• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlarım için bazı şeyleri saklamak zorundayım

çok şanslısınız kendinizden olgun 11 yaşında bir kız çocuğuna sahipsinizçünkü.. annenin ikinci eşini biliyor kardeşini biliyor, onlarla iiyi anlaşıyor ama size gelip gittikçe yaşadıklarını kardeşini, sevgilinizi babasına anlatmıyor.. annesinden kat be kat daha olgun 11 yaşında bi kız çocuğu...burada takdiri hakeden tek kişi odur bence...

Mesy kasıma kadar beklemekten başka çaren yok gibi
ama 2.kızın için erken olmuş
öyle yada böyle ilk eşin bebeği öğrenecek ve gıcıklığını yapacak
hazır velayet sendeyken kızını yanına al derim
sonrasında boşan ve nikahını kıy
artık o saatten sonra ex eşin yırtınsada bir şey yapamaz
şükür kıymet bilen bir eş ve durumunu yadırgamayan bir aile bulmuşsun
Allah yardımcın olsun

Canavar'a katılıyorum. Eski eşiniz bir tepki verecekse siz nikahlandıktan sonra da verebilir, çevre değiştirseniz de verebilir. Şu anki eşinizin çevresinin sizin daha önce bir evlilik yaptığınızı, bir çocuğunuzun olduğunu bilmesinin ne sakıncası var pek anlayamadım. Bu konuda sizin mi tereddütüz var, yoksa şu andaki eşinizin mi? Çevre sizin ne zaman boşandığınızı nerden bilsin ki. Neticede şu an nikahsız olduğunuzu da bilmiyorlardır herhalde.

Pek çok arkadaş durumunuza tepki ile yaklaşmış. Ben yargılamanın hiçbirimize düşmediği kanısındayım. Kimin hangi durumda, ne yapacağı hiç belli olmaz, büyük konuşmamak lazım diye düşünüyorum. Tabi böyle olmasa daha iyidi, ama herhalde bu 5 yıllık sürede boşanmaya çalıştığınız eşiniz de inzivaya çekilmemiştir.

Canavar'a katılıyorum. Eski eşiniz bir tepki verecekse siz nikahlandıktan sonra da verebilir, çevre değiştirseniz de verebilir. Şu anki eşinizin çevresinin sizin daha önce bir evlilik yaptığınızı, bir çocuğunuzun olduğunu bilmesinin ne sakıncası var pek anlayamadım. Bu konuda sizin mi tereddütüz var, yoksa şu andaki eşinizin mi? Çevre sizin ne zaman boşandığınızı nerden bilsin ki. Neticede şu an nikahsız olduğunuzu da bilmiyorlardır herhalde.

Pek çok arkadaş durumunuza tepki ile yaklaşmış. Ben yargılamanın hiçbirimize düşmediği kanısındayım. Kimin hangi durumda, ne yapacağı hiç belli olmaz, büyük konuşmamak lazım diye düşünüyorum. Tabi böyle olmasa daha iyidi, ama herhalde bu 5 yıllık sürede boşanmaya çalıştığınız eşiniz de inzivaya çekilmemiştir.

Ben kendi adıma yargıladığımı düşünmüyorum, konu açmış birşeyler yazmış ve bizde ona derhal aklını başına devşir diyoruz, içinde bulundugu durumun zorluğu her ne olursa olsun isterse birlikte yaşamadığı hala resmi olarak evli olduğu erkek inzivaya çekilmemiş olsun bu beni hiç bağlamaz, o öyle durmadı diyede kadının yaptıgı bu duruma HAK vermemiz gerekmiyor..

Bu olay da diğerleri gibi unutulup gidecek ama ortada olan gerçekleri değiştirmeyecek..Keşke değişse evet, hiç yaşanmamış olsa..

Kadın belki de haklıdır ya da değildir ama ortada söz konusu 2 yavrucak var ve suçsuz ! 11 yasında ki o yavru neler yaşıyordur iç dünyasında tahmin bile edemiyorum, empati kurayım diyorum durumun zorluğundan adapte bile olamıyorum..

