- 11 Mart 2012
- 30.291
- 60.018
- 798
- 36
Bdvnin olumsuz etkilerinden birini yaşıyorsun tatlım,panik yapma. Bol bol kitap oku,belgesel izle,haber izle. Allah acil sifalar versinGeçende düğüne gittim damatın boynundaki altınlı kurdeleyi kapıp kaçasım geldi bir an. Bilezik, altın,mehir derken cherryci28 olmaktan korkuyorum.
kasko yaptırmıcaz ki zaten lpg olucak valla eskiden 5 binlik bi sahinimiz vardı mis gibiydi arada sorun cıkarırdı ama 50 100 liralık her yerede gittik ama esim anlamıyo simdi 10 bin lık az geliyo gözüne heraldeAlacağı araba ne kadar ki kendi birikimi var mı. 14 bin lira ise hiç bulaşmasın. O araba sürekli sorun çıkartır masraflı olur. Onu kasko yaptırmak bile daha pahali mesela çünkü araç eski olunca fazla para alıyorlar. Birikimi varsa ayrı.
aşk?bizdeki ask bitmedigi sürece sikinti yok şekerim....
Evlendikten sonra eşim arabasını sattı ben de düğünde takılan paraları ve kıymetli çeyrek altınlarımın bir kısmını verdim.Benim de kullanabileceğim otomatik daha modelli bir araba aldık.
Krediye falan hiç bulaşmadık ne de olsa onda da faiz ödenecek bir sürü para gidecek. Çünkü araba ev gibi değil durduğu yerde değer kazanmıyor ama banka kredisine faiz işliyor.
Eşin 10 bin zaten çekecekse 15 bin çeksin madem. Altınlarını vermemiş olursun böylece. Vermek istemeyişini anlıyorum insan üzülüyor tabii ki. Şahsen eşim daha lüks araba alacağız altınlarını ver dese vermem ben de ne gerek var derim.
Bence ver hem o araba ikinizin ve araba cok onemli bi ihtiyac artik. Sen simdi para biriktirip araba aldigini farzet araba alirkende modeli cok satilan ikinci el alin onuda sattinizda kar yaparsiniz benim esim araba alip satip kar yapiyo altin biriktiriyo mesela bizim evin akillisida odur. Sizinkide sensin oyuzden ben yerinde olsam verirdim tabi karar sana ait.kızlar esim araba almak istiyo 10 bin tl kredi cekmek istiyor ondan daha fazla cekmeyi düsünmüyor cünkü ödemesi fazla gelir bendende 4 bin tl istiyor altınlarımdan kenara attıklarımdan simdi böyle diyince tabi cogu bayan beni bildigi icin ver dicek esin cok iyi ne dersen yapıyor falan filan ,
ama söyleki onlarda bi bakıma benim garantim pek vermek istemiyorum
eger vermezsem en az 1 yıl beklemek zorunda hatta 1.5 yıl bile o 4 bini toplamak icin
daha önce 2 kere verdim hatta 10 bin 8 bin gibi simdi dicekler o parada esinin ama esim toplamıyor o paraları ben sıka sıka günlere gire gire bilezik yapıyorum ne biliyim ikramiye geliyo mesela senede 2 kere ben almıyorum o parayı esim elektronige yatırıyo gereksiz seylere yılda 3 bin harcadıgı oluyo hatta bu gereksizleri yüzündne sıkısıyoruz mesela ama 1 sene sonra o malı satamazsın ama ben bilezik yapınca 1 sene sonra kar yapmıs oluyorum bu yüzdende kendi hakkımı kendimden fedakarlık ederek biriktirdigim altınlarımdan vermek istemiyorum
sizce iyimi yapıyorum kötümü bunlarıda göz önünde bulundurarak yazın lütfen
ve 2ci planımız ise 10 bin cekip 2 senede ödeyip ordan sonra yeniden 10 bin cekmek eger kredi cektirmezsem esim aylık maası car cur etiyo onu ille bi yere borca sokmam lazım
Kiz limoncu sen ekonomiden sorumlu devlet bakani olsan ulke borclarini sifirlar be!2 kere verdigim icin artık 3 ünce vermek istemedim bide ille istedigi arabayı alam takıntısına kızıyorum 10 binlik al 2 sene gez borcu bitsin sonra cek 10 bin istedigini al dii ama
Onun alacağı araba,benim altınlarım muhabbeti yapıyorsun ya,burada kilit soru şu,altınları hangi parayla aldın?kızlar esim araba almak istiyo 10 bin tl kredi cekmek istiyor ondan daha fazla cekmeyi düsünmüyor cünkü ödemesi fazla gelir bendende 4 bin tl istiyor altınlarımdan kenara attıklarımdan simdi böyle diyince tabi cogu bayan beni bildigi icin ver dicek esin cok iyi ne dersen yapıyor falan filan ,
ama söyleki onlarda bi bakıma benim garantim pek vermek istemiyorum
eger vermezsem en az 1 yıl beklemek zorunda hatta 1.5 yıl bile o 4 bini toplamak icin
daha önce 2 kere verdim hatta 10 bin 8 bin gibi simdi dicekler o parada esinin ama esim toplamıyor o paraları ben sıka sıka günlere gire gire bilezik yapıyorum ne biliyim ikramiye geliyo mesela senede 2 kere ben almıyorum o parayı esim elektronige yatırıyo gereksiz seylere yılda 3 bin harcadıgı oluyo hatta bu gereksizleri yüzündne sıkısıyoruz mesela ama 1 sene sonra o malı satamazsın ama ben bilezik yapınca 1 sene sonra kar yapmıs oluyorum bu yüzdende kendi hakkımı kendimden fedakarlık ederek biriktirdigim altınlarımdan vermek istemiyorum
sizce iyimi yapıyorum kötümü bunlarıda göz önünde bulundurarak yazın lütfen
ve 2ci planımız ise 10 bin cekip 2 senede ödeyip ordan sonra yeniden 10 bin cekmek eger kredi cektirmezsem esim aylık maası car cur etiyo onu ille bi yere borca sokmam lazım
Ben çok safmışım ya.5 sene önce 35.000 Tl tutan altınları trink diye eşimin eline saymıştım ev almak için.verdiğim nakitleri söylersem oturur benim için ağlarsın limoncu:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?