Amin arkadsim Alllahim saglikla buyutmeyi nasip etsinİnşallah canım ümidim o yönde böyle böyle buyucek sıpalar inşallah iyi olsunlarda
Inanki canim yetisemesem bile kimsenin yardimi yok kv de var yakinimda ancayda bir gelir kendince akil veriri gider gorumce desen evlere irak iste durum bu bende artik kendimce yetismeye calisiyorumDaha pratik olma, sen oldukça işin artar sen yetişeme ki yardım etsinler
Inanki canim yetisemesem bile kimsenin yardimi yok kv de var yakinimda ancayda bir gelir kendince akil veriri gider gorumce desen evlere irak iste durum bu bende artik kendimce yetismeye calisiyorum
Aynen çok doğruOyle ya aynen ben zaten evim cocuklarin hijyen acisindan tremiz olsun aksamda bir tas sicak yemegimiz olsun bunlara yeteyim diyorum yeter bana
Guzel yorumun icin saol canim insallah atlicaz bakakim guzelikle soyle 2 yasina gelseler tamamAllah bağışlasın.
biz tek tek zor ugrasirken sizde iki tane:))
kolaylıklar dilerim elbette tahmin edebiliyorum zorlugunu.
bebekleriniz büyüyene kadar baskalarina göre değil kendinize göre ayarlayın herseyi.evde küçük bebek olunca düzensizlik içinde bir düzen kuruluyor aslinda.belli bir zaman öyle devam ediyor.
misafirde gelse hic gerilmeyin ev dağınık felan hazirlak yok gibi seylere asla takılmayın.
suan herşeyden önce sizin ruh ve beden sağlığınız önemli.yoksa o bebeklere kimse sizin gibi bakamaz..
sağlıkla büyütmenizi dilerim.
Canim inan gelceklerinden haberim olmuyor cat kapi kapida biti veriyorlar benim cay yapasim bile gelmiyor sonra bari haber verselerSağlıkla büyütün bebeklerinizi,
Bence gayet iyi idare ediyorsunuz daha ne olsun. Misafir konusuna çözüm bulun derim sadece,çat kapı gelmesinler. Akşam eşiniz evdeyken yada yine haftasonu eşiniz evdeyken ağırlayabilirsiniz,eşiniz hiçbirşey yapmasa bebeklere göz kulak olur sizde misafirle ilgilenirsiniz.
Haber vermemeleri daha iyi yoksa hazirlik yapmak zorunda kalirsinizCanim inan gelceklerinden haberim olmuyor cat kapi kapida biti veriyorlar benim cay yapasim bile gelmiyor sonra bari haber verseler
Allah bagislasin ikizleriniz canim kacin ay da kati gidaya gectin ben 6 ayda yogurt biskuvi vermeyi dusunuyorum dogrumu yaparim ekten suan rahatladinizmi bebekler duruyormuBenimde ikizlerim var suan 17 aylik oldular
Uykusuz geceleri bi ben bilirim bide Allah bilir
Bende tek basima baktim tek sorunum gece 9 10 defa uyanmalariydi
Halada 4 defa uyaniyorlar sutlu pekmez icirip uyutuyorum
Ikiz bakmak cok zor
Ben sabah 7 de kalkiyordum bebekleri doyuruyordum sonra evi toplayip temizligimi yapiyorum sonra onlari ogle uykusuna yatirp kahvaltimi yapiyorum onlar uyanmadan aksam yemegimide hazirliyorum uyandiklari zamanda onlarla ilgileniyorum
Zaman su gibi geciyor
Canim bazikari haberde veriyor yine bir sey yapmiyorum cay cekirdek okadr
Haber vermemeleri daha iyi yoksa hazirlik yapmak zorunda kalirsiniz
Saol canim yorumun icin kapiyi acmiyorum zili basip basip gidiyorlar acsam vike yanlarinda oturmuyorum okadar yuzsuzlerki yanlarinda oturmama ragmen saatlerce gitmiyorlar ozellikle eltim yapiyor bunu bazen bilerek yaptigini duaunuyorumKapının zilini boz, kapıyı açma fırsat buldukça dinlen. Bebeklerin küçük daha hergün evi süpürmesende olur. Şu an çok ev çok dağılmıyordur zaten.
