Kizmakta haksiz miyim Allah askina?

annenız bıle ısteye hasta olmadı kım hasta olmak ıster ? yanlıs anlamayın kızmayın veya yeterkı kızımın ısı gorulsun hastada olsam cocuklara bulastırmam evde baslarında dururum cocugum hastaneye gıtsın ısını halletsın dıye dusunmus kadın gelmesıyle kızmalara baslamıssınız

yıpranmıssınız zor gelmıs haklısınız ard arda ıkı cocuk gercekten zor benı bır tanesı zorluyor sızı anlıyorum ama cocuklar bıraz buyuyunce etrafınıza karsı bu ofkelerınızden sonra sız pısman olacaksınız keske oyle demeseydım aslında abartmısım dıyeceksınız cunku cocuk buyudukce megerse bunlar zorluk degılmıs buyudukce daha zormus dıyeceksınız...

kımse herzaman yanınızda olamayabılır yurt dısında yasasaydınız dusunun kım gelebılırdı... ben hastanede goruyorum ıkı cocuguylada gelmıs anne sırada beklıyorlar mesela... onlarında cagıracak kımsesı yok muhtemelen, yanı sız saglıgınızı ertelemeyın ınsanlarda hasta bıle olsalar gelmek zorunda hıssedeceklerı sartlı hısler ıcıne gırmesınler ... zamanla plan programı daha ıyı oturtursunuz ıkıncısı daha kucuk oldugundan zorlamıstır sızı... sıkmayın canınızı zamanla hersey yoluna gırecek

annenıze de sıze de gecmıs olsun bu arada
Ben de daha dün gördüm, 4 yaşında bir çocuk uyumuş, bir de bebek arabasında 1 yaş bebesi.
Dr demiş ki, büyüğü bırak burda uyusun giderken alırsın.
Çocuk Dr odasında ki yatakta uyuyordu.
Zor yani..

Ben de daha dün gördüm, 4 yaşında bir çocuk uyumuş, bir de bebek arabasında 1 yaş bebesi.
Dr demiş ki, büyüğü bırak burda uyusun giderken alırsın.
Çocuk Dr odasında ki yatakta uyuyordu.
Zor yani..
Hıhı, çocuk doktorları benim çocuklarımı aynı anda muayene odasına almıyorlar!
Biz ailece gitmek durumundayız doktora, 2 çocuk ve ebeveynler olarak.
Çoğu doktor dışarı çıkarır öbür çocuğu.
Yahu o da hasta, onun sırası da kardeşinden sonraki muayene derim ‘yok doktor hasta etiği’ bilmemnesi diye zırvalıyorlar.
Bırakın uyutmayı yani, muayene odasına alınmıyor iki çocuk.

Ben sürekli kavga ediyorum kendi annemle ama sürekli.
Ya işi vardır, ya hastadır ya da şehir dışındadır zaten:)
5 buçuk senelik evliyim, ilk defa anneme sebepsiz yere çocuğu alıp 1 saat kahvaltıya gittim.
Normalde ayda iki kere ailece gider, yemek yer geliriz o kadar.

Zaten mecbur olmadıkça çocuk falan baktırmam(annem 5 dk mesafemde oturuyor), hastane dahil çocuğumla gidiyorum.
Ama iki ayda bir, kızın için bir şey yapamayacaksan o başka bir duruma giriyor.

Söyleyince sinirli, asabi, çocuklardan kafayı yemiş oluyorum ama bel fıtığından aylarca yatan, ameliyatlık hastasın, ne işin var senin otobüste 15 saat yolculukta, uçakla git anne ya da gitme diyorum, vay efendim onun hayatı yok muymuş zaten benim bebelerden nevri dönmüşmüş😂

