kızlar sizce kim haklı yardım edin

yani bence adam vermek zorunda değil baştan ok demiş olabilir ama 40 bin lira az bir para değil..sonra düşününce aklına yatmamıştır ne var ki bunda ..

anneniz evi şimdi satsın siz de ev alın madem?

Ben suçlu göremedim çok eşinizin abisini.Ayrıca sizin eşinize davranışlarınız hatalı olmuş,nihayetinde onun bir kabahati yok.

Abinin dediği doğru bir yerde,aile,akraba,kardeş,arkadaş arasında alacak verecek meseleleri araya girdiğinde tatsızlık çıkabiliyor.

Da şunu anlamadım,eşinizin işi de gayet iyimiş,oluşabilcek ters bir nevi garantiniz de var sayılır,kredi neden çekmiyorusunuz?

kızlar bütün yorumları okuudm ve merak ettiğiniz soruların cevabını en başında verdim aslında ama iyi okumamışsınız sanırım lütfen tekrar okuyup yorum yapın derim; bir kişi de bana hak verseydi gam yemezdim, abisi bekar ve 45 yaşında o yaştaki bir adamın o kadar para biriktirmiş olmasına neden bu kadar şaşırdınız anlamadım abisinin bankada 120 bin lirası var o yaşta bir adamın evi olmalı diye düşünüyorum bende ki; elindeki parayla istediği gibi ev alamadığı için para bekliyor bir de kararsızlığından ayrıca abisini ben tanıyorum onunla evlenecek kıza Allah yardım etsin gittiği restaurantta etin nasıl piştiğini kaç dakika tavada mı başka şeyde mi pişirildiğini aşçıya soran bir adam anladınız mı neyse Allah gönlüne göre versin diyorum ama başında parayı veririm deyip biz evsahibiyle pazarlık yaptıktan sonra veremiycem deyip kıvırmasını mı normal karşılıyorsunuz pes doğrusu, eşim bana tepkili değil abisinin yaptığına inanamadığı için şokta benimle de konuşmuyor o evi gördüğüm anda benim olmalı dedim ayrıca bu zamanda 40 bin lira çok büyük para değil bizim paramaız var açığımız o kadar gelirimiz gayet iyi ama şuanlık kredi çekmek istemiyoruz neyse kızlar o ev nasip olacaksa bana yine olur diyorum

sırf siz kredi çekmek istemiyorsunuz diye kaynınız 45 yıllık birikiminin 3te birini bir çırpıda vermek zorunda değil ki... ondan almak zorunda olmadığınız halde neden ısrar ettiğinizi de anlamadım onun vermesi için...
siz de başta 30 bin istemişsiniz sonra 40 bine çıkmışsınız...
sonuçta evli olsun olmasın o adam o parayı biriktirmişse vardır bi hesabı kitabı kendince...
beğendiniz ev umarım nasibiniz olur ama haksız yere kimseyi kırmadan almanızı tavsiye ederim...

size düşünmeden söz vermiş demekki düşündükdükten sonra da abisininde ev alacağından bahsetmişsiniz.belki siz ödemenizi bitirmeden ev bulup almaya kalkacak ama para sizde olduğu için ertelemek zorunda kalacağı için vazgeçmiş olabilir.ki haklı bi neden sizin için neden planlarını ertelesin.
ayrıca vermek zorunda değil ki 1-2 binden bahsetmiyorsunuz 40bin büyük bir mebla.
size para teklif eden bir anneniz varken neden abiden istiyorsunuz peki

bilgilerinizde memur yazıyor. eğer devlette çalışıyorsanız size de kredi çıkardı. 30.000'i vericem demiş siz pazarlığı 40.000 için yapmışsınız. arada 10.000 fark var. size göre az para olabilir ama 45 yılda 120.000 biriktirmiş biri için fazla olabilir. ayrıca ben gayet iyi okudum yazdıklarınız ama siz benim soruma açık olarak cevap vermediniz. anneniz "ödeyemezseniz evi satarım" demiş. demek ki ödeyememe ihtimali de vardı bi şekilde. eşinizin abisine lâzım olabilir o para. ödeyememe ihtimaliniz de rahatsız etmiştir. bilmiyorum. para verse iyi olacaktı şimdi kötü oldu. bence burda hata yapıyorsunuz. size para vermek zorunda değil. tamam dedikten sonra belki aklına yatmadı ya da 40.000 vermesi planına uymadı. bu onu kötü biri yapmıyor. bu kadar insan size hep aynı şeyi söyledi. bence biraz sakinleşin ve öyle düşünün.

