benim ici altın yada trakya icin altın cok degerli heleki kızları icin biz takarız yani burdakiler gibi alıyımda bankada dursun degil ben günlerde takarım dügünlerde takarım bebek mevlütlerinde takarız sıkı sıkır gezerizaltın denen şey zaten ihtiyaç anında bozdurmak için değil miydi ?
benim son bir bileziğim kaldı lazım olursa onu da bozdurrum nolcak.
bilmiyorum 3 günlük dünya için bu kadar ev arsa derdinde olmak nedir ?
yapmaz o anca bankaya borc öder kredilerimiz yokken yıllık 4 bin yada 6 bin ceker 3 bilezik yapardım yoksa öbür türlü sacma sapan seylere para harcıyo aylık digitürk var d smart var normal bi mac alsa tamam ama yok diger mac kanallarını alır film kanallarını ister belgeselleri ister toplamda aylık 170 lira bosa ödüyoruz ya diyorum millet ac ac sen evde 3 tv varken gittin mac icin 4000 lik tv ladın ne gerek var barı uydulardan birini iptal et diyorum oda yokBen bu belirsizlik ortamında ne araba alırdım ne kredi çekerdim ne de altınlarımı bozdururdum. Hatta biriktirebildikçe kenara altın-döviz koymaya devam etmek lazım. Ama eşiniz düzenli ödemesi olmayınca parayı çarçur ediyor sanırım. Kredi çektirmek yerine her ay belli miktar altın-döviz yapmaya teşvik edemez misiniz?
benim ici altın yada trakya icin altın cok degerli heleki kızları icin biz takarız yani burdakiler gibi alıyımda bankada dursun degil ben günlerde takarım dügünlerde takarım bebek mevlütlerinde takarız sıkı sıkır gezeriz
hatta bizden daha takıntılı olan arkadaslarım var bosnak bizde diyo sogan yenir altın asla bozdurulmaz
ben esime o kadar verdimki bilezikleri hep ver yap yeniden yap artık dedim vermicem o yüzden bu konuyu actım tartısalım konusalım diye
2 kere verdigim icin artık 3 ünce vermek istemedim bide ille istedigi arabayı alam takıntısına kızıyorum 10 binlik al 2 sene gez borcu bitsin sonra cek 10 bin istedigini al dii ama
bendeniz bütün altın+birikim ne var ne yok ev için eşime verdim. evliyiz sonuçta..
resmi nikahınız varsa verin gitsin yanii...ne yapacaksın kenarda bekleyen altını.
sükür koca sayfada beni anlayan 2ci kisisin bak ben kızmıyorum ama maasın belli 1800 le herseyi alamazsın hani olursun memur alırsn3000 tamam o zaman al ama bu hem kel hem kıbar yaz tatili parasını ben tutarm her sene 1 bilezil yaparım bide bunun elektonil manyaklıgı gecen gitmis led tv nin arkasına 175 liraya bilmem ne kablosu almıs banada söylemiyo kartları kontrol ederken buldum yaa gerek yok evdede var o kabladan ne demis samsung su digitürkün degil markalı bi sey olsun o markada 175 bi kablo yaa yazık evde 2 tane var o kablodanIyi de limoncu da diyor, ev icin olsa hemen veririm diye. Kocasi biraz sorumsuz. Teknoloji manyakligini iyi bilirim. Benim esim de IT mühendisi. Yeni cikan her modelden vardir kendisinde. Ama para verip almiyoruz. Calistigi sirket iletisim üzerine oldugu icin son cikan yeni modelleri bütün departmana dagitirlar. Ama vermeseler de esimi taniyorum mutlaka alirdi. Ilk evlendigimiz zaman kablo ve bilgisayar kavgasi yapmistik hatta. Her yerde elektronik alet.
Bu nedenle limoncuya hak verebiliyorum, cocuk gibi her cikan yeni aleti istemek hele de Türkiye'de vergilerle katlana katlana cok yüksek fiyata satilan ürünleri alicam diye tutturmayi dogru bulmuyorum. Ama bir de söyle bakarsak , limoncu yanlis biliyorsam düzeltin, calismiyorsunuz diye biliyorum. Tamam evlilikte hersey ortak ama adam kalkip derse zaten ben calisiyorum ben kazaniyorum. Senin cektigin kredileri de ben ödüyorum, farzet benim adima para biriktiriyorsun ver o halde diyebilir. Yani hos bir tutum degil ama aranizda böyle muhabbet olabilir mi?
