kızlar sizce kim haklı yardım edin

canım borç bile olsa bu devirde o parayı kimse kimseye vermez geçen senelerde eşimin işleri kötüydü bir miyar kredi çekicekti bankadan erkek kardeşi kefil olmadı odevirler eskidendi canım 40 milyar borç istesek ...... gülerler herhalde bize bir seneliğine bile olsa çok parasenin üzüntünü anlıyorum canım ama işin aslı böyle kendi ailemde vermez sanmıyorum annenizinde evini satacağını sanmam

Siz abiyi suçlamaya sabitlenmişsiniz.
Bu durumda konu başlığı yanlış olmuş.
Biz diyoruz ki eşiniz ve abisi haklı.
Siz diyorsunuz ki hayır ben haklıyım.
O halde neden bu soruyla konu açtınız. :uhm:

Ayrıca et yemeklerinin nasıl piştiğini restaurantta aşçıya sormak gayet normaldir. Hatta aşçının yada garsonun etinizin nasıl pişmesini istersiniz diye sorması daha normaldir. Ekstra bilgi olması açısından yazdım size bunu.

İşallah nasip olur size o ev hayırlısıysa a.s

paranız yoksa eşinizide üzmeyin yazık adamada hangimiz hayal kırıklığı yaşamıyoruzki anneniz madem yardımcı olacak olsun

madem annenizin güvencesi var ve size bu kadar destek çıkabiliyor, annenizin evlerinden birinde kalın açığınızı kapatana kadar. hem belki o süre içinde daha da iyi bir ev çıkacaktır karşınıza?
yada anneniz ödeyemezsem satarım evlerden birini demiş, keşke önceden satsaydı da sizde annenize azar azar ödeseydiniz. bu zamanda kimse 40 bin lirayı al diyemez, beceriksiz dediğiniz adam 120 bin lira biriktirmiş 45 yılda. sizin birikiminiz nedir?

borç para vermedi diye küsmek olmaz
abisi ilk başta sizi güvendirmiş 30 milyar için
ama 30 milyar olmuş 40 milyar anladığım kadarıyla
giderek artmış,
sizin için büyük bir rakam değilse ki öyle demişsizsiniz
siz çekin krediyi,anneniz nasıl olsa size bi güvence vermiş
ödeyemesseniz evini satar,siz ona yavaştan yavaştan ödersiniz
sonuçta borç da alsanız,kredi de çekseniz ödeyeceksiniz o parayı

Aynen bunu söyleyecektim. Size evini gözünü kırpmadan verecek olan anneniz.. Diğer taraftaki ise abi.. Anne başka, abi başka.. Kaldı ki anneniz evi size doğrudan vermiyor. "Abiden alınan borcu ödeyemezseniz satarım" diyor. Arka planda kalıyor yani bir bakıma. Madem abi borç vermiyor, anneniz o evi satıp verse mesela size 40 bin TL ? sempatiksalakcinni

Bu arada yani kusura bakmayın ama kim kime verir 40 bin TL? Kardeş olunca senet sepet de yapılmaz. Yani gerçekten sağlık sebebi haricinde ne bir arkadaşım ne kardeşim istemesin o kadar yüksek bir meblağı benden mümkünse.. :umursamaz:

Hem abi beceriksiz, daha kendi başını sokacak evi alamamış. Elindekini de size verirse hali ne olacak.. belki o da bunu düşünmüştür..

Bu arada benim eltim de ev alma krizine girdi, hiç imkanları olmadığı halde..
Hem eşimden, hem dostlarından, hatta ne alakaysa benim babamdan daha kimlerden para istediler. 5'er bin TL topladılar oradan buradan, sırf kredi çekip faiz ödememek için..
Yani bir akıllı onlar.. Millet bilmiyor parasının değerini.. sempatiksalakcinni

Hem kim haklı diye başlık açmışsınız hem de ısrarla abinin haksız olduğunu vurgulamışsınız.
Yazdıklarınıza göre abi 30bin için söz vermiş, 40bine çıkınca olmaz demiş.
Bu da doğal ve kendine göre nedenleri vardır.
Anneniz madem verebiliyor neden abiye minnet ediyorsunuz?

sevgili ,bizim evimiz var zaten ikinci ev istiyoruz iki yıllık evliyiz arabamız var arsalar var arsalar ha deyince satılmıyor ev olsaydı hemen arabamızı satacaktık babamın arabasını kullanacaktık araba alana kadar!!

