Kızlar bı bakıverin , evlilik ve görevler

Ayyyyhhhh müstehak sana gerçekten ya, kocaya hizmet safsatasına inanıyosan gerçekten müstehak sana..

Ne diyim, umarım kafana dank eder gerçekler de, kocana kendini ezdirmekten kurtulursun.

Komedi ya bide bu iğrenç safsataları din kılıfına sokuyosunuz. Sonra batı niye müslümanları küçümsüyor diyoruz. Hah işte sizin gibi adı müslüman olan, ama müslümanlığı zerre gram anlamamışlar yüzünden..

Neyse hoşçakalın, banlanacak olsam da yazdım rahatladım yani

Sen onun kafasını ezip onu gömsene.
Vallaha bak.
Ben de yardıma gelirim.

Konu sahibinin esinin yobazligindan çok konu sahibinin yobazligina kızıyorum. Bu zihniyete sahip kadınlar olduğu sürece böyle kendini tahta oturmuş ve elinde cennetin anahtarını taşıdığını zanneden örümcek beyinli adamlar çok olur..
Allaha böyle bir iftira atmaya da utanmazlar.Yahu Allah adildir.sirf kocaya itaat adı altında onun emirlerine uymadin diye seni cehenneme atmaz.
Önce dini öğrenin ondan sonra size din üzerinden birşey yaptırmaya kalkana cevabınızı verin.
Kocaya itiatsizlikten değil İslami carpitmanizdan dolayı gideceksiniz cehenneme haberiniz yok..

Ben babama karşı gelemem ama kocama asla babama gösterdiğim müsamahayı göstermedim.

Erkekler kadını sömürmek için islamın evlilik ile ilgili kurallarını işine geldiği gibi kullanıyor.
Peygamber efendimiz ev işlerinde eşine yardım edermiş. Şimdi yardım edene kılıbık deniyor.
İslamda kadının ev işi yapması zorunlu değil yapmasa günahı yok yaparsa sevap kazanıyor.
Kadın ev işi yapmasa erkek ya kendi yapacak ya birini tutacak.
Erkekler evi geçindirmek zorunda kadın çalıştığını eve vermesi gerekmiyor istediği gibi harcar.
Erkek kendi parasını arkadaşları ile yiyecek içecek ev geçimi kadına kalacak.
Ben erkeğim benim sözüm geçer diyecek bunuda yarım bilgisi ile islama dayandıracak.

Koynuna girerim ana babana saygı gösteririm çocuğu islam üzere yetiştiririm, yan gelip yatarım gerisi senin çalıp eve bak, ev işini yap yada yaptır , çocuk yetiştirmeye yardım et ve anama babama saygı göster . Temelde bildiğim kadarı ile bunlar kadın ve erkeğin görevleri ...

En doğru yorum

Ben babama karşı gelemem ama kocama asla babama gösterdiğim müsamahayı göstermedim.

Bu kişilerle alakalı. Şuan savunduğum herşeye ters gibi görünsede babamdan ziyade müstakbel kocama daha çok müsamaha gösteririm. Yinede itaat etmem. Yanlış kabul ettiğim şeyi babamın bana dayatması ve bunu kabul etmem mümkün değil. Benim örneğimdeki baba da standart bir baba değil. Babama itaat etseydim ot olurdum. Çünkü küçük bir çocukken bana OT ol demişti. Ot olsaydım şimdi bilmem kaç tane çocuğu olan hergün dayak yiyen iğrenç bir adamın karısı olan bir kadın olurdum. Ne benliğim ne kişiliğim ne sevdiğim şeylere sahip olurdum. Konu sahibesi kocasına bu konularda müsamaha göstermek zorunda hissediyor kendini. Eşi tanrıcılık oynuyor.Kendi iradesiyle çatışıyor. Bunlar kabul edilebilir değil. Konu sahibide çelişkide aklının ona söylediklerini duymaktansa dine sığınarak kendini rahatlatmaya çalışıyor.
Buradaki örnekte kocaydı ama benim örneğimde baba. Biz kadınlar evlenmeden önce babamıza evlendikten sonra kocamıza aitmişiz gibi görülüyor, onlar sahibimiz mantelitesiylesiyle yaşadıktan sonra bunun sonu yok. Her zaman erkekler tarafından şiddet, öfke, saygısızlığa maruz kalmaya devam edeceğiz galiba. Buna mahkum eden zihniyeti doğru kabul etmek...
Bilmiyorum insanın önce kendine saygısı olmalı.

Ne demek dinimizde koca emreder kadın da yapar diye buyuruyor. Akıl ilkelerinize uymasa da sırf dinde böyle diye kocanızın emri yerine mi gelecek yani saçma Benim bildiğim bizim dinimizde kadına değer verilir herkes işine geldiği gibi yorumlamasa doğru olan budur. Eşinizi uslubu biraz kaba ve haklı olarak bu tür konuşma karşısında insanın yapacağı varsa da yapmaz. Baştan tavrınızı koymalısınız ya da koymalıydınız.

ne demek emrediyorum ne demek kafanı ezerim ne demek öldürürüm. sen olası bi caniyle aynı yatağa giriyosun kardeşim. hiç bence taviz verip kendini ezdirme. bu zihniyete hasta oluyorum. ne demek erkek koca emreder, o ne derse sesini çıkartmayıp yapıcaksın. sen bu dünyaya köle olmaya mı geldin. ezdirmeyin bu kadar kendinizi yaa. vallahi deli oluyorum.