Merak ettim ganimetleri :)) kiz normal zamanda takma sakin allah korusun insanin badina binbirturlu sey gelirvalla öyle güzel ısıtıyoki dügünde takıyorum 2 kol oooo missss icimin yagları eriyo ben seviyoru takıp gezmeyi özel günleri onlardan 2 tanesi bile eksik olma düsüncesi uykumu kacırıyo
iste ben ona bunlar gereksiz dedigimde ben sigara icmiyorm sigara icsem aylık ona 300 vermem lazım ona vermiyosan yıllık cok istedigim pahalı biseyi alırım kafasında kanmıyorum ama hadi diyorum cok calısıyo alsım ama yazık ya millette uydu yok diyorum sen 4 üncü tv yi alıyosun hani diyorum olur maaası 3000 al ama 1800 ben sıka sıka hem yazlık tatil parası biriktiriyorum hem senede 1 bilezil yapıyorum hmed esimin aptal saptal islerine para gidiyo ayda 175 lira sırf maclara gidiyo dsmarta var digitürte bide ceptede almıs isteyken macları kacırması diye yazık oda 20 liraHer insanın yaşamsal ihtiyaçları dışında kalan bir hobisi, özel zevki için para harcama hakkı olmalı bence (Geliri doğrultusunda)
2 kişinin yaşadığı evde 4 tane TV bana göre fazla. Bir televizyona 4000 TL vermek çok saçma. Yine bana göre uydu için her ay 170 tl fazla. Ben eşinden kaç kat fazla maaş almama rağmen uydu için ekstra para vermiyorum. Duvardaki kabloyu taktım TV'ye, birşeyler izliyorum çocuklardan vakit kalırsa.
Ama
Ama bu benim.
Eşinse farklı biri. Onun için bunlar önemli ve uğrunda para harcanacak şeyler.
Yalnız benim düşüncem hem bunlar hem araba olmaz. Eğer ki bir TV'ye 4000 TL veriyor olmasaydı, evde 2 ayrı uydu kanalı olmasaydı olabilirdi.
Eşin biraz kendini kontrol etmeli. O edemiyorsa da sen edeceksin demek.
Zaten 35 bin tL'ye arsa almak istiyorum demişsin, e az kalmış o parayı biriktirmene, biraz daha biriktirip arsayı al, sonra arabayı alırsınız.
ayne keske ev alabilcek maasımız olsa parmagımdaki yüzüge kadar satar veririmIyi de limoncu da diyor, ev icin olsa hemen veririm diye. Kocasi biraz sorumsuz. Teknoloji manyakligini iyi bilirim. Benim esim de IT mühendisi. Yeni cikan her modelden vardir kendisinde. Ama para verip almiyoruz. Calistigi sirket iletisim üzerine oldugu icin son cikan yeni modelleri bütün departmana dagitirlar. Ama vermeseler de esimi taniyorum mutlaka alirdi. Ilk evlendigimiz zaman kablo ve bilgisayar kavgasi yapmistik hatta. Her yerde elektronik alet.
Bu nedenle limoncuya hak verebiliyorum, cocuk gibi her cikan yeni aleti istemek hele de Türkiye'de vergilerle katlana katlana cok yüksek fiyata satilan ürünleri alicam diye tutturmayi dogru bulmuyorum. Ama bir de söyle bakarsak , limoncu yanlis biliyorsam düzeltin, calismiyorsunuz diye biliyorum. Tamam evlilikte hersey ortak ama adam kalkip derse zaten ben calisiyorum ben kazaniyorum. Senin cektigin kredileri de ben ödüyorum, farzet benim adima para biriktiriyorsun ver o halde diyebilir. Yani hos bir tutum degil ama aranizda böyle muhabbet olabilir mi?
