Kızlar düğün istemiyorum!

Kuzum... Kimin kaçıncı evliliği olduğu önemli değil ki. Kaldı ki " o korkacağına ben korkuyorum" demişsin. Ne münasebet. Bu bir korku değil tercihtir. Ben de giydim bembeyaz gelinliğimi saat 16.00 da başladı nikahım 16:30 da bitti. Çoookkkk da güzeldi. Günün geri kalanında eşim ben ve iki harika dostumuz İzmir kazan biz kepçe gezdik doya doya. Gelinliğimi de çıkarmadım birkaç saat.... Gelinliğimin de tadını çıkardım..... Harıkaydı....Kimseye göbek attırmak zorunda değilsin. Kimseye de kendini santim santim inceletmek önlerinde salınmak zorunda değilsin.... Yanlış anlaşılmasın. Düğünlerin de tadı yeri bambaşka elbet. Ama dediğim gibi bunun bir tercih olduğunu da unutmamak gerekir. Bu gelin ile damadın en mutlu günü olmalı. Sen sıkıla sıkıla 2 saat 3 saat bunu çekmek istemiyorsan, aman ayıp mı olur acaba yanlış mı olur şu mudur bu mudur diye kendini kasıp o günü tüm eş dost ve akrabalara hediye etmek zorunda değilsin. Diğer günlerini insanları memnun etmeye çalışarak geçir. Ama evlendiğin o büyülü günü.... ASLA.... Gözlerini kapat.... En ince ayrıntısına kadar hayal et. Ve hayalini yaşa....Ben altı yıllık evliyim hala o günü " HARİKA" diye nitelendirebiliyorum.... Herkesi bi yana bırak.... O yüzden işte gözlerini kapat hayal et.... Sadece kendi hayalin olsun.... Ki sende 6 yıl sonra o gün için HARİKAYDI diyebil....

Ooooooo denız kenarındamı oturyorusuz bak bızde ANkara yerıne denıznkenarı bır yerde olsak bı rakı balık yaptırırm
Istee
Ama dugun gene ıstemem

Ooooooo denız kenarındamı oturyorusuz bak bızde ANkara yerıne denıznkenarı bır yerde olsak bı rakı balık yaptırırm
Istee
Ama dugun gene ıstemem

:) İstanbul olunca deniz kenarı bol oluyo doğal olarak.Ben Ankara'da yetiştim ama ailem orda çok severim Ankara'nın tadı başkadır:)
Boşver düğünü ama sanki sen birazda olsun düğün seviyo gibi geldin bana yanlışmıyım hani bazen isteyip bazen istemiyo gibi.

Azcık ilgin varsa sonra aklında kalacağını düşünüyosan yap tabi tercih meselesi ama iç geçirmiceksen hiç bulaşma..

ayyyy sen ne de guzel yazmıssın bole

Sen ne de guzelmyazmıssın boyle

Düğün istemiyor olabilirsiniz, nikah tercih edersiniz ( Bende öyle yaptım )

Tamam ama söz & nişanı en azından bir arada evde yapın aile arası, direk evlenilmez ki..

Hem bence kına bi gelin için çok önemli bir gelenek.. Bunun için bahsettiğiniz gibi hop hop hoplamak gerekmiyor illede..

Tercih sizin tabi..

Ama ben oyun oynamayıda pek bılmıyo ya da becerık lı degılım

ben de bilmiyordum ilk defa oynadım, gülenler kesin olmuştur ama adet yerini bulsun diye biraz oynar oturursun. yoksa düğün isteyen ailen varsa laf anlatabileceğini hiiç sanmıyorum :)

Benim hayalim nikahtı, dümdüz bir beyaz elbise giymekti hatta gelinlik de değil, çünkü herşeyin sadesini seven bir insanım ve düğün falan hiç gelemem derdim. Düğün zamanı yaklaşmaya başladıkça etrafımdaki herkes "ya sen nasıl bir gençsin, nasıl insanın gelinlika hayali olmaz, düğün hayali olmaz, nikahtan gidilir mi biz oynamak döktürmek istiyoruz" dedi, annemler de sen nasıl istiyorsan dedi ama sonra dayanamadılar ilk çocuğumuz düğünsüz olur mu yaa dediler:)
Ben de kıramadım düğün yaptık!:)
Sonra da düşündüm zaten bana bir zararı yokmuş, en çok gelenler eğleniyor:) hemen de bitip gidiyor:)

