KK'da Hala Benim Gibi Kankasını Bulamayanlar Buyrun..

Kızlar ben bugün ilk kez taze fasulyeyi düdüklüde pişireceğim.. Pişme süresi 10 dk. yazıyo internetten baktım da. Sizlere sorayım dedim, 10 dk yeter mi düdüklüde taze fasulye için? :44:

taze fasülya şoktanmı pazarda satılanlardanmı
şoktansa zaten 5 dk pişiyo
ben hiç düdüklü kullanmadım almadımda o yüzden bilemicem kurufasülya nohutu çabuk pişiriyoda tazesini bilemicem
bizim düdüklü patlamıştı bikere heryer yemek olmuştu mutfakta Allahtan kimse yoktu valla temizle temizle canımız çıkmıştı o yüzden almadım hiç

Pazardan aldım canım.. ya ben de çok korkuyorum patlar diye ama Allah' a emanet işte.. sizinki niye patlamıştı bacım soğumadan mı açtınız. Piştikten sonra beklemek gerekiyomuş ya biraz.. valla ben pişiricem ama kapağını akşam eşim gelince açar artıkın :18:

yahni olsun fasülye nohut hepsini düdüklüde yaparım hem zamandan hem gazdan tasarruf
patates bile düdüklüde kaynatırım saatlerce kaynıcak patates 5 dkda hazır
fasülyeden fasülyeye düdüklüden düdüklüye değişiyor pişirme süresi bu tefalinkiler süper ama benimki onlaardan değil 20 dkda pişiriyor fasülyeyi

benimde duduklum var ama tupe olmuyo mecbur tabani celik olmasi gerek.
o yuzden hic kurufasulye yapamiomm cok severim bide kuruyu

benim düdüklü de Karaca' nın eski tip düdüklüsünden.. yani tefal' inkiler gibi otomatik kilitleniyo falan öyle değil..

benim düdüklü de Karaca' nın eski tip düdüklüsünden.. yani tefal' inkiler gibi otomatik kilitleniyo falan öyle değil..
benimde karacanın ama düğmeli kolay alıştım ona
tefallerinki güvenlikli oluyo patlama ihtimali yok yani
içinde buhar varkene açılmıyor ilerde alıcam inş

yok kız açmadık annem ocağa yemeği koyup odaya geldi 10 15 dk sonra güm diye bises geldi anam dedim düdüklü patladı bi koştuk bütün tavan yerler dolaplar heryer yemek olmuştu

benimde karacanın ama düğmeli kolay alıştım ona
tefallerinki güvenlikli oluyo patlama ihtimali yok yani
içinde buhar varkene açılmıyor ilerde alıcam inş

bende alırsam tefalinkilerden alırım ama onlarda 200-300 okadarda veremem şimdi ilerde belki alırım

yok kız açmadık annem ocağa yemeği koyup odaya geldi 10 15 dk sonra güm diye bises geldi anam dedim düdüklü patladı bi koştuk bütün tavan yerler dolaplar heryer yemek olmuştu

abooowwwwwww :83: kız ben çok korkuyorum daha önce annem ya da kocam evdeyken pişirdim düdüklüde korkudan ama şimdi alışayım istiyorum.. kuruları çabuk pişiriyor diye.

Allah' tan annen mutfakta değilmiş yani.. bizim bi komşunun da patlamıştı kadının göbüşü falan yandıydı bi de kuru fadulyeler tavana bile yapışmıştı

bende anlamadım ocağı cam miki cam ocaklara herşey konmuyoya:44::44:

hıı evet canm olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…