Ayyy tam yorumları okurken bunu düşünüyordum. Niye herkes simit poğaça al niye abarttın demiş de bebekli kadına emrivaki yapıp üstüne onu aramak yerine kocasını aramayı nasıl normal bulmuş diye….Neden kimse kayinvalidenin kendi evi olmayan bir yere misafir davet ettigini, bunu ev sahibi kadina bile haber vermedigini garipsememis? Biri benim evime insanlari toplayip gelmek istiyorsa ve beni arayip izin almamissa o kapi ona acilmaz.
Bende anlamış değilim ne çocukla yemek yiyebiiliyorum nede evi temizleyebiliyorum yemek dahi yapamadım 5 ay boyunca ama bana kimse yardıma ihtiyacın var mı diye sormadı hala da sormayip daha beni zorlayacak duruma sokuyorlarAyyy tam yorumları okurken bunu düşünüyordum. Niye herkes simit poğaça al niye abarttın demiş de bebekli kadına emrivaki yapıp üstüne onu aramak yerine kocasını aramayı nasıl normal bulmuş diye….
Hayır yani ne gerek var bu uyduruk kahvaltı için insanları zora sokmaya. Davet etmemiş kie hakkaten esine pogaca simit aldirsaydin keske.
kaynanadan rica et gelirken alsin madem firindan. yanina cay demlersin domates salatalik bitti zaten
Her bebek emzik emmiyor maalesef.Keske önüne oyuncak koyunca susda her bebek konu sahibi ben degilim ama gercekten durmayan bebekler var benim ilk cocugum da öyleydi ikinci de zorluyor ama ilki kadar degil ilk cocugum cok ciddi söylüyorum su icmeye ayaga kalksam arkami dönsem krizlere giriyordu aylarca makarnayla beslendikAy amaan bı garipsiniz valla. Memede uyuyor diye birşey yok emzik verin bari. Sağlıklı da değil o zaten. İki ağlar alışır. Başka destek verin çocuğa uyku arkadaşı ya da ninni vs. Gelsinler kahvaltıya işte bebeği verin kayinvalideye siz hazırlayın. Hem iki insan görürsünüz. Uyutmaya da tam uykusu gelince gidin o zaman çabuk uyur. Uzun sürerse de ayıp olmaz. Ama bebek öldü diye de bu kadar hayattan soyutlamayin kendinizi. Ha şu var davet edilmedikçe size geliyorum şunları da davet edicem demesi çok çok saçma
Bundan şikayet etseniz anlarim. Ama diğer türlü şikayetleriniz çok yersiz. Kahvaltı yapamıyor olmanız da garip. Yapın yani bir çay bir yumurta koyamıyor olamazsınız. Bebek de ek gıdaya geçme evresinde zaten o da yiyecek sonuçta. Bu bebek etrafında pervane ennelik hiç sağlıklı değil. Günün sonunda en çok size zararı olur
Bunu aynen kaynanaya söyleBende anlamış değilim ne çocukla yemek yiyebiiliyorum nede evi temizleyebiliyorum yemek dahi yapamadım 5 ay boyunca ama bana kimse yardıma ihtiyacın var mı diye sormadı hala da sormayip daha beni zorlayacak duruma sokuyorlar
Bommmboş bir yorum.Ay amaan bı garipsiniz valla. Memede uyuyor diye birşey yok emzik verin bari. Sağlıklı da değil o zaten. İki ağlar alışır. Başka destek verin çocuğa uyku arkadaşı ya da ninni vs. Gelsinler kahvaltıya işte bebeği verin kayinvalideye siz hazırlayın. Hem iki insan görürsünüz. Uyutmaya da tam uykusu gelince gidin o zaman çabuk uyur. Uzun sürerse de ayıp olmaz. Ama bebek öldü diye de bu kadar hayattan soyutlamayin kendinizi. Ha şu var davet edilmedikçe size geliyorum şunları da davet edicem demesi çok çok saçma