Tatlım, umarım yanlış anlamazsın beni..
Benim eşimin kardeşi de ev alırken bizden ciddi bir yardım istedi. Paramız vardı, ama vermedik. Geri ödeyeceğine emin olamadık, bu bir. Hazır bir birikimi ona verip, taksit taksit 1 sene içinde geri almak bizim açımızdan mantıklı değildi, bu iki.
Neticede evladımız var, onu düşünmek zorundayız. Onun geleceği için karı-koca didiniyoruz. :Saruboceq:
Ayrıca ev almak için gidip banka kredisi çekmeleri de onları çok zor durumda bırakmazdı. Tamam bankaya faiz vermek zorundasın. Ama neticede biz birikimimizi onlara versek, biz de o paranın getirisini kaybedeceğiz. E madem bir taraf kaybedecek, bir akıllı onlar mı? :umursamaz:

Ve eltim bu sebepten bize küstü, konuşmuyor. Çok da tınnn..sempatiksalakcinni

Dediğim gibi sağlık meselesi olur, inan sırtımdaki ceketi de satarım. buyrunnnnnnnnn

Hay Allah yaa... 2. eviniz ise benim yorumlar değişirrr...kaydirigubbakcemile2
Siz abiye yardım etsenize o zaman, beceriksiz adam bir ev sahibi olsun. Siz ona verin 40 bin TL, adam gönlündeki evi alsın, daha 1 evi yok bak 45 yaşına gelmiş, evlenemedi bile.. :jeyyar::jeyyar:

yanı ev almak sızın ıcın zarurı bır ıhtıyac degıl keyfıyet
sız ıkıncı evınızı alıp araba ve arsalarınızla varlıgınıza varlık katarken o becerıksız abının hıc evı yok daha
ya hemen cıksa almaya kalksa ne olacak
sız ona arsa ve ya araba satıp verecekmısınız parayı

Crazy,maaşallah eviniz var,arsalarınız var ne güzel!Karı koca çalışıp 2. evi alacaksınız ne güzel,eşinizin maaşı iyi ,40 bin lira size göre çok para değil,bu da çok güzel.

Ama beceriksiz diye nitelendirdiğiniz eşinizin abisi anca 120 bin biriktirmiş,ve siz de bunun 1/3 ünü ,yani ciddi bir bölümünü istiyorsunuz,abinin başka bir evi varmı bilmiyorum ama eğer yoksa çok ciddi bencillik ediyosunuz,varsa da bencillik ediyorsunuz.

Ben abi olsam 120 bin param olsa,ve sizin bu durumunuzu bilsem asla oralı olmazdım,ben çalışıp didinip bi ev alcam diye 120 bin anca biriktirmişim,ki 120 bin faizde,borsa da ciddi şekilde değerlendirelecek bir paradır,ama kalkıp kardeşim 2. evi alsın diye,ben önüme çıkan ev alma fırsatlarını kaçırıcam,ama benim kardeşim faiz ödemesin,yok arsa zor satılıyor diye benden medet umacak,ben olsam bide üstüne size darılırdım.

Yani konuyu öyle bir anlatmışsınızki, sanki yıllardır bir eve sahip olamamışsınız.

Son düzenleme:
ıkinci ev için mi bu kavga gürültü..!!!
Öyle bir anlatmışsınız ki sanki kapıda kalmışsınız gibi..

yuh artık kusura bakmayın biraz sert olucak ama ;
yüzsüzlüğün bukadarı...
ii yine abi ters bişey söylememişşşş...

Pes arkadaşım bende ilk başta okuyunca kiradan kurtulmak için istediniz zannettim ama maşalah allah daha çok versin Bir anda abinin ağzından veririm diye çıkmıştır düşününce bence adama mantıklı gelmedi bu iş herkesin kendi parası ayrıca.Birde kredi alın tabi sizde akıllılık edip faiz ödemek istemiyorsunuz nasıl olsa beceriksiz abinizin parası var niye faiz ödeyeceksinizki

eviniz var, arabanız var, arsalarınız var;
abi ise ömrü boyunca 120 bin biriktirebilmiş,
sizde bunun 3'te birini 2. evinizi alamadınız elinden diye onca tantana yapın... eşinize abisini kötüleyin, onun hakkında olumsuz konuşun...
bence eşiniz abisinin yaptığına değil sizin yaptığınıza şok olmuş olabilir büyük ihtimalle...
hakkaten hayretler içindeyim...
bide bunları haklı gibi anlatmışsınız ya hakikaten çok ilginç...

canım 2. ev için kimse size bu meblağı vermek zorunda değil
hatta 1. ev için bile abi mecbur değil bana göre.karı koca çalışıyorsunuz şimdi olmasa 1 sene sonra çekin kredi alın evinizi
niye başkasından -bana göre 40 bin az para değil- böyle yüksek bir meblağ borç istiyorsunuz ki.
abinin tek hatası baştan kabul edip sonra yok demesi.keşke en baştan omaz deseymiş
onun dışında ben haksız görmüyorum.yerinde olsam küslük falan da yapmazdım boşuna

vala ben abinin baştan tamam deyip sonradan vazgeçmiş olmasına bile bişey diyemem bukadar yüzsüzlük karşısında adam ne yapacağını şaşırmıştır büyük ihtimalle...

[B]Valla kusura bakmayin Allah daha cok versin herseyi gectimde esinize "abini tani" diye telefonu atmaniz ne kadar yersiz ve zalimce olmus.. Bende ilk ev diye heveslenmissiniz sevinciniz kursahinizda kalmis hayaller kurmussunuz sandimdi.. pfff gorgusuzluk deme hakkina sahip degilim :) [/B]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…