neden bu kadar kızdıgınızı anlayamıyorum kaynınıza karsı

sonucta ıstedıgınız meblag sızın ıcın cok gorunmeyebılır ama kabataslak bır hesap yapıldıgında kaynınızın 15 yılına tekabul edıyor
ayrıca para kımınse soz hakkı onundur
tamam dedı dıye vazgecme hakkı yok mudur yanı
karsılıklı sozlesmelerde bıle fesh hakkı varken bu dusunceye neden gırdınız anlamadım

ayrıca cevaplarınızın hepsını dıkkatle okudum ama annenızın neden sımdı evını satıp ıhtıyacınız olanını vermedıgını goremedım
madem kı abının ıhtyacı halınde hemen ev satılıp verebılecek neden bunu sımdı yapmıyor kı

buraya konu actıgınızda herkesın yorumlarına acık haklının kım oldugunu sordunuz
bızde sahsı bakıs acımızla fıkrımızı beyan ettık
ne sızı ne de kaynınızı tanımadıgımız ıcın taraflı olmamız beklenemez zaten

vay be demekki haksızım boşuna sinirlenmişim oysa ben kendimin de haklı yanlarım olduğunu düşünüyordum mesela abisi verecem dedi gittik adamla pazarlık yaptık sonra vermiycem dedi demek verecem deyip evi alıp yerleştikten sonra vermiycem dese bile abisini haklı göreceksiniz kusura bakmayın kızlar ben sizin gibi düşünmüyorum benim eşim ve abisi canciğer eşimin de hoşuna gitmedi bu durum eminim ama konuşmaya gelince yine abisini kötülemek istemiycektir bakalım konuşmaya başlayınca anlarız

Valla bence 40 bin çok para bu devirde hiç katılamıcam,birikmişi var diye size vermek zorundamı,hem belki birikmiş parasını değerlendirmeyi tercih ediyor olabilir.

Ha belki baştan vericem deyip ,sonra vazgeçmesi size itici gelmiş olabilir,ama bunda kırılcak küsülecek ,nefretlik bi durum yok,sonuçta sizde baştan 30 demişsiniz 40 olmuş,o da düşündü belki bu 40 ,50 olur şimdi diye hesabını kitabını yaptı vazgeçti.Olamaz mı?

bir hazır parayı elden çıkarmak vardır ki bu aydan aya daha kolay ödenir k,i bi taraftan sizi temin ederim o para abisine acil lazım olmayacaktı tanıdığıma ve gördüğüme göre yorum yapıyorum, bir de koskoca ev satmak vardır bu daha zordur ama abisi bizden bu parayı istediği anda temin edemiycek olursak abisini asla madur bırakmayıp annem evi satacaktı ailemin kardeşlerimin bizim birbirimize canımız feda biz aile içinde böyle insanlarız demekki bazıları çok iyi görünüp öyle olmayabiliyor ben bu durumda çok iyi niyetli olamıyorum yapılış şekli yanlış çünkü siz ne derseniz deyin ben yinede uzun bir süre abisiyle konuşmayı düşünmüyorum elimde değil

Madem 40 bini bir yılda geri ödeyebilecek gücünüz var ve kendinize güveniyorsunuz, o zaman ben sizin yerinizde olsam o parayı bir yıl içinde biriktirir, gönlümce bir ev bulur alır, kimseye minnet etmezdim.

Ya siz madem bu kadar niyetiniz var eve,tez zamanda alırsınız inşaAllah.

Niye siz ev alıp alamamanız abisinin 2 dudağı arasında olsun ki,tamam madem vermiyor,hiç minnet etmem,çekerim kredi,alırım çok istediğim evi,ha ama para pul konularına da asla girmem bir daha onunla,ne borç alırım ne veririm.

Biraz zaman geçsin,sizin de içiniz soğur merak etmeyin
.

