Kızlar yardım!!

Oğlum 4 ve 5 yaşında gitti öğrenemedi çünkü korkuyordu .gecen sene ( 7 yaş)ağustos ayinda yeniden başladı okullar açılınca biraktiririz demiştim ama hic bırakmadan devam etti. Şuanda güzel yüzüyor, her stilde öğreniyor. Bu sene gitsin iste ne kaybeder ki.

Kizim 4 yasinda maalesef buradaki kurs 5 yasinda aldigi icin gönderemedim. Amacim yüzme ögrensin degil sadece. Fiziksel ve zihinsel gelisimi icin spor cok ama cok önemli. Bir egitimcinin konuya bu kadar sig bakmasina sasirdim.

Öğretmen olarak diyorum ki çocuğa göre değişir. Kızımı banyoya bile zorla sokardım, ağlamaktan helak olurdu. Üç yaşından itibaren her yaz uğraştım yüzdüremedim, kurs murs da istemedi. Şimdi 8.5 yaşında ve geçen yaz komşumuzdan öğrendi. Çünkü belli bir olgunluğa erişmesi gerekiyormuş. Aynı şekilde ben de 13 yaşında anca öğrenmiştim. Ayak çırpıp eğlenecekse , suyu seviyorsa gönderin. Sudan korkuyorsa mesafeliyse hiç vakit haRcamayın, zamanı gelince zaten anlarsınız.

Herkese merhaba, temmuzun 26 sında 6 yaşını dolduracak bir oğlum var, Bu yaz oğlumu bir aktiviteye yönlendirmek istedim, araştırmalarım sonucu da yüzmeye karar verdim. Aradım görüştüm fakat eşim bunun şuanda gereksiz olduğunu, şimdi 2 ayda öğrenirse seneye 1 ayda öğrenebileceğini gereksiz bir yükleme olduğunu söylüyor. Eşim öğretmen bu arada. Sizler ne diyorsunuz? fikriniz nedir? Eşim haklımı sizce? Not: ekonomik bir problemimiz yok.

Merhabalar; eşinize katılmıyorum.
Yaş büyüdükçe öğrenme kapasitemiz artar diye bir bilimsel çalışma ile henüz karşılaşmadım. Bazı olgunlaşmacı teorisyenler var ama onlar da öğrenmenin en hızlı 0 6 yaşta olduğu konusunda hem fikirler.
Bir de burada amaç çocuğum bir an önce yüzme öğrensin mi? Yoksa gelişimine katkı sağlasın, sosyalleşsin, vaktini faydalı bir etkinlikte geçirsin mi?
Son olarak eşinizin; çocuğunuza, gereksiz bir yükleme derken ne kastettiğini anlamadım. Spor aktiviteleri özellikle bahsettiğiniz yaşlarda zihni boşaltır, fazla enerjiyi attırdığı için çocuğunuzun günün ilerleyen saatlerinde daha sakin, daha yapıcı olmasını sağlar. Çocuk hareket koordinasyonu, beden farkındalığı kazanır. Bilişsel olarak bakarsak ise; Odaklanmasını arttırır.
Yani size sayfalarca makale, araştırma örneği de sunabilirim ama öğretmen bir babanın nasıl bunları düşünemediğini inanın anlatamam. Tek cevap maddi imkansızlık diyebilecekken öyle bir durum yok demişsiniz. Eşinizle tekrar konuşup düşüncelerini açmasını isteyebilirsiniz. Belki başka bir nedenden uygun bulmamış olabilir

Kursun tek amacı o sporu öğrenmesi değildir. Sizin gönderme amacınız öyle olsa bile bu sene önümüzdeki seneden daha çabuk öğrenir ve yüzme unutulmaz.

Benim oğlum da 5.5 yaşında 1 aydır gidiyor yüzmeye. Gönderme amacımız astımı olduğu için ciğerlerini geliştirmesi ve çelimsiz olduğu için vücudun gelişmesi.

Ve oradaki hocalarla görüştürdüğümde de en uygun yaşlarda olduğunu çalıştırdıkları milli sporcuların çok büyük kısmının yüzmeye bu yaşlarda hatta daha küçükken başladıklarını söylediler.

