Kizlar seven kişinin Ahi tutar mı böyle bir şeye şahit oldunuz mu?

Bugün bu ah almak alakalı kaçıncı konu hayır ah ettinizi tuttu diyelim nolucak başınız göğemi ericek yanlış insanlarla olmamaya gayret edin boş yere de bu düşüncelere girmeyi verin

Çok merak ediyorum ah edenler kendi yaşadıkları acinin da başkasının ahi olduğunu düşünüyorlar mi?

Yani her sıkıntı yaşayan edilen ahin mi ceremesini çekmiş oluyor, sabri sinaniyor olamaz mi ki 'ah tutar ya da tutmaz' diye tespit edilsin? Bu tespit kula mi kalmış?

Ah edenin haklı olduğuna kim karar veriyor mesela, kim objektif bir şekilde kendi hatalarını gorup karşı tarafın sayıca daha kusurlu olduğundan yuzde yüz emin oluyor da 'bakalım ahım tutacak mi' diye bekliyor?

Ahi tutani bilmem de kendisini üzen kisinin başına gelen kötü şeylere istinaden 'Ahimi aldı ondan böyle oldu' diyeni gordum.

Sanki ona gelene kadar kimseye zarar vermemiş ya da günah işlememiş ya bu adam, eline diken batsa kendi ahindan biliyor.

Yani onu uzmemis olsa meleklere karisacakmis da adam onun canını yaktığı için direkten dönmüş sanki.

İlahi adalete inanan insan kin ve intikam duygusundan uzak olan insandır.

Başına gelenin ya kendi hatası ya da Allahtan bir sınav olduğunu, sorumlusunun da bir vesile olduğunu bilir, onu ahsiz vahsiz Allaha havale eder.

Eger gerçekten hataliysa Allah zaten hesabını soracaktır ama kendi rızasıyla karşı tarafa kendisini somurme hakkı veren kişinin ah edip aci çektirme beklentisi gerçekten mazlum, incitilmis onca yetim, kadın, yaralı varken boş beklentidir.

Durum ayrılık yeni mi bilmiyorum yeniyse butür sorgulamalar oluyor. Psikoljide buna inkar sorgulama pazarlık kabullenme ve öfke denir sırayla...Kısa sürede toparlarsın umarım..Ah konusu...Bazıları bazılarını üzebiliyor ve kul hakkı diye birşey var..Allaha havale etmen çok normal...Senin hatan sonradan da olsa onun kullanmasına izin vermiş olman..İlk anda olsa belki buna izin vermeyecektin.Ama içine yer edince bir kişi sonrasında işler tersine döndüğünde geri dönüşsüz bir yola girmiş olabiliyor kişi..Vermiş oldupun değeri geri alabilmek..Allah bunu nasib etsin sana..Yaşın gençtir ne güzel...Bir dahaki sefere en baştan tedbirli ol...Ozaman geri dönüşü çok zor olmaz..Bu farklı deyip masum yüzlerine aldanma...Cinsellik yaşama.O an güzel gelse de pişman olursun..Bak gençsin seçeneklerin çok...Belki de bu ilk aldanışın yorgun değilsin...Umarım aileden sevgiye aç bir tip değilsindir.Bunlar hep onun vukuatı oluyor genelde..Ve kimse kimsenin geçtiği yolları ortamı bilemez.Dışardan katı konuşmak kolay gelir insanlara.Böylesi sözler yüzünden kendini daha kötü hissetme..Onun sana kötülüklerini düşün...Daha iyi biri olabilecek gençsen eğer.Arkasında dur yaşadığın cinselliğin.Bu şekilde evlenenler yok değil.Tövben Allaha olsun.Kuluna başom eğilmesin.

Bak benim burda ilk konum vardı.Yurtdışına gitti beni bırakıp.Orda beni arayacaktı aramadı.Birden bire bağı kopardı.Bu bana çok ağır geldi ki zaten ayrıldığomıza uüzülüyordum...Ama onu unuttum zamanla.ikinci acıdımdı daha kuvvetliydim..Tamamen unutmak başka birini sevdiğimde oldu...Ve bu orda barınamadı tr geldi.Henüz evlenmedi 36 yaşında...Ama ben aynı şeyi yine yaşadım.Umarım bu da geçer...En büyük sıkıntı benim yaş 37 yaşındayım ve üçüncü kex ağır şekilde yıpranmış olmam....Önümde zaman az,seçenek az ,kalp de yorgun..Buna da dayanmaya çalışıyorum..Bana yaptığı kötülükleri düşünmeye çalışıyor ,Allahım serinlik ver diye dua ediyorum..Sanki faydası olacak gibi duanın..

