• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar yardım edin

bak canım annesi gelmiyorsa ailede başka sevilen bir kadın bir erkek büyüğünü alsın gelsin

o kadın seni istemiyor seni...

yoksa paşa paşa gelir çocuk mu kandırıyor terbiyesiz kadın.bir de kendiside kadın yazık yazık:50:

ahirette oğlunun hakkını nasıl ödeyecek bunu da mı düşünmüyor çocuğu ayaklarına kapandırıyor ay şok geçiriyorum

yalancı olduğunu söylemedim ya benim söylediklerimi tam okuyormusunuz?

dul kadınlar kaçıyor yazmadım zaten dul kadın değilsin ki tek başına gelip istesin dediklerini belirtmek istedim.

Şimdi baştan başlayalım...
Erkek bizim adetlerimizde kız isteme yok,kızlar severse kaçar dedi.
Sen de buna inandın mı dedim? Yoook inandığımı kim söyledi demedin mi?
İnanmadıysan neden yalancı bir erkekle neden berabersin dedim ben de?
He sen ben bu adete inanıyorsan o zaman süper zaten!
Dul kadınları da ailesinden istiyorlar bizim adetlerde diyorum ben de.
Kocalarımızdan boşanınca ailemiz bizi silmiyor yani...
İzmir'de adetler çok farklı İstanbul'a göre cicim üzgünüm...

Canım sen buna inanmadığını söyle nolursun:50:

seni kandırıyor bunlar türkiyenin hiçbir yerinde kalıbımı basarım böyle adet yoktur kaçan kaçar ama bizde adet bu, kaç gel bu nedir;?
sen kaç ki onlar masrafsız, faizsiz, borçsuz, harçsız bir nikah bassınlar, evlerine de alsınlar seni amanııııın yok yok sakın kaçma canım anneni seviyorsan kaçma

bu aile sana hiç değer vermiyor sevgilin erkek olsaydı alır önüne anasını babasını başlarım sizin adetinize adam mı kandırıyosunuz siz der getirirdi onları

kadının da bir şanı vardır isteme söz nişan kına düğün bunların hepsi kadını yüceltmek için saygınlığının korunması için olan adetlerdir kaçmak ne demek?

bu aileye girersen paçavra kadar değerin olmaz nolur sakın kaçma

bunu duyar duymaz ben olsam sevdamdan öldüğüm adamın yüzüne tükürürdüm böyle adet mi olur diye...

Bende kesinlikle böyle düşünüyorum buna inanıyorum böyle yetiştim ama bi yol bulamıyorum kaçmak benim için belki en son çare annemi bırakamam ki :50:

ben 23 erkek arkadşım 27 yaşında 1 yıldır beraberiz ama beklememiz için hiç bir sebebimiz olmadığı için evlenmeye karar verdik ikimizde aynı semtte oturuyoruz kırsal bir kesim değil bu insanlar İSTANBUL da yaşıyor. Gösterişe meraklı insanlar öyle oğullarını bir nikahla evlendirmezler düğün herşeyi yaparlar ben çalışıyorum erkek arkadaşımda çalışıyor yani bende erkek arkadaşıma diyorum söyle bizim altında parada malda gözümüz yok usulen 10 dk gelip Allahın emri ile olsun ama annesi babasını kısıtlıyor yengesi abilerinde sorun yok konuşuyoruz ama kadın nuh diyor peygamber demiyor erkek arkadaşım anneci değil onun için ailesi olmuş olmamış hiç sıkıntı değil ki öncesinde de pek aile gibi olmadıgını söylüyordu ama annesi ölürümde gitmem diyormuş kaç kez ben şahit oldum telefon ile konuşurken annesine ısrarlarını yalvarmalarını ayaklarına kapanmalarını annesi sen ne bicim erkeksin seviyosa gelir gelmiyosa ayrıl diyormuş oda ayrılmak istemior bende doğal olarak erkek arkadaşım evimizin eşyalarını evimizi alabilecek gücte maddi olarak sorun cıkmaz ama ailem de tek başına istemiyor

Birde erkek arkadaşımın annesi benim onun oğlunu parmağımda oynattığımı ve onlardan ayıracagımı düşünüyor.