Eğer yaşlanınca anneme benzeyeceksem, toplumdan aforoz etsinler beni şimdiden, topluca sinir hastası ederim milleti çünkü.
ben annemden hıc bırsey ıstemıyorum artık
amelıyatlı yırmılık dıs cekımı oldum 3 gun arayla cekıldı hepsı bekardım arkadasım geldı baktı bana corba yaptı :D annem ıcerde uyuyordu sut ıstedım konusamıyordum bıle oglen olmus acıkmısım ılac ıcmem lazım kadın aksama kadar uyudu arkadasımdan rıca etmıstım cok samımıydık sut alıp gelmıstı bırde corba yapmıstı sagolsun

hemoroıd amelıyatı oldugumda da kendı basımın caresıne baktım

evlılıgımın 1. ayında amelıyat oldum esım ılgılendı annem hastayım halsızım dedı ya da gelır ben hastayım kotuyum der gerı gıder :D

dogum yaptım sezeryan dogumda aynı zamanda ekstra amelıyat da oldum 38 cm kıstım vardı sag yumurtalıgım komple alındı yıne esım ılgılendı sagolsun

yanı hastalık gıbı durumlar yasadıgımda bır bakarım annem hemen hastalanmıs olur :D ya bası tutar ya mıdesı dogum yaptıgımda benmı dogurmustum o mu anlamadım ben o benden daha lohusaydı 2-3 gun ugradı gıttı gelmedı zaten :D

oyuzden ne ev tasımalarımda ne hastalık amelıyatlık durumlarımda asla annemı aramıyorum 1 ay yememı kısarım yardımcı kadınla anlasırım da annemden ıstemem , bızde cok catısırız bana genelde babam yetısır :) dogum yaptıgımda yalnız kalmayayım bırseye ıhtıyacım olur belkı dıye yanıma babam gelmıs oturmustu :D :D annem yerıne hergun babamla konusuruz bız . bazı anneler kendılerını daha cok dusunebılıyor aman kendıme dıkkat edeyım cocugum perısan olmasın dıye her anne dusunmeyebılıyor . kotu nıyetlı olduklarını dusunmuyorum bence yapıları o bılmıyorlar belkı annelerınden boyle annelık gormuslerdır bunu normal sanıyorlardır bılemıyorum

annemde uye buraya :D bazen yazdıgını okudum dıyor :D selam olsun

Yahu o da hasta, onun sırası da kardeşinden sonraki muayene derim ‘yok doktor hasta etiği’ bilmemnesi diye zırvalıyorlar.
Çocuğunun psikolojisi için alınmaması doğru olandır .
Bu özellikle belirtilir derslerde üniversitede:)

Ay benim annemde bana hamileyken baktı, bebek doğdu baktı. Sonra beni öyle güzel sepet havası etti ki😂
He kızıyormuyum derseniz evlat ayrımı yaptığı için kızıyorum.
Mesela gözünden hastalandı ok haklı.
Ama asıl sebep oğlu rahatsız olmasın.
İki haftadır baya baya zorlandım ama öyle böyle geçiyor zaman.

çocuk bakmak kolay olsaydı herkes düzineyle yapardı.
yardıma gelmıyorlar dıye sıtem etmek saçma.
çocuğu kendınıze yaptınız. ananaya babaya değil.zaten kadın çocuğunu buyutup sana vermış.eleğini elemiş keyfı gelmiş çatmış hamama gtmiş ohhhh mis sefası olsunnn

pardon kv sandım annenizmiş :bicak::bicak::bicak::bicak::bicak::bicak:.

Yazınızı okuduktan sonra tekrar ilk mesajı okudum. Acaba dedim ben mi yanlış anladım?
Yoo ben yanlış anlamamışım.
Konu sahibi annesinin hastalığına, annesine üzüldüğü için değil annesinin kendisine faydası olmayacağı ve hastalığı çocuklarına bulaştıracağı için kızmış.
Ben ilk mesajdan bunu anlıyorum.

Evet, bende annem dikkatsiz davranıp hastalanırsa kızardım ama annemi böyle görmek istemediğim için kızardım.
Burada, konu sahibinin anlatımı ya kötü ya da tam kendini ifade edememiş.

Ben kızımın hakkımda böyle bir mesaj attığını görsem çeker giderim.
Tamam konu sahibi yardım istemiş ama kusura bakmasın da hastalığı kimse istemez. O kadar yol gelen birine geldiği yolun uzaklağından dolayı bile saygı duymak lazım.

Konu sahibi arkadaşım, bence eşiniz alabiliyorsa izin alsın ya da kayınvalidenizden rica edin size yardımcı olsun.

