kızlar sizce kim haklı yardım edin

Lovelinya, bariz şekilde ilk evlerini alacaklar tatlım.. :icecream:
Bir arkadaş "o beğenmediğin abi 120 bin lira biriktirmiş, sne ne biriktirdin" deyince işte böyle döndü olay.. "bizim hanlarımız, hamamlarımız var aslında" muhabbetine..

Öyle olmasa kendi arsasını, evini kefil gösterirdi abi bey' e, annesinin evini değil..

Sence..

hıc kımse kımseye borc vermek zorunda degıl
ayrıca bence abı borc olarak kalmayacagını dusundu
zıra kredı cekılmıyor sebebı belırsız
aılenın yardım teklıfıne gozyumuluyor
ama ısrarla abının bırıkımınden ıstenıyor
gerı alamayacagını dusunmustur

herkeste boyle dusunur bence

Açıkçası kenarda 40.000 lira parası olduğuna göre bu abinin demek ki, o kadar da beceriksiz ve birşey sahibi olamamış biri değil.
Ben yaptığını sözünde durmamak olarak algılamadım, kıskandığı içinde vazgeçtiğini pek sanmıyorum, yoksa direk verememde diyebilirdi. En azından bu kadar kötü niyetli değilmiş demek ki, fallarda çıktğı kadar !
Şuan 40.000 liram olsa, kardeşime verip vermeme konusunda ciddi düşünürüm, vermeyedebilirim ayrıca.
Ama bu sevmediğim anlamına gelmez.
Bence abide soru işaretleri kalmış, tam olarak güvenememiş size. Ayrıca bu tarz maddi konularda da sizle sıkıntı yaşamak istememişte olabilir. Durup dururken kardeşiyle arası açılsın istemez. İşin içine para girince, kardeşlik bile değişiyor valla.
Bence bu kadar ağır yargılamayın abiyi, evet başta vericem demiş olabilir (ki buda iyi niyeti gösterir bence), sonradan bırakılan izlenimle ve kendine göre düşününce, vermemesinin daha uygun olduğunu düşünmüş ve vazgeçmiş olabilir, kıskandığını sanmıyorum.

kısakançlık yapptığından değildir arkadaşlar 4 milyar değil bu ki kendi kızkardeşimden dahi olsa 4 milyar isteyemem 40 milyar istiyor vermedi diye bozuluyor biz ne yapalım bizimkinin kardeşi 1 milyara kefil olmamıştı gık bile diyemedim

Ha bu bi de arsalara, evlere katılacak ikinci ev.... haaaa akannehir
Sizin durumunza bakınca abi gerçekten beceriksizmiş evet haklısınız, adam bi ev bile alamamış, bi de utanmadan vermiyor parasını ki siz hanlara hamamlara yenisini katın.... valla sözün bittiği yerdeyim

evet canım onun ıcın kıskanıyor abı
kendısı alamadı ama kardesı maasallah kucuk bır servet yaptı neredeyse
kıskanmasın da ne yapsın

delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

bizim koca yinede küsmedi eee banada b..... y ...düşer dimi

Valla su an okuyorsun bu yorumlarin hepsi hosuna gitmemistir ama.. Ben basta hakli gormustum kismen seni nedeni "heveslenmen, elinde olmamasi, ilk yuvanizi kurma cabasi, dua etmesi 'allahim o evi bize nasip et diye' ve odeyeceginize emindiniz haa birde anneniz sizin icin borcu kapatabilirdi aksi bir sey olsaydi" ve dediniz ki "bence esimin abisi kiskaniyor o yuzden oyle yapti" evim var arsalarim var arabam var diyorsunuz sonra.. Is ciddi anlamda degisiyor yani dalga gecer gibi bir hal var.. Tamam elbet ikinci evi alabilirsiniz ve borc isteyebilirsiniz ama esinizin abisi vermedi diye sizin keyfi isteminiz icin neden kotu olsun? arti sanki mecbur gibi yapiyorsunuz bencilligin daniskasi cidden bu yapilan.. becereksiz dediniz takintili dediniz sirf para vermedi diye.. ayip gercekten..

valla siz gayrımenkullere gayrımenkul katacaksınız diye abisi size 40 bin lira vermek zorunda değil zaten

ben olsam ben de vermezdim versem de ortak olurdum aldığınız 2. eveaklinialirimsmile

abisinin en basta veririm demesi yanlış.ama eltinizi düşünün. muhtemelen o engellemiştir.aynı şey bizim başımıza geldi bende eşime verme sakın dedim.yanlış anlamayın lafım size değil ama ödeyemezsiniz diye düşünüp vermemişlerdir

abi haklivereliniortak
zamaninda cok borc! verdim akrabalara + geri isteyince benden kötüsü olmadi = paramla rezil kötü oldum
en iyisi madem öylede böylede kötü oluyorum dahada vermicem dedim, bari param bana kalir
20.000 tl türkiyede az paramibilmiyorumkismile:1shok:
ben bir senede birak 20.000 , 10.000 tl bile biriktiremem
hemen türkiyeye döneyim ben baridelikafadulden bosuna sürünüyom gurbette:gitme:mafoldumben

çok haklıymış gibi bi de eşine abisini kötülüyor.
üstüne birde konuşmayacağını söylüyor...
allahım ne günlere kaldık ya...

Ee,aileniz madem para verecek size ,onlardan alın!..Abinin ne günahı var?Adam daha evini alamamış.Onun da çoluğu,çocuğu ve bir eşi vardır elbette.Olmasa bile vermek zorunda değil ki...Abiye güvenip mi ev alacaksınız ? Kendinize güvenin sonra alırsınız evinizi ,ne gerek var bunca tantanaya?aklinialirimsmile

Siz 30bin istemişsiniz evet demişsiniz anlaşmışsınız sonra 40bin istiyorsunuz olcak şeymi? abiside olsa babasıda olsa vermek istemiyorsa vermez verip kötü olmaktansa vermeden kötü olmak herzaman iyidir bu tür para meselelerinde.Madem ki annenizin evi var satsın olsun bitsin ne olacakki senin malın benim malım senin ailen benim ailemmi var bu arada siz abisinle neden konuşmayacakmışsınız ne var ki bunda?eşiniz abisine küsse darılsa bile olmaz öyle şey deyip ara bulmanız gerekir ki siz al işte senin abin gibi bir tavıra girmişsiniz olmamalı böyle şeyler çözümü basit anneniz satsın evini alın evinizi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…