Bakın burada çirkin olan ne biliyor musunuz?
Adam parasını vermekten vazgeçince sizin onu kötülemeniz.,Ben abi %100 haklı demiyorum,hoş olmamış yaptığı.. Ama neticede para onun bişiy gelmez elinizden. Ancak yediği yemeğin nasıl piştiğini sorması,gönlüne göre ev bulamaması ile bunların ne alakası var ki? 40.000 lira size göre büyük miktar olmamasına çok sevindim. Demek ki hiç zorlanmayacaksınız.. Bana 10.000 de büyük 5.000 de,ne yalan söyleyeyim..

Peki siz;
Kendi kardeşlerinizden biri ile aranız bozulsa kardeşiniz haksız bile olsa eşinize kardeşinizi kötüler miydiniz?
Bırakın onların aile meselesi bunlar,karışmayın,işin sonunda kötü olan siz olursunuz..

ıyi dr canım sizde daha para elinize geçmemişken ev sahibbiyle pazarlığa niye oturuyorsunuz? Acelesi mi var o kadar anlamadım tamam evi beğendin ama bu işler paraya bakar paranı cebine koyarsın veya kredin çıkar öyle pazarlık edersin.
restoranda da et siparişini öyle yapması da yediği ve para ödediği şeye önem verdiğini titizlendiğini gösteriyo...demekki hayatta bazı kuralları var. Ne var ki bunda???
Bence öfkenden objektif bakamıyorsun sen, burda bu kadar kişiden bir kişi de sana haklısın demedi farkındaysan.

bende sizi haklı bulmadım,madem sormuşsun söylüyorum.
40 bin az para değil,mecburda değil vermeye,kırılabilirsiniz ama bu kadar kızmaya hakkınız yok.
iyce düşünüp taşınınca vazgeçmiş demekki planlarına uymadıfisfisfis

Ha bir de şu var, diyelim ki tıpkı sizin bulduğunuz gibi bir ev buldu abisi, alacak ama para eksik. Annenizin evi satması gecikti, ki bu devirde ev satmak çok zor malum. Sonra da parayı denkleştiremediği için o ev gitti elinden. Ben olsam düşünürüm bunu valla. Ya kimseye güvenerek bu tip yollara çıkmayın, çekin kredinizi, ya da elinizdeki para kadar bir ev alın.

Canım sen madem paylaştın sıkıntını bende bir emlakçı olarak yorum yapayım ...

Bana göre sen işe kendi tarafından bakıyorsun maddi gücünüz varsa ev almaya kalkmalısınız yada kesenize göre bir ev bulmalısınız o evi çok beğendim pazarlık yaptımla olmaz bu işler. Ben ne akrabasına güvenip de tapudan dönen evler gördüm üstelik anneniz gerekirse evimi satar öderim diyip böyle bir fedakarlık yapacağını belirttiğine göre neden sizi bi kaç ay kendi evinde ücretsiz oturtmuyor böylece sizde bu arada gereken parayı biriktirebilirsiniz haaa ailenizin kira getirisine ihtiyacı varsa zaten o ev satılmaz! üstelik ev satarak ev almak da pek mantıklı değil zaten bu tür sözlerde lafın gelişidir.

Bende ev aldım eşimle beraber 2008 yılında elimizde bulunan 20 bin lira gibi komik bi rakama güvenip gömüzü karartarak girdik bu işe ve kimseden 1 lira yardım görmedik banka kredisi kullandık ve kimseye tabiri caizse bel bağlamadık

uzun lafın kısası parmağın varsa başını kaşıyacaksın o sırada kardeşini kırmamak için veririm demiştir belki eşinizin abisi ama 30- 40 bin de azımsanacak bir rakam değil hele böyle bir devir de ... :teselli:

bence siz haklısınız.sizi ümitlendirmemesi lazımdı.sizin ev aldıgınızı çekememiş.:ayıp etmiş.olmaz:

Ayrıca diyorsun ki abisi isteyince biz madur etmeyecektik...tamam güzel de abisi de belki sıkışsa bile isteyecek mizaçta biri değilse ne olaacak. her halukarda iki kardeşin arası açılcak.
Bizde ev aldık krediyle ve benim dayım ben size parayı veriyim kredi öder gibi bana ödeyin daha çabuk bitirirsiniz hem faiz ödemezsiniz dedi. ınan ki eşime bile söylemedim olmaz yok dedim. Bu devirde şahsa borçlu olacağına hele akrabana bankaya borçlu ol daha iyi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…