Kızlar sizce babama karşı hangi yolu seçmeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kart borcunu da ödemiyor haciz mi gelir artık gelmiyor diyor sözde zaman aşımı olurmus hiç sanmıyorum

Oyle sey olur mu hic? Banka alacagindan vazgecmez. Odemiyorsa mutlaka postaci uyari bildirimleri getirir. Bir sure sonra avukat imzali evrak gelir, en son noter ihtari gelir ve süreç baslar.
Dilerim yasanmaz boyle bir sey ama sizler hazir olun hatta onlem alin.

Ne gibi hazırlık? Aman ya kafası calısmayan baba cidden zor borcunu düşünmüyor da daha bide araba alacak kafasız. Heralde aman ben ölüp giderim bunlar ne bok yerde yesin diye düşünüyor borcla harcla. Bilmiyorum artık bu neyin kafası. Kaldı ki psikolojisi bozuk ama tedavi de olmuyor yani mazur göremiyorum kendisini. Yinede tabi her sekilde ucu bana dokunuyor sırf bu yüzde karamsar mutsuz bir insan oldum hep ayak bağım olacak diye düşünmekten.

Psikolojik olarak hazirlik en onemlisi tabi ama babanız sgkli calisansa maasina haciz gelebilir evi gecindirmek durumunda kalabilirsiniz. Kötü haber tellali gibi olmak istemem ama borca girmeyin diye bilin istedim :/

Babana 5 kuruş verme.
Aynı babanın olduğu gibi ol. Seni örnek alıyorum baba de.

merhaba ilk önce maaşınızla ilgili olarak şöyle bir öneride bulunabilirim. Sigortanızın maaş üzerinden ödendiğini bu sebeple bu aydan itibaren sınırı geçtiğiniz için( ki bildiğim 10,000 falan sınır ) maaşımızdan vergi kesileceğini belirtip her ay 2000 değil belli bir aydan sonra maaşınızın yıl sonuna her ay düştüğünü söylebilirsiniz yanı bu durumda ilk 5 ay 2000 maaş alıyorsan ,6. ay itibariyle vergiye girip 1800/1600 gibi her ay iner maaş bunu söylebilirsiniz zaten diğer arkadaşlara işten çıkarmalar var kesin değil işim demişsiniz.

bende çalışıyorum böyle bir sistem var eminim aramızda kendisi ve eşi bu şekilde calışan vardır ocak ayı ile aralık ayı arasında bir hayli maaş farkı olur. bazı firmelar bu vergiyi kendi karşılar bazıları çalışana yansıtır sizin ki çalışana yansıyan kısım olsun :)

şimdi öncelikle maaşınızın tamamını söylemeseydiniz iyi olurdu ama artık olan olmuş.
iş yerinde durumlar kritik işten çıkarmalar oluyor demekle işe başlardım ben olsam.
daha sonra da işten çıkarmadılar ama maaşımı düşürdüler artık atıyorum 1500' e çalışacağım derdim. (tabi babanız iş yerinize gelip gidiyor mu bu yalanı öğrenme durumu var mı onu bilemiyorum.)
daha sonra çeyiz işine girerim. beyaz eşya, halı, çatal bıçak takımı aklınıza ne gelirse bunları almaya başlardım. borca girerdim yani.
zaten evlendiğinizde aileniz yardım etmeyecek gibi en azından para çarçur olacağına bu şekilde değerlensin. ha tabi derseniz görüştüğüm biri yok ya kısmetim çıkmazsa o eşyalara yazık değil mi diye şu an ailemle yaşadığım evde kullanırım hepsini. en azından yeni, temiz eşyalarda otururum. babam yiyeceğine ben yerim parayı.
tabi bütün bunları yaparken bir kenara para da atın babanızdan habersiz :)

Yakın arkadasımın buna benzer dertlerı var.. Zamanında yapma dedım.. Babama nasıl olmaz derım dedı.. Simdi kendisi ödüyor .. Hic kullanmadıgı hıc keyfını surmedıgı bıseyın borca tum emegının karsılıgını vererek omrunu gecırmeye devam edıyor..Bidaha asla yapmam dıye soylenıp duruyor..Yapmayın derım..

Ailemden para saklamak da değil bu mesela tokiden ev alabilirmiyim ona bile baktım ailem için babam emekli de olamayacak bunun yaşlılığı var. Ama memur değilim işte benim de garantim yok sonucta.
zaten burdaki amacının aileden para saklamak olmadığı çok iyi anlaşılıyo anladığım kadarıyla ailesini düşünen onlara düşkündr bir insansın ama bak kendin diyosun baban emekli bile olmayacak ve bunun yaşlılığıda var . hem işinin garantisi yok şuan bence biraz daha beklemelisin

Doğru olanın vermemek olduğunu siz de biliyorsunuz. Dertsiz başınıza dert açmayın. Baba şuan iş yerimde sıkıntı var her an çıkartılabilirim kendimi garantiye almadan böyle bi yükün altına giremem diyin anneniz de destek çıksın.. Yada uydurun bir şey

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…