Kızlar siz söyleyin

baba ölünce yüzde 40ı karısına gerisi çocuklara pay edilir. yani şuan resmen çocuklarının malını kullanıyor. onun hakkı yüzde 40. malları satsın demiyorum ama madem öyle çocuklara yasal hakkı olan gelirin yüzde 60ın dağıtsın. ama imkanı olmasına rağmen yapmıyor. diğerlerine veriyor bu aileye vermiyor. bu hak mı reva mı? kadının kendi malı gibi konuşmuşsunuz ama değil. basit miras hukukunu bilmeyen ahkam kesmesin. önceki konuları bilmiyorum kim ne yapmış. ama bir çocuğu işte bisküvi yerken. torunu gelini yokluk çekerken sefa süren onların (atını çiziyorum) yasal haklarını gasp eden böyle kötü kalpli bir kadına acımam ben. acıyanlar acıyabilir.

baba ölünce yüzde 40ı karısına gerisi çocuklara pay edilir. yani şuan resmen çocuklarının malını kullanıyor. onun hakkı yüzde 40. malları satsın demiyorum ama madem öyle çocuklara yasal hakkı olan gelirin yüzde 60ın dağıtsın. ama imkanı olmasına rağmen yapmıyor. diğerlerine veriyor bu aileye vermiyor. bu hak mı reva mı? kadının kendi malı gibi konuşmuşsunuz ama değil. basit miras hukukunu bilmeyen ahkam kesmesin. önceki konuları bilmiyorum kim ne yapmış. ama bir çocuğu işte bisküvi yerken. torunu gelini yokluk çekerken sefa süren onların (atını çiziyorum) yasal haklarını gasp eden böyle kötü kalpli bir kadına acımam ben. acıyanlar acıyabilir.
Yasal hakkı olduğunun herkez bilincinde zaten burda sorun kayinvalidenin ve oğlunun bu konuda bir şey yapmaması ikiside halinden memnun annesi vermiyor oğluda istemiyor gelinin hiç bir hakkı olmadığı için tepki alıyor alan razı veren razı olayı yani..

Dukkan ve evi kv ustune mi vermisler ,veraset ilami cikmamis mi ?
Gitsin bi avukatla gorussun esin,babasindan kalan mali ve bjnca yillik kira gelirlerinin payini istesin annasindan ,kv de hic vicdan yokmus hak yemis ,biriktirse kimseye vermese bisi diyemem ama kizlara harca oglan beklesin haksizlik

Yere batsın onun parası derdim. Evli barkli insanlarsiniz kimseden zorla para alamazsınız sonuçta. Yasal hakkınız nedir bilemiyorum çünkü anne hayatta henüz. Koca öldükten sonra yazılı bı vasiyet yoksa mal mulk eşe gider diye biliyorum. Çocuk doğunca siz de çalışmaya başlarsınız geçinebilmek için başkalarından medet ummayin çok laf işitirsiniz

Yalnız eşe %25 kalıyor geri kalan çocuklar arasında paylaştırılır bu kısmını yanlış biliyorsunuz.. miras hukukunu bilmeyen sizsiniz. Burda insanlar oğlu istemiyorken geline söz düşmez diyorlar..

Benim babamdan kalan mal var 3/2 benim 3/1 annemin babam öleli 25 yıl oldu. bu güne kadar hiç istemedim isteyememde.eşimde sizin gibi bir kere söyledi kendi mallarına bak benimkine karışma dedim.her ailenin dinamiği farklı eşimin ailesi de tam tersi sağlığında verdi yap işlet diye. eşlerin birbirlerine miras konusunda karışmasını doğru bulmuyorum .eşiniz istese çoktan alırdı zaten yasal hakkı varmış bence sizde karışmayın kendi yaginizda kavrulun..
Bu adil mi peki sizce? Eşinin ailesi verirken senin yürü önünden ye demen?

Bu adil mi peki sizce? Eşinin ailesi verirken senin yürü önünden ye demen?
Tabiki değil ben bunu savunmuyorum eşi bu konuda hiç birşey yapmazken üçüncü kişilerin hak telebleri saçma geliyor.eşinin bu hakkı gozetmesi gerekiyor..hatta bu mirasa muhtaç etmemesi lazım .. eşine kizmali bu konuda kendinede benim eşim bisküvi yerken benim 3. Çocuk neyime geçinme zorluğu çektiren kocası ve kendisi ..miras olmasa ne olacak..

Kayınpederimin üstüne, hakkını istiyor onunda gücüne gidiyor bu olanlar ama bir taraftan yapamıyor zamanı var diyor

Yanlış anlamayın da daha zamanı mı kalmış. Kaç yaşına gelmiş insanlarsınız. Ömrünüz imkanınız varken sizin ailenizin eline bakarak mı geçecek. Eşiniz yetemiyorsa ya hakkını alacak ya da aileniz çeksin elini. Kv. nizin yaptığı hak yemektir. Babanın vasiyetine uymayarak ta vebale giriyor. Gerekirse fetva hattını arasın eşiniz durumun dini açıdan uygunluğunu öğrenip ona göre davransın. Bazen fazla merhametten maraz doğuyor.

benm kp 2 evi dubleks ikisi de hala hayatta. Ama kp ben ölene kdr benm demiş ben öldukten sonra anca ded. Bu durumu ben eşimden öğrendim. zaten şuan 1 tanesinde kızı oturuyor yani görumcem . kp kv ileri de eşimn olacak evde oturuyolr doğal olarak. dubleksin ust katı için zamanında eşim müteahite para vermiş. ne biliyim allah göstermesin bir şey olsa ben bu duruma karışamam . Sadece eşime söyleyebileceğim tek şey : üst katın dubleks tarafını sen ödemişsin hakkın olandan vazgecme hakkın olmayana yeltenme demek olur. Sonra yine olacak durumlara karışmazdım. Hele kv size yaptgı gibi yapsa hiç beklentiye girmez görusme kısmını min. indirirdim. Eşime de sadece Annem neden böyle davranıyor hadi bizim geçtim torununa bile hak yemekle olmaz ki bu işler der çekilirdim kenara çunku bu durum eşinizin halletmesi gereken bi durum..