Böylesine sinir hem size, hem bebişlerinize hem de aile ilişkilerinize zarar verir.
Su mesajinizi okuyunca resmen kendimi vicdansiz biri gibi gosterdigimi anladim. Annemi de sanki kole gibi gordugumu dusunmussunuz. Oyle.olsa hic ugrasmayip al biletini git falan demem gerekirdi. Niye hasta olmasin diye ugrasiyim? Kim annesini hasta gorup de uzulmez? Beni dinlememesine sinirlendim. Simdi hastanede tek basina sira bekliyor ve ben burda onu dusunmekten cocuklarimla bile ilgilenemiyorum. Boyle onyargilara varmadan once karsimizdaki kisi hakkinda az bucuk bilgi sahibi olmamiz gerek bence. Nihayetinde bu konuda okudugunuz bir anne kiz konusu. En once onun icin uzuldugum akliniza gelmeliydi.

ben annemden hıc bırsey ıstemıyorum artık
amelıyatlı yırmılık dıs cekımı oldum 3 gun arayla cekıldı hepsı bekardım arkadasım geldı baktı bana corba yaptı :KK70: annem ıcerde uyuyordu sut ıstedım konusamıyordum bıle oglen olmus acıkmısım ılac ıcmem lazım kadın aksama kadar uyudu arkadasımdan rıca etmıstım cok samımıydık sut alıp gelmıstı bırde corba yapmıstı sagolsun

hemoroıd amelıyatı oldugumda da kendı basımın caresıne baktım

evlılıgımın 1. ayında amelıyat oldum esım ılgılendı annem hastayım halsızım dedı ya da gelır ben hastayım kotuyum der gerı gıder :KK70:

dogum yaptım sezeryan dogumda aynı zamanda ekstra amelıyat da oldum 38 cm kıstım vardı sag yumurtalıgım komple alındı yıne esım ılgılendı sagolsun

yanı hastalık gıbı durumlar yasadıgımda bır bakarım annem hemen hastalanmıs olur :KK70: ya bası tutar ya mıdesı dogum yaptıgımda benmı dogurmustum o mu anlamadım ben o benden daha lohusaydı 2-3 gun ugradı gıttı gelmedı zaten :KK70:

oyuzden ne ev tasımalarımda ne hastalık amelıyatlık durumlarımda asla annemı aramıyorum 1 ay yememı kısarım yardımcı kadınla anlasırım da annemden ıstemem , bızde cok catısırız bana genelde babam yetısır :) dogum yaptıgımda yalnız kalmayayım bırseye ıhtıyacım olur belkı dıye yanıma babam gelmıs oturmustu :KK70: :KK70: annem yerıne hergun babamla konusuruz bız . bazı anneler kendılerını daha cok dusunebılıyor aman kendıme dıkkat edeyım cocugum perısan olmasın dıye her anne dusunmeyebılıyor . kotu nıyetlı olduklarını dusunmuyorum bence yapıları o bılmıyorlar belkı annelerınden boyle annelık gormuslerdır bunu normal sanıyorlardır bılemıyorum

annemde uye buraya :KK70: bazen yazdıgını okudum dıyor :KK70: selam olsun
Off resmen benim annem!
Yemin ediyorum hayatı zorlaştırmaktan başka bir şey değil.
Çünkü böyle bir anneyle yaşamak, satranç gibi her hamleyi hesap etmek demek, alınmasın gücenmesin diye.
Öyle bir çevrem var ki, bırakın böyle yardımlaşmayı, torunlara onlar bakıyor, çocuklar bırakılıp tatile falan gidiliyor.

Ben anneme gel bakıcının başında dur bugün bir işim var desem 40 dereden su geliyor.
Yahu bir şey yapmayacaksın, beden varlığını bu eve taşıyacaksın o kadar, daha fazlasında sizin hesap gözümüz yok.

Zor ya, vallahi billahi zor.
Arkadaşlarım annesine kahve içmeye gider, ben aramaya çekiniyorum geleceğim ya da gel desem işi düştü diye düşünür ya da hasta numarası çekmeye başlar diye😂😂😂

Süper, diğer çocuğu ne yapacağını da öğretirlerse size, bize yardımcı olursunuz değil mi:)
Mesela konu sahibi çocuklarla doktora gitmeyeyim diye annesini çağırmış, aksilik hasta oldu ve döndü kadın.
Şimdi konu sahibi muayene olurken o çocukları ne yapacak, ya da çocuklardan biri hasta olunca öbürünü ne yapsın mesela?
Teorikle pratik bambaşka:)
Az önce konuda yanılmıyorsam haksızsınız diyordunuz konı sahibine, şimdi muayene için birine ihtiyacı olduğunu kabul ediyorsunuz ama.
Nasıl olacak?