Bu arada ben de öğretmenim. Çocuklara matematik mi öğretiliyor ki sanki seneye kafası daha iyi bassın buna.
7 yaşına girecek çocuk yüzme öğrenmek de geç bile kalmış yazdım diye beğenmedimleri aldım ya şaştım kaldım.hem vücud gelişimi sağlığı için hem de yüzme gibi gerekli bir olayı kavraması için erkenden başlanmalı oysa.baleye de jimnastiğe de 4 yaşlarında başlanır.ruslar bebeklerini havuza atıyorlardı yürümeyi öğrenmeden yüzmeyi öğreniyordu bebekler neredeyse.biz de her şey geç.dil öğrenmeye bile ortaokulda başlayan bir halkız

Kizim 4 yasinda maalesef buradaki kurs 5 yasinda aldigi icin gönderemedim. Amacim yüzme ögrensin degil sadece. Fiziksel ve zihinsel gelisimi icin spor cok ama cok önemli. Bir egitimcinin konuya bu kadar sig bakmasina sasirdim.

Yani ben katılıyorum, yüzme öğrensin öğrenmesin bence de çok önemli değil önemli olan çocuğun spora alışması, bedensel bir aktivite yapması, diğer çocuklarla sosyalleşmesi. Bedensel beceriler de sosyal beceriler de gayet önemli, bu her şeye at yarışı olarak bakan eğitim sistemi yüzünden biraz da veliler bu halde bence. Yüzme öğrenme=sonuç şeklinde bakıyordur belki de baba, sonuca odaklı! şekilde bakması problem. Oysa ki spor gayet güzel bir şey, üstelik çocuk yaşta tanışmak çok çok faydalı bedensel olarak çok fark ediyor.

Yani ben katılıyorum, yüzme öğrensin öğrenmesin bence de çok önemli değil önemli olan çocuğun spora alışması, bedensel bir aktivite yapması, diğer çocuklarla sosyalleşmesi. Bedensel beceriler de sosyal beceriler de gayet önemli, bu her şeye at yarışı olarak bakan eğitim sistemi yüzünden biraz da veliler bu halde bence. Yüzme öğrenme=sonuç şeklinde bakıyordur belki de baba, sonuca odaklı! şekilde bakması problem. Oysa ki spor gayet güzel bir şey, üstelik çocuk yaşta tanışmak çok çok faydalı bedensel olarak çok fark ediyor.
belediyelerin ücretsiz kursları var çocuklar için.4 yaşından itibaren kabul ediyorlar daha erken de olabilir emin değilim.o miniklerin jimnastik yaparken ki mutluluğunu başarmanın gururunu sosyalleşmesini izlemek bile zevkli .evde oturup tv mi izlesinler tüm gün?

Herkese merhaba, temmuzun 26 sında 6 yaşını dolduracak bir oğlum var, Bu yaz oğlumu bir aktiviteye yönlendirmek istedim, araştırmalarım sonucu da yüzmeye karar verdim. Aradım görüştüm fakat eşim bunun şuanda gereksiz olduğunu, şimdi 2 ayda öğrenirse seneye 1 ayda öğrenebileceğini gereksiz bir yükleme olduğunu söylüyor. Eşim öğretmen bu arada. Sizler ne diyorsunuz? fikriniz nedir? Eşim haklımı sizce? Not: ekonomik bir problemimiz yok.
İkiside 4 yaşında başladılar yüzmeye. Çok kısa sürede öğrendiler ama maksat öğrenmek değil spor haline getirmek olduğu için halen devam ediyorlar. Okul takımında yüzüyor büyüğü. Kaç kez derece aldı.
Sizin amacınız yüzmeyi öğrensin yeter diyorsanız eşinizin demesi gibi kısa sürede öğreniyorlar zaten.
Spor olacaksa geç bile kalınmış

Kursun tek amacı o sporu öğrenmesi değildir. Sizin gönderme amacınız öyle olsa bile bu sene önümüzdeki seneden daha çabuk öğrenir ve yüzme unutulmaz.