Bütün insanlar ''öncelik evlatların olsun '' demekten başka birşey için yorum yapmıyor..en azından ben kendim için böyle düşünüyorum.

Son düzenleme:
ya arkadaşlarrr 11 yaşındaki kız çocuğunun olgunluğuna dikkatinizi çekmek istiyorum... babaya nasıl birşey anlatmıyor bu çocuk...

Neyse der ben çekilirim artık konu sahibesinden daha çok sahiplendim konuyu..

Allah kurtarsın.

canım bir çocuğu ne kadar tembihlersen tembihle en olmadık yerlerde olmadık şeyleri söylemez mi çocuklar... bu işte bir gariplik seziyorum...

Kendimden örnek vereyim..Aklim baliğ olana kadar ufakken yaşadıgım hiçbir olumsuzluğun hesabını soramayacak kadar içime sinmiştim..kim nasıl tembihlerse ona göre haraket ediyordum..

zamane çocukları biz gibi değil, herşeyin farkında artık, bizim eskiden tahayyülünde zorlandıgımız konuların artık bizzatihi içinde yaşıyorlar.

Ya babasını sevmiyorsa ? korkusundan babasına söylerse bu durumu hep onda kalacagının bilincindeyse ? ve bu yüzden saklıyorsa :50: şu son ihtimal yer bitirir beni ..

Çirkinördek tembihlenmiştir büyük ihtimal n'apsın garibim..

tembihlenmekten ziyade korkutulmuştur aman kızm bak sölersen baban seni bana göstermez bak beni bi daha göremezsin haaa sakın söleme çocuuum yazık yazık yavrum keşke benim çocuğum olsaymışsın

tembihlenmekten ziyade korkutulmuştur aman kızm bak sölersen baban seni bana göstermez bak beni bi daha göremezsin haaa sakın söleme çocuuum yazık yazık yavrum keşke benim çocuğum olsaymışsın

Bakalım 18 yaşına gelsin görmek isteyecek mi?

Kardeşine neler hissedecek Allah bilir?

Ben kendi adıma yargıladığımı düşünmüyorum, konu açmış birşeyler yazmış ve bizde ona derhal aklını başına devşir diyoruz, içinde bulundugu durumun zorluğu her ne olursa olsun isterse birlikte yaşamadığı hala resmi olarak evli olduğu erkek inzivaya çekilmemiş olsun bu beni hiç bağlamaz, o öyle durmadı diyede kadının yaptıgı bu duruma HAK vermemiz gerekmiyor..

Bu olay da diğerleri gibi unutulup gidecek ama ortada olan gerçekleri değiştirmeyecek..Keşke değişse evet, hiç yaşanmamış olsa..

Kadın belki de haklıdır ya da değildir ama ortada söz konusu 2 yavrucak var ve suçsuz ! 11 yasında ki o yavru neler yaşıyordur iç dünyasında tahmin bile edemiyorum, empati kurayım diyorum durumun zorluğundan adapte bile olamıyorum..

Bütün insanlar ''öncelik evlatların olsun '' demekten başka birşey için yorum yapmıyor..en azından ben kendim için böyle düşünüyorum.

Ben kendi görüşümü belirttim. Olan olmuş zaten, nikahsız yaşanıp, çocuk sahibi olunmuş bile. Bu noktada bizim konu sahibine hak verip vermememizin bir önemi kalmamış. Ben boşanmadan nikahsız çocuk sahibi olayım mı diye bir soru yok ortada.

ben düşündüm düşündüm ama hiç böyle bir ucunu bulup mantıklı bir düzene oturtamadım yaşadıklarınızı.