Bundan şikayet etseniz anlarim. Ama diğer türlü şikayetleriniz çok yersiz. Kahvaltı yapamıyor olmanız da garip. Yapın yani bir çay bir yumurta koyamıyor olamazsınız. Bebek de ek gıdaya geçme evresinde zaten o da yiyecek sonuçta. Bu bebek etrafında pervane ennelik hiç sağlıklı değil. Günün sonunda en çok size zararı olur
Aynen o durumu yaşadığım oluyor sadece ben mi bu durumu yaşıyorum diye düsünüyordum emzik alan bebeğim 4.ay atağında bıraktı denedim almadı beni emzik yerine kullanıyor bende biraz da fazla uyusun dinlensin huzurlu olsun diye yanından gidemiyorum gündüz de aynu gece de kahvaltı akşam yemeği benim için zorlayıcı durum akşam çayına gelseler benim için daha kolay olur hem eşim ilgileniyor hemde çayın yanına bişey koymak zorunda olmuyorum yemeği yiyip geldikleri icinHer bebek emzik emmiyor maalesef.Keske önüne oyuncak koyunca susda her bebek konu sahibi ben degilim ama gercekten durmayan bebekler var benim ilk cocugum da öyleydi ikinci de zorluyor ama ilki kadar degil ilk cocugum cok ciddi söylüyorum su icmeye ayaga kalksam arkami dönsem krizlere giriyordu aylarca makarnayla beslendik
Biliyor benim nasıl bi durumda olduğunu ama dalga geçer gibi kahvaltıya gelcez diyorlar tabi bana değil eşime kaynanam ayağında dolasilmasini sever çocuk onda dursa neyse ama onda da durmuyor ben evde tek oldum mu daha rahat oluyorum biri oldu mu bebeğimin düzeni de gidiyor ağlama krizleri basliyorBunu aynen kaynanaya söyle
davet de etmemis oglu isteyken gelecek olmasina ragmen asil kendisini agirlayacagi kisiye bir nezaketen haber bile vermemis.Hayır yani ne gerek var bu uyduruk kahvaltı için insanları zora sokmaya. Davet etmemiş ki
e belli ki konu sahibi onlara bu yüzü vermis hem ailesine hem esine. onlar da zaten kadina haber bile vermeden kadinin oldugu eve gelmeyi kendilerinde hak görüyor.Neden kimse kayinvalidenin kendi evi olmayan bir yere misafir davet ettigini, bunu ev sahibi kadina bile haber vermedigini garipsememis? Biri benim evime insanlari toplayip gelmek istiyorsa ve beni arayip izin almamissa o kapi ona acilmaz.
Çok güzel ama durmuyor kucaguna verdiğim an aglamaya başlıyor sanki biri cimdiklemiscesine kırılırsa kırılsın kabiul edemeyecegimi söylüyecem ararsa akşam caya gelmelerini söylücem hem oğlunu da görürdavet de etmemis oglu isteyken gelecek olmasina ragmen asil kendisini agirlayacagi kisiye bir nezaketen haber bile vermemis.
kaynana zaten ofsayt ama gelecek kadin. gelme dememis. diyecek gibi de görünmüyor.
e hal böyleyken kendini yormadan bir sekilde agirlayacak. ben olsam kadindan firindan almasi icin canimin cektigi seyleri isterdim, bir cay yapar domates peynir cikartirdim. kadin gelince de "ozlemissindir torununu. anneciğim ne zamandir küçük bir isim vardi halledemiyordum. azicik ilgilen sen bebisle" der vinlardim evden cocuksuz az zaman gecirirdim, varsa sahilde yoksa siradan bir kafede.
oyle az nefes alip donerdim eve
Haklısınız bu konuda hep eşim arandi ben sonradan öğrendim evde misin müsait misin değil biz gelcez oldue belli ki konu sahibi onlara bu yüzü vermis hem ailesine hem esine. onlar da zaten kadina haber bile vermeden kadinin oldugu eve gelmeyi kendilerinde hak görüyor.
burada zaten coktan esnetilmis bir sınır var. bu sınırı yeni gelinken cekememis simdi de ortada torun varken kolay kolay cekecege benzemiyor . Bu konuya deginsek ne olur ki?
