Kızlar siz söyleyin

Onun insiyatifinde değil işte Bugün mahkemeye başvursak Bugün alır payına düşeni eşim , kadında vicdan yok olsa böyle yapmazdı , daha gelip acındırıyor kendini bize ben Birgün olsun oğlumdan para istemedim faturamı yatır demedim diye hey Allahım ya Güler misin ağlar mısın
Hukuki olarak evet. Ama ben kendi fikrimi söyledim. Bana doğru gelmiyor.

Onun insiyatifinde değil işte Bugün mahkemeye başvursak Bugün alır payına düşeni eşim , kadında vicdan yok olsa böyle yapmazdı , daha gelip acındırıyor kendini bize ben Birgün olsun oğlumdan para istemedim faturamı yatır demedim diye hey Allahım ya Güler misin ağlar mısın
Bana acındırıyor gibi gelmedi de daha çok bak ben oğlumdan bi şey istemiyorum siz de benden istemeyin demiş işte

Kusura bakmayın ama insanlar dişlerinden tırnaklarından artırıp çalışıp kazanıp aynen sizin gibi kısarak almışlar. Şu an zor durumda olduğundan canınız sıkılmış. Onlar kayınvalidenizin malı. Tüm zamanlarında eşinin yanında olmuş çalışmış kazanıp almışlar. Elbette size yardımcı olsa güzel olur ama onun insiyatifinde. Biz de babamızı kaybettik. Herşey annemin. Ablam evli yiğenime büyüyene kadar kıyafet oyuncak ne varsa biz aldık. Ama şu mal senin kirasını al tarzı bir şey hiç aklımıza bile gelmedi. Ben de karar aşamasındayım biriyle kendi kendimize yeter miyiz diye düşünüyorum. Ben annemden bir şey isteyemem. Annem herşeyi de serer önümüze o ayrı ama ne ben ne ablam düşünmeyiz. Annemle yaşıyorum kirada değiliz ama faturalara alışverişe hep yardım ederim. Annemin durumu iyi ama rahat edemem yani. Bence bunaldığınızdan doğru düşünemiyorsunuz. Elbette kayınvalideniz yardım etmeli ama işte zorla da olmaz.

Bakın ortada bir vasiyet var bu göz önünde bulundurulmalı bu durumda.

Bana acındırıyor gibi gelmedi de daha çok bak ben oğlumdan bi şey istemiyorum siz de benden istemeyin demiş işte
Niye istemeyelim ki devletin verdiği hak sonuçta, ona babasından mı kaldı bunlar kocasından kaldı, kocasının vasiyeti var, herkes evladı İçin çalışıyor didiniyor adam yıllarca çalışmış didinmiş , kızlarım yesin oğlum yemesin dememiş

Herşey kayınvalidenizin üzerine öyle olmasa zaten mal paylaşımı yapılmış olucakti şuan için yapacak bişey yok eşinizin konuşması gereken bir konu anne oğul arasında

Niye istemeyelim ki devletin verdiği hak sonuçta, ona babasından mı kaldı bunlar kocasından kaldı, kocasının vasiyeti var, herkes evladı İçin çalışıyor didiniyor adam yıllarca çalışmış didinmiş , kızlarım yesin oğlum yemesin dememiş
Bunu bana değil eşinize söyleyin
Miras ona kalan miras sonuçta

Ben bu miras olayini çözemiyorum
Eşimle yıllarca didinicez bişeyler yapacaz, Allah gecinden versin diyelim eşim vefat etti, ben dururken neden çocuklarıma kalsın herşey? Hele hele gelin ve damatlara noluyor?
Çocuklarımın tabiki hakkı, herşey onlar için ama biz sağken değil, anca bizden sonra.
Anne sağmış, bu durumda herşey onun olmalı bence yanlış yok. Ha parayı keşke kardeşlerine değilde evlatları için kullansa ama yapmiyor işte. Kendi keyfi sonuçta. Yada birde ona sormalı, oğlu dururken hele ihtiyacı varken neden kardeşe diye. Gelinde zırt pırt doğurmasın, ihtiyacı varsa gitsin çalışsın da diyebilir tabii bilemem.
Yalniz miras hukuku böyle demiyor mirasin yuzde 25 için sadece eşe aittir. Tapu ortajsa ölen eşin payının yuzde 75 i cocuklarindir.
Hersey çalışarak ortak yapıldıysa tapulari da ortak olmali (cocuklara miras kalmasin gibi bir amac varsa))

Herşey kayınvalidenizin üzerine öyle olmasa zaten mal paylaşımı yapılmış olucakti şuan için yapacak bişey yok eşinizin konuşması gereken bir konu anne oğul arasında
Hayır onun üzerine değil , hala kp üzerine , 20 yıl geçmiş çoğu kişi inanamadı hala paylaşım olmadığına, eşim geldi 45 yaşına onunda babasının parasını yemek hakkı

Yalniz miras hukuku böyle demiyor mirasin yuzde 25 için sadece eşe aittir. Tapu ortajsa ölen eşin payının yuzde 75 i cocuklarindir.
Hersey çalışarak ortak yapıldıysa tapulari da ortak olmali (cocuklara miras kalmasin gibi bir amac varsa))
Miras hukukunu anlamiyorum o yüzden zaten
Kocamla yıllarca çalışıp edindiğimiz malları biz zaten çocuklarımıza bırakacaz. Ama eşimin veya benim vefat durumunda dış kapının dış mandalı damat veya gelin de hak talep edecek. Bu mudur yani?

hukuken hiçbirşey ifade etmeye bilir ama şahitleri varsa pekala edebilir diye düşünüyorum. Kesindir bilgiye sahip de değilim aslında. Ben açıkçası biraz da vicdanı sorumluluğuna takildim olayın.
Hukuk davası açılacaksa hukuken ifade etmesi önemli olur. Adam ölüp gitmiş, yalancı şahit bulmak kolay. Herşey oğluma kalsın, kızlara birşey yok deseydi mesela ozamanda mı vicdan sorumluluğu derdiniz?