Son düzenleme:
Durum ayrılık yeni mi bilmiyorum yeniyse butür sorgulamalar oluyor. Psikoljide buna inkar sorgulama pazarlık kabullenme ve öfke denir sırayla...Kısa sürede toparlarsın umarım..Ah konusu...Bazıları bazılarını üzebiliyor ve kul hakkı diye birşey var..Allaha havale etmen çok normal...Senin hatan sonradan da olsa onun kullanmasına izin vermiş olman..İlk anda olsa belki buna izin vermeyecektin.Ama içine yer edince bir kişi sonrasında işler tersine döndüğünde geri dönüşsüz bir yola girmiş olabiliyor kişi..Vermiş oldupun değeri geri alabilmek..Allah bunu nasib etsin sana..Yaşın gençtir ne güzel...Bir dahaki sefere en baştan tedbirli ol...Ozaman geri dönüşü çok zor olmaz..Bu farklı deyip masum yüzlerine aldanma...Cinsellik yaşama.O an güzel gelse de pişman olursun..Bak gençsin seçeneklerin çok...Belki de bu ilk aldanışın yorgun değilsin...Umarım aileden sevgiye aç bir tip değilsindir.Bunlar hep onun vukuatı oluyor genelde..Ve kimse kimsenin geçtiği yolları ortamı bilemez.Dışardan katı konuşmak kolay gelir insanlara.Böylesi sözler yüzünden kendini daha kötü hissetme..Onun sana kötülüklerini düşün...Daha iyi biri olabilecek gençsen eğer.Arkasında dur yaşadığın cinselliğin.Bu şekilde evlenenler yok değil.Tövben Allaha olsun.Kuluna başom eğilmesin.
Gencin ve cok yorgunum gerçekten yorumun için çok teşekkür ederim tek olumlu yorum yapansin

Her şeyin özeti bu..
Şiştim dünden beri bu tarz konulardan.

Elin 5 para etmez heriflerine kendinizi harcatıyorsunuz, peşlerinden sürünüyorsunuz, sonra ahım tutar mı..
Çok haklısın gerçekten ama sevince insan kör oluyor ama gerçekten çok haklısın

Hayır birlikte değilim tabiki
Birlikte değilsen bırak. Adam yüzünden bebeğinden oldun sen. Cezasını bir şekilde bulacak. Kötü durumda olmasını bekleme. Onu affetme hiçbir zaman ama kin de duyma. Bırak allahından bulsun. Ama sürekli cezasını buluşumu diye düşünme çünkü elbet bulacak

Kürtajmı :KK57: ben onu kaçırmışım! Benim ahım tutarmı diye değilde, aldırdıgımız Bebeğin ahı ikimizede tutarmı diye düşün :KK12:
Kız ilişkiyle ilgili bişey bilmiyor ki. Çocuk kendini tutamamış. Kız hamile kalıyor bebeği istiyor çocuk istememiş o yüzden kürtaj olmuş kız istemeyerekte olsa.

Ben inanmam pek ah olaylarına falan.
Hem ne gereği var ki?

Kız ilişkiyle ilgili bişey bilmiyor ki. Çocuk kendini tutamamış. Kız hamile kalıyor bebeği istiyor çocuk istememiş o yüzden kürtaj olmuş kız istemeyerekte olsa.
Konu böyle evet yeminki arkamda dursa dogururdum onu geçtim nüfus kağıdı çıkarmam gerekicekti bebeğim için onu bile istemedi ben hepsini düşündüm o adamı geçtim babasız da doguramazdim bebegime büyüyünce bir şekilde aciklamam gerekecekti ben öyle bebek olabiliyor gerçekten yeminki bilmiyodum reglim gecikti hep internette okudum

Birlikte değilsen bırak. Adam yüzünden bebeğinden oldun sen. Cezasını bir şekilde bulacak. Kötü durumda olmasını bekleme. Onu affetme hiçbir zaman ama kin de duyma. Bırak allahından bulsun. Ama sürekli cezasını buluşumu diye düşünme çünkü elbet bulacak
bıraktım zaten evet o an kafama dank etmemisti ama bebeğim den oldum en acı tecrübe yi yaşadım

Çok haklısın gerçekten ama sevince insan kör oluyor ama gerçekten çok haklısın

Insan sevince kör oluyor olayını bir türlü anlayamıyorum. Wallahi de billahi de 3 yıllık sevgilime asla gözüm
kapalı güvenmem.. güvenemem.. el oğlu nihayetinde.. beşer-şaşar.. siz nasıl bu kadar güvendiniz çözemiyorum.. neyse olan olmuş artık.. bir an önce toparlanmaya bakın.. kimseye de kör olacak kadar bağlanmayın..

herkes muhakkak başka bırının ahını almıstır bu hesaplara gore, kımse kalmazdı o zaman :))

Back
X