- 8 Haziran 2014
- 1.962
- 4.967
- 133
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
Yüreğinin götürdüğü yere gitAma o zaman hiç fikir birliği olmaz ki herkes islam diye bambaşka şeyler yaşar
Ben arapça öğrendim diyelim okudum kendime göre yorumladım keza sen öyle ayşe fatma öyle, eee nasıl olacak bu iş
Babamda bana hep benim evim benim kurallarım itaat edeceksin der bende hiç etmem. Hepte ben haklı çıkarım.
Benim adıma ha babam ha kocam karar vermiş ben vermedikten sonra benim yaşamamın ne anlamı var?
Kendinize verdiğiniz değer bu kadar iken eşinizin dostunuzun size ne kadar değer vermesini bekliyorsunuz?
Ben kendi kararlarımla hayatımı yönlendiremeyeceksem, ben oradan oraya sürükleneceksem yaptığım sevap günah benim mi babamın mı kocamın mı ?
Tövbe haşa kula itaat etmek için yaratıldıysam neden aklım var neden iradem var neden yaşıyorum?
Kaderimizi kendimiz belirliyorsak çizdiğimiz yol bizim yolumuzsa herşeye kocam/babam karar veriyorsa ben niye varım?
O zaman Allah bana bunları sorgula diye beyin vermeseydi hayatta işkence olmazdı.
Zaten kocanız dini değerlere kıymet veriyorsa herşey kendiliğinden iyi olmalı.
En doğru yorumErkekler kadını sömürmek için islamın evlilik ile ilgili kurallarını işine geldiği gibi kullanıyor.
Peygamber efendimiz ev işlerinde eşine yardım edermiş. Şimdi yardım edene kılıbık deniyor.
İslamda kadının ev işi yapması zorunlu değil yapmasa günahı yok yaparsa sevap kazanıyor.
Kadın ev işi yapmasa erkek ya kendi yapacak ya birini tutacak.
Erkekler evi geçindirmek zorunda kadın çalıştığını eve vermesi gerekmiyor istediği gibi harcar.
Erkek kendi parasını arkadaşları ile yiyecek içecek ev geçimi kadına kalacak.
Ben erkeğim benim sözüm geçer diyecek bunuda yarım bilgisi ile islama dayandıracak.
Koynuna girerim ana babana saygı gösteririm çocuğu islam üzere yetiştiririm, yan gelip yatarım gerisi senin çalıp eve bak, ev işini yap yada yaptır , çocuk yetiştirmeye yardım et ve anama babama saygı göster . Temelde bildiğim kadarı ile bunlar kadın ve erkeğin görevleri ...
Ben babama karşı gelemem ama kocama asla babama gösterdiğim müsamahayı göstermedim.
Bu kişilerle alakalı. Şuan savunduğum herşeye ters gibi görünsede babamdan ziyade müstakbel kocama daha çok müsamaha gösteririm. Yinede itaat etmem. Yanlış kabul ettiğim şeyi babamın bana dayatması ve bunu kabul etmem mümkün değil. Benim örneğimdeki baba da standart bir baba değil. Babama itaat etseydim ot olurdum. Çünkü küçük bir çocukken bana OT ol demişti. Ot olsaydım şimdi bilmem kaç tane çocuğu olan hergün dayak yiyen iğrenç bir adamın karısı olan bir kadın olurdum. Ne benliğim ne kişiliğim ne sevdiğim şeylere sahip olurdum. Konu sahibesi kocasına bu konularda müsamaha göstermek zorunda hissediyor kendini. Eşi tanrıcılık oynuyor.Kendi iradesiyle çatışıyor. Bunlar kabul edilebilir değil. Konu sahibide çelişkide aklının ona söylediklerini duymaktansa dine sığınarak kendini rahatlatmaya çalışıyor.
Buradaki örnekte kocaydı ama benim örneğimde baba. Biz kadınlar evlenmeden önce babamıza evlendikten sonra kocamıza aitmişiz gibi görülüyor, onlar sahibimiz mantelitesiylesiyle yaşadıktan sonra bunun sonu yok. Her zaman erkekler tarafından şiddet, öfke, saygısızlığa maruz kalmaya devam edeceğiz galiba. Buna mahkum eden zihniyeti doğru kabul etmek...
Bilmiyorum insanın önce kendine saygısı olmalı.
