Kızlar sizce babama karşı hangi yolu seçmeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
548
123
Şöyle ki 24 yaşında Üniversite mezunu biriyim bu yaz mezun oldum ve calısıyorum. Maaşım 2 bin. Babam ben kendimi bildim bileli alkol ve sigara içen biri iş konusunda da sebat etmemiştir sürekli işten çıkıp boş kalıp girip çıkmış biridir. Bu nedenle hiç.ilerleme kaybetmedik biz. Hala 2 odalı bir evde oturuyoruz kiramız çok cüzi bir miktar babam eşya filan da almaz aldırmazdı eve. Ben okul üniversite hayatım boyunca haftasonu calisarak harçlığımı cıkardım ve birşeyden geri kalmadım çok şükür kendi çabamla. Ev ortamım hep huzursuzdu zaten şuan da sonuçlarını yaşıyorum bozulan psikolojim için tedavi görüyorum. Bu arada maaşımı alınca annem cok istiyordu ve dolabımız 30 senelikti gidip buzdolabı aldım eve ihtiyac sonucta. Onu da babamdan korkarak ama neyseki hallettik. Babama maaşım 2 bin oldı demiştim. Şuan kendisi 2 aydır calısıyor ama hala içen biri. Yine şükür kimseye açmadık ev döndü bir şekilde kredi kartı vs derken. Borç harç. Şuan kartları da bloke babamın. Kendisinin araba merakı hep olmustur iki kez kredi cekip aldı 4 bin tl.lik bir araba geri satmak zorunda kaldı tabi bankaya borclandıgıyla kaldı. Şimdi de araba bakıyor banada ikimiz beraber alırız 2 bin sen verirsin dedi. Bir yandan işe.gider kışın yada ailecek haftasonu bir pikniğe gideriz diyorum birde para kazandı el sürdürmedi olsun istemiyorum fakat bir yandan da annem de kızıyor zaten arabaya. Alacak oraya buraya içmeye gidecek. Şimdi benden para ister yüksek ihtimal nasıl tepki vereyim bilmiyorum aramız bu yüzden bozulacak diye de moralim bozuluyor. Bu arada ufak bir birikimim var babam bilmiyor annem biliyor. Mesela düzgün bir eve çıkalım istiyorum ama babam zaten kendine güvenemez işi istikrarlı değil ee bende memur değilim ama calıssam bile böle.yükler almam doğru mu? Zamanında babam kendini parçalasa neyse ama o bu kadar içip edip benim psikolojime mal olduğu için hala sinirleniyorum.. Sizce ne yapayım?

Para verme babana. Biriktir.

Yeni evi düşünme bence
Çünkü seninde garanti bir işin yok gibi
Ailenin ihtiyaçlarını karşıla ama büyük şeylere kalkışma
Belki bir müddet sonra evlenmek isteyeceksin
Bu yüzden sen bırakıp gittiğinde de idare edebilecek şekilde kalsın bence yaşamları

Memur degilim demissin bence en kisa zamanda atanmaya bak git kurtul. O adam yillardir oyle gelmis oylede olur gider sen duzeltemezsin yani. Gerekirse ataninca annenide alirsin yanina kucuk ucuz bir ili secersin. Ise yaramazin tekiymis baban bosuna omrunu tuketip kendini somurtme o adama.

memur olmadığınız için maaşım garanti olmadığını böyle bir yük altına girmek istemediginizi
evin küçük masrafların yardım edebileceğiniz ama bunun büyük bir masraf olduğunu belirtin
ayrıca o araba alınırsa borcu size kalır arabanın yüzünü bile göremezsiniz

Paranı biriktir. Daha yeni işe girmişsin.. babana biraz zaman geçsin yerim sağlamlaşsın falan de.. bi de senin tüm maaşını istiyor Allah allah.. bi zahmet kendi çalışsın alsın.

Yinede babam bırakıp gidemem yani annem var ben ondan bahsetmiyorum sadece para mevzusunu nasıl geri çeviririm..

Bi üye vardı bunda düğüne 3 4 ay kala işten ayrılmış kızcağızın parası çeyize gitmiş eşine damatlık almıyordu ailesi. Erkek tarafına mahçuptu
Birikim yap arkadaşım... Babanda çok istiyosa çalışıp alsın araba..
Annen iyi bir kadın sana destekçi anladığım kadarıyla, babana duyurmadan anneni görüp gözet..