anladım canım. kıskanç anne sendromu, sen annesini gördun tanıştın mı peki.. senden her nedense hoşlanmayıp onu öne sürmüş olabılır. işin zor o zaman. ama annesi bence de bir arkadaşın dedıgı gibi yeri gelince kendi kaçtı diye başına kakınç yapacaga benziyor eger evlenırsenız. abileri de kardeşlerine destek cıkıp babasını da yanlarına alıp anneyi ikna etmeye calışsınlar. böyle şey olmaz yani yoksa. daha gençmişsiniz, acele etmeyın, zamanla belkı düzelir aranız..

kesinlikle böyle bir şey yapma sen kendini ve aileni düşün sen öyle bir şey yaptığında ki babanın durumunu düşün asla yüzleri yere eğdirme sonradan pişman olucağın şeyler yapma....gerekiyorsa durumu ailene anlat senin ailen sahip çıksın erkek arkadaşın eminim buna daha çok sevinip daha çok benimseyecektir ailenizi bir şekilde aileni ikna etmek sana düşüyor ama asla kaçma bu lafı ağzına bile aldırtma

Teşekkür ederim bu güsel açıklayıcı yorumun için çok çok haklısın böyle yapmayı deneyeceğim.

Rica ederim canım, bir de mlkctk' a kesinlikle katılıyorum, böyle tipler insana değer vermez asla.Ayrıca senin bu kadından çekeceğin var gördüğüm kadarıyla, tipik terminatör modeli bu.İlerde oğlunu da bıktırır,her şeye karışır, huzurun kalmaz vs vs... Evlenirsen de sakın yakın oturma derim.

bu nedir yaa bir de dul muhabbeti çıkmış ortaya öyle bir şey çok yanlış ne olursa olsun yaşı medeni hali 40 yaşındada olsa evlenip boşanmışta olsa benim bildiğim aileden istenir aile rızası almadan bir adım atılmaz..kişileri yargılamak çok yanlışşş:20:

Okadar uzun ki aslında canım.
nereden başlasam hangisini anlatsam , içim daralıyor ne yapıcağımı bilmiyorum.
Nasıl bir durum nasıl çıkılır içinden bilemiyorum.
Erkek arkadaşım ile alakalı hiç bir sorunum yok ama ailesi adetlerine göre kız istenmez kız seviyor ise kaçar kardeşi yengeleri bütün sülalesi kaçmış ve benden de bunu istiyorlar kaçmazsam istemeyecekler erkek arkadaşım tek başına gelip halletmek istiyor ben kaçmak istemediğim için ama tek başınada ailem kabul etmiyor :S

nasıl yaniii :53:

ilk defa duyuyorum böle bişey

yaa lütfen bende boşnak mah oturuyorum ve tüm adetlerini biliyorum bu haftada düğün var hemde boşna bir ailenin istediler nişan ve düğünü oluyor böyle bir şey yok sadece çok altın takı vs onların adetleri biraz farklıdır boşnak şalvarları hint setleri falan eğer kız tarafı çok isterse erkek tarafının durumuda yoksa kız kaçıyor gördüğüm kadarıyla sizin aileniz böyle bir talepdede bulunmamış

Kendi kizin boyle bir aileye kacsaydi ne yapardin canim?

Eger seni bu sekilde gelin alacaklarsa, bu sekilde de baba evine gonderirler zira omrumde boyle bir saygisizlik duymadim.
Degerini dusurursun o olur, aileni kahredersin o olur, geleceginin icine edersin o olur.

Sakin ama sakin ola ki bu hatayi yapma.

Seven adam insan gibi gelir, efendi efendi gelir ailesiyle seni ister, takar yuzugunu gider. Tavizi veren sen olma, sonra basini vuracak duvar ararsin allah korusun.

yaa lütfen bende boşnak mah oturuyorum ve tüm adetlerini biliyorum bu haftada düğün var hemde boşna bir ailenin istediler nişan ve düğünü oluyor böyle bir şey yok sadece çok altın takı vs onların adetleri biraz farklıdır boşnak şalvarları hint setleri falan eğer kız tarafı çok isterse erkek tarafının durumuda yoksa kız kaçıyor gördüğüm kadarıyla sizin aileniz böyle bir talepdede bulunmamış

Benimde anladığım bunlar bütün gelinlerini kaçarak almışlar yani nışan söz gibi adetleri çok çetrefilli ama yapmazlarssada etraftan ayıplanırlar çünkü boşnaklar yani böyle düşünüyolar bana göre böyle değil durumun neye yetiyorsa ne yapabiliyorsan şimdi yuva kurmak öyle kolay değil gücü neye yetiyorsa iki tarafında yardımıyla olur ama bunlar kendiilerine yediremiyorlar yapamadık edemedik demeleri gösterişi severler takıp takıştırmayı.

