- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
Bende öyleyim,arkadaşlar hafifçe vur diyo kaba et falan demiş mesela,benim.için o da dayak kafa göz dalmakta, kocam popoma tekme atsa oh iyi kaba et orası mi dicem
evet cnm kuranda yazıyor ama öyle adam emir verecek dövecek sövecek kadın itaat etcek dye yazmıyor adam karısına iyi davrandığı sürece kadında kocasına itaat ederse ve kocası kendinden razı olarak ölürse o kadın cennetliktir yazıyor. tabi bnu erkekler istediği şekle sokuyor, ama önemli nokto hem kadın hem adam birbirleirne itaat ve saygı etmek zorundadır.Tamam dinimizde koca emrettıgı şeyi yapmalıyız evet biliyorum koca razı olmayınca kadın cennete gıremıyor
Ben en çok buraya takıldım. Pardon da kim demiş bunu.
Koca Allah mı da o karar veriyomuş. Tövbe tövbe.
Kim uyduruyo bunları.
Kizlar aman diyeyim bu konudan cok ban cikar
Tirpanli sahip gelir birazdan
Şimdi baktım nisaya. Emzirmeyin diye bir şey görmedim. Ayet no söyler misiniz ?nisa da var .. istemezsin emzirmezsin eşin süt anne tutmak zorunda vs.
Aaah ah tutamadiniz gagalariban ban ban ban,
yok yok valla billa,
bana sen lazım illa,
....
ha ha, ben de bekliyorum bir şeyler amaAdAm_OLaCaK_KIZ 'la konuşmak çok güzel, polemik yok, sırf dini yorumdan ban yiyeceksem yiyelim.
yeter ki gönüller kırılmasın.
şimdiden öpeyim seni darkmoreum, sonra fırsat olmaz
kendini kandırmak isteyene sebep bol ki.
yani kadın aldatılıp susuyor,
dayak yeyip susuyor,
kendine de bir sebep bulması lazım, dini yönü baskınsa bunları söylüyor, başka yöne yatkınsa oraya yoruyor.
bu kişisel boyutta böyle , bir de toplumsal boyutu var ki, inanılmaz korkutucu...
Bu örnek tamam neyse benim anlamadığım; ev almak için kredi çekip faiz ödüyoruz. Bu durumda kazanan banka, günah onun günahı.E o zaman? Neyse bu konular çok derin gerçekten...Faiz karşılıksız kazanç işte,bankada param var her ay yekten 500 tl ekleniyo üstüne benim herhangi bir emeğim var mı yok,piyango şu bu keza öyle
canım bu aleme daldıysan ya dinsiz olarak çıkacaksın ya da bu iftiralara savaş açmış olarak...
faiz haram derler evet ama kuranda böyle yazmaz, riba haram yazar.
riba nedir, karşılıksız kazanç...
artık bu ifadenin içine ne koyuyorsan haramdır. ama dinden de çıkarmaz insanı.
ya da riba haram diye bir ayette görürsün ama yetimin hakkını kollamayı 100 ayette görürsün, adam kendi çocuğuna bakmaz ama faiz çekmedim diye övünür.
Bu iki yorumuna ba-yıl-dımzaten de öyle olması gerekmez mi, din kişiye özel değil midir.
ben okuduğumdan ne anladıysam o, kime hesap vericem, Allaha,
Allah benim ne anladığımı ve anlamak için uğraştığımı görmüyor mu,
ben Allahın karşısına şeyhim böyle anlamış ben de öyle yaptım diye çıktığımda değerli mi olacak yaptıklarım...
ban ban ban ban,
yok yok valla billa,
bana sen lazım illa,
....
ha ha, ben de bekliyorum bir şeyler amaAdAm_OLaCaK_KIZ 'la konuşmak çok güzel, polemik yok, sırf dini yorumdan ban yiyeceksem yiyelim.
yeter ki gönüller kırılmasın.