boşanmak istemiş boşanamamışsınız her nedense bu kısmını anladım , herkesin basına gelebilir dava gereginden uzun sürmüs.
muhtemelen resmi olarak boşanana kadar ailenizin yanına gittiniz diye düşünüyorum , onlar da muhtemelen ne size ne de büyük kızınıza bakmak istemediler ki
siz hala resmi olarak evliyken başka bir adamla aynı evde yaşamaya başladınız hatta çocuk yaptınız yani aslında şu an 2.eşim dediğiniz adam aslında metresiniz oluyor ( genelde evli erkeklerle birlikte olan kadınlar için kullanılan bir terim ama tersi de olabiliyormuş ).
ben ailenizin bu durumu nasıl normal karşıladığını da anlayamadım , normal tanımı tabii göreceli olabilir belki genel olarak hiç normal bir ailenin kızlarının daha resmi olarak boşanmamışken baska bir adamdan cocuk yapmasına hiç ses cıkarmamalarını anlamıs degilim , bana tek mantıklı gelen sizi yük olarak görmeleri ve ne yaparsan yap yeter ki bizden uzak ol diye seslerini cıkartmamıs olabilirler.

ilk ve tek resmi esiniz ve büyük kızınızın babasından bu olayı saklamak istemenizi cok iyi anlıyorum , cunku o adamın yerinde olsam size kızınızı rüyanızda bile göstermezdim. cünkü cok agır gelicek olsa da size bu yazdıklarım ben kızımın daha bosanmadan baska bir adamla birlikte olmus ve ondan cocuk yapmıs bir kadının ahlak anlayısı ile büyümesini istemezdim. siz bence olayları anlatın
herkes gercekleri bilsin nasılsa ilk kızınızdan bir adam ugruna vazgecmissiniz bırakın bari babası ile düzenli huzurlu bir hayatı olsun siz de metresinizle boyle yasamaya devam edin aman nikah dedgin bir imza zaten olsa ne olur olmasa ne olur di mi

Bir de aklıma takılıyor, bu ünlüler nasıl evleniyor? bu yasal süre sadece sıradan insanları mı bağlıyor? Ali Taran nasıl evlendi 20 gün içinde ne kadar karışık işler ya :44:

şimdi ilk olarak hemen google amcaya sordum nedir bu İDDET SÜRESİ diye; sağolsun hemen cevapladı:

Iddet müddeti; boşanmış kadın için belli süreli kanuni evlenme yasağıdır. Söyle ki; boşanmış evliliğin butlarına hükmedilmiş veya kocasıı ölmüş olan kadın, boşanma veya evliliğinin butlarına dair mahkeme kararı veya kocasının ölüm tarihiden itibaren 300 gün geçmedikçe yeniden evlenmez. Ancak kadın 300 günlük süre dolmadan önce doğum yaptığı veya mahkemece bu sürenin kısaltılmasına veya kaldırılmasına karar verildiği taktirde, kadın için kanuni evlenme yasağı ortadan kalkar. Iddet müddetinin kaldırılması davaları medeni kanun madde 95.e göre açılır. 95. madde/2 fıkra: “ kadının gebe kalması mümkün olmadığı veya boşanma ile ayrılmış olan karı ve koca tekrar birbirleriyle evlenme istedikleri taktirde, hakim bu müddeti kısaltabilir. Kadın için kanuni evlenme yasağının amacı NESEP KARIŞIKLARINI ÖNLEMEKTİR. Sulh hukuk mahkeme`sinde açılan iddet müddetinin kaldırılması davalarında boşanmış kadının hamile olmadığına dair doktor raporu mahkemeye sunulunca mahkeme tarafından kısa sürede iddet müddetinin kaldırılması kararı verilmektedir. Ve kadın yeni bir evlilik yapabilmektedir.

konu sahibi boşanma süreci devam ederken zaten hamile veya yeni doğum yapmış olduğu için doğal olarak dr dan (hamile değildir) raporu alamadığı için, 300 gün bekleme süresi varmış. bunu anladık...

