Kızlar lütfen bir şey diyin fikir istiyorum

Bir tanıdığım da aynen sevgiliniz gibiydi. Evlenmeden önce hemen işe girdi, evlenince de istifa etti. Şu an evde yatıyor. Evin masrafları için ailesinden para istiyor. İşe girmek için hiçbir çabası yok. Tipik tembel insan işte. Yerinizde olsam böyle biriyle gelecek düşünmezdim

Aslında o da zamana yaymıyor pek, bana bu yıl içinde nişan yaparız diyen kendisi. Ama bir işi yok, neymiş sürekli atamaları takip ediyormuş... ama bekleyelim bakalım

Hiç bilmiyorum kafam baya karışık allak bullak oldum

işi olmadan kendı ayakları uzerınde durmadan bence cıddı hıcbırsey yapmayın. evlılıkte bır sorumluluk hemde buyuk bır sorumluluk . iş bulmak bu sorumlulugun ılk adımı.
Evet öyle de, ne bileyim şu anda çalışmıyor bir iş bakmıyor ya sinirim bozuluyor benimde

Bu arada benim amcamın biri 50 yaşında hala iş beğenmez, abilerim, ablalarım baksın diye uğraşır.
Evlendi eşi boşadı bunu sırf bu tembelliği yüzünden.
O zaman da iş şöyle dedi böyle dedi gitmedi evde yattı.
Sanki hepimize parayı bedavadan veriyorlar.
Yani bir insan 20 yaşında neyse 50de de o oluyor.
Değişiyor diye beklersen giden yıllarına yazık olur.

Düşüncende çok haklısın, anlattığın karakter çok güven vermiyor insana,ileride daha büyük sorunlar yaşayacaksın, sevgilin iş bulmadan nişan falan yapma tünelin sonunda ışık göremedim ben

Evet aile konusunda özellikle beni çok düşündürüyor. Onların sözünden çıkmıyor neredeyse, bir defa benim yanıma gelecekti ailesi binbir sorun çıkardı yok gitme yok virüs var çok tehlikeli yok şöyle yok böyle diye.... bende baya sinirlendim ona da baya yansıtmıştm okadar plan yaptık gelecek diye.. neyseki benim tavrımı görünce bir şekilde gelmişti ama gelecekte nasıl olacak bilmiyorum

Sosyoloji mezunu... 85 üstü ile atanabiliyordu en kötü ama malesef 82 aldı. Kpss ye de doğru düzgün çalışmadı hep ben zorluyodum çalış çalış diye

Evet ne zaman böyle ciddi bir konu olsa iş konusu olsa çok rahat ve net cevaplar alamıyorum. Ona göre bu yıl nişan yapıcaz ama, nerdeeee daha işi bile yok, yatıyor

Diyelim ki evlendiniz. Evlenince de eş dost mu yardım edecek size?
Silkelenip kendine gelmesi lazım koskoca adam evde yatar mi ya?
İşte abisi boşver demiş şu an iş yok daha sonra bakarız demiş ve sonuç bu... aşırı sinirim bozuluyor, geçen yıl da kpss çalışmıyodu ömrümü yedi zar zor ben diyorum diye çalışıyodu

ne yapalım istersiniz peki?
Sen bir iş bul ya da ataman olsun nişanı öyle yaparız, seni bu şekilde aileöe kabul ettiremem deyin. Topu ona atıp bırakın, yavaş yavaş da ümidinizi kesmeye bakın bu adam uzun vadede mutluluk vermeyecek sanki size

Öyle diyorum zaten, oda biliyor bir işi olmazsa nişan yapamayacağımızı, ama dediğiniz gibi yavaştan vazgeçmeye başlamak en iyisi gibi buda çok zor ama yapacak bişey yok

Evlenince de eşimiz dostumuz var bakarlar bize deyip evde yatacak bu. Kendini yakma kardeşim. Erkeğin tembeli bir işe yaramaz. Ailen de umarım ki işsiz güçsüz adamı onaylamaz.
Çok istiyorsan iş güç sahibi olmasını bekle ama yaşlanırsın be bacım, giden ömründen gider, en güzel zamanlarından gider. Geriye dönüp baktığında keşke dememen için yazıyorum bunları. Bırak evinde yatsın o, sen yolunu değiştir.

Yolumu değiştirmek de çok zor geliyor şu an

ailen yaşın geçiyor mu diyor
sevgilin olmasa ne olacaktı? münasip biriyle mi evlendireceklerdi?
24 yaşında evlenilir mi evlenilir ama daha okuyorsun kendi ayaklarının üstünde durmayı bilmiyorsun gerek yok.
çevrendekiler camdan atlasa sende mi atlayacaksın..
sevgilinin şu dönemde iş aramaması mantıklı. bu konu da haklı bence ama sevgilin hayal aleminde yaşıyor.

Virüsten dolayı mı iş aramamasında haklı olduğunu düşünüyorsunuz?

Nişan için acele etmeyin. Erkek arkadaşınız bir iş bulsun düzenini oturtsun.
Ayrıca şimdiden ailesinin sözünü dinlemesi beni şüphelendirirdi evlendikten sonra da böyle olursa ne yapacaksın ?

Hiç geç kalmış değilsin yaşında geçmiyor. Evet çevrende evlenenler olabilir çok normal. Sırf bu yüzden evliliği düşünme her şeyin herkesin zamanı ayrı. Evde kalcam düşüncesiyle yanlış bir şey yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…