canım yok biyokimyasalmış sonradan tekrar baktık 2 idi bu sefer 2. ay klomeni kullandım 1 tane gelişti çatladı bakalım pazartesi progesteron vericem 21. gün5 üzeri pozitif kabul ediliyor, yerleşme kanaması olabilir, 2 gün sonra tekrar kan testi yaptır 2 katı artış var ise zaten hayırlı olsun...
hadi inşallah hayırlı haberler verirriz birbirimize.
tatlım naptın çatladımı yumuşların ben hala adet olmadım yahadi inşallah hayırlı haberler verirriz birbirimize.
Merhaba kızlar burada hepiniz tecrübelisiniz ve bilgilerinize çok ihtiyacım var
Bu klomen ve benzeri ilaçlarla yapılan çatlatma tedavisinin tam süreci nasıl işliyor?
Genelde hep sonuçlar konuşulmuş sürecin tam başını öğrenemedim.
Adetin 2. günü çagırdı doktor muayene mi olacak, karından mı bakılıyor ve sonraki süreç nasıl işliyor kaç günde bir gitmek gerekiyor?
Bir de bu süreç aşılama süreciyle aynı mı hangisinin başarı oranı yüksek?
Eşimin sperm hız ve morfoloji sorunu nedeniyle ilk basamak buna başlayacağız eşle ilgili problemi olup bu tedavide başarılı olan var mı?
Şimdiden teşekkürler :)
selam canım bende tedavimin birinde klomen kullandım ama olmadı iğne tedavisinde daha başarılı olunduğunu duydum adetin 2, günü gidiyorsun vajinal ultrasonla bakılıyor sonra ilacı nasıl kullanacağını söylüyor ben sabah akşam kullanmıştım sonra kontrole gittiğinde eğer uygulanacaksa çatlama iğnesini yazıyor ve ne zaman vurunacağını söylüyor ilişki öneriyor 2 defa 3 defa gitmen yeterli oluyor aşılamanın normal ilişkiden farkı yok denecek kadar az sadece aşılamada en iyi spermler seçiliyor yıkanıyor ve özel bir solüsyonla hazırlanıyor rahimin içerisine bırakılıyor ben ilaç ve aşılama tedavisi oldum tutmadı meğer bende polip varmış tabi bu yüzden mi tutmadı bilmiyorum şuan ameliyat oldum bekliyorum özel değilse eşinizin sperm hızı ve morfolojisi kaç
Catlama ignesi vuruldum cnm bi daha hamile kalirsan yada adet olursan 3.gun gel dedi .o kadar yogunum ki bu siralar iliski bile zor oluyor .hayirrlisi bu ay hic ustunde duramadim insallh olur takmayinca olur diolar ya 1 hafta kaldi bakalim ..sen oldunmu adettatlım naptın çatladımı yumuşların ben hala adet olmadım yaduphaston ıçiyorum tık yok
Hayır canım hala olmadımCatlama ignesi vuruldum cnm bi daha hamile kalirsan yada adet olursan 3.gun gel dedi .o kadar yogunum ki bu siralar iliski bile zor oluyor .hayirrlisi bu ay hic ustunde duramadim insallh olur takmayinca olur diolar ya 1 hafta kaldi bakalim ..sen oldunmu adet
Olmadi cnm yine adet oldum cok uzgunumHayır canım hala olmadıminşallah olur canım benimm olurda bidaha uğraşmazsınn
Üzülüdm cnm bende senden güzel haber beklıyodum o bari olsun dedim .. Tutturamıyomuyuz gununu blmkyorum aşılamamı istesek direk. Ve ben hala adet olmadım ...Olmadi cnm yine adet oldum cok uzgunum2 sene olacak nerdeyse her aymi uzulur insan Allahim nasip et nolur anne olabilmeyi hayirlisiyla
Benimde 2. Ayım bende süreç su şekilde işledi her dr aynı şeyi uygulamıyo ama. Şuan adet oldum 5. Gün çağırıyo herangi bi kist varmı kalmışmı diye sorun yoksa klomen verıyo yımurta geliştirmek için ilk ay ne kdr etkı ettıgını bılmedıgı ıcın bana 5 gün gundr 1 adet verdi ve 1 tane 19 mm yumurtam oldu güzel dedi sora çatlatma iğnesi verdi ovitrelle diye onu vurundum ertesi gün gün aşırı ilişkiye başladk 1 hafta boyunca o hafta sonu progesteron değerime bakmak için çağırdı 10 dan aşağısı demek yumurta çatlamamış ve kalıtesız bi yumurta demekmiş benim çok şükür 19 çıktı kalıtelı yumurtlamıssın çok umutluyum dedi ama sonuç hüsran :) her ay böyle ilerliyo bu ay 2. Ayım bakalımm 3 ay böyle tedavi sonra 1 ay ara o arada kanallar tıkalımı diye bi operasyon yapıcak değilse eğer aşılama şeklinde canım hayırlı olur inşalaah hepımız içinmerhaba benimde adet düzensizliklerim var 6 aydır çocugumuz olmuyor 6 ay sonra gelin demişti bugün gittik adet söktürücü iğne oldum adet olduğumda gidicem 5.günü bir ilaca başlayacakmış 10 tane acaba klomenmidir?yumurtalıklarımın yavaş çalıştığını ama polikistik over olmadığımı söyledi.bundan sonra bizi nasıl süreçler bekliyor bilgisi olan yardımcı olabilirmi?sanırım çatlatma iğnesi vermeyecek gerek olursa veririm dedi.
