- 30 Ocak 2019
- 6.317
- 29.139
- 228
- Konu Sahibi sensational
-
Aslında o da zamana yaymıyor pek, bana bu yıl içinde nişan yaparız diyen kendisi. Ama bir işi yok, neymiş sürekli atamaları takip ediyormuş... ama bekleyelim bakalımEvlilik isinde israr olmaz inanin bana..Sevgiliniz calismiyorsa bu onun bilecegi birsey.Ha size uymuyorsa ayrilin.Ikinizin beklentileri farkli bana gore..O zamana yayiyor bu isleri siz hemen olsun istiyorsunuz. Sizin israrinizla is bulacak adama gercekten saygi duyabilecek misiniz ilerde? Hayir tabiki..O sizinle bir an önce evlenmek istemeli.O düşünmeli is bulmayi..Bence birbirinize uyumsuzsunuz ben olsam yerinizde biraz daha beklerdim bakalim is vs icin adim atacak mi diye!? Atmazsa da yavastan yol verirdim..
Hiç bilmiyorum kafam baya karışık allak bullak oldumBir tanıdığım da aynen sevgiliniz gibiydi. Evlenmeden önce hemen işe girdi, evlenince de istifa etti. Şu an evde yatıyor. Evin masrafları için ailesinden para istiyor. İşe girmek için hiçbir çabası yok. Tipik tembel insan işte. Yerinizde olsam böyle biriyle gelecek düşünmezdim
Evet öyle de, ne bileyim şu anda çalışmıyor bir iş bakmıyor ya sinirim bozuluyor benimdeişi olmadan kendı ayakları uzerınde durmadan bence cıddı hıcbırsey yapmayın. evlılıkte bır sorumluluk hemde buyuk bır sorumluluk . iş bulmak bu sorumlulugun ılk adımı.
Düşüncende çok haklısın, anlattığın karakter çok güven vermiyor insana,ileride daha büyük sorunlar yaşayacaksın, sevgilin iş bulmadan nişan falan yapma tünelin sonunda ışık göremedim benKızlar, neredeyse 4 yıla yakın bir ilişkim var. İkimizde üniversiteden bu yıl mezun olduk. Kendisi kpss’ye girdi ama tam atanabileceği puanı alamadı. Bir ihtimal belki atanır ama oda düşük bir ihtimal. Bu yıl da nişan yapmayı planlıyoruz, ama kendisi şu an çalışmıyor. Bir iş bul en azından biraz para biriktir diyorum, parayı dert etme eşimiz dostumuz ailemiz var hallederler inşallah diyor. Polisliğe başvurmuştu şimdi diyor ki bu mesleği çok yapmak istemiyorum ailem de sıcak bakmıyor (ailesi her konuda sanki kendisi 5 yaşındaymış gibi onun yerine karar veriyorlar). Bende dedim tamam artık Polislikten de vazgeçtin, kendi alanında atanma ihtimalin de düşük. Peki ne yapacaksın planın ne, nerede çalışacaksın diye soruyorum, işte memur alımları oldukça başvuracağım diyor. Şu an çalışmıyor öyle yatıyor evinde. Ama diğer arkadaşlarına bakıyorum çoğu öyle ya da böyle bir yerlerde çalışıyorlar. Kendisi iş bakacaktı abisi boşver şimdi pandemi süreci iş bulamazsın daha sonra bakarız demiş, benimki hemen okeylemiş tabi. Yani ne olacak böyle bilmiyorum, gerçekten artık gerilmeye başladım. Nişan yapacağız diyor ama ne işi var ne gücü var, bir yandan çok üstüne gitmeyeyim diyorum ama bir yandan da insan biraz çabalar birşeyler yapar diyorum. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Ona çok sinirliyim. Haksız mıyım sizce? Kızlar birşeyler diyin lütfen kafam allak bullak oldu haklı mıyım haksız mıyım bilmiyorum bile.