E bakacak kimse yoksa yanınızda ne olacak, diğer çocuk kapı da tek başına mı bekleyecek..
İstersem beş çocuğumla girerim, onlar benim parcam..
Ne saçma şey.
Ben daha geçen gün ultrason odasina girdim oğlumla.
Allah razı olsun, güzelce beklesin diye oyalayip sohbet etti Dr bir yandan..

E bakacak kimse yoksa yanınızda ne olacak, diğer çocuk kapı da tek başına mı bekleyecek..
İstersem beş çocuğumla girerim, onlar benim parcam..
Ne saçma şey.
Ben daha geçen gün ultrason odasina girdim oğlumla.
Allah razı olsun, güzelce beklesin diye oyalayip sohbet etti Dr bir yandan..
Bana denk geliyor herhalde cinsler.
Saçma ya da değil, ama görülüyor ki anne zor durumda.
Kural, etik vs ilgilendirmiyor, o zaman hastanelerde böyle bir abla ya da alan olmalı değil mi anne için?
Bu tavırdaki doktorla zaten hemen münakaşaya giriyorum.
Bazıları da babayı çıkarıyor ya da onun yardımcı olmasını istemiyor.
İnatla anne dursun anne tutsun diyor, çocuk bana zimmetli gibi.
Valla ülkece düşene tekme atmada üstümüze yok.

Alınmaması doğru olandır, amenna.
Tercih etme şansı olsa zaten kimse hastaneye çocuk taşımak istemez.
Herkesten çok anneye eziyet bir kere, sonra da çocuğa.
Ama anne tekse almama gibi bir hakkı olamaz, varsa da olmamalı..

Bana denk geliyor herhalde cinsler.
Saçma ya da değil, ama görülüyor ki anne zor durumda.
Kural, etik vs ilgilendirmiyor, o zaman hastanelerde böyle bir abla ya da alan olmalı değil mi anne için?
Bu tavırdaki doktorla zaten hemen münakaşaya giriyorum.
Bazıları da babayı çıkarıyor ya da onun yardımcı olmasını istemiyor.
İnatla anne dursun anne tutsun diyor, çocuk bana zimmetli gibi.
Valla ülkece düşene tekme atmada üstümüze yok.
Çok şükür daha öylesiyle hic karşılaşmadım.
Hatta kadın doğuma bile gittim oğlumla, arkada muayene bile oldum, mecbur kalmasam ben böyle bişey yapar mıyım.
Eline telefon verdim, Dr da kapıyı kilitledi cikmasin diye, hemşiresi de sohbet etti.
Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın, ne diyim..

Cevrede birkac saat cocuk birakilabilecek guvenilir kisiler olsa,arada birakilabilse.Anneye de zor size de boyle...
Ankara çayyolu bölgesinde yeni bir bakım evi açıldı.
Saatlik olarak bırakabiliyorsunuz.
Mantığı ne kadar işler bilemiyorum ama, okulların saçma ara dönem tatili sebebiyle ihtiyacı gidermek için kuruldu herhalde.
Tabi ki işin uzmanları, eğitimciler var başlarında.
İster saatlik ister haftalık paket alabiliyorsunuz.
Fiyatlar tavan elbette😂
Ama bu gibi kuruluşların artması ve iyi bir denetlemeyle zor durumda bulunan ebeveynlere ilaç gibi geleceğini düşünüyorum.

filmdelisi filmdelisi Bence de,bu konuda cok sikinti var.
Calismayan annelerin de ihtiyaci oluyor.
Ben kendi isimiz oldugu icin birkac yil yanimda götürmüştüm ama 2 kat yoruluyordum tabii.
Evde oldugum yillarda da bir alisverise cikarken birakacak kimse yoktu,beraber gidiyorduk,egleniyordukta,fakat biri hasta olsa ve cikmak durumunda kalsam,ya da ben hasta olsamo_O
Zor ya zor,aile boyu hasta oldugumuz haftayi hatirladim da simdi:KK51:

Back
X