Kızlar bı bakıverin , evlilik ve görevler

Bende öyleyim,arkadaşlar hafifçe vur diyo kaba et falan demiş mesela,benim.için o da dayak kafa göz dalmakta, kocam popoma tekme atsa oh iyi kaba et orası mi dicem

kendini kandırmak isteyene sebep bol ki.
yani kadın aldatılıp susuyor,
dayak yeyip susuyor,
kendine de bir sebep bulması lazım, dini yönü baskınsa bunları söylüyor, başka yöne yatkınsa oraya yoruyor.

bu kişisel boyutta böyle , bir de toplumsal boyutu var ki, inanılmaz korkutucu...

evet cnm kuranda yazıyor ama öyle adam emir verecek dövecek sövecek kadın itaat etcek dye yazmıyor adam karısına iyi davrandığı sürece kadında kocasına itaat ederse ve kocası kendinden razı olarak ölürse o kadın cennetliktir yazıyor. tabi bnu erkekler istediği şekle sokuyor, ama önemli nokto hem kadın hem adam birbirleirne itaat ve saygı etmek zorundadır.

Kizlar aman diyeyim bu konudan cok ban cikar
Tirpanli sahip gelir birazdan

ban ban ban ban,
yok yok valla billa,
bana sen lazım illa,
....

ha ha, ben de bekliyorum bir şeyler ama AdAm_OLaCaK_KIZ 'la konuşmak çok güzel, polemik yok, sırf dini yorumdan ban yiyeceksem yiyelim.
yeter ki gönüller kırılmasın.

şimdiden öpeyim seni darkmoreum, sonra fırsat olmaz

Aaah ah tutamadiniz gagalari
Adam olacak kizla tartisma guzel olur evet hem seviyeli hem sakindir
Neyse ben iceri gecip temiz camasir falan hazirlayayim damda lazim olur

Toplumsal boyutuda çoğulcu cehalet oluyor işte.

Faiz karşılıksız kazanç işte,bankada param var her ay yekten 500 tl ekleniyo üstüne benim herhangi bir emeğim var mı yok,piyango şu bu keza öyle
Bu örnek tamam neyse benim anlamadığım; ev almak için kredi çekip faiz ödüyoruz. Bu durumda kazanan banka, günah onun günahı.E o zaman? Neyse bu konular çok derin gerçekten...

Bu iki yorumuna ba-yıl-dım Alys

Bu uslupta olunca benimde merakımı cezbediyor. Keyifle okudum. Hepimize

Dinimiz dîyorsunuz da eğer Allah sizin kocanıza itaat etmenizi emretse idi size niye akıl versin

Kendiniz olun yemek yap çay yap vs takılmayın ama ezerim öldürürüm emrederim vs olmaz

Bir de en yakınımızdan rica beklemek abartılı olabilir sanki

İstediğimiz gibi yorumlayabilecegimiz bir kitapsa ben de kafama göre yorumlayayim o zaman. Ben yorum yapınca olmaz öyle şey yoruma açık değil gayet net diyorlar. Boyle durumlarda da e böyle böyle yazıyor işte deyince yok o yanlış yorumlanmis öyle bir şey yok diyorlar. Çelişkilerle dolu cidden. Ya hiç yormayacak olduğu gibi okuyacaksin ya da nasıl işine geliyorsa öyle yoracaksin.

Din değil de dini yaşayış kişiye özel diye düşünüyorum bende,kendimden örnek verdim işte faizi yazan bu ama gayet yediğim de oluyo valla,ya da kocam yatak ayırıyorum dese gelme bir daha derim

%100 değilde %60 dindar olayım ne yapayım kafama yatmıyo bazı şeyler tövbe Yarabbim

bu konuda çok yorum yaparsam nereye gider bilemem de,
bana göre din o kadar esnek ki, biz Arap kültürüne giydirilmiş versiyonunu görüyoruz.

dolayısıyla din esnek diye düşündüğümden dini anlama ve yaşama da farklılık gösterebilir.

elbette senin dediğin kısmı da var, bir yasağı anlarsın ama uygulamazsın.

