- 28 Temmuz 2018
- 1.897
- 2.402
- 133
- Konu Sahibi gezgintosbaaa
-
Ama zaten ona o şans verilmezki. Kendisi için bir atamadığı sürece 40 yaşında da olsa aynı korku olucak. Amacım yargılamak değil sadece bişeylere boyun eğildiğinde ömür öyle geçiyor. 30 yaşında olup korkuyla yaşıyor olsam ve istediğim gibi hareket edemiyor olsam o evi başlarına yıkardım. İnsan hayata bir kez geliyor korkarak yaşamak için heba etmeye değil. Kaldı ki konu Sahibi çocukluğundan beri korkuyla yaşıyor.Hayatım kız 30 yaşında eve 21’de geldi diye babasından ödü kopuyor , sen evi ayır diyorsun ...
Böyle bir şansı olacağını hiç sanmıyorum .
Sevgiligezgintosbaaa allah yardımcın olsun ne denir , ne söylenir bilemedim . İnşallah yağmurdan kaçarken doluya tutulma misali karşına biri çıktığında tanımadan etmeden evlenmeye kalkmazsın .
Ay çok sinir oldum babana kusura bakma ama :/ benim rahmetli babamda sert disiplinliydi ama böyle de değil yaniKPSS çalışıp,sınava girsen belki memur olursun .. başka bir şehir tercih edersin belki bir kurtuluş olur senin için :/
Ama zaten ona o şans verilmezki. Kendisi için bir atamadığı sürece 40 yaşında da olsa aynı korku olucak. Amacım yargılamak değil sadece bişeylere boyun eğildiğinde ömür öyle geçiyor. 30 yaşında olup korkuyla yaşıyor olsam ve istediğim gibi hareket edemiyor olsam o evi başlarına yıkardım. İnsan hayata bir kez geliyor korkarak yaşamak için heba etmeye değil. Kaldı ki konu Sahibi çocukluğundan beri korkuyla yaşıyor.
Kendi ayakları üstünde durabilecek maddi gücü var onlara bağımlı değil. Bu tarz durumların sonu yanlış evlilik ve baba minyatürü bir koca olur genelde.
Evet belkide o karakterde birini tanımadığım için herkes yapabilir diye düşünüyorumdur. Ama kadınlar içindeki gücün farkında olmalı yoksa ömürleri heba olur böyle. Gerçekten zor bir durumSana söylediğin herseyde katılıyorum ama bunu belki sen-ben yaparız ama karakter olarak konu sahibi zaten müsade etmiş bu zamana kadar o yüzden o büyük adımı atamaz bence ...keşke yapabilse ...
Misal benim annemde karakter olarak yapamaz böyle birşey.. bilmiyorum anlatabildim mi :/
Ay çok zor ..
Evet belkide o karakterde birini tanımadığım için herkes yapabilir diye düşünüyorumdur. Ama kadınlar içindeki gücün farkında olmalı yoksa ömürleri heba olur böyle. Gerçekten zor bir durum
Allah razı olsun sıklastirmayida denedim o zaman daha kotu olduİnşallah bu baskı ve korkudan kurtulmak adına yanlış bir evlilik yapmazsın. O zaman hayatın daha da sarpa sarar. Allah yardımcın olsun. Sıklaştır alışsın derdim ama şiddet gösterebilir bu kez
Peki ne oldu ne dedi babanızAllah razı olsun sıklastirmayida denedim o zaman daha kotu oldu
En tehlikeli insan korkusuz insandir bunu bilir bunu soylerim ...korkmayin ne yapacak vuracakmi dovecekmi sovecekmi naparsa yapsin en fazla ne olabilirki siz artik korkmadiginizi gosterinki ona korkusuz insandan korkmasi gerektigini anlasin ve korkma sirasi ona gelsin...[/QUO1TE]
Sanırım öğrenilmiş çaresizlik bendeki
Dün geldiğimde yatıyordu sabah ben uyandığımda ise gitmişti o gelmesende ben odama çekildim uyuyorum diyePeki ne oldu ne dedi babanız
Darp falan uygularsa kesin rapor alışımda o konuda eskisi gibi degil o kadarına cesaret edemiyor sanirim ama sadece bağırıp çağırarak korkutarak egosunu tatmin etme onunkiNormalde sokakta bi adamdan dayak yeseniz ne yaparsınız? Bu adamın o yabancıdan farkı yok. Kendinizi savunun eğer şiddet uygularsa. Darp raporuda alabilirseniz şikayet edersiniz. Minnet duyacağınız bi adam değil nasılsa.