Sen bilirsin, isteğin benim için normal ama ailen isterse de kırmanın bir anlamı yok bence:) Kendim atlattım ya rahatım

Ah ah herkessssdokturmeye ne meraklı

evlenmek ne kadar bireysel görünse de toplumumuzda toplumsal bir olgu haline geliyor düğünlerle. bu sebepten çok da bireysel düşünülmemesi gerektiğini düşünüyorum. abartıyı azaltırsınız olur biter. bizde oynama yakınlar kalınca yapıldı ve her oyun tipinden birer kez oynandı, defalarca değil, toplamda 5-6 oyun oynandı galiba ve bitti. "kurtları dökmek" tabiri uygulanmadı kimse tarafından.

canım bu tamamen tercıh meselesıdır .

kimisi şatavatlı dugunden hoslanır ,kimisi de

sade nıkah torenıyle kokteyl tarzı düğünden ..

bu senın ve evlenecegın kısının tercıhıne kalmıstır .

ister oynamalı yaparsınız ıster sade nıkah torenı

Aile bireylerinin gönlünü almak için kına gecesi organizasyonunu biraz büyüttük
ama düğün yapmadık biz. Böyle düğün gibi olmadı, daha samimi oldu. En yakınlarımızı
davet ettik. Kış olduğu için kapalı bir mekan tuttuk. Arada 1 dinlenme günü bırakıp
diğer gün nikah yaptık.

Yaz aylarında evleniyor olsaydık kına organizasyonunu sevdiğimiz mekanlardan birinde
yapardık, açık, ferah ve manzaralı... Kuzenim de şirketinin bahçesinde düzenlemişti
bir organizasyon. Aile bireylerinden, dostlarınızdan da ikramlık birşeyler yapmalarını rica
ederseniz, açık büfe seçeneğiniz bile olur

Ben ve esim düğün ıstemedık o ortamları sevmedıgımız ıcın. Annem madem öyle kına gecesı olsun barı dedı :) memleket de kına gecesı yapıldı
Istanbuldada sadece nıkah sonra yemeğe gıdıldı. O bıle çok yordu ve strese soktu esımı ve benı. Annem çok ıstedı düğün olsun dıye ama ben ıstemeyınce yapacagı bırsey yoktu. Kımsede aaa düğünü olmadımı demedı

Bu senin en özel günün, dilediğin gibi kutlamak elbette senin tercihin,,,
Senin hakkın,,,

Ama, senin üzerinde çookkkk büyük emekleri olan, ailen, annen baban,,,
Onlar büyük ihtimalle seni düğünle evlendirmek isteyeceklerdir,,,
Ve, bence; bu onların da hakkı,,,

Ben de bir zamanlar senin gibi düşünüyordum, sade bir düğün, mini bir kokteyl,
Şimdi diyorum ki iyiki düğün yapmışım, iyiki şöyylleeee kabarık gelinliğimle salına salına salona girmişim,,,
Kızım olsa kızım için de aynı şeyi isterim,,,

Ailenle bir karar verebilirsin, Örneğin gün içinde bir düğün, akşam üstüne doğru nikah, sonrası dilediğin gibi bir organizasyon,
Ya da bugün düğün, yarın aile içi sade bir nikah ve senin istediğin bir organizasyon,,,

Ben çok fazla hoşlanmıyorum ve bu senin düşüncen canım. Etraf ne der ailen ne der bilemiyorum eğer onları feyz alıp yapacaksan ve bu seni mutsuz edecekse kendini düşünüp yapmayabilirsin.Sen bu mutuzlugu kaldırabiliyorsan diğer insanlarda saydı duyup kaldırabilir. Kader sizi bir araya getiriyr sanırım,bahtın güzel olsun herşey olacağına varır.Umarım çok mutlu olursun.

Ayyyyyy evet bızım tanısmamız da su zamnlara gelmemızd cok zor oldu yanı suraya kadar geldıgımıze bılemınanamıorm

Heeeeeemmmmm bıdeeee dahhhaaa kına geccesı var ufff amannnn

Kına gecesını evde yapsak olurrmu teyzem annemler dayımlar yetermı pekı bıde karsı taraf

Evet buda secenekler arasında dursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…