Kızlar kayinvalidem kahvaltıya gelecek

Herkes konunun asıl önemli kısmını kaçırmış bence.kv ne hakla sizin eve misafir çağırıyor hemde bunu evin hanımına değil oğluna söylüyor.sanki misafiri ağırlayacak olan oğlu.ayrica akşam yemeği daha kolay bana göre kahvaltı herşeyi sıcak olması lazım o zorluyor insani

Benim bebe çok huysuzdu, bırakın birini ağırlamayı kendimi besleyememiştim. 46 kiloyu görmüştüm . Bana saçma bir istek gibi gelmedi. Birde evime birileri geliyor deyip temizlik kısmını da düşünürsem. İstemezdim.

Birde kocaya bilgi verilip emri vaki yapılmış. Cinnet sebebi

Bahanelere tutunmak yerine ne istediğiniz konusunda karşısına geçin ve net konuşun.

Kayınvalideniz misafirlerini kendi evine kahvaltıya çağırsın evine,neden sizin eviniz?
Eşiniz,annesine çalıştığını evde olmayacağını haber vermesi gereken kişinin siz olduğunu,sizi araması gerektiğini söylemeli.
Mesele kahvaltı da değil bir yerde.Bir şekilde ağırlanır misafir.Ama emrivaki yapıldığında hazırlayacağı üç beş şey de ağır gelir insana.Saygı hoşgörü önemlidir ilişkilerde.İdare edilip tolerans gösterilecek durumlar elbet vardır.Ama bu şekilde olması işgüzarlık.
Haberim olmadı bebekle bu kadar oldu diyip elinizden ne geliyorsa okadar yapın.Bebekten dolayı misafir ağırlamakta zorlandığınızı biliyorlardır ama işlerine gelmiyor insanların.Siz de işinize nasıl geliyorsa öyle yapın.

Ee bu durumda ne yapacaksınız
Ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz

Aynen öyle yapmak lazım , anne gelirken 10 poğaça , 300 gram pastırma bi de sana zahmet peynir alır mısın diyeceksin

Hürmet göstermemek daha iyi aslında , ayakları alışmaz , insanlara hazıra konmaya ne meraklı , menü şöyle olmalı
Pastane poğaçası , peynir , zeytin , domates salatalık çay sonra hadi yallah

konu sahibi konuyu ilk açtığınızda kendi yaşadığım duygular canlandı gözümde. Benim kızım şuan 13 yaşında ve ilk aylarda misafir geleceği zaman sizinle aynı hisleri bire bir yaşadım. Böyle hissetmenizi çok iyi anlıyorum. Ama yorumların tümünü okudum ve hiç kimsenin sizi suçlamaya çalıştığı hissine kapılmadım. Siz konunuzda kv nizin davranışından rahatsızlığınızı vurgular bir konu açmamışsınız + gelmek istediğinde sizi aramalı elbette ama eşinizi aradığı için rahatsızlığınızı vurgulayıp bu konuda fikir istememişsiniz, evinize öyle yada böyle gelmek istedi diyelim ama yanında başka birilerini davet ediyor olması da rahatsız edebilir. ama siz bunu da vurgulayarak fikir istememişsiniz. Konuyu anlatırken bunları yazmışsınız ama kahvaltı anını nasıl yöneteceğiniz ile ilgili fikir istemişsiniz ve gördüğüm kadarı ile bir çok kk üyeside sizin duygunuzu önemseyip bu duygunuz ile ilgili rahatlamanızı destekleyecek şeyler yazmış. Kimse sizi eleştirip yadırgamamış aslında. Bende konunuz için yorum yazacaktım şimdi ama yazamıyorum çünkü konuyu açtığınızda vurguladığınız şey ile şuan geldiğimiz noktada fikir almak istediğiniz şeyler oldukça farklı o nedenle yazamıyorum.

Ben kayınvalidenin evine çatkapı kahvaltıya gitmiyorsam aynısını beklerim. Eğer sizin de emrivaki yapmışlığınız varsa haketmişsiniz
Güncelleme: kendi geldiği yetmiyor gibi kuyruğu da varmış. Arayıp müsait değilim diyin. Böyle terbiyesizlik olmaz. Sizi bile aramaya gerek duymuyor.