anlamadıklarımıza gelince
1) mahkeme sürerken hamile veya lohusa olmalı idi konu sahibi, kimse (eski eşi dahil) görmedi mi bu durumu? yoksa 5 senenin son 1 senesindeki boşanamama durumu konu sahibinin mahkemelere gitmemesi miydi?
2) 11 yaşındaki kız çocuğunun (velayeti annede olan) babası olan 1.eş sormuyor mu ilk eşine "madem kıza bakmayacaktın neden bende kalıyor, velayeti neden aldın" diye???
3) bu nasıl bir acele idi ki daha resmi olarak boşanılmadan, KÖR KÜTÜK AŞIK olundu, beraberlik yaşandı ve hiç korkmadan bir çocuk dünyaya getirildi?
4) 1.ve 2. çocukların geçirdiği geçireceği duygusal travmalar, "AŞK" sebebiyle hafifletilebilecekmi?
5) Yeni hayat arkadaşının (henüz resmi olarak eş değil) ailesi ve etrafındakiler konu sahibinin ilk evliliğini ve çocuğunu öğrendiği zaman verecekleri tepkiler (çünkü kadın ve adam resmen zina yapmış oluyorlar) çok büyük boyutlara ulaşırsa, bunun vebalini kim ödeyecek???

Tam izne çıkış öncesi bu konu sinirlerimi zıplatmayı başardı.
Sırf bunun için tebrik ediyorum konu sahibini ve rahatlığını...

Bir de mümkünse kızlarını düşünüyormuş gibi davranmasın.
Şu anda sadece kendini ve sevgisini düşünüyor.
Aksi olsa gururla ilk kızını ve ikinci kızını yanına alır, büyütür.

Aaa pardon gurur duyulacak bir tablo yoktu dimi ortada???

Ben bu durumda sadece çocuklara üzülüyorum. Konu sahibinin yaşadığına benzer olayı bizzat eltimde yaşadım. Kaynımla evlenir evlenmez çocuğunu ilk eşi aldı hatta daha resmen evlenmemişlerdi bile ona çocuğu verme dediğimde kaynımı kastederek, eski eşim ona ve bana zarar verebilir, bizi tehdit ediyor dedi. Şimdide yüzü hiç gülmüyor, sorduğumuz zaman çocuğa üzüldüğünü söylüyor. Oysa kaynım için çocuğundan vazgeçti bu ülkenin yargı sistemi var, mahkemesi var. En son mahkemede hakim çocuğu ne anneye nede babaya vermiş. çocuğun bütün dersleri zayıfmış, sorumlusu kim. aşk uğruna çocuklarını harcayan annelerin. Konu sahibi arkadaşım kusura bakma ben bugüne kadar kimseyi suçlamadım yorumlarımda ama 5 yılda sürse açılan bir mahkeme eninde sonuna biterdi, bitmemişse 2 taraftan biri sorun çıkarıyor demektir. Eski eşiniz bunları öğrendikten sonra kızınızı sizden alacaktır. Bencede en doğrusu bu olacaktır.

Son düzenleme:
nasıl yani siz boşanmadan başka birinden hamilemi kaldınız_? eğer doğru anladıysam eşim kocam diyip durmayın, böyle basitliklerinizi evlilik eş kısvesi altına almayın bunları,,, böyle ikili pardon üçlü ilişkilerden midem bulanıyor ağır olduysada üzgünüm ama böyle

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşım tek tek okudum mesajlarını, dünya halidir deyip seni anlamaya çalıştım. Ama gördüm ki sen hatalarını hata olarak kabul etmiyorsun. Yanlışı kabul edebilmekve ondan dönebilmek büyük bir erdemdir.Evlatlarına sahip çık.Büyük kızına eziyet ediyorsun resmen, yapma Allah ayağına dolar.Nikahını yap alnının akıyla dök her şeyi ortaya sorun çözülsün.Zaten yeterince sorumsuz hareket etmişsin bari bundan sonra toparla.Allah evlatlarının yardımcısı olsun.

Bende hiç yargıladığımı düşünmüyorum, eleştiriyorum çünkü masum 2 çocuk var ortada. Kocasından ayrıymış gitmiş başkası ile beraber olmuş buralar beni hiç enterese etmiyor, etmedi. Ama çocukları saklaması yanlış, (saklamayı da nasıl becermiş hiç anlayamadım) nikah için alt tarafı imza ne gerek var demesi yanlış. İyice arap saçına döndürmüş.

Son düzenleme:
Back
X