Evet aile konusunda özellikle beni çok düşündürüyor. Onların sözünden çıkmıyor neredeyse, bir defa benim yanıma gelecekti ailesi binbir sorun çıkardı yok gitme yok virüs var çok tehlikeli yok şöyle yok böyle diye.... bende baya sinirlendim ona da baya yansıtmıştm okadar plan yaptık gelecek diye.. neyseki benim tavrımı görünce bir şekilde gelmişti ama gelecekte nasıl olacak bilmiyorumBöyle biriyle evlenme cok pisman olursun ailesi yonlendiriyor kendi alli kararlari yokmu klasik memur olayim rahat edeyim kafasi. Memur olana kadar gecici islerde çalışabilirdi bellki caliskan biriside degil ayrica ana kuzusu yol yakinken vazgec ne nisan yapmasi
Sosyoloji mezunu... 85 üstü ile atanabiliyordu en kötü ama malesef 82 aldı. Kpss ye de doğru düzgün çalışmadı hep ben zorluyodum çalış çalış diyeHepsini okudum adam ne okumuş yok
Hani iş aramıyor ya ne tarz işler arayabilir o da yok konuda
Yine kaç puanla ne sıfatla atanıyor o kaç almış yok
Ama KPSS ile aranılacak bir bölüm olsa zaten asıl çalışma senesi bu sene
geçen sene okul vardı şimdi yok
deli gibi KPSS çalışmalı, iş miş boş ver, bakıyor ailem şimdi bana geleceğime yatırım yapmalıyım demeli ama o da yok
Adam ne mezunu ne iş yapmalı sizce
Evet ne zaman böyle ciddi bir konu olsa iş konusu olsa çok rahat ve net cevaplar alamıyorum. Ona göre bu yıl nişan yapıcaz ama, nerdeeee daha işi bile yok, yatıyorDüşüncende çok haklısın, anlattığın karakter çok güven vermiyor insana,ileride daha büyük sorunlar yaşayacaksın, sevgilin iş bulmadan nişan falan yapma tünelin sonunda ışık göremedim ben
Tek söyleyebileceğim kendi kendine karar alamayan bir adamla evlenmeyin.
İşte abisi boşver demiş şu an iş yok daha sonra bakarız demiş ve sonuç bu... aşırı sinirim bozuluyor, geçen yıl da kpss çalışmıyodu ömrümü yedi zar zor ben diyorum diye çalışıyoduDiyelim ki evlendiniz. Evlenince de eş dost mu yardım edecek size?
Silkelenip kendine gelmesi lazım koskoca adam evde yatar mi ya?
Sen bir iş bul ya da ataman olsun nişanı öyle yaparız, seni bu şekilde aileöe kabul ettiremem deyin. Topu ona atıp bırakın, yavaş yavaş da ümidinizi kesmeye bakın bu adam uzun vadede mutluluk vermeyecek sanki sizene yapalım istersiniz peki?
Öyle diyorum zaten, oda biliyor bir işi olmazsa nişan yapamayacağımızı, ama dediğiniz gibi yavaştan vazgeçmeye başlamak en iyisi gibiSen bir iş bul ya da ataman olsun nişanı öyle yaparız, seni bu şekilde aileöe kabul ettiremem deyin. Topu ona atıp bırakın, yavaş yavaş da ümidinizi kesmeye bakın bu adam uzun vadede mutluluk vermeyecek sanki size
Yolumu değiştirmek de çok zor geliyor şu anEvlenince de eşimiz dostumuz var bakarlar bize deyip evde yatacak bu. Kendini yakma kardeşim. Erkeğin tembeli bir işe yaramaz. Ailen de umarım ki işsiz güçsüz adamı onaylamaz.
Çok istiyorsan iş güç sahibi olmasını bekle ama yaşlanırsın be bacım, giden ömründen gider, en güzel zamanlarından gider. Geriye dönüp baktığında keşke dememen için yazıyorum bunları. Bırak evinde yatsın o, sen yolunu değiştir.
Bilmiyorum ya aslında normalde o kadar acele etmiyordum ama çevremdekiler yavaş yavaş evlenmeye başladı, ailem de sürekli yok artık yaşın geçiyor falan filan diyip duruyorlar. 24 yaşındayım şuan, hatta 23 buçuk. Normalde hiç bu kafada degildim ama son zamanlarda sanki canımı sıkacak bişeyler arıyorum
Virüsten dolayı mı iş aramamasında haklı olduğunu düşünüyorsunuz?ailen yaşın geçiyor mu diyor
sevgilin olmasa ne olacaktı? münasip biriyle mi evlendireceklerdi?
24 yaşında evlenilir mi evlenilir ama daha okuyorsun kendi ayaklarının üstünde durmayı bilmiyorsun gerek yok.
çevrendekiler camdan atlasa sende mi atlayacaksın..
sevgilinin şu dönemde iş aramaması mantıklı. bu konu da haklı bence ama sevgilin hayal aleminde yaşıyor.
Hiç geç kalmış değilsin yaşında geçmiyor. Evet çevrende evlenenler olabilir çok normal. Sırf bu yüzden evliliği düşünme her şeyin herkesin zamanı ayrı. Evde kalcam düşüncesiyle yanlış bir şey yapma.Bilmiyorum ya aslında normalde o kadar acele etmiyordum ama çevremdekiler yavaş yavaş evlenmeye başladı, ailem de sürekli yok artık yaşın geçiyor falan filan diyip duruyorlar. 24 yaşındayım şuan, hatta 23 buçuk. Normalde hiç bu kafada degildim ama son zamanlarda sanki canımı sıkacak bişeyler arıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?