- Konu Sahibi SUTASAYRAN
-
- #10.941
sağol bacımm en kısa zamanda deneyeceğimm domatesli hiç yapmamıştımkız yaprak o o çorba çok güzel oluyo gerçekten.. ben de hep yaaprım ama erişte atmamıştım içine hiç.. bak sana ayrıntılı tarifini yazayım.. benim eşim biber sevmediği için ben biber eklemiyorum. Bir de ben koyu sevdiğim için bazen terbiyeliyorum bu çorbayı ya da bazen içine tavuk eti atıyorum o da çok güzel oluyor.
Bir püf noktası daha; şehriyeleri eğer çorbaya eklemeden biraz ayrı bi tavada kavurursanız çorbada tavuk suyu varmış gibi oluyor.Hadi iyisiniz kaptınız tüyoyu
Malzemeler:
1 su bardağı arpa şehriye
3 adet domates
1 adet yeşil biber
3-4 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:
Margarini tencereye koyun ve kızdırın, biberi ince ince doğrayıp margarinle kavurun kabuğunu soyduğunuz ve doğradığınız domatesleri ekleyerek iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu koyun ve suyu ilave edin, kaynayana kadar karıştırın. Kaynar kaynamaz arpa şehriyeleri ilava edin ve 10 dk. daha kaynatın.
Servis tabağına alarak limon, karabiber ve isteğe göre maydonoz ekleyerek servis yapın.
dometesin varsa rendeleyip kavur yağda yoksa salçada olur
sonra kettle su kaynat kavurduğun salça yada domatezin üztüne dök
kaynayınca içine arpa yada tel şehriye at şehriye pişince çorba hazır
afiyet olsun
he tmm bacım ben hep salçalı yaptığım için domatesli deyince şettim daha farklı bi tarifmi diyee
sağol bidenem
kız yaprak o o çorba çok güzel oluyo gerçekten.. ben de hep yaaprım ama erişte atmamıştım içine hiç.. bak sana ayrıntılı tarifini yazayım.. benim eşim biber sevmediği için ben biber eklemiyorum. Bir de ben koyu sevdiğim için bazen terbiyeliyorum bu çorbayı ya da bazen içine tavuk eti atıyorum o da çok güzel oluyor.
Bir püf noktası daha; şehriyeleri eğer çorbaya eklemeden biraz ayrı bi tavada kavurursanız çorbada tavuk suyu varmış gibi oluyor.Hadi iyisiniz kaptınız tüyoyu
Malzemeler:
1 su bardağı arpa şehriye
3 adet domates
1 adet yeşil biber
3-4 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:
Margarini tencereye koyun ve kızdırın, biberi ince ince doğrayıp margarinle kavurun kabuğunu soyduğunuz ve doğradığınız domatesleri ekleyerek iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu koyun ve suyu ilave edin, kaynayana kadar karıştırın. Kaynar kaynamaz arpa şehriyeleri ilava edin ve 10 dk. daha kaynatın.
Servis tabağına alarak limon, karabiber ve isteğe göre maydonoz ekleyerek servis yapın.
margarinsiz olmuyomu kız
biz margarin ve ayçiçek yağı kullanmayız
gunaydinnnnn canlarrr
margarinsiz olmuyomu kız
biz margarin ve ayçiçek yağı kullanmayız
Margarinin lezzeti başka oluyo tabi ama ben de diyette olduum için zeytinyağıyla yapıyorum..
margarin gerçekten çok lezzetli ama çokta sağlıksızMargarinin lezzeti başka oluyo tabi ama ben de diyette olduum için zeytinyağıyla yapıyorum..
Kızlar ben bugün ilk kez taze fasulyeyi düdüklüde pişireceğim.. Pişme süresi 10 dk. yazıyo internetten baktım da. Sizlere sorayım dedim, 10 dk yeter mi düdüklüde taze fasulye için? :44:
margarin gerçekten çok lezzetli ama çokta sağlıksız
en ayçiçek yağıyla yapim yada zeytinyağıyla
taze fasülya şoktanmı pazarda satılanlardanmı
şoktansa zaten 5 dk pişiyo
ben hiç düdüklü kullanmadım almadımda o yüzden bilemicem kurufasülya nohutu çabuk pişiriyoda tazesini bilemicem
bizim düdüklü patlamıştı bikere heryer yemek olmuştu mutfakta Allahtan kimse yoktu valla temizle temizle canımız çıkmıştı o yüzden almadım hiç
günaydın canımmmmnapıyonnnn gızz
hazalmı gelmiş hoşgelmiş gitmiş ama galiba:97:
Hazalım günaydın bacım hoşgeldin
taze fasülya şoktanmı pazarda satılanlardanmı
şoktansa zaten 5 dk pişiyo
ben hiç düdüklü kullanmadım almadımda o yüzden bilemicem kurufasülya nohutu çabuk pişiriyoda tazesini bilemicem
bizim düdüklü patlamıştı bikere heryer yemek olmuştu mutfakta Allahtan kimse yoktu valla temizle temizle canımız çıkmıştı o yüzden almadım hiç
yahni olsun fasülye nohut hepsini düdüklüde yaparım hem zamandan hem gazdan tasarruf
patates bile düdüklüde kaynatırım saatlerce kaynıcak patates 5 dkda hazır
fasülyeden fasülyeye düdüklüden düdüklüye değişiyor pişirme süresi bu tefalinkiler süper ama benimki onlaardan değil 20 dkda pişiriyor fasülyeyi
benimde duduklum var ama tupe olmuyo mecbur tabani celik olmasi gerek.
benimde karacanın ama düğmeli kolay alıştım onabenim düdüklü de Karaca' nın eski tip düdüklüsünden..yani tefal' inkiler gibi otomatik kilitleniyo falan öyle değil..
Pazardan aldım canım.. ya ben de çok korkuyorum patlar diye ama Allah' a emanet işte.. sizinki niye patlamıştı bacım soğumadan mı açtınız. Piştikten sonra beklemek gerekiyomuş ya biraz.. valla ben pişiricem ama kapağını akşam eşim gelince açar artıkın :18:
benimde karacanın ama düğmeli kolay alıştım ona
tefallerinki güvenlikli oluyo patlama ihtimali yok yani
içinde buhar varkene açılmıyor ilerde alıcam inş
kız nasıl tencere ki anlamadım ben şimci :44:
yok kız açmadık annem ocağa yemeği koyup odaya geldi 10 15 dk sonra güm diye bises geldi anam dedim düdüklü patladı bi koştuk bütün tavan yerler dolaplar heryer yemek olmuştu
bende anlamadım ocağı cam miki cam ocaklara herşey konmuyoya:44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?