İşte tam olarak konu sahibinin eşi de böyle yapio konu sahibine yedirmek istemiolar. Yazik kizin ailesi verio, oglanin annesi sinsilik yapio. Bu mantalitede olanların mallarinin kimseye bi hayri dokunmuo sirayla ölüp gidiyo her nesil mallar ayni duruo saltanat gibi bi alt soya aktarilio sadece.
Genele vurdugunuz zaman öyle olabilir ama benim annem zaten bize destek oluyor ev alırken yardım etti halada ihtiyacımız olduğunda yardım eder benim savunduğum gönüllü yapılmayan şeyden de hayır gelmiyor. üçüncü kişilerin buna dahil olmasına karşıyım oğluyla annesi arasında bir mesele..

Hayır onun üzerine değil , hala kp üzerine , 20 yıl geçmiş çoğu kişi inanamadı hala paylaşım olmadığına, eşim geldi 45 yaşına onunda babasının parasını yemek hakkı
Çokta şaşırmaya gerek yok. Benim dedem ve babannem öleli yıllar oldu ama babamlar mal paylaşımı hala yapamadilar çünkü anlaşamiyorlar. Uzlaşamiyorlar sürüp gidiyor, kolay kolay çözebileceklerinide sanmiyorum bu gidişle.

Miras hukukunu anlamiyorum o yüzden zaten
Kocamla yıllarca çalışıp edindiğimiz malları biz zaten çocuklarımıza bırakacak. Ama eşimin veya benim vefat durumunda dış kapının dış mandalı damat veya gelin de hak talep edecek. Bu mudur yani?
Bu düşüncenizse
Hukuk davası açılacaksa hukuken ifade etmesi önemli olur. Adam ölüp gitmiş, yalancı şahit bulmak kolay. Herşey oğluma kalsın, kızlara birşey yok deseydi mesela ozamanda mı vicdan sorumluluğu derdiniz?

Yine derdim çünkü nasıl mirastan kızların pay almasının engellenmesi haksızlıksa erkek çocuklarının da almasının engellenmesi haksızlıktır.

Ayrıca mallar anne üzerine geçmemiş ki hâlâ babanın üzerindeymiş. mahkemeye gitse alacak hakkını. Burda pasif olan eş. Bizim oralarda bu duruma yakasına küsmek denir. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok misali.

Cogu kadin burda sana ne oluyor diye cıkısmıs fakat ben konu sahibini hakli buldum detaya dikkat edilmemis diye dusunuyorum geliri 10 000 diyor kira aldigini soyluyor kizlarina destek oldugunu kendisine igne bile almadigini...
Kv nin eline gecen gelir icinde konu sahibinin esinin de hakki oldugunu fakat bu parayi kizlari ve kardrsleriyle harcadigini soyluyor yani pay edilmesi gereken bir mulkun gelirinden bahsediyor.toplam gelirinden bahsetmiyorum gorumcelerinize yedirdigi icin sesleri cikmiyor diye dusunuyorum aralarinda anlasip esinizi disarda birakmislar gibi geliyor.ya da esinizle aralarinda baska bi anlasma vardir siz bilmiyorsunuzdur. burdaki kadinlar da bi degisik calis falan sizene ki sanki konu sahibi calisayim mi diye sormus hayret biseysiniz

Bakın ortada bir vasiyet var bu göz önünde bulundurulmalı bu durumda.
Ben hissettiklerimi söyledim. Babamı 10 yıl oldu kaybedeli bu tarz bir paylaşımı ne ben ne ablam ikimizde düşünmedik. Ama annem elinden geleni yapar o ayrı. Herşey ortak. Ama bana göre annemin hakkı. Nereye isterse de harcar. Çocuklarını elbet düşünür. Ama ne bileyim sen eşinle yeme yedir giydir okut büyüt. Sonra eşin ölsün malından istesin. Zaten büyütmüşsün eline mesleğini vermişsin. Yani gerisi onun hayatı. O da biriktirip edip yapsın. Annenizin yaptığı doğru demiyorum. Size de harcamalı. Ama davayla falan almak annnenin elinden. Ne bileyim zaten yalnız kalmış birini yerle bir etmek demek. Vicdanına bırakın. Kendi düşünsün. Ama hukuken hakkınız elbette. Ona diyecek lafım yok. Ben daha duygusal bakıyorum belkide.

Eşiniz böyle bir talebi yok ama olsa annesiyle konuşur kiyamiyor demisiniz siz kendiniz bunu düşünüyorsunuz ki kayınvalidenizin şuan bütün mallar siz fikir istemiyorsunuz size hak vermemizi istiyorsunuz veraset çıkartın orda kimin olduğu yazicaktir varsa hakkınız eşiniz bişey yapmalı siz hiç birşey yapamazsınız bizdede büyükler vefat etmeden çocuklara söz düşmez

Back
X