Annesinin kıskançlık durumuda var oğlunu benim yönetmemi karışmamı ve benim sözümü dinlemesini yediremiyor ama bütün aileye kendisi hükmediyor.

Benimde anladığım bunlar bütün gelinlerini kaçarak almışlar yani nışan söz gibi adetleri çok çetrefilli ama yapmazlarssada etraftan ayıplanırlar çünkü boşnaklar yani böyle düşünüyolar bana göre böyle değil durumun neye yetiyorsa ne yapabiliyorsan şimdi yuva kurmak öyle kolay değil gücü neye yetiyorsa iki tarafında yardımıyla olur ama bunlar kendiilerine yediremiyorlar yapamadık edemedik demeleri gösterişi severler takıp takıştırmayı.

Annesinin kıskançlık durumuda var oğlunu benim yönetmemi karışmamı ve benim sözümü dinlemesini yediremiyor ama bütün aileye kendisi hükmediyor.

sonuçta bir nikah yapsınlar birde cümbüs diyolar eğlenceleri var onların onu yapsınlar sende kına geceni yaparsın gene aynı masrafı sen kaçsanda yapıcak kaçmasanda değişsen birşey olmayacak kaçanada yapıyolar yani fark yok.. ve ayrına onlar gelinlerini çok sever ve değer verirler gözlerinin içine bakarlar bence senin kayın valide adayı kıskançlığından yapıyor bunun başka açıklaması yok

sonuçta bir nikah yapsınlar birde cümbüs diyolar eğlenceleri var onların onu yapsınlar sende kına geceni yaparsın gene aynı masrafı sen kaçsanda yapıcak kaçmasanda değişsen birşey olmayacak kaçanada yapıyolar yani fark yok.. ve ayrına onlar gelinlerini çok sever ve değer verirler gözlerinin içine bakarlar bence senin kayın valide adayı kıskançlığından yapıyor bunun başka açıklaması yok

Benim oturduğum semtte ki herkez boşnak ve akrabalar birbirleri ile çok eski komşular erkek arkadaşımın abisi dayımın çok çok eski arkadaşı dedem amcalarını tanır vs. vs. çok fazla ortak tanıdığımız var benim aile dostumuz bi kız var onların akrabası ile cok yakın arkadaşlar soruşturdu gelinleri kayınvalidesinden çok memnunmuş çok severlermiş işte boşnak erkekleri benimde bildiğim kadınlarına cok deger verirler hep öyle gördüm yanlışsam düzeltin benim tahminim yengeleri kaçtı diye annesi benimde kaçmam için ugrasıyor ve birde bana karşı inadı var çünkü erkek arkadaşıma çok istediği bir şeyi yaptıramamıştı ben istemıyorum diye erkek arkadaşım yapmamıştı bunu söyleyip duruyormuş o seni top gibi elinde oynatıyor falan gibilerinden şaştım kaldım walla ya

Benim oturduğum semtte ki herkez boşnak ve akrabalar birbirleri ile çok eski komşular erkek arkadaşımın abisi dayımın çok çok eski arkadaşı dedem amcalarını tanır vs. vs. çok fazla ortak tanıdığımız var benim aile dostumuz bi kız var onların akrabası ile cok yakın arkadaşlar soruşturdu gelinleri kayınvalidesinden çok memnunmuş çok severlermiş işte boşnak erkekleri benimde bildiğim kadınlarına cok deger verirler hep öyle gördüm yanlışsam düzeltin benim tahminim yengeleri kaçtı diye annesi benimde kaçmam için ugrasıyor ve birde bana karşı inadı var çünkü erkek arkadaşıma çok istediği bir şeyi yaptıramamıştı ben istemıyorum diye erkek arkadaşım yapmamıştı bunu söyleyip duruyormuş o seni top gibi elinde oynatıyor falan gibilerinden şaştım kaldım walla ya