önce bir dersimize başlayalım evet yavrum eş rızası önemlidir ama sana emrediyorum kafanı ezerim diyen kocana cenneti altın tepsiyle sunacak biri yok bu hayatta..Allahında sopası yok gittiği yerde sererler önüne bu biiiir...
evde oturup bebeğini büyütuyorsun bu senin kocana en büyük hediyendir bu ikiiiiii...
bu kadar islam dinini kendine empoze eden gereksiz bir kocan var madem bu da benden kendisine küpe olsun takarsa ...kadınlarınızın size ettiği hizmetler görev değil ikramdır ...bu da üüüüüüüüççççççç

Bu dinimizce kadınların kocalarına yapması gereken şeyler hangi dua kitabında yazıyor pardon..Kuranda böyle bir şey yazmiyor.. Kocam bana hakaret edecek ezecek durduk yere ben o benden razı olsun diye saygı da kusur etmicem..Yok böyle bir dünya.. Kadın sadece iffetinden ve yaptığı günahlarindan sorumludur her insan gibi..Size eziyet eden bir insana saygı göstermek zorunda değilsiniz.. İster susarsınız onun sevabı ayrıdır..İster hakkını zı savunursunuz bundada günah yoktur..

Dinimizde erkek emreder, kadın hizmet eder bıdı bıdı bıdı bla bla bla...Dinimize dönün bir bakın.Örnek alacağımız Efendimiz Peygamberimiz karısına nasıl davranıyormuş bir okuyun.Farz ibadetleri dışında ibadet etmek için bile eşinden izin alan bir incelikte önderimiz varmış bizim.Küfür mü ediyormuş eşine, şiddet mi gösteriyormuş? Benim ailem deyip haklı haksız gözetmeyip karısını mı ezdiyormuş? Şimdikiler peygamber efendimizin tırnağının içindeki pislik olamazken ama kadına din emrediyurrr.Hadi ordan yaaa.Senin kafanda uydurduğun dine uymuyorum ben. Neden ısrarla kendinizi hizmetçi gibi görüyorsunuz bayanlar, anlamıyorum...

oku allahın emrıyle oku dıyen bı melek onla gelen bı kıtap var ben baskasının okuyup yorumladıgını yorumlamam cunku yanlıs anlasılmaya cok musaıttır bı kelıme...
kendım okurum ne kadar anladıysam okadar ve kendı anladıklarımıda sorgularım

kuranda örtunun yazar;
kısımı çarsaf gıyer, kımısı sadece sacını kapatır heryerını acar ,kımısı cok guzel anlar mahrem yerını saklar .
cunku yorumlayana gore dogrusu neyse nasıl anladıysa odur

kuranda peygamberımızın çok eşlı olmasıda yazar
kımısı cok eş helal anlar, kımısı cok eşın hakkı agır sorumlugugunu kaldıramam hepsıne tam adil olmak gerek zor durumdakı kadını kurtarmak gıbı sartları var der

bunun gıbı :)

kuran 1 tanedır ama bunu kendıne gore yasayan mılyarlarca ınsan var
iran gıbı-turkıye gıbı hatta sehırden sehıre aıleden aıleye kısıden kısıye degısen bı yorumlama

ıste burda belırıyor zaten kımın cennetlık kımın cehennemlık oldugu

Hiç birimiz kusursuz değiliz. İşin özü Allah ve sizin aranızda. Ben kültürel ve siyasi bazda bize dayatılan din görünümden hoşnutsuzum. Aslında işin özünde 3. kişiler ve toplumu bir kenara koyunca basit, yaşaması kolay geliyor. Herkesin günahı sevabı kendine. Kitlesel, toplum bakımdan sınırlandırılması, bir kaba sığdırılmaya çalışılması benim gözümde zorlama oluyor. Bence dini yaşamakta kişinin mahremi. Kendini % 100 % 60 % 80 % 10 gibi etiketlemek doğru değil.

+1

Şu aptallığa yazmayayım dedim, boşa nefes tüketmek olacak dedim ama dayanamadım.
O kocana söyle, açsın siyer okusun ve inandığı dinin Peygamberinin, gece için nafile ibadete kalkarken bile, eşini kırmamak adına, eşi Hz. Hatice'nin iznini istediğini görsün!

Bu ne biçim konuşmalar ulan yaşadığınız dini öğrenin en azından be!
Bu adamın rızası ile mi cennete gireceksin, ne öğrettiler ablam size ya!

Yazımı bitirene kadar şu yorum gelmiş bile yukarıya:
Ağzına sağlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…