şimdiden öpeyim seni darkmoreum, sonra fırsat olmaz
İstediğimiz gibi yorumlayabilecegimiz bir kitapsa ben de kafama göre yorumlayayim o zaman. Ben yorum yapınca olmaz öyle şey yoruma açık değil gayet net diyorlar. Boyle durumlarda da e böyle böyle yazıyor işte deyince yok o yanlış yorumlanmis öyle bir şey yok diyorlar. Çelişkilerle dolu cidden. Ya hiç yormayacak olduğu gibi okuyacaksin ya da nasıl işine geliyorsa öyle yoracaksin.Türkçe mealin ne gibi bi farkı olacak ki ne yazıyorsa o çevriliyor işte, üslup hadi farklı olabilir diyelim ama ben cidden bebek emzirme ev işi falan okumadım Nisa kadınlar demek evet kadınlarla ilgili birçok sey yazıyo, ben mirasla ilgiki birseye bakmak için açtım ilk sonra epey bir daldım, yeni olduğum için aklımda
zaten de öyle olması gerekmez mi, din kişiye özel değil midir.
ben okuduğumdan ne anladıysam o, kime hesap vericem, Allaha,
Allah benim ne anladığımı ve anlamak için uğraştığımı görmüyor mu,
ben Allahın karşısına şeyhim böyle anlamış ben de öyle yaptım diye çıktığımda değerli mi olacak yaptıklarım...
Din değil de dini yaşayış kişiye özel diye düşünüyorum bende,kendimden örnek verdim işte faizi yazan bu ama gayet yediğim de oluyo valla,ya da kocam yatak ayırıyorum dese gelme bir daha derim
%100 değilde %60 dindar olayım ne yapayım kafama yatmıyo bazı şeyler tövbe Yarabbim
önce bir dersimize başlayalım evet yavrum eş rızası önemlidir ama sana emrediyorum kafanı ezerim diyen kocana cenneti altın tepsiyle sunacak biri yok bu hayatta..Allahında sopası yok gittiği yerde sererler önüne bu biiiir...ya kızlar daha öncede yazmıştım aslında Bayadır yoktum burda ama tekrar konuşmak ıstıyorum belkı farklı fikirler verırsınız . Tamam dinimizde koca emrettıgı şeyi yapmalıyız evet biliyorum koca razı olmayınca kadın cennete gıremıyor . Kadın susması gereken yeri bilecek vs .. Eşimle her eş gibi kavga ederız ama o istiyor kı istedıgı şeyleri hep yapayım ses çıkartmayayım bana uymasada yapayım . Bazen emredıyorum dıyor yapacaksın dıyor . Bende benımle bu şekilde konuşma dıyorum kendısıne daha nazik ol dıyorum bende ters tepiyor dıyorum bazen de kavga ettıgımızde bende sinirime hakim olamıyorum ağzımı tutamıyorum oda gelirm kafanı ezerim gömerim öldürürüm gibi laflar edıyor bende ıyıce kin tutuyorum sonra hıcbısey olmamış gibi konuşmaya çalışıyor kavga ettık bitti dıyor uzatma dıyor ama ben. Bayanım unutamıyorum o lafları . Hizmetini yapmamı ıstıyor ama nezaketle soyslemz Asya cay yap yemek var mı ? Gibilerinden evde olduğum ıcın beklıyor hızmet tamam haklı bekler ben evdeyım Bebek var ama çalışmıyorum gapmalıyım ama soyleyıs tarzından nefret edıyorum . Sanki bır senın bebegın mı var dıyor evde yatıyosın der vs vs şimdi haklı haksız yonlerımı soylemenızı ıstıyorum ben mı idare edemıyorum evliliği ve eşimi bende mı daha cok sorun var ya ? Mutsuzum
