- Konu Sahibi SUTASAYRAN
-
- #10.921
yükle bacımmm
bilgisayarım tamire gitti valla ama sizden ayrı galmayım deyin müdürn odasına girdim. kovdum onuda. hadi git ben kankilerle yazışcam dedim
çorba ne zamandır mercimek yapmıyom yapim bari
yap bari banada mercimek çorbasını yapmak zor geliyo he blendirden geçir tekrar kaynat yağ kızdır çok meşakkatli geliyo en son misafirlere yapmıştım şehriye çorbası yapıyom onuda yapmadım bayadır yazın domatez rendeleyip dolaba atmıştım bi poşet domates rendesini kavuruyom üstüne kaynak su üstünede tel şehriye ve bide kaynanam erişte yapıp vermişti birazda erişte atım çok güzel oluyo erişte varsa deneyin çok lezzetli oluyo bide atarsanız tavuk bulyon
yap bari banada mercimek çorbasını yapmak zor geliyo he blendirden geçir tekrar kaynat yağ kızdır çok meşakkatli geliyo en son misafirlere yapmıştım şehriye çorbası yapıyom onuda yapmadım bayadır yazın domatez rendeleyip dolaba atmıştım bi poşet domates rendesini kavuruyom üstüne kaynak su üstünede tel şehriye ve bide kaynanam erişte yapıp vermişti birazda erişte atım çok güzel oluyo erişte varsa deneyin çok lezzetli oluyo bide atarsanız tavuk bulyon
nasıl gı anlamadım tarifi :26:
ceydoş maşallah he pek bi seksi olmuşun bacım çok güzel olmuş çok yakışmış çakma tatyana seni (ben saçımı boyatınca eşim bana bi süre çakma tatyanam demişti)
annem erişteyle yeşil mercimek çorbası yapar çok güzel oluryap bari banada mercimek çorbasını yapmak zor geliyo he blendirden geçir tekrar kaynat yağ kızdır çok meşakkatli geliyo en son misafirlere yapmıştım şehriye çorbası yapıyom onuda yapmadım bayadır yazın domatez rendeleyip dolaba atmıştım bi poşet domates rendesini kavuruyom üstüne kaynak su üstünede tel şehriye ve bide kaynanam erişte yapıp vermişti birazda erişte atım çok güzel oluyo erişte varsa deneyin çok lezzetli oluyo bide atarsanız tavuk bulyon
ya domates rendesi buzluğa atılınca çıkarınca tadı kaçmıyo dimi
ben mercimeği eski usül yaparım blendırla tane kalıyo gibi sanki sevmiyorum ben
sağol bacım .. sarı saçın ayrı bi havası oluyo yaaa ne bileyim. Zaten hep aklımdaydı sarı röfle.. Çakma tatyana bak tuttum bunu
Akşam kayınvalidem uğradıydı bana, eşim eve geldi kaynanama diyo ki ' anne ceyda nerde ya , bu kadın kim böle ' dedisonra da diyo ki ' neyse ceyda yoksa ben bu kadını alıyım bu daha güzelmiş' bi tane patlattım kafasına .. kendi kendimi kıskandım
sağol bacım .. sarı saçın ayrı bi havası oluyo yaaa ne bileyim. Zaten hep aklımdaydı sarı röfle.. Çakma tatyana bak tuttum bunu
Akşam kayınvalidem uğradıydı bana, eşim eve geldi kaynanama diyo ki ' anne ceyda nerde ya , bu kadın kim böle ' dedisonra da diyo ki ' neyse ceyda yoksa ben bu kadını alıyım bu daha güzelmiş' bi tane patlattım kafasına .. kendi kendimi kıskandım
bende kıskanırım bazen kendi kendimi muhabbet olunce eşimde kızdırır böyle
bi ara klon muhabbetleri vardı kopyalama filan seni kopyalatalım biri işleri yapar birinizlede gezerim diyoru cimcikliyordum hep
nasıl gı anlamadım tarifi :26:
hangini anlamadın mercimeğimi şehriyeyimi canım:44::44:
hangini anlamadın mercimeğimi şehriyeyimi canım:44::44:
domatesin içine şehriyemi katıyon canım:26:
ayy buna çok güldümmkendinimi kıskandın
annem erişteyle yeşil mercimek çorbası yapar çok güzel olur
ya domates rendesi buzluğa atılınca çıkarınca tadı kaçmıyo dimi
ben mercimeği eski usül yaparım blendırla tane kalıyo gibi sanki sevmiyorum ben
yok canım kaçmıyoya çok kolaylık oluyo hazır hemen ben menemen içinde doğrayım attım
elindemi geçiriyosun çok zor olur öyle elde geçirince daha tatlı olur ama zor blendirden hemen 5 dk tırt geçiyo
kız yaprak o o çorba çok güzel oluyo gerçekten.. ben de hep yaaprım ama erişte atmamıştım içine hiç.. bak sana ayrıntılı tarifini yazayım.. benim eşim biber sevmediği için ben biber eklemiyorum. Bir de ben koyu sevdiğim için bazen terbiyeliyorum bu çorbayı ya da bazen içine tavuk eti atıyorum o da çok güzel oluyor.
Bir püf noktası daha; şehriyeleri eğer çorbaya eklemeden biraz ayrı bi tavada kavurursanız çorbada tavuk suyu varmış gibi oluyor.Hadi iyisiniz kaptınız tüyoyu
Malzemeler:
1 su bardağı arpa şehriye
3 adet domates
1 adet yeşil biber
3-4 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:
Margarini tencereye koyun ve kızdırın, biberi ince ince doğrayıp margarinle kavurun kabuğunu soyduğunuz ve doğradığınız domatesleri ekleyerek iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu koyun ve suyu ilave edin, kaynayana kadar karıştırın. Kaynar kaynamaz arpa şehriyeleri ilava edin ve 10 dk. daha kaynatın.
Servis tabağına alarak limon, karabiber ve isteğe göre maydonoz ekleyerek servis yapın.
evetyok bacım kıskançlık konusunda sınır tanımıyoruz vesselam
evet kız elimde zahmetli ama ben öyle seviyorum lokantada satılanlardan daha güzel oluyoryok canım kaçmıyoya çok kolaylık oluyo hazır hemen ben menemen içinde doğrayım attım
elindemi geçiriyosun çok zor olur öyle elde geçirince daha tatlı olur ama zor blendirden hemen 5 dk tırt geçiyo
dometesin varsa rendeleyip kavur yağda yoksa salçada olur
sonra kettle su kaynat kavurduğun salça yada domatezin üztüne dök
kaynayınca içine arpa yada tel şehriye at şehriye pişince çorba hazır
afiyet olsun
dometesin varsa rendeleyip kavur yağda yoksa salçada olur
sonra kettle su kaynat kavurduğun salça yada domatezin üztüne dök
kaynayınca içine arpa yada tel şehriye at şehriye pişince çorba hazır
afiyet olsun
kız ben bi de soğanı soyup içine bütün olarak atıyorum çorba pişince de alıyorum içinden o da lezzet veriyo.
BU tarif çok karışık oldu kız, çorbayı yapsam bu kadar zor olmazdı hee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?