Zaten merak etmediğinden adım gibi eminim tek derdi otoritesini kaybetme korkusu ve egosu maalesegSizi merak etseydi şayet,yatıp uyumuş olmazdı.Sabah güne hiçbirşey yokmuş gibi sakince başlayın.Normal davranın.Kendisi tartışma başlatıp,sizi azarlamaya kalkarsa,ciddi bir şekilde arkadaşınızda yemek yediğinizi,neden bu kadar baskı uyguladığını?sorun.Korktuğunuzu çok belli ederseniz susmaz daha fazla üstünüze gelir.Ne yaptığını,ne istediğini bilen,kendinden emin bir tavır sergilerseniz,bu sefer babanız biraz geri adım atacaktır eminim.
Sizde bağırın. En kötü ne olabilir tahminen? Her türlü şiddet karşısında savunun. O küçük çocuk yok artık.Darp falan uygularsa kesin rapor alışımda o konuda eskisi gibi degil o kadarına cesaret edemiyor sanirim ama sadece bağırıp çağırarak korkutarak egosunu tatmin etme onunki
Canım gerçekten adına çok üzüldüm ama merak ediyorum anneniz neden böyle bi adamın yanında sizi büyütmeye devam etti. Babanız size zarar verebileceği kadar vermiş ruhunuz yaralı . Açıkçası verebileceğim bi tavsiye yok sadece sizin ruhunuzun yaralarınızın iyileşmesi ve bu durumdan kurtulmaniz için dua edebilirm Allah yardımcınız olsunHerkese iyi aksamlar sözü çok dallandırıp budaklandirmadan sadede geleyim
30 yasindayim cocuklugumu korkusuyla rezil etmiş bi babaya sahibim çocukluğuma dair ne hatırlarsın derseniz %90 Baba korkusu sudan sebepten herşeye öfkelenir bağırır çağırır yetmez bide döverdi öylece büyüdük
Okul konusunda falanda destek çıkmadı kendi çabamla zar zor okulu okuyup eh iste diyeceğiniz bi maaşla 2-3 yıldır çalışıyorum
Calisipta eve katkı sağladıktan sonra tavrı çok değişti ama yinede canı istediğinde sudan sebeplerle hayatı zehir edebiliyor
Zaten çok fazla müdahale edeceği bi yaşam şeklim yok ama eve zaman zaman gec kalmalarim var onun eline tek koz vereceğim konu bu oda öyle hergun degil yada gec saatlere kadar degil
Maalesef o hataya bugünde düştüm bi arkadaşım gel bize gidelim dedi zaten mesaiye kalmıştım annemi aradim anne arkadaşındayım çok geç kalmam haberin olsun dedim ama sohbet muhabbet derken saat geçmiş 9 da eve geldim gelmeden babam anneme bağırmış çağırmış gece 1 de bile gelse beni görmeden uyumasın demiş kızlar ödüm kopuyor ya bana kızacak diye dusunuyorum Bu saatten sonra dövecek degil ya diyorum ama ödüm kopuyor öğrenilmiş çaresizlik bu olsa gerek
Geldiğimde uyuyordu gelir gelmez odama yatağa kostüm ama sabah kalkarsa ne olacak diye oluyorum korkudan nolur Allah askina su korkuyu üstümden atabilmek için bana cesaret verin cesaretlendirecek seyler söyleyin
Birazda dua ederseniz çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?