Bu dinimizce kadınların kocalarına yapması gereken şeyler hangi dua kitabında yazıyor pardon..Kuranda böyle bir şey yazmiyor.. Kocam bana hakaret edecek ezecek durduk yere ben o benden razı olsun diye saygı da kusur etmicem..Yok böyle bir dünya.. Kadın sadece iffetinden ve yaptığı günahlarindan sorumludur her insan gibi..Size eziyet eden bir insana saygı göstermek zorunda değilsiniz.. İster susarsınız onun sevabı ayrıdır..İster hakkını zı savunursunuz bundada günah yoktur..ya kızlar daha öncede yazmıştım aslında Bayadır yoktum burda ama tekrar konuşmak ıstıyorum belkı farklı fikirler verırsınız . Tamam dinimizde koca emrettıgı şeyi yapmalıyız evet biliyorum koca razı olmayınca kadın cennete gıremıyor . Kadın susması gereken yeri bilecek vs .. Eşimle her eş gibi kavga ederız ama o istiyor kı istedıgı şeyleri hep yapayım ses çıkartmayayım bana uymasada yapayım . Bazen emredıyorum dıyor yapacaksın dıyor . Bende benımle bu şekilde konuşma dıyorum kendısıne daha nazik ol dıyorum bende ters tepiyor dıyorum bazen de kavga ettıgımızde bende sinirime hakim olamıyorum ağzımı tutamıyorum oda gelirm kafanı ezerim gömerim öldürürüm gibi laflar edıyor bende ıyıce kin tutuyorum sonra hıcbısey olmamış gibi konuşmaya çalışıyor kavga ettık bitti dıyor uzatma dıyor ama ben. Bayanım unutamıyorum o lafları . Hizmetini yapmamı ıstıyor ama nezaketle soyslemz Asya cay yap yemek var mı ? Gibilerinden evde olduğum ıcın beklıyor hızmet tamam haklı bekler ben evdeyım Bebek var ama çalışmıyorum gapmalıyım ama soyleyıs tarzından nefret edıyorum . Sanki bır senın bebegın mı var dıyor evde yatıyosın der vs vs şimdi haklı haksız yonlerımı soylemenızı ıstıyorum ben mı idare edemıyorum evliliği ve eşimi bende mı daha cok sorun var ya ? Mutsuzum
oku allahın emrıyle oku dıyen bı melek onla gelen bı kıtap var ben baskasının okuyup yorumladıgını yorumlamam cunku yanlıs anlasılmaya cok musaıttır bı kelıme...Din değil de dini yaşayış kişiye özel diye düşünüyorum bende,kendimden örnek verdim işte faizi yazan bu ama gayet yediğim de oluyo valla,ya da kocam yatak ayırıyorum dese gelme bir daha derim
%100 değilde %60 dindar olayım ne yapayım kafama yatmıyo bazı şeyler tövbe Yarabbim
Din değil de dini yaşayış kişiye özel diye düşünüyorum bende,kendimden örnek verdim işte faizi yazan bu ama gayet yediğim de oluyo valla,ya da kocam yatak ayırıyorum dese gelme bir daha derim
önce bir dersimize başlayalım evet yavrum eş rızası önemlidir ama sana emrediyorum kafanı ezerim diyen kocana cenneti altın tepsiyle sunacak biri yok bu hayatta..Allahında sopası yok gittiği yerde sererler önüne bu biiiir...
evde oturup bebeğini büyütuyorsun bu senin kocana en büyük hediyendir bu ikiiiiii...
bu kadar islam dinini kendine empoze eden gereksiz bir kocan var madem bu da benden kendisine küpe olsun takarsa ...kadınlarınızın size ettiği hizmetler görev değil ikramdır ...bu da üüüüüüüüççççççç
Dinimizde erkek emreder, kadın hizmet eder bıdı bıdı bıdı bla bla bla...Dinimize dönün bir bakın.Örnek alacağımız Efendimiz Peygamberimiz karısına nasıl davranıyormuş bir okuyun.Farz ibadetleri dışında ibadet etmek için bile eşinden izin alan bir incelikte önderimiz varmış bizim.Küfür mü ediyormuş eşine, şiddet mi gösteriyormuş? Benim ailem deyip haklı haksız gözetmeyip karısını mı ezdiyormuş? Şimdikiler peygamber efendimizin tırnağının içindeki pislik olamazken ama kadına din emrediyurrr.Hadi ordan yaaa.Senin kafanda uydurduğun dine uymuyorum ben. Neden ısrarla kendinizi hizmetçi gibi görüyorsunuz bayanlar, anlamıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?