eger bu kadar ınce hesap peşinde iseniz , bırıkımınızı esınıze soylemeden yapın, yok ben hesap derdınde degılım dıyorsanız o arabayı ıkınız kullanacaksınız verın gıtsın ama tercıh sızın...kızlar esim araba almak istiyo 10 bin tl kredi cekmek istiyor ondan daha fazla cekmeyi düsünmüyor cünkü ödemesi fazla gelir bendende 4 bin tl istiyor altınlarımdan kenara attıklarımdan simdi böyle diyince tabi cogu bayan beni bildigi icin ver dicek esin cok iyi ne dersen yapıyor falan filan ,
ama söyleki onlarda bi bakıma benim garantim pek vermek istemiyorum
eger vermezsem en az 1 yıl beklemek zorunda hatta 1.5 yıl bile o 4 bini toplamak icin
daha önce 2 kere verdim hatta 10 bin 8 bin gibi simdi dicekler o parada esinin ama esim toplamıyor o paraları ben sıka sıka günlere gire gire bilezik yapıyorum ne biliyim ikramiye geliyo mesela senede 2 kere ben almıyorum o parayı esim elektronige yatırıyo gereksiz seylere yılda 3 bin harcadıgı oluyo hatta bu gereksizleri yüzündne sıkısıyoruz mesela ama 1 sene sonra o malı satamazsın ama ben bilezik yapınca 1 sene sonra kar yapmıs oluyorum bu yüzdende kendi hakkımı kendimden fedakarlık ederek biriktirdigim altınlarımdan vermek istemiyorum
sizce iyimi yapıyorum kötümü bunlarıda göz önünde bulundurarak yazın lütfen
ve 2ci planımız ise 10 bin cekip 2 senede ödeyip ordan sonra yeniden 10 bin cekmek eger kredi cektirmezsem esim aylık maası car cur etiyo onu ille bi yere borca sokmam lazım
iste ben ona bunlar gereksiz dedigimde ben sigara icmiyorm sigara icsem aylık ona 300 vermem lazım ona vermiyosan yıllık cok istedigim pahalı biseyi alırım kafasında kanmıyorum ama hadi diyorum cok calısıyo alsım ama yazık ya millette uydu yok diyorum sen 4 üncü tv yi alıyosun hani diyorum olur maaası 3000 al ama 1800 ben sıka sıka hem yazlık tatil parası biriktiriyorum hem senede 1 bilezil yapıyorum hmed esimin aptal saptal islerine para gidiyo ayda 175 lira sırf maclara gidiyo dsmarta var digitürte bide ceptede almıs isteyken macları kacırması diye yazık oda 20 lira
anlamıyo iste aman ödenir siyo ama ay sonu söyleniyo mesela araba icinde öyle esim 1800 maasla bmw hayalleri kuruyor ya onu ladın hadi bi yerden para cıktı yıllık dandik bi arabanın vergisi bile 1200 kasko yaptırma lpg taktır yani 2 sene araba kullandık sigortasını ödemedigim bilirim esim sadece alır aman vergisini sonra öderiz der bu yüzdeden oan altın konusunda güvenmiyorum cünkü ne kadar yüz verirsen erkege o kadar borca giriyo 2 kere bilezikleri verdim sonra baktım 3 binlik borca giriyo diyo nasılsa karımda bileizl var veriri bende net tavrımı koyunca alamıyo iste cünkü borcu ödicek bi hatunu yok
iste ben ona bunlar gereksiz dedigimde ben sigara icmiyorm sigara icsem aylık ona 300 vermem lazım ona vermiyosan yıllık cok istedigim pahalı biseyi alırım kafasında kanmıyorum ama hadi diyorum cok calısıyo alsım ama yazık ya millette uydu yok diyorum sen 4 üncü tv yi alıyosun hani diyorum olur maaası 3000 al ama 1800 ben sıka sıka hem yazlık tatil parası biriktiriyorum hem senede 1 bilezil yapıyorum hmed esimin aptal saptal islerine para gidiyo ayda 175 lira sırf maclara gidiyo dsmarta var digitürte bide ceptede almıs isteyken macları kacırması diye yazık oda 20 lira
anlamıyo iste aman ödenir siyo ama ay sonu söyleniyo mesela araba icinde öyle esim 1800 maasla bmw hayalleri kuruyor ya onu ladın hadi bi yerden para cıktı yıllık dandik bi arabanın vergisi bile 1200 kasko yaptırma lpg taktır yani 2 sene araba kullandık sigortasını ödemedigim bilirim esim sadece alır aman vergisini sonra öderiz der bu yüzdeden oan altın konusunda güvenmiyorum cünkü ne kadar yüz verirsen erkege o kadar borca giriyo 2 kere bilezikleri verdim sonra baktım 3 binlik borca giriyo diyo nasılsa karımda bileizl var veriri bende net tavrımı koyunca alamıyo iste cünkü borcu ödicek bi hatunu yok
ayne keske ev alabilcek maasımız olsa parmagımdaki yüzüge kadar satar veririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?