*bence de cok sacma. babami baska sehirden gelen oz abisi aramisti, "istanbula geldik size de ugrayacagiz" diye - ki 30 yilda 5 kere gelmistir maksimum. ona bile "abi niye bana söylüyorsun sen esimi ara o bilir" demisti :) yani olmasi gereken budur eger misafiri agirlayan kadinsa. ama iste bu sınır coktaaaan ihlal edilmis
peki cocugun anneye bu kadar bagimli olmasi normal mi?Çok güzel ama durmuyor kucaguna verdiğim an aglamaya başlıyor sanki biri cimdiklemiscesine kırılırsa kırılsın kabiul edemeyecegimi söylüyecem ararsa akşam caya gelmelerini söylücem hem oğlunu da görür
iste ilk sefer o büyük kavgayi yapsaydin esin de sonuclarina katlanirdi "anne niye beni ariyorsun bahar evde ona sor bakayim musait mi" demeyi ogrenirdiHaklısınız bu konuda hep eşim arandi ben sonradan öğrendim evde misin müsait misin değil biz gelcez oldu
Benim bebeğim kendi kendine oynuyor ya yanında olcam yada gözünle görülebilecegi hizada ama başkası geldi mi bakıp bakip ağlıyor bunu hep törbilemeye çalıştık ama olmadı yada sürekli gezerse susuyor ama buda beni zorluyor tek kaldım mi benden sürekli kucak da sürekli gezmek istiyorpeki cocugun anneye bu kadar bagimli olmasi normal mi?
bu konuda hic yetkin birine gittiniz mi?
cocuk ilk 3 ay kendini anne karninda hissediyormus , anneye bağımlıymis falan ok ama 6 aylik cocuk icin biraz fazla soyledikleriniz.
belki de ebeveynlik metodunuzu biraz degistirseniz cocugunuz da degisir. yerinizde olsam bu konuyla ilgili yetkin birinden danismanlik almaya calisirdim, butcem varsa
Bunu eşime söyledim ama gelsinler bişey olmaz benim adıma cevap veriyoriste ilk sefer o büyük kavgayi yapsaydin esin de sonuclarina katlanirdi "anne niye beni ariyorsun bahar evde ona sor bakayim musait mi" demeyi ogrenirdi
Üslubunuz hos değil. Arkadasimin 6 aylık bebeği var. Evime geldiğinde zor durdu sizi anlayabiliyorum. Musait değilseniz, musait degilim diye siz arayı söyleyin.Benim kızım sadece beni ve babasını gördüğü için sadece bizde duruyor başkasını gördü mü ağlıyor huzursuz oluyor bebeğim kücükken annemden başka kimse yanımda olmadi kapımı çalmadı kimseyi görmedigi içinde durmuyor kayinnamda da durmuyor yorulan ben oluyorum herkes çok bilmiş yorumlar yapmış ama ağırlayacak olan benim niye bana söylenmiyor evim bazen dağınık olabiliyor kendisi dağınık olduğu için onun için dağınıklık sorun değil ama ben sevmem dağınıklığı herkes sanki kayinnasiyla el bebek gül bebek anlaşıyor seviyorlar birbirlerini ben sevmiyorum doğruyu söylemek gerekirse onun geleceği zaman stres oluyorum eşimin annesi olduğu için de katlanmak zorundayim da kendisi gelsin başkasıni kuyruğuna takmasın he takacaksa da eşim evdeyken gelsin eşim çocuğa bakar ben çaylarını veririm
Eşinizin düşüncesi çok yanlış. Sadece kayınvalide olsa belki anlaşılır ama yanında başkaları da varken mutlaka size sorup öyle cevap vermesi lazımdı.Bunu eşime söyledim ama gelsinler bişey olmaz benim adıma cevap veriyor
Bende anlamış değilim ne çocukla yemek yiyebiiliyorum nede evi temizleyebiliyorum yemek dahi yapamadım 5 ay boyunca ama bana kimse yardıma ihtiyacın var mı diye sormadı hala da sormayip daha beni zorlayacak duruma sokuyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?