Aynen tamda böyle kötü niyetli olduğu İçin ,erkek kardeşine verirken öz oğluna vermemesi Normal mi, madem böyle kötü niyetli bir yere kadar diyorum, erkek kardeşide kim oluyor babasının mezarda kemiklerİ sızlıyordur, eşimde hakkımı helal etmiyorum deyip kenara çekiliyor , Bugün başvursa hakkını alır ama bekliyor saf gibi bende bunu anlamıyorum

Kusura bakmayın ama insanlar dişlerinden tırnaklarından artırıp çalışıp kazanıp aynen sizin gibi kısarak almışlar. Şu an zor durumda olduğundan canınız sıkılmış. Onlar kayınvalidenizin malı. Tüm zamanlarında eşinin yanında olmuş çalışmış kazanıp almışlar. Elbette size yardımcı olsa güzel olur ama onun insiyatifinde. Biz de babamızı kaybettik. Herşey annemin. Ablam evli yiğenime büyüyene kadar kıyafet oyuncak ne varsa biz aldık. Ama şu mal senin kirasını al tarzı bir şey hiç aklımıza bile gelmedi. Ben de karar aşamasındayım biriyle kendi kendimize yeter miyiz diye düşünüyorum. Ben annemden bir şey isteyemem. Annem herşeyi de serer önümüze o ayrı ama ne ben ne ablam düşünmeyiz. Annemle yaşıyorum kirada değiliz ama faturalara alışverişe hep yardım ederim. Annemin durumu iyi ama rahat edemem yani. Bence bunaldığınızdan doğru düşünemiyorsunuz. Elbette kayınvalideniz yardım etmeli ama işte zorla da olmaz.

Eşinin ailesinden gelenden faydalanmio musun sen? Hakki var demiorum. Onlarinkinin sana yarari dokunuosa seninkinin de eşine dokunmasi lazım diyorum.
Evet eşimin ailesi gönüllü verdiği için yararlanıyorum. Ama benim böyle bir talebim yok annemden. annemde ölmeden vermek istemiyor beni düşünüyor babadan kalan malın olsun kız çocuğusun diye bende Allah nasip ederse kızıma miras olarak bırakmayı düşünüyorum..

Evet eşimin ailesi gönüllü verdiği için yararlanıyorum. Ama benim böyle bir talebim yok annemden. annemde ölmeden vermek istemiyor beni düşünüyor babadan kalan malın olsun kız çocuğusun diye bende Allah nasip ederse kızıma miras olarak bırakmayı düşünüyorum..
İşte tam olarak konu sahibinin eşi de böyle yapio konu sahibine yedirmek istemiolar. Yazik kizin ailesi verio, oglanin annesi sinsilik yapio. Bu mantalitede olanların mallarinin kimseye bi hayri dokunmuo sirayla ölüp gidiyo her nesil mallar ayni duruo saltanat gibi bi alt soya aktarilio sadece.

Kusura bakmayın ama insanlar dişlerinden tırnaklarından artırıp çalışıp kazanıp aynen sizin gibi kısarak almışlar. Şu an zor durumda olduğundan canınız sıkılmış. Onlar kayınvalidenizin malı. Tüm zamanlarında eşinin yanında olmuş çalışmış kazanıp almışlar. Elbette size yardımcı olsa güzel olur ama onun insiyatifinde. Biz de babamızı kaybettik. Herşey annemin. Ablam evli yiğenime büyüyene kadar kıyafet oyuncak ne varsa biz aldık. Ama şu mal senin kirasını al tarzı bir şey hiç aklımıza bile gelmedi. Ben de karar aşamasındayım biriyle kendi kendimize yeter miyiz diye düşünüyorum. Ben annemden bir şey isteyemem. Annem herşeyi de serer önümüze o ayrı ama ne ben ne ablam düşünmeyiz. Annemle yaşıyorum kirada değiliz ama faturalara alışverişe hep yardım ederim. Annemin durumu iyi ama rahat edemem yani. Bence bunaldığınızdan doğru düşünemiyorsunuz. Elbette kayınvalideniz yardım etmeli ama işte zorla da olmaz.
Onun insiyatifinde değil işte Bugün mahkemeye başvursak Bugün alır payına düşeni eşim , kadında vicdan yok olsa böyle yapmazdı , daha gelip acındırıyor kendini bize ben Birgün olsun oğlumdan para istemedim faturamı yatır demedim diye hey Allahım ya Güler misin ağlar mısın

Ben bu miras olayini çözemiyorum
Eşimle yıllarca didinicez bişeyler yapacaz, Allah gecinden versin diyelim eşim vefat etti, ben dururken neden çocuklarıma kalsın herşey? Hele hele gelin ve damatlara noluyor?
Çocuklarımın tabiki hakkı, herşey onlar için ama biz sağken değil, anca bizden sonra.
Anne sağmış, bu durumda herşey onun olmalı bence yanlış yok. Ha parayı keşke kardeşlerine değilde evlatları için kullansa ama yapmiyor işte. Kendi keyfi sonuçta. Yada birde ona sormalı, oğlu dururken hele ihtiyacı varken neden kardeşe diye. Gelinde zırt pırt doğurmasın, ihtiyacı varsa gitsin çalışsın da diyebilir tabii bilemem.

Back
X