiyen de bankaya faiz yediren de bir insanım direk haram yazıyo hoşuma gitmese de böyle yani

Ama canım çeviren adamda ehil kişisen ben değiliz ki,üst düzey adam bu konuda

kime göre neye göre ehil, zaten o tartışılmalı.

bir diyanet profesörü o kadar çok dini kaynak okuyor ki, çevirisini de bunların etkisinde yapıyor elbette. diyelim sünnetlere vakıf biri ise belki de kuranda çelişen bir kısım gördüğünde farklı aktarmayı seçiyor...

Ama o zaman hiç fikir birliği olmaz ki herkes islam diye bambaşka şeyler yaşar

Ben arapça öğrendim diyelim okudum kendime göre yorumladım keza sen öyle ayşe fatma öyle, eee nasıl olacak bu iş

Aynen öyle. Orada sadece örtünmek fiili geçer. Kafa baş ya da saç kelimesi yoktur. Bence işlerine geldikleri gibi çeviriyorlar sonuçta çeviren de erkek

Oncelikle ben direk anaparandan faiz yiyen de bankaya faiz yediren de bir insanım direk haram yazıyo hoşuma gitmese de böyle yani

canım işte faiz diye daraltıyorlar sadece, yoksa "karşılıksız kazanç" ifadesinin içine çok şey girer, bu da bir çok kişinin işine gelmez, faiz diyelim derler.

Canim o zaman is bizim kitabımızda değiştiye kadar gider,herkes kendine göre cevirecekse yontacaksa bu insanlar nerden ne okuyacak senin okuduğun ne kadar doğru benimki ne kadar doğru o zaman

canım işte faiz diye daraltıyorlar sadece, yoksa "karşılıksız kazanç" ifadesinin içine çok şey girer, bu da bir çok kişinin işine gelmez, faiz diyelim derler.

Faiz karşılıksız kazanç işte,bankada param var her ay yekten 500 tl ekleniyo üstüne benim herhangi bir emeğim var mı yok,piyango şu bu keza öyle

dinimimizde de erkeğin emretmesi dye bişey yok.... kadın ev işi yapcak dye bşey yok.... zorunlu deil ev işi kadının görevi deil sadece kocasına sunduğu hediye gbi ev işi yapmak.. evet kocasına itaat eden kadın cennetliktir peygamber efendimiz kızına şöyle bir vasiyette blunmuş cennete gtmek istyorsan çokca ev işiyle meşgul ol dye fakaat adamda karısına aynı şekilde yaklaşmalı benim eşim benim her yaptığıma yardım eder emir vermez. emir verse bende yapmazdım emrediyorum ne demek yaaa

Ben arapça öğrendim diyelim okudum kendime göre yorumladım keza sen öyle ayşe fatma öyle, eee nasıl olacak bu iş

zaten de öyle olması gerekmez mi, din kişiye özel değil midir.

ben okuduğumdan ne anladıysam o, kime hesap vericem, Allaha,
Allah benim ne anladığımı ve anlamak için uğraştığımı görmüyor mu,
ben Allahın karşısına şeyhim böyle anlamış ben de öyle yaptım diye çıktığımda değerli mi olacak yaptıklarım...

şimdı dogru bı tanedır
ama bunun yolu kısıye gore degısır

aslında 7 yasındakı bı cocugun anlayıp ezberleyebılecegı bı kıtapdır
ama bız ogrenıp okumak yerıne cevırılerı dınledıgımızde kafamız karısıyor

her cevırıde bıle kımısı ona der kımısı peygambere der kımısı yaradılana der

turkcede 1 kelımenın bı cok anlamı olabılır bunuda en ıyı anlayarak okumak gerekır belkıde buyuzden kuranı hatım edenler bırden fazla kez yapıyordur bunu

dedem çok kere hatım etmıs ve her seferınde daha ıyı okumus bana asla kımseye sorma sen arastır oku derdı
dedem hafız hocadır dedemın babasıda kuranı ezbere okurlardı... o bıle boyle dıyordu bana sen oku anla dıye

Canim o zaman is bizim kitabımızda değiştiye kadar gider,herkes kendine göre cevirecekse yontacaksa bu insanlar nerden ne okuyacak senin okuduğun ne kadar doğru benimki ne kadar doğru o zaman

ana metnin değişmediğine inanarak karşılaştırmalı okumayı tercih ediyorum.
ama insan her ihtimali düşünmeli, ve şüpheyle yaklaşmalı düşüncesindeyim.

aklımı da devreye alarak hayatımı idame ettiriyorum,
en azından öbür dünyada Allahın karşısında kendi fikirlerimle duracağım,
şeyhimin veya bin yıl önce bir şey rivayet etmiş birinin aklıyla değil.

Allahın affediciliğine güvenerek, istesem de istemesem de orada kendim olacaksam, bu dünyada da kendim olmayı tercih ediyorum.

öncelikle arapça gidi değil kuran tam olarak.. ve tam karşılığı olmayan bir sürü kelime var.. bu kelimeleride herkesin değişik çevirmesi normal.. ancak çeviri değil tefsir okursan daha anlaşılır olacaktır.. iyi bir tefsirde görüş farklılığı olsa diğerlerine yer verdiğinden o ayetten çıkan çıkabilecek farklı anlamlarıda karşılaştırma imkanın olur..

Aynı eşimi anlattın ayni dertler bende de var nerdeyse

Tamam dinimizde koca emrettıgı şeyi yapmalıyız evet biliyorum koca razı olmayınca kadın cennete gıremıyor
Ben en çok buraya takıldım. Pardon da kim demiş bunu.
Koca Allah mı da o karar veriyomuş. Tövbe tövbe.
Kim uyduruyo bunları.

Bende öyleyim,arkadaşlar hafifçe vur diyo kaba et falan demiş mesela,benim.için o da dayak kafa göz dalmakta, kocam popoma tekme atsa oh iyi kaba et orası mi dicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…