Kızlar kayinvalidem kahvaltıya gelecek

Her insan bebek oyalayamaz buna karşıyım kesinlikle. Ve belli ki anneye bağımlı durumda bir bebek ki anne kendisi bile kahvaltı yapamıyor. Yani benim alıntıladığım üye sanki kenara biblo koyabilirmiş gibi bahsemiş, asıl saçma olan bu. 6 aylık bebek yenidoğandan daha zor diye düşünüyorum. Hareket halinde, sıkılabilen, uzun süre uyanık kalan bir bebek hali hazırda

Neden kimse kayinvalidenin kendi evi olmayan bir yere misafir davet ettigini, bunu ev sahibi kadina bile haber vermedigini garipsememis? Biri benim evime insanlari toplayip gelmek istiyorsa ve beni arayip izin almamissa o kapi ona acilmaz.
kesinlikle katılıyorum… kendisi bile çat kapı gelemez kimse kimseye habersiz izin almadan, müsait misiniz demeden gitmemeli…

Yani hanımlar siz çocuk büyüttüğünüze emin misiniz? Ya da benimkiler çok fenaydı, ki öylelerdi de, fakat yinede 6 aylık bebek yenidoğandan çok daha zordur. Yenidoğan paso uyur saatlik emzirir koyarsın. 6 aylık bebek her şeye katılana kadar ağlar kucak ister. Daha az uyur. Eğer mama ya da emzik yoksa anne emzik olur. Gün içinde ve gece anneden başka destek veren yoksa imkanı yok başkasında durmaz, gece de sadece memede değil annenin yanında kokusunda da uyur. Bu kadın banyo yapamıyordur eşi gelmeden. Kahvaltıyı iki zeytin, peynir yumurtayla ayak üstü yapıp ya da bebek birinci uykusundayken yapıyordur. Gelen tek kayınvalide olsa ya da gelenler aynı aileden insanlar olsa kendileri hazırlar Allah ne verdilerse beraber yerler hatta iyi bile olur. Ama belli ki kendi akraba ya da dostlarını sormadan başına topluyor. Onlara adam gibi hazırlık gerekir. Ben de kahvaltıya çok insan alırdım. Gelen çok yakınımsa poğaça kurtarır. Ama yakınım değilse en az üç sıcak da gerekir. Milleti toplayıp bir de malzeme edecek kv tipi olmadığı ne malum.

Eşiniz anlamaz belli ki.
Hazırlık yapmayın, kayınvalidenizi arayın erken gelsin hazırlasın. yeme işi bittikten sonra da ya çocuğu verin onlar bakarken toplayın keyfinizce ya da anne mutfağı da toplayıp öyle gider misin çocukla zor oluyor deyin. Kırılan kırılsın yarılan yarılsın. bebekli eve emri vaki yemeli misafirliğe gidilmez.

Haklısınız. garip olan baştan bu da. Konu sahibi kocam da kocam. Kocam alınmasın, gücenmesin, aram kimseyle bozulmasın bık bık bık yaptığı için bu öneriyi veren herkese ama kocam diye cevap verdi. Doğru tektir ama işte insan kendine değer vermezse bizim verdiğimiz akılla olmuyor. Konu sahibi sadece kayınvalidesinin dedikodusunu bizlerle yapmak için konu açmış. Çözüm aradığı ikramda kusur edeceği falan yok.

Yapacağın şey şu kayınvalidene yeni doğmuş bir bebeğin olduğunu ve bakmakta zorlandığını bir süre misafir kabul edemeyeceğini uygun bir dille söyle anlamazsa eşinle konuş böyle olmaz ben bebeklere ilgilenemiyorum uyuyamıyorum annene söyle gelmesin de direkt

Bana da söylüyor ama ilk oğluna ndn söylüyor onu anlamıyorum
Ozaman onu kocanızla konuşun ve gelecekleri zaman beni arasınlar sonuçta ben onları ağırlayacağım ve benim bir bebeğim var seni aramaları saçma bir daha seni ararlarsa beni aramaları gerektiğini söyle ve eşim müsait mi değilmi bilmiyorum arayıp sorun desin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…