Ola ki habersiz çat kapı misafirliğe gelen birine yakalandın onlar varken iş yap hatta iş buyur,bak bakayım bir daha geliyorlar mı?
Sağlıkla büyüsün bebekleriniz.
Anladim canim bende aptamil veriyorum sutimmu pompayla biboranla veriyorum banada kesinlikle erken baslama dediler ek gidaya 6 ay olsun baslicam insallah rabim saglikla cocuklarinizi buyutmeyi nasip etsin canimsutum az diye mama verdim sutum kesildi sadece 4 ay icebildiler.
Ben hata yaptim daha 4 aylikken bebe biskuvusu suyla karistiriip verdim princ unu verdim 5 ayda yogurta basladim 6 ayda corbaya basladim tabi beraberinde aptamil mama da veriyordum ama en uygunu 6.aydan itibaren baslamak.
Benimkiler cok istahsiz hala zorla veriyorum yere yatiriyorum elleri tuttup agizlarina zorla koyuyorum oylede yapmasam acliktan olecekler ikiside 11 kilo
Tek sorunum yemek yememeleri
Rabbim cocuklarini annele babali buyutsun insallah
AminAnladim canim bende aptamil veriyorum sutimmu pompayla biboranla veriyorum banada kesinlikle erken baslama dediler ek gidaya 6 ay olsun baslicam insallah rabim saglikla cocuklarinizi buyutmeyi nasip etsin canim
Benim ikizlerden bi tanesi sallaniyor digerini 1 aydir alistirdim elini tutuyorum yanina uzaniyorum uyuyakaliyorÖncelikle Allah bebeklerinize sağlık versin ikiz bebeklere tek başına bakmak herkesin harcı değil.
15 aylık bir bebeğim var tabir-i caizse donumu başıma giyiyorum,sabah kahvaltısı,sonra parka götürmesi,eve gelip ışık hızıyla çorba hazırlarken jet hızıyla evi toplamaya çalışmak,bu arada günde 84736374 kere çalışan çamaşır makinesindekileri asmak,kuruyanları katlamak,kaldırmak (bu arada kahvaltımı hala yapamamış oluyorum),kızıma çorbasını içirmek,bir şeyler dağıttı veya döktüyse onları toplamak,banyo lavaboları şöyle üstünkörü bir adam etmek,sonra kızımı uyutmak,akşam için yemek yapmak,bu arada kızımın uyanması,dinlenmeme asla fırsat vermemesi,eşimin gelmesi ve yemek faslı,eşimle kızım oynarken mutfağı toplamak,şanslıysam 5 dk bir duş almak,kızıma gece maması yedirmek ve kapanış.
Oyh yazarken bile yoruldum. Ama gün aynen bu şekilde geçiyor su gibi hem de 15 aydır.
Sana naçizane işini kolaylaştıracak tavsiyeler vermeye çalışayım:
-Durumun varsa 15 günde bir yardımcı bayan mutlaka gelsin.MUTLAKA.
-Eğer çamaşır kurutma makinen yoksa yeme içme bir tane edin zira ikiz bebekle eninde sonunda alacaksın.Bir an önce al ki çamaşır yükü hafiflesin biraz.
-Madem annen,kayınvaliden yardıma gelmiyor,sana yemek yapıp göndersinler bari o işe yarasınlar.Sen de yemek yaparken elini bol tut.Tencere yemeklerini sıcakken konservelere koyup kaynattığında uzun süre dayanır.
-Deep freezede pillar,köfte,hazır mantı,katmer,poğaça,haşlanmış fasülye,nohut,gibi bakliyatların her zaman olsun bunlar işini kolaylaştırır.
-Ve lütfen bebişlerini sallayarak uyumaya ve yatırarak beslemeye alıştırma benim gibi.Pişmanım çok pişmanım.Sallamak derdi olmasa işim çok azalacak.
Son olarak da Allah kolaylık versin.
Not:Zili bozma,sök.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?