- 25 Haziran 2016
- 7.717
- 13.846
- 248
Bahanelere tutunmak yerine ne istediğiniz konusunda karşısına geçin ve net konuşun.Bu yoruma kalbimi bırakıyorum bahanem bebek olarak açıklama yaptım kendimi nasıl anlatırsam anlatayım anlamayan kocam var kayinnam var ben bunu uzatirssm yine suçlu ben oluyorum bu konuyu kapatirsam da aynı şeyleri yaşıyorum bi kulağından girip diğer kulağından çıkıyor
Ee bu durumda ne yapacaksınızBu yoruma kalbimi bırakıyorum bahanem bebek olarak açıklama yaptım kendimi nasıl anlatırsam anlatayım anlamayan kocam var kayinnam var ben bunu uzatirssm yine suçlu ben oluyorum bu konuyu kapatirsam da aynı şeyleri yaşıyorum bi kulağından girip diğer kulağından çıkıyor
Aynen öyle yapmak lazım , anne gelirken 10 poğaça , 300 gram pastırma bi de sana zahmet peynir alır mısın diyeceksindavet de etmemis oglu isteyken gelecek olmasina ragmen asil kendisini agirlayacagi kisiye bir nezaketen haber bile vermemis.
kaynana zaten ofsayt ama gelecek kadin. gelme dememis. diyecek gibi de görünmüyor.
e hal böyleyken kendini yormadan bir sekilde agirlayacak. ben olsam kadindan firindan almasi icin canimin cektigi seyleri isterdim, bir cay yapar domates peynir cikartirdim. kadin gelince de "ozlemissindir torununu. anneciğim ne zamandir küçük bir isim vardi halledemiyordum. azicik ilgilen sen bebisle" der vinlardim evden cocuksuz az zaman gecirirdim, varsa sahilde yoksa siradan bir kafede.
oyle az nefes alip donerdim eve
Hürmet göstermemek daha iyi aslında , ayakları alışmaz , insanlara hazıra konmaya ne meraklı , menü şöyle olmalıKayınvalideniz misafirlerini kendi evine kahvaltıya çağırsın evine,neden sizin eviniz?
Eşiniz,annesine çalıştığını evde olmayacağını haber vermesi gereken kişinin siz olduğunu,sizi araması gerektiğini söylemeli.
Mesele kahvaltı da değil bir yerde.Bir şekilde ağırlanır misafir.Ama emrivaki yapıldığında hazırlayacağı üç beş şey de ağır gelir insana.Saygı hoşgörü önemlidir ilişkilerde.İdare edilip tolerans gösterilecek durumlar elbet vardır.Ama bu şekilde olması işgüzarlık.
Haberim olmadı bebekle bu kadar oldu diyip elinizden ne geliyorsa okadar yapın.Bebekten dolayı misafir ağırlamakta zorlandığınızı biliyorlardır ama işlerine gelmiyor insanların.Siz de işinize nasıl geliyorsa öyle yapın.
konu sahibi konuyu ilk açtığınızda kendi yaşadığım duygular canlandı gözümde. Benim kızım şuan 13 yaşında ve ilk aylarda misafir geleceği zaman sizinle aynı hisleri bire bir yaşadım. Böyle hissetmenizi çok iyi anlıyorum. Ama yorumların tümünü okudum ve hiç kimsenin sizi suçlamaya çalıştığı hissine kapılmadım. Siz konunuzda kv nizin davranışından rahatsızlığınızı vurgular bir konu açmamışsınız + gelmek istediğinde sizi aramalı elbette ama eşinizi aradığı için rahatsızlığınızı vurgulayıp bu konuda fikir istememişsiniz, evinize öyle yada böyle gelmek istedi diyelim ama yanında başka birilerini davet ediyor olması da rahatsız edebilir. ama siz bunu da vurgulayarak fikir istememişsiniz. Konuyu anlatırken bunları yazmışsınız ama kahvaltı anını nasıl yöneteceğiniz ile ilgili fikir istemişsiniz ve gördüğüm kadarı ile bir çok kk üyeside sizin duygunuzu önemseyip bu duygunuz ile ilgili rahatlamanızı destekleyecek şeyler yazmış. Kimse sizi eleştirip yadırgamamış aslında. Bende konunuz için yorum yazacaktım şimdi ama yazamıyorum çünkü konuyu açtığınızda vurguladığınız şey ile şuan geldiğimiz noktada fikir almak istediğiniz şeyler oldukça farklı o nedenle yazamıyorum.Hep ben suçlu gözüyle bakilmisim bebeğimin bana bağımlı olması suç mu kayinnam ne erken gelir ne temizligimi yapar kendi evini temizlemeyen biri olarak benim evimi temizlenmesini beklemiyorum ben yaparım güzel üslupla dile getirdim kahvaltı yerine çaya gelecekler bi akşam ben burdan sunu cikardjm herkes işini görebiliyor çocukları çok uslu maşallah
Bebeğinizin olmadığı o kadar belli ki :)Ay amaan bı garipsiniz valla. Memede uyuyor diye birşey yok emzik verin bari. Sağlıklı da değil o zaten. İki ağlar alışır. Başka destek verin çocuğa uyku arkadaşı ya da ninni vs. Gelsinler kahvaltıya işte bebeği verin kayinvalideye siz hazırlayın. Hem iki insan görürsünüz. Uyutmaya da tam uykusu gelince gidin o zaman çabuk uyur. Uzun sürerse de ayıp olmaz. Ama bebek öldü diye de bu kadar hayattan soyutlamayin kendinizi. Ha şu var davet edilmedikçe size geliyorum şunları da davet edicem demesi çok çok saçma
Bundan şikayet etseniz anlarim. Ama diğer türlü şikayetleriniz çok yersiz. Kahvaltı yapamıyor olmanız da garip. Yapın yani bir çay bir yumurta koyamıyor olamazsınız. Bebek de ek gıdaya geçme evresinde zaten o da yiyecek sonuçta. Bu bebek etrafında pervane ennelik hiç sağlıklı değil. Günün sonunda en çok size zararı olur
Neden? Benim de çocuğum var. Altı aylık çocuktan yenidoğan gibi bahsedilmesini garipsiyorum. Anne mutfaktayken kendini oyalayabilir. Öz babaannesi de biraz oyalayabilir. Altı aylık emekleme dönemi gelmiş çocuk anne babadan başka insandan bu kadar kaçan bir çocuksa bu da normal değil.Bebeğinizin olmadığı o kadar belli ki :)
Var . Ve bu hatayı ilk bebeklik evresinde ben de yaptım. Halbuki insan kendine de dikkat etmeliBebeğinizin olmadığı o kadar belli ki :)
O zaman işler değişir, size de haber verdiyse yapacak bişey yok kendi anneniz gelse rahatsız olur musunuz? En kötü gelirler birlikte hazırlarsınız. 6 aylık olmuş bebeğiniz durmuyor falan bunlar biraz bahane gibi… Gönül istemeyince “yan yattı çamura battı”…Bana da söylüyor ama ilk oğluna ndn söylüyor onu anlamıyorum
Bu yoruma kalbimi bırakıyorum bahanem bebek olarak açıklama yaptım kendimi nasıl anlatırsam anlatayım anlamayan kocam var kayinnam var ben bunu uzatirssm yine suçlu ben oluyorum bu konuyu kapatirsam da aynı şeyleri yaşıyorum bi kulağından girip diğer kulağından çıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?