Araba almakla is bitmiyor ki. Onun yakiti var vergisi var bakimi var. Ki 4 binlik arabaysa bakim ariza derken kendinden fazla masraf cikar. Surekli yakit doldurmaya para nereden bulacak? Sakin oyle bir sey yapmayin. Oyle maasinizi da tam soylemeyin bir daha.

Is yerinde calisanlari cikarmaya basladilar baba belki beni de cikarirlar biraz bekleyelim de ,sonrasi Allah kerim.

Boyle yazdim ama bu boyle gitmez,hep bu tedirginlikle yasayamazsiniz .

Babaniz tedavi olmayi kabul etmez mi,alkol tedavisi olsa?

Birincisi ne ayrı eve çıkması oturun oturduğunuz evin suyu mu çıktı (paranı harcama sakın )

Araba parası vermek sana kalmış ama bir kez verirsen hep ister benden soylemesi

Babana buzdolabı taksiti kıyafet taksitim var bahanesiyle para vermeyebilirsin

Hep tecrubesizlik maalesef. Keşke aldığım maaşı soylemeseydin. Az söyleyip en azından kenara para koysaydin. Anlaşılan yarın bigun kendi evini kurmak isteyen aileden destek anlamayacaksin maalesef.

Tabiki aileden para sakla demiyorum da büyük borcun altına girme, iş garanti degil.a aileden gelecek yok. Ustune kalır gibi duruyor.
Bu hafta işten çıkartmalar oldu, iş garanti degil de, ne bilelim, zaten belirli bir sure çalışmadan kredi verilmiyor bildiğim. Umarım öğrenim kredilerin vs yoktur.

canım daha çok gençsin ileride neler yaşayacağımızı hiç bir zaman bilemeyiz şuan bir işin var ve çalışıyosun birikimine birikim katmaya bak sen ilerde evleniceksin bunun kınadı nişanı çeyizi derken epey bi masraf çıkıyo babanında bunu karşılayabilecek durumu pek yok okuduğum kadarıyla . Baban konuyu açtığı zaman güzel bir dille daha yeni işe başladığını maaşını az birazda olsa biriktirmek istediğini söylemelisin bence umarım herşey gönlünce olur kendini üzüp yıpratma sakın

Kredi çekecek kadar aptal değilim çekmem derim o kadar da değil sanki ben haftasonu calısıo kıcımı yırtarken o beni.düşünüyordu zaten bu yüzden sinir hastası oldum şimdi.bile düşününce sinirim tepeme cıkıyor sorumsuz malesef. Ufukta evlilik de yok kimse yok karsıma hiçkimse cıkmıyor umudum yok.

Bence de işten çıkarmalar olduğunu,işinizin garanti olmadığını,bir kereyle bitmeyip bakımıydı vergisiydi benziniydi sürekli masrafın süreceğini belirtin.
Ama buna rağmen hiddetlense de size yedirdiği içirdiği lokmaları listeleyip sizi beş kuruşu esirgeyen hayırsız evlat konumuna düşürse de kendinizi üzmemeye çalışın. Şimdi ufukta evlilik yok demişsiniz ama belki umulmadık gelişmeler olur.belki Allah korusun ana-babanız yaşlandıkça sağlık giderleri olur,Allah korusun işinizden olabilirsiniz gelecekte.Yani minik bir kartanesi yuvarlana yuvarlana çığ olur,ilerde keşke o borca girmeseydim demektense bırakın babanız biraz söylensin dursun.

Uydur bir seyler, maas dustu, kesinti var, isten cikarma var gibi...

Borcu varsa kartlara ucu eve mutlaka dokunacak, bir de sen borclanirsan olmaz ki.. Isten cikarsa yine? Nasil gecinirsiniz borc ustune borc yanlis olur bence.

Birikime devam edin. Zorunlu ihtiyaçlar disinda harcama yapmayın derim. Ne olur ne olmaz...

Birakin parasi kiymetli desinler. Anneniz durumu bilsin yeterlidir.

Ailemden para saklamak da değil bu mesela tokiden ev alabilirmiyim ona bile baktım ailem için babam emekli de olamayacak bunun yaşlılığı var. Ama memur değilim işte benim de garantim yok sonucta.

Kart borcunu da ödemiyor haciz mi gelir artık gelmiyor diyor sözde zaman aşımı olurmus hiç sanmıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…