kk hanımları siz olsanız napardınız

Geçende düğüne gittim damatın boynundaki altınlı kurdeleyi kapıp kaçasım geldi bir an. Bilezik, altın,mehir derken cherryci28 olmaktan korkuyorum.
Bdvnin olumsuz etkilerinden birini yaşıyorsun tatlım,panik yapma. Bol bol kitap oku,belgesel izle,haber izle. Allah acil sifalar versin

kasko yaptırmıcaz ki zaten lpg olucak valla eskiden 5 binlik bi sahinimiz vardı mis gibiydi arada sorun cıkarırdı ama 50 100 liralık her yerede gittik ama esim anlamıyo simdi 10 bin lık az geliyo gözüne heralde

Limoncu şekerim eşine guvenmiyor misin ?
Boşanmak mi istiyorsun ?
Eşler arasında olmamalı böyle hesaplar.

Evlendikten sonra eşim arabasını sattı ben de düğünde takılan paraları ve kıymetli çeyrek altınlarımın bir kısmını verdim. Benim de kullanabileceğim otomatik daha modelli bir araba aldık.
Krediye falan hiç bulaşmadık ne de olsa onda da faiz ödenecek bir sürü para gidecek. Çünkü araba ev gibi değil durduğu yerde değer kazanmıyor ama banka kredisine faiz işliyor.
Eşin 10 bin zaten çekecekse 15 bin çeksin madem. Altınlarını vermemiş olursun böylece. Vermek istemeyişini anlıyorum insan üzülüyor tabii ki. Şahsen eşim daha lüks araba alacağız altınlarını ver dese vermem ben de ne gerek var derim.

Kredi cekmek uzun vadede daha zararlo aslında 10 bin cekip 15 bin odersin ne gerek var faize para odiceksiniz bosuna. Ben olsam elimdeki tum altınları verir arabayı oyle aldırırdım. Altını da gramıyla yaz bir yere, kredi odeyecegine sana iki ayda bir bilezik alsın mesela. İnan evlilik kurumuyla bagdasmıyor dusuncen. Calıssan amenna ama calısmadan etmeden adamın parasıyla aldıgın altınları adamdan esirgemek cok komik.

Kocan da iyi bir insanmıs ki demiyor e be karıcım sen benim kotu gunumde bana 4 bini cok goruyosun ben seni yıllarca niye besliyorum o zaman?

İste ya evlilik bu zaten keseler bir butce ortakken altınları esirgesen sizden faizle bi suru para cıkacaktı. Ne diye altını varken kullanmaz insan anlamıyorum

Bence ver hem o araba ikinizin ve araba cok onemli bi ihtiyac artik. Sen simdi para biriktirip araba aldigini farzet araba alirkende modeli cok satilan ikinci el alin onuda sattinizda kar yaparsiniz benim esim araba alip satip kar yapiyo altin biriktiriyo mesela bizim evin akillisida odur. Sizinkide sensin oyuzden ben yerinde olsam verirdim tabi karar sana ait.

Araba piyasasindan hic anlamam. 1o binlik araba ile 14 binlik araba arasinda buyuk fark var mi? Yoksa, altinlara hic dokunmayin. 10binlik alin ancak bu konuda da arkadaslara katiliyorum. Astari yuzunden pahaliya gelebilir size.. Daha oncede araba hakkinda konu acmistin sanki esin aklina koydu alacak gibi. Bari en uygun olan icin ortak yol bulun.

bu konuyu okuduğum iyi oldu
dükkan açmak için altınlarımı kullansam mı diye düşünüyordum
kadınlar eşleri araba alsın diye veriyolarmış zaten parayı
ben de kazanırsam hem kendim hem eşim için kullanıcam sonuçta
(gece gece iş kurma planları yapan kararsız ve korkak Şizo yorumu)

Bütün altınları bilezikleri verdim ben limoncu
Mis gibi bir arabamiz oldu
Sen de ver
Vermiyosan arabaya bindirmez kocan seni
Sonra o aranizda ki aşk biter yazik olur