Benim oğlum da 5.5 yaşında 1 aydır gidiyor yüzmeye. Gönderme amacımız astımı olduğu için ciğerlerini geliştirmesi ve çelimsiz olduğu için vücudun gelişmesi.

Ve oradaki hocalarla görüştürdüğümde de en uygun yaşlarda olduğunu çalıştırdıkları milli sporcuların çok büyük kısmının yüzmeye bu yaşlarda hatta daha küçükken başladıklarını söylediler.

Bu arada ben de öğretmenim. Çocuklara matematik mi öğretiliyor ki sanki seneye kafası daha iyi bassın buna.
Kafası basması değil konu, yüzmenin fiziksel bir güç gerektirdiğini ve bu güce seneye daha fazla sahip olabileceğini düşünüyor sanırım.

Kafası basması değil konu, yüzmenin fiziksel bir güç gerektirdiğini ve bu güce seneye daha fazla sahip olabileceğini düşünüyor sanırım.
O zaman kendimden örnek vereyim oğlum 5.5 yaşında ve hala 16 kilo bile değil. Boyu da yaşıtlarından kısa. Ziyadesiyle çelimsiz kaburgaları sayılan bir çocuk. Başlarda normalde suyu sevdiği yazları denizden çıkmadığı halde havuzdan korkmasına rağmen fiziksel olarak o bile zorlanmadı. Üstelik esneklik olarak bu yaşlarda çok daha elverişli olduğunu söyledi hocaları.

Yüzmeyi öğrenip bırakacak mı? Eğer öyleyse ha şimdi ha seneye fark etmez
Devamlı yüzmeye gidecekse şimdiden başlasın

7 yaşına girecek çocuk yüzme öğrenmek de geç bile kalmış yazdım diye beğenmedimleri aldım ya şaştım kaldım.hem vücud gelişimi sağlığı için hem de yüzme gibi gerekli bir olayı kavraması için erkenden başlanmalı oysa.baleye de jimnastiğe de 4 yaşlarında başlanır.ruslar bebeklerini havuza atıyorlardı yürümeyi öğrenmeden yüzmeyi öğreniyordu bebekler neredeyse.biz de her şey geç.dil öğrenmeye bile ortaokulda başlayan bir halkız
Yuzme ve bale ayni sey degil asla. Bale ne kadar erken o kadar iyi. Prof olsun istiyorsan 4 yas gibi baslamasi gerek.. ama 8-9 yas gibi baslarsa cocuk yine dansci filan olabilir. Yuzme oyle degil. O bi kac aylik bebeklerin suya girmesi aktivite olsun diye.. ama guzel birsey mi yuzme? Harika birsey vucut gelisimi icin dedigin gibi.

Öğretmenler cimri mi oluyormuş? İlk defa sizden duydum böyle bir şeyi.
Erkek öğretmenlerin büyük kısmı öyle. 🥺 Mantıklı bir sebep sunmuyor çünkü. Ücretliyse direkt kursun parasını düşünüyor olma ihtimali geldi aklıma.

O zaman kendimden örnek vereyim oğlum 5.5 yaşında ve hala 16 kilo bile değil. Boyu da yaşıtlarından kısa. Ziyadesiyle çelimsiz kaburgaları sayılan bir çocuk. Başlarda normalde suyu sevdiği yazları denizden çıkmadığı halde havuzdan korkmasına rağmen fiziksel olarak o bile zorlanmadı. Üstelik esneklik olarak bu yaşlarda çok daha elverişli olduğunu söyledi hocaları.
Celimsizlikle
Ne ilgisi var yuzmenin hakket? Tam tersi vucudu kaslanir cocuga iyi gelir harrket etmek, ki yuzme tum
Kaslari calistirir. Hemde maddi sorunum yok demis konu sahibi.. ben olsam bu durumda hic dusunmezdim yani.. gitsin eglensin cocuk

Yahu sporun gereksiz yüklenmesi mi olur ? Eşiniz ağır saçmalamış hani deseniz 6 yaşında oğlumu yazın matematik kursuna göndereceğim esinizbhakli derim de yüzme yani , geç bile kalmış ogrenmekte

Back
X