Kv nizin size sormadan evinize birilerini getirmesi hic hos degil dingonun ahiri mi burasi ? Ben kabul etmezdim ama sizin sorununuz temizlik ise eger yardimci tutun o günlük esiniz bunu yapmali size sormadan birilerinin gelmesi ne komik keske buna karsi ciksaydiniz once

ama fikir istediğiniz duygunuzdan bağımsız konu içerisindeki şeyler için fikirlerimi yazayım.
1- evime aileden birileri misafir gelmek isterse beni aramalı eşimi değil. bunun için kendi aileme bunu nasıl anlatabileceğimi onları ben tanıdığım için ben düşünüp kasti olarak yapmıyorlarsa incitmeden fark etmelerinin bir yolunu bulurum yok kasti bir şekilde yapılıyorsa ona göre tavrımı ortaya koyarım.
2- evime kendi misafiri ile gelmesi. buda normal değil ama yine aile yapısına göre farklılıklar olabilecek bir durum o nedenle bu konu üzerinde kendimce detaylandırıp ona göre karar verip rahatsız olunacak bir sonuç çıkarsa ortaya mutlaka bunuda dile getirim uygunuyla
3- hepsi oldu ama bir de eşim bunu neden arayan kişilere tamam dedikten sonra bana emri vaki olarak söylüyor buda doğru değil çünkü. bu konuda eşimle konuşup bu konudan bağımsız davranışının doğru olmadığını anlatırım.

birde şunu söylemişsiniz kv min düzeni bana göre değil demişsiniz bunda sorun yok çok normal herkesin kendine ait bir düzeni temizlik şekli v.s. var ama sonra da bu süreçte hiç bana yardımcı olmaya çalışmadı demenizi anlayamadım zaten onun düzenini temizliğini v.s. beğenmiyorsunuz bu durumda yapmaması neden sizi rahatsız etti. belkide beğenmediğinizi hissettiği için teklif etmedi.
belki sizin çok zahmete girmemeniz için oğluna arayıp söyledi hani kendinizi çok yormayın diye de öyle yapmış olabilir

Bebeğinizin olmadığı o kadar belli ki :)

Bebeğinizin olmadığı o kadar belli ki :)
Neden? Benim de çocuğum var. Altı aylık çocuktan yenidoğan gibi bahsedilmesini garipsiyorum. Anne mutfaktayken kendini oyalayabilir. Öz babaannesi de biraz oyalayabilir. Altı aylık emekleme dönemi gelmiş çocuk anne babadan başka insandan bu kadar kaçan bir çocuksa bu da normal değil.

Bana da söylüyor ama ilk oğluna ndn söylüyor onu anlamıyorum
O zaman işler değişir, size de haber verdiyse yapacak bişey yok kendi anneniz gelse rahatsız olur musunuz? En kötü gelirler birlikte hazırlarsınız. 6 aylık olmuş bebeğiniz durmuyor falan bunlar biraz bahane gibi… Gönül istemeyince “yan yattı çamura battı”…

Kayinvaldenizin yaptığı emri vaki hoş olmamış ama kahvaltı konusunda bu kadar dert edecek birşey göremedim ben ortada. Alt tarafı kahvaltı yani dolaptan iki şey çıkarın çay demleyin yemek sepetinden bir kaç gözleme sipariş edin bitti gitti. Bebeğinizde yenidoğan değil yani 6 aylık, siz kahvaltı hazırlarken mama sandalyesine oturtabilirsiniz yanınıza.

Her mantıklı öneriye kocam da kocam, kocam anlamaz diye cevap veriyorsunuz. Merak ettim, sizin çözümünüz ne olacak? Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Ne yapacaksınız? İstediğiniz sadece burada kaynananızın dedikodusunu yapmak sanırım.
Siz bir kez ders vermezseniz Kocanız daha çok size semer vurır.

Bence kadını sevmediğiniz için batmış size tamam çocuklu olabilirsiniz de 6 aylıkmış zaten.
Kahvaltı dediğin 10 dk da hazırlanıyor yani.
Sevmiyorsanız görüşmek istemezsiniz bunu anlarım ama 10 dk iş için bu kadar erinme bana saçma geliyor bu kadar sevmeyin canınızı bişey olmaz alt tarafı kahvaltı

Senin evine misafir getirecek üstelik seni aramayıp sevgili oğlunu aradı öyle mi? Müsait değilim derdim kalsın öyle

Ayy kvmin görümceleri yani halalar bana gelcekti bebek görmeye biri 2 yaşında biri 6 aylık daha kv sordu ikram ne yapcaksın diye bi tatlı bi kurabiye başkada bir şey yapamam demiştim. Olmadı bide börek yaparsın bitti gitti yeter demişti ne sinir olmuştum. Yapamam ben börek falan 2 çoçukla gecem belli değil gündüzüm belli değil zaten sizin sülale bir şey yemiyor istersen sen yap getirirsin demiştim. Zaten şu kahvaltıya gelcez,yemeğe gelcez denmesi beni iten bi durum çok ayıp geliyor bana sana kahvaltıya gelelim yemeğe gelelim demek,bebek görmeye gelcez denir ev sahibide artık canı neye isterse ona davet eder yada etmez yapar kahvesini koyar tatısını geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…