- Konu Sahibi mandalinalimon
-
ağlıyorum şu an şu boşanma konusu açılınca, nedne bilmiyorum alıştım benona, baba evine gittiğimde bile burnumun direği sızlıyor, evimiziözlüyorum sonra onu özlüyorum özlüyorumişte,saçmabiliyorum ama boğazımdüğümleniyor boşanmaolayı ciddiye bindiğizaman
merhaba canım bence bıraz sende de suc var evlılık zaten baslı basına sorumluluk bırde ustune cocuk yapmıssın madem ev ısınden kacıyorsun neden cocuk yaptın cunku cocuk demek = duzenlı yemek , temızlık, beraber vakıt gecırme vb seyler için daha fazla özenli davranmak demek.bende babamın evınde yatagımı bıle toplamazdım yemek yapmayı bılmezdım temızlık falan hıc yapmazdım annem yaptırmazdı.ama evlendım kendı evımın sorumlulluğu bana aıt ki söyle bırsey var cok severek yapıyorum. evımın temızlığını onuda gectım kocamın utulerını yapmak benım ıcın ezıyet değil yada akşam yemek hazırlamak eşimin ve yavrumun beğenmesı benım ıcın dunyalara bedel.severek yapıyorum. ki senın esınde bı zaman yardım etmıs hıc yardım etmeyen erkekler de var. bence ilk önce yavrunu ıhmal etme herseyden once onunmutluluğu önemli olan. bence silkelenıp kendıne gelmen lazım . kocan da bıraz ılerıye gıtmıs ama sanırım bıraz da sen cıldırtmıssın.Eşimle boşanmak istediğimi uzun zamandır söylemiştim, şu an ücretsiz izindeyim, iş hayatım biraz karışık, şu an maddi olarak boşanamam, mümkün değil
çünkü babamın evine gitmek benim için çok kötü olur, öte yandan eşimle bugün yine sıkıntı oldu, saçma sapan düşünceleri var ve 3 saat byunca konuştu, dır dır dır...
sonrasında annemi aradım, annem de telefon da ona bişi deyince iyice çıldırdı ve benden boşanmak istediğini, sırtında yük olduğumu, aile kızı alıp evleneceğini, çocuk yapacağını, ev işlerine daha vakıf biriyle evleneceğini,benim zavallı durumda olduğumu, benim artık iş sorunumla uğraşmak istemediğini,zaten yeni şubemde de insanlarla anlaşamayacağamı ve en uzak ilçeye gönderileceğimi söyledi durdu, çok ağır konuştu
oysa beni gidecek hiçbiryerim yok kızlar, boşanmayacağımı söyledim çünkü doğru zamanlama değil,öte yandan gerçekler bir kez daha yüzüme vuruldu, bizi yük olarak görüyor, şimdi ben bugün ne yapıyım, uçakla gitsek mi istanbula, bu onun için bir rahatlama olur sadece, öte yandan babam sıkıntılı biri bugün olmasa yarın mutlaka kavga edecektir.
kısacası kızlar evliliğin başından beri hep sıkıntı, düzelecek şeyler değil, ben de biliyorum ama boşanamam.öte yandan boşanmam için birçok hakarete uğradım, bu evlilikte ben veçocuğum hiç sahiplenilmedik, biz oğlumla ayrı bir hayatımın vardı, onun yalnız başına ayrı bir hayatı.
ben de evlilik hayatna uygun değilim, ev işi yapamıyorum, bulaşıklar günlerce bekler bazen, eve gelince evin düzenini kendide sağladığı oldu, bulaşıkları da yıkadı.ama evlenmeden önce ev işi yapmadığımı söylemiştim ve işimde sıkıntılarım olduğunu da söylemiştim.
ne yapacağımı bilmiyorum...ayda en az 3 büyük kavgamız oluyor ve bu seferki hakaretleri çok kötüydü, yine tekrarladı, boşanınca tekrar evlenebilirmişim vs
yani kızlar teorik olarak bu evlilik bitti, bir süredir evde kanka gibi takılıyordum huzurum vardı şimdi o da yok.beni yıldırmaya çalışıyor,
ne yapmalıyım
şu an öyle hissediyorum ki hiçbir sahibim yok, güvenecek kimsem yok, benim duygularımla ilgilenen, beni gözeten ve koruyan hiçkimse yok, yük olarak görülüyorum, çok acı bişi...daha önce bir ara yine baba evine dönmüştüm, babamla 3 aydan sonra tartışma yaşadık, orada da ait değildim hiçbir yere....
çocuğumuzla ilgili en ufak sıkıntı yok, herşeyin en iyisinden alınıyor, elüstünde gerek benimtarafımdan gerekse ailemde, sağlığı için kaç hastane kaç il gezdirdik biliyormusunuz, yediği köy yumurtaları köy sütleriköy erişteleri, kıyafetleri bir dünya zaten, çocukla ilgili endişenizi anlayamadım, sosyal fobi demek çocuğuna bakamaz demek değil, hayvanlarbile bebeklerine bakıyorlar, çok önyargılı buldum açıkçasıkonunuzu okuyunca üzüldüm adınıza. acaba siz sorunlu olabilir misiniz??
yani işte sorun, evde sorun, babaevinde sorun. bir de çözümlere kapalısınız. şu an çocuk için endişelendim yani.
zaten babası yük olarak görüyor, siz sağlıklı düşünemiyorsunuz, sizlere ön ayak olan kimse yok. gerçekten sıkıntılı bir süreç.
bence öncelikle siz tedavi olun. artık psikolog mu olur psikiyatri mi olur ona hastane karar versin. bunu oğlunuz için yapın yani.