Yorumlara gelsin

Limoncu hep bu konuları çok abartıyosunuz. Birincisi sürekli senin benim halin var ki bu bence çok yanlış. İkincisi eşin saçma sapan bişey için paranın yok olma ihtimali olan bişey için senden para istese bu düşünceni anlarım.Ama arabadır yani bu.Alınır. Olmadı satılır. Buda bir nevi yatırımdır.
Nitekim mantık buysa adam araba alsın o araba onun olsun bilezikler senin.Böyle söyleyince eminim sanada çok mantıksız gelmiştir.Bir an önce bu senin benim durumundan kurtar kendini.Üstelik kırılma ama adam hem senin ailenin derdini çok çekiyor yani, hem kaynana kp hem onlar benim bunlar senin diyen eş.Acı şu adama yahu.Araba sizin arabanızsa altınlarda sizin altınınız.Böyle şeyler yapma.
Öpüyorum çokk :*

E bilezikler zaten sen boşanırsan garantin olsun diye değil yuvanıza garanti olsun diye değil mi
Ha zor gün parası yapıyorsan o ayrı

2 kere verdigim icin artık 3 ünce vermek istemedim bide ille istedigi arabayı alam takıntısına kızıyorum 10 binlik al 2 sene gez borcu bitsin sonra cek 10 bin istedigini al dii ama
Kiz limoncu sen ekonomiden sorumlu devlet bakani olsan ulke borclarini sifirlar be!
Sen bunu bi dusun atil devlet islerine kurtar bizi

Onun alacağı araba,benim altınlarım muhabbeti yapıyorsun ya,burada kilit soru şu,altınları hangi parayla aldın?
Evliliğin süresince çalıştın mı?
5 kuruş kazandın mı?
Bu soruların cevabı hayırsa ki muhtemelen öyle,o altınlar eşinin parasıyla alındı. Senin gün gün gezerek biriktirmiş olman bir şeyi değiştirmiyor yani. Adam çalışıp kazanmış,parayı eline saymış,sende yer yer tasarruf edip,evde yemek pişirmeyip (konunda var bu uydurmuyorum)biriktirmişsin. Ha bu kötü mü hayır ama senin benim muhabbeti yapıp,altınlarımı vermem demen tuhaf.
Biz denir evlilikte,sen ben dili kullanılmaz. Kullanıyorsan bu mantıkla sen zararlı çıkarsın zira alın terinle kazanıp aldığın altın göremedim ortada ben.

Son düzenleme:
Ben çok safmışım ya.5 sene önce 35.000 Tl tutan altınları trink diye eşimin eline saymıştım ev almak için.verdiğim nakitleri söylersem oturur benim için ağlarsın limoncu:)

Bence saflık değil çok güzel bir şey yapmışsınız insanın evi olması, her ay çöpe atar gibi kira odemekrem kurtulması çok güzel.

Ki altınlar da ortaktir her ne kadar esler bunlar senin ya da benim dese de alınan ev de yine ıkinizin evi aynı şekilde araba da

Konuya gelirsek ben verdim ve 0 araba aldık. Şimdi satsak 2 bin üzerine satabiliriz. Ama sizin dediğiniz 14. Binlik araba çok iyi araştırıp temizliği bulmak lazım diğer türlü Sanayiden çıkmaz.

Bir de araba almak neyse ama sonrasını da düşünmek lazım.

Sigorta
Kasko
benzin
muayene
bakım
kış lastiği

Vs vs vs bu liste uzar da gider

Eger bunlar sıkıntı olmayacak ise ve ihtiyaç da varsa ve iyi bir araba bulabileceksiniz bence verilebilir.

Ay birde ben biriktirdim diyosun ya, hayatında 1 gün çalışıp para kazandın mı acaba.

verme sakınnn dememizi bekliyorsun biliyorum ama sizin aile yapınızı şaşkınlıkla izliyorum. Eşten ayrı birikim ve o birikim senin garantin. Böyle birşey varmı ya ozaman sende eşinin aldığı arabaya binme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…