ya kızlar daha öncede yazmıştım aslında Bayadır yoktum burda ama tekrar konuşmak ıstıyorum belkı farklı fikirler verırsınız . Tamam dinimizde koca emrettıgı şeyi yapmalıyız evet biliyorum koca razı olmayınca kadın cennete gıremıyor . Kadın susması gereken yeri bilecek vs .. Eşimle her eş gibi kavga ederız ama o istiyor kı istedıgı şeyleri hep yapayım ses çıkartmayayım bana uymasada yapayım . Bazen emredıyorum dıyor yapacaksın dıyor . Bende benımle bu şekilde konuşma dıyorum kendısıne daha nazik ol dıyorum bende ters tepiyor dıyorum bazen de kavga ettıgımızde bende sinirime hakim olamıyorum ağzımı tutamıyorum oda gelirm kafanı ezerim gömerim öldürürüm gibi laflar edıyor bende ıyıce kin tutuyorum sonra hıcbısey olmamış gibi konuşmaya çalışıyor kavga ettık bitti dıyor uzatma dıyor ama ben. Bayanım unutamıyorum o lafları . Hizmetini yapmamı ıstıyor ama nezaketle soyslemz Asya cay yap yemek var mı ? Gibilerinden evde olduğum ıcın beklıyor hızmet tamam haklı bekler ben evdeyım Bebek var ama çalışmıyorum gapmalıyım ama soyleyıs tarzından nefret edıyorum . Sanki bır senın bebegın mı var dıyor evde yatıyosın der vs vs şimdi haklı haksız yonlerımı soylemenızı ıstıyorum ben mı idare edemıyorum evliliği ve eşimi bende mı daha cok sorun var ya ? Mutsuzum
ya kızlar daha öncede yazmıştım aslında Bayadır yoktum burda ama tekrar konuşmak ıstıyorum belkı farklı fikirler verırsınız . Tamam dinimizde koca emrettıgı şeyi yapmalıyız evet biliyorum koca razı olmayınca kadın cennete gıremıyor . Kadın susması gereken yeri bilecek vs .. Eşimle her eş gibi kavga ederız ama o istiyor kı istedıgı şeyleri hep yapayım ses çıkartmayayım bana uymasada yapayım . Bazen emredıyorum dıyor yapacaksın dıyor . Bende benımle bu şekilde konuşma dıyorum kendısıne daha nazik ol dıyorum bende ters tepiyor dıyorum bazen de kavga ettıgımızde bende sinirime hakim olamıyorum ağzımı tutamıyorum oda gelirm kafanı ezerim gömerim öldürürüm gibi laflar edıyor bende ıyıce kin tutuyorum sonra hıcbısey olmamış gibi konuşmaya çalışıyor kavga ettık bitti dıyor uzatma dıyor ama ben. Bayanım unutamıyorum o lafları . Hizmetini yapmamı ıstıyor ama nezaketle soyslemz Asya cay yap yemek var mı ? Gibilerinden evde olduğum ıcın beklıyor hızmet tamam haklı bekler ben evdeyım Bebek var ama çalışmıyorum gapmalıyım ama soyleyıs tarzından nefret edıyorum . Sanki bır senın bebegın mı var dıyor evde yatıyosın der vs vs şimdi haklı haksız yonlerımı soylemenızı ıstıyorum ben mı idare edemıyorum evliliği ve eşimi bende mı daha cok sorun var ya ? Mutsuzum
Sinirlendıgınde söylüyor bu lafları dedım benBen anlamadim yaa. Hem öldürürüm, gömerim, kafanı ezerim diyo diyorsunuz. Bi yandan da iyi biridir falan diyorsunuz. Sonra o gömen kocadan çay doldurmasini, yemek yapmasını falan bekliyosun. Sonra o kafa ezen koca size kızdı diye pişman oluyo 'hayatım sana tatlı yapayim poğaça yapayım mı' diyor. Bunlar ne yaman çelişkiler ? Bunların hepsi aynı kişiler mi ben anlamadim...
Burda anlattığınız eşiniz ile en başta anlattığıniz kişi arasında dağlar kadar fark var.
hangi dinde yazıyor bunlar?ya kızlar daha öncede yazmıştım aslında Bayadır yoktum burda ama tekrar konuşmak ıstıyorum belkı farklı fikirler verırsınız . Tamam dinimizde koca emrettıgı şeyi yapmalıyız evet biliyorum koca razı olmayınca kadın cennete gıremıyor . Kadın susması gereken yeri bilecek vs .. Eşimle her eş gibi kavga ederız ama o istiyor kı istedıgı şeyleri hep yapayım ses çıkartmayayım bana uymasada yapayım . Bazen emredıyorum dıyor yapacaksın dıyor . Bende benımle bu şekilde konuşma dıyorum kendısıne daha nazik ol dıyorum bende ters tepiyor dıyorum bazen de kavga ettıgımızde bende sinirime hakim olamıyorum ağzımı tutamıyorum oda gelirm kafanı ezerim gömerim öldürürüm gibi laflar edıyor bende ıyıce kin tutuyorum sonra hıcbısey olmamış gibi konuşmaya çalışıyor kavga ettık bitti dıyor uzatma dıyor ama ben. Bayanım unutamıyorum o lafları . Hizmetini yapmamı ıstıyor ama nezaketle soyslemz Asya cay yap yemek var mı ? Gibilerinden evde olduğum ıcın beklıyor hızmet tamam haklı bekler ben evdeyım Bebek var ama çalışmıyorum gapmalıyım ama soyleyıs tarzından nefret edıyorum . Sanki bır senın bebegın mı var dıyor evde yatıyosın der vs vs şimdi haklı haksız yonlerımı soylemenızı ıstıyorum ben mı idare edemıyorum evliliği ve eşimi bende mı daha cok sorun var ya ? Mutsuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?