Saraylı dizileri çok izlemiş olacak ki eş değil her işini yapacak köle ve cariye istiyor adam, hiç normal değil

Sadece kadının ne yapması gerektiğine mi takıldınız. Öncelikle erkeğin de kadına nasıl davranması gerektiğini bir araştırın isterseniz. Bunu böylece kabullenmek güzel bişey değil. Kendinizi ezdirmek olur.
Eşinizin kendisiyle alakalı bir problem bu emretmeyi seviyor belli ki. İşte ilk emrettiğinde tepkinizi koysaydınız keşke zor düzeltirsiniz artık. Eşim emir kipi kullansa bile başına bir canım aşkım filan ekler "Canım bir su getirsene" bu da bir rica şekli. Kesinlikle kadına nasıl davranması gerektiğini birileri hatırlatmalı eşinize

Hanimefendi sizin o bahsettiginiz kaideler birbirini seven ve saygi duyan esler icin gecerli, karsinizda nankor kiymet bilmeyen kadin ruhundan anlamayan sizin kadar bu evlilik isini dini kaidelere gore yasamayan bir adam varsa bence o kurallarda da bir ayricalik yapilabilir.
Ornek veriyorum nikahli kocaniz diye herhangi bir sapikligina goz yummayacaginiz gibi adamin sizi bu sekilde ezip saygisizca konusup asagilamasinada goz yummayacaksiniz. Bir kere kocaniz sizin gibi hassas dusunen bir adam olsa size onun hayatinda el ustunde tutulmasi gereken bir emanet oldugunu bilerek davranir.

Yani koru korune gitmeyin demeye getiriyorum....

Bizim dinimizde böyle bir sey yok!!!!!!

Kadın kocasının isteklerini yerine getirmeli diyor ama nasıl,
Mesela kocan yorgun işten geliyorsa güler yüzle karşıla, adam evine geldiği için huzur bulsun.
Yorgun olduğu için, yemeğini hazır et, gönlünü hoş tur diyor.
Ricalarını geri çevirme diyor. Emirlerini değil!!!

Cinsel konuda kocanızın gönlünü hoş tutun, istekleri size uygunsa yerine getirmeye çalışın diyor.

Adam gelip, bana yemek ver, cay ver, kalk su getir, beni kırbaçla aaaouuvvv diyorsa kusura bakma da s.ktrsn gitsin.

Dinimizde her sey karşılıklı sevgi ve saygiya dayanıyor.
Yahu alin bir tane islamda evlilik kitabi okuyun. Böyle boş boş bilmeden saçma sapan şeylere itaat etmeyin.

Bunlar hem dini yanlış anlıyor. Hem yanlış uyguluyor hem de karsidakine bu yanlışlıkları zorla kabul ettirmeye çalışıyor.

Cahillik gırla.

Sinirlendıgınde söylüyor bu lafları dedım ben

hangi dinde yazıyor bunlar?
kadının ve erkeğin birbiri üzerinde hakları var da emir erliği itaat falan nerede?
dinen tüm ev işleri bebek bakımı da dahil ve ev geçindirme görevleri kocaya ait. üstelik koca eşine karşı şefkatli nazik ve anlayışlı olmak zorunda. kocaya bağlı cennet anlayışı da tam bir saçmalık. önce Allah a kulluk sonra,kuluyla iyi geçinmek emrediliyor da kocaya itaat değil bu. koca dediğin de senin gibi hatalı kusurlu bir kul.
yahu yeri gelmiş peygambere itiraz etmiş hanımları, onlar cehennemlik mi?
yanlış din anlayışınızı bir düzeltin önce, sonrası halledilir.
bu arada benim eşim hafız ve her işini kendi yapar. ev işlerinde benden daha çok iş yüklenir. hamile olduğum için çocukların akşam ve gece bakımları da ona ait. sebep olarak "peygamber yapmış elbette ben de yapacağım" der.

ARKADAŞLAR DİN KONUSUNDAN ÇIKALIM SADECE TAVSİYE İSTİYORUM DÜN BAŞIM AGRIDIGI ICIN PEK ANLATAMADIM KENDIMI . BU DVLİLİKTE BENIMDE HATAM VAR YOK DEĞİL ONUNDA VAR . O SİNİRLENDIGINDE O TARZ LAFLAR EDIYOR BENI ÇİLEDEN ÇIKARTIYORSUN DIYOR BANA BENDE BENDE SİNİRLENIYORUM DIYORUM VS VS BU ŞEKİLDE OLUNCA TARTIŞMA BUYUYOR İŞTE BEN DAHA ÖNCE BU KADAR SİNİRLİ DEGILDIM DİYOR BANA BEYEFENDI KÜFÜR ETMEZMİŞ BENDE ETMEZDİM DEDIM SENIN YUZUNDEN BEN SUSMAM GEREKEN YERLERİ BILMIYORUMUSUM . ACABA EVLİLĞİ BEN MI GÖTÜREMIYORUM BUNU SORUYORM SİZLERE ODA GÖTÜREMIYOR . KAVGA EDINCE ORDA BİTMELİYMIŞ UZATMAMALIYMIŞIM ÇÜNKÜ KENDISI BİTİRYOR UZATMIYOR HICBISEY OLMAMAIŞ GUBI DEVAM EDIYOR HAYATA . Hatta dün IPAD GETIRMIŞ BANA HEDIYE İSTEMEDIM . ÇÖPE AT DEDI O Zman atarım dedım . AYRI YATTIM ICIMDEN HIC AMA HIC GELMIYOR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…