selam canım bende tedavimin birinde klomen kullandım ama olmadı iğne tedavisinde daha başarılı olunduğunu duydum adetin 2, günü gidiyorsun vajinal ultrasonla bakılıyor sonra ilacı nasıl kullanacağını söylüyor ben sabah akşam kullanmıştım sonra kontrole gittiğinde eğer uygulanacaksa çatlama iğnesini yazıyor ve ne zaman vurunacağını söylüyor ilişki öneriyor 2 defa 3 defa gitmen yeterli oluyor aşılamanın normal ilişkiden farkı yok denecek kadar az sadece aşılamada en iyi spermler seçiliyor yıkanıyor ve özel bir solüsyonla hazırlanıyor rahimin içerisine bırakılıyor ben ilaç ve aşılama tedavisi oldum tutmadı meğer bende polip varmış tabi bu yüzden mi tutmadı bilmiyorum şuan ameliyat oldum bekliyorum özel değilse eşinizin sperm hızı ve morfolojisi kaç
canım eşin varikosele baktırdı mı abim ve eşim de de varikosel çıkmıştı eşimin sperm değerleri iyi olduğu için cerrahi işleme gerek görülmedi ama abimin sperm testi sorunlu çıktığı için varikosel ameliyatı olmuştu
selam canım eşin keçi boynuzu ve e vitamini kullansın eşime de abime önermişti doktor bence hiç kendini kasma rahat ol bende sırf muayeneden utanıp sıkılıyorum diye özele kadın doktora gidiyordum ama gerçekten onlar için çok normal bir şey zamanla alışıyor insan yani aslında deneyebilirsin çok basit kolay muayeneden bile kolaydı bana göre doktorla alakalı bir şey aslında biraz anlayışlı ve kibarsa eli hafifse hiçbir şey hissetmiyorsun yani aşılama da tutma oranı da çok yüksek değil tıpkı cinsel ilişki gibi tek fark yolunun biraz kısalmış olması rabbim inşallah hayırlı haberler almayı nasip ederBilgiler için teşekkür ederim, hız sürekli değişiyor ama morfoloji 3 o sıkıntılı işte ama doktor umutlu bakalım ne olacak..Bu arada varikosel falan yok hormon değerleri normal bakıldı hepsine.
Acaba diyorum ilaç falan başlamışken çatlatma tedavisi aynı süreç sonuçta direk aşılama denesem şans daha fazla olur gibi geliyor.kafam oldukça karışık..
Ya her şey bir yana da ben en çok deli eden gerginlik yaratan şu adetli muayene durumu, normal vaziyette muayene için bile 10 gün düşünüyorum uykularım kaçıyor..Bütün doktorlar mı böyle karından bakan yok mu acaba adetli?
Size de çok geçmiş olsun Allah hepimizin hasretini tez zamanda dindirsin inşallah...
insallah olucaktır canım . stres cok onemlı . hepımızde aynı sorun var ama stres yapmamaya bakalımBenimde bugün 1 hafta oldu catlatma ignesi vurulali . Bu bekleyiş zormuş bide hiçbi belirti ağrı filan hiçbişey yok umudum pek yok ama olacaksa olsun olmayacaksa olmasın diyo insan beklemek çok zor
18-20 mm aralığında çatlatıyolar 16 küçük biraz ama büyür 1 gune bile 2 mm buyuyo ben gittiğimde 14 mm di 2 gub sora 18 mm olmuştukızlar merhaba klomen kulladım yumurtam 16.8 mm siz kac mılımken vurdurdunuz ıgneyı ve sızce boyutu yeterlımı
Ne güzel belirtiler varmış sende bende iğne vuruldum 2 tane 5000 lik ama hiçbir belirti yok ne göğüste hassasiyet ne kaşık ağrısı filan 2 eylülde benim adet günüm sen test yapmayı düşünüyor musun adetten onceAdetin 3. Günü klomen 1x1 başlandı 5 gün kullandım 10. Günde 4 folikül tesbit edildi 17,18,21,21 mm boyutunda o gün pregnyl 500 2 tane tek doz iğne uygulandi.24 ve 36. Saat ve sonrasinda gun asiri iliski onerildi.bugun ignenin 7. Günü dünden beri sık idrara çıkıyorum, hafif kasık ağrım var göğüslerimde hassasiyet var ama ignenin etkisinde olabilir.31 agustos normal adet günüm inşallah Hamiş kalmisimdir:)) .test yapmak için sabirsizlaniyorum ama daha çok erken biliyorum....
Bir yanım hemen test yap diyor,diğer yanım adetin gecikene kadar bekle diyor çok kararsızım.1 yıldır evlat sahibi olmak istiyorum ve negatif çıkması beni olumsuz etkiliyor.Belirti olmaması seni üzmesin inşallah hayırlı haberlerini alırız canım..Peki sen hemen test yapacak mısın?Ne güzel belirtiler varmış sende bende iğne vuruldum 2 tane 5000 lik ama hiçbir belirti yok ne göğüste hassasiyet ne kaşık ağrısı filan 2 eylülde benim adet günüm sen test yapmayı düşünüyor musun adetten once
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?