ne olursa olsun ama kaçmayın ileride çok pişman olursunuz evet eşlerine çok değer veriyolar evet bir yerde kayın valide adayınız size git gitmiş ortak kararlarla bunu çözmeye çalışın asla ve asla kaçmayın onlar kaçtı diye sizde kaçmak zorunda değilsiniz bu da sizin farkınız olsun

vay be kolay yolunu bulmuşlar, kaç git hiç bi hakkın olmasın!!!
ne güzel bi mantık valla Allah bir onlara akıl vermiş diger kişilere vermemiş zaten.
Erkek arkadaşınla bence oturun konuşun hatta git annelerine söyle ne demek kaçmak Allah ın rızası ile Almak varken..
bence onlarık tek düşüncesi masraf yapmadan gelin almak.. başka ne niyet olabilir ki..!!!!

vay be kolay yolunu bulmuşlar, kaç git hiç bi hakkın olmasın!!!
ne güzel bi mantık valla Allah bir onlara akıl vermiş diger kişilere vermemiş zaten.
Erkek arkadaşınla bence oturun konuşun hatta git annelerine söyle ne demek kaçmak Allah ın rızası ile Almak varken..
bence onlarık tek düşüncesi masraf yapmadan gelin almak.. başka ne niyet olabilir ki..!!!!

Benim ailem annem teyzem erkek kardeşim erkekler duyamadan kendi aramızda konuşalım dedik öncelikle erkek arkadaşım teyzem ben ayrı konuştuk erkek arkadaşım teyzeme biz hani daha bu konularda cahiliz siz yönlendirin nasıl yapalım ben bi yol bulamadım artık ne desem ikna olmuyorlar erkek arkadaşım kendi evinden ayrıldı ailesine tepkisini belli etmek için ama annesinde tık yok nasıl bi vicdansa artık nasıl bir analık duygusuysa biz kız tarafı olduğumuz halde biz çözüm yolu aramaya başladık ama bulamıyopruz konuyu erkeklere açtık hani böyle böyle bi durum var çocukta herşeyi tek yapmak istiyo kaçmasını istemiyo falan gibisinden bu sefer bizim ailenin büyükleri erkekleri böyle olmaz ailesiz annesiz babasız kız istenmez falan kestirip attılar onlarda

Okadar uzun ki aslında canım.
nereden başlasam hangisini anlatsam , içim daralıyor ne yapıcağımı bilmiyorum.
Nasıl bir durum nasıl çıkılır içinden bilemiyorum.
Erkek arkadaşım ile alakalı hiç bir sorunum yok ama ailesi adetlerine göre kız istenmez kız seviyor ise kaçar kardeşi yengeleri bütün sülalesi kaçmış ve benden de bunu istiyorlar kaçmazsam istemeyecekler erkek arkadaşım tek başına gelip halletmek istiyor ben kaçmak istemediğim için ama tek başınada ailem kabul etmiyor :S

Türkiye'nin neresinde var bu adet ilk kez duydum tam tersi kaçmak nahoş bir durum olarak değerlendirilir bizim ülkemizde. Ayrıca o çok sevdiğin erkek ardaşın biraz dik durup da ailesine bir zahmet sözünü geçirsin gelip isteyebilsin seni.Hemen her şeyi kabullenmeyin ya kadınlar olarak biraz dik durun sizin ailenizin de bir onuru gururu var daha dün tanıdığınız insanlar için bu değerlerinizi hemen ayaklar altına almayın.

Son düzenleme:
kaçmak zor bir şeyden, sana acı verenden kurtulmak için yapılır.
senden de kaçmalarını istemelerini sebebi ailenle arana mesafe almana sebep olsun diye.
bir baskı yaptıklarında arkanda kimse olmasın ki daha fazla ezsin diye.
her adette yapılmaz. artık menfaat olan şeyler adet olmuş ne hikmetse. başka adetler de var mesela kızı davullu zurnalı aileden almak gibi. bunu neden uygulamıyorlar?

Hiç bu kadar saçma bir mazeret duymadım !

Madem öyle,erkek arkadaşın yaptırsın çiçeğini çikolatasını,tek başına gelsin,babandan istesin seni.

Neymiş kaçmak maçmak ?

İsteme faslı bir şekilde halledilir ama SEN böyle bir aileye girmek istediğinden emin misin ???

Back
X