zaten çalışan bir insanmışsınız da. işinize başlayın ve kendinize bir hayat kurun. ben bile burdan sizin eşinize maddiyat için katlandığınızı anladım. o yüzden sizi yük olarak görmesi normal.
benim evim de temiz değil. bugün bulaşıkları bıraktım geldim. akşam gidince halledicem, yemek yapıcam. ama evde olsam çocuk uyurken bile halledilir yani. bir bulaşık için çok da hamarat olmaya gerek yok. yemek için de öyle. eşiniz ağır konuşmuş o kabul ama sanırım o da patlamış. çünkü sizin tutumunuz da yanlış. ben iş de sorun yaşıyorum çalışmam ama ev işi de yapamam, ailemle de anlaşamam falan deyince yararsız insan imajı veriyorsunuz yani. ben ev hanımı da olsa birşeyler yapması taraftarıyım.ben evde olsam belediye kurslarına giderim, örgü örerim, süs eşyası yaparım yani üretkenlik şart.
çocuğumuzla ilgili en ufak sıkıntı yok, herşeyin en iyisinden alınıyor, elüstünde gerek benimtarafımdan gerekse ailemde, sağlığı için kaç hastane kaç il gezdirdik biliyormusunuz, yediği köy yumurtaları köy sütleriköy erişteleri, kıyafetleri bir dünya zaten, çocukla ilgili endişenizi anlayamadım, sosyal fobi demek çocuğuna bakamaz demek değil, hayvanlarbile bebeklerine bakıyorlar, çok önyargılı buldum açıkçası
evde yemek büyük ölçüde pişiyor, pişiremediğim zamanlarda da balık kıyma,köfte tarzı şeyler yiyoruz, biz dışarıda yemek yemiyoruz, hayvanlar bile çocuğuna bakıyor derken kendimi kastetmiştim çocuğumu değil,yük olayını benimiçin kullanmıştı, çocuğum yük değildedio ayrı mevzu inanmıyorum gerçi.iyi de mutsuz aile mutsuz çocuk demek. evde huzur yok. doğru düzgün temizlik yok yemek yok. anne baba birbirinden nefret ediyor. sizin gidecek yeriniz yok. hayvanlarla bir mi tuttunuz çocuğunuzu?? saçmalamayın lütfen onların doğası farklı biz insanların farklı.
babası demiyor mu yük olarak görüyorum sizi diye. ee bir çocuk için hatta bir insan için çok büyük sıkıntı yani. ben yazdıklarınızdan dolayı yorumladım yoksa önyargı olunacak bir durum değil.
çocuğun beslenmesini hazırlayan benim yumurtaları da ben alyorum,kredi kartm param vs var,istediğimiz herşeyi laıyoruz skıntı yoksiz çelişkili yazıyorsunuz.o yüzden bu konu inandırıcılığını kaybediyor.bir diyorsunuz şiddet var,bir diyorsunuz.şiddet uygulayamaz.bir diyorsunuz,çocula da ilgilenmiyor,onu da kabul etmiyor,bir diyorsunuz,köy yumurtalarıyla besliyor,çocuğuna iyi bakıyor.
hangisine inanalım?
inanmayabilirsiniz bunun için eksta çaba sarf etmicemsiz çelişkili yazıyorsunuz.o yüzden bu konu inandırıcılığını kaybediyor.bir diyorsunuz şiddet var,bir diyorsunuz.şiddet uygulayamaz.bir diyorsunuz,çocula da ilgilenmiyor,onu da kabul etmiyor,bir diyorsunuz,köy yumurtalarıyla besliyor,çocuğuna iyi bakıyor.
hangisine inanalım?
insan sevmeden kahroluyor doğruTedavi ol işini sev evini sev hayatını kendini kocanı ve sex yapmayı sev... İnsan sevgisiz kahrolur. Başka bir şey değil. Sorunların gün geçtikçe katlanıyor çünkü hiç birini çözerek ilerlemiyorsun...
yahu ne demek ev işi yapmam pardonda ne yapacaksınz siz niye evlendinizBu evlilik eşinin kafasında tamamen bitmiş. Artık uzatmaları oynuyorsunuz. Onun kafa yapısında ki eş sen değilsin. Evi bırakıp gitsen bir kere dahi seni aramayacak bu belli. Sevgi de yok. Sende babanın evine gitmek istemiyorsun. Ayrı bir eve çıkamıyorsun. Ev sizinse paylaşabilirsiniz parasını satıp.
Ama benim anlamadığım nokta. Bekarken iş yapmazdım o da biliyordu şimdi niye yapmıyorsun. Evlisin çocuğunda var. Günlerce bulaşık bekliyor. Bazen kocan topluyormuş. İş hayatında problemli. Ne işte tutunuyorsun ne evde. Afedersin ama hem çalışan hem evini toparlayan birçok bayan var. Sen neden böyle bir bayansın anlamadım.
Sonuçta eşin için bunlar sorun. Kendi hatalarına da bakmalısın.
çocuğun beslenmesini hazırlayan benim yumurtaları da ben alyorum,kredi kartm param vs var,istediğimiz herşeyi laıyoruz skıntı yok
şiddet olayı 2sene önce oldu ve bitti çelişkinerede
eşimin eve bıraktığı para tabiki ve eşimin kredi kartı,çelişki nerede ????paranız varmış, para yüzünden boşanamıyormuşsunuz gibi,bir izlenim oluşturmaya çalışıyorsunuz.
bana göre bu da bir çelişki.
kendimiispatlamak istemiyorum çelişki varsa lütfen yıpratııcı yazmayın çünkü gerçekten üzüntülüyüm, ne olurAllah rızası içinparanız varmış, para yüzünden boşanamıyormuşsunuz gibi,bir izlenim oluşturmaya çalışıyorsunuz.
bana göre bu da bir çelişki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?