Klomen ve gonaphene ile hamişliğe uğraşanlar veya hamişler

sağol canım ama napim pcolu olduğum için yumurtam olmuyor.mecburum yani.
allah ne verirse kabulum.yüce rabbim hepimizi korusun.

Klomifen Sitrat
Klomen, Gonaphene

İnfertilite, kısırlık tedavisinde ilk basamak tedavi klomifen sitrat tır ( klomen ve gonaophene ). Klomifen sitrat diğer tedavi seçeneklerine göre ciddi yan etkisi az, maliyeti düşük, başarısı yüksek bir tedavi seçeneğidir.

Klomifen sitrat ın en önemli kullanım alanı oligo ve anovulatuar kadınlarda ovulasyon indüksiyonudur.Klomifen sitrat tedavi programına spontan veya indüklenmiş menstürelkanamanın , adetin beşinci günü başlanır. Klomifen sitrat tedavisi öncesi progesteron çekilmekanamasının gerekli olduğuna dair kanıt yoktur. Başlangıç dozu günlük 50 mg’dır.Tedavi süresi 5 gündür. Son Klomifen sitrat dozundan 5-7 gün sonra follikül maturasyonun en yüksek olduğunoktada siklus ortası LH pikini sağlamak ve yumurta çatlamasını oluşturmak için amacıyla 10000 IU HCG ( pregnyl ) tek doz intramuskuler olarak yapılabilir. Erken HCG, pregnyl uygulanması LH reseptörlerinin sayısını azaltarak normal ovulasyonu bozabileceği için, verilme zamanının ayarlanması çok önemlidir. Bunun için serum östradiol seviyesinin ölçülmesi ve ultrasonografi ile folliküllerin boyutlarının takibi (18-20mm) yardımcıdır. HCG uygulandığı gece ve sonraki 2 gün cinsel ilişki önerilir veya hekim tarafından intrauterin inseminasyon (aşılama) yapılır.Uygun olarak seçilen hastalarda, ovulasyon, yumurtlama oranı %80 ve gebelik oranı %40’dır

İndüklenmiş ovulatuar yani yumurtlaması olan bir siklusta gebelik oranı %20-25’dir. Çoğul gebelikoranı yaklaşık %5’dir,hemen tamamı ikizdir. Düşük yapma oranı normal siklus gebeliklerineoranla artmış değildir. En önemlisi konjenital malformasyon oranı artmamıştır ve çocuğun doğum sonrası yaşam şansı da normalden farklı değildir.

İstenmeyen etkiler doza bağlı değildir, en sık olarak 50mg dozunda görülür. En sık sorun vazomotor reaksiyonlar (%10), abdominal distansiyon, ağrı, göğüslerde rahatsızlık hissi (%2),bulantı, kusma, visüel semptomlar (%1,5), başağrısı (%1,3), saçlarda dökülmedir (%0,3). Sıklıkla görülen bir anti-östrojenik yan etki beş günlük tedavi süresince bazal vücut ısısının artmasıdır. Hastalarda ayrıca görme keskinliğinde azalma , skotom gibi vizüel semptomlar görülebilir

Klomifen sitrat preparatı olarak piyasada klomen veya gonaphene olarak satılmakta olup doktor takibi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır. Klomifen sitrat yani klomen erkek hastalarda da bazı sperm sorunlarında ürolog kontrolü ile kullanılabilmektedir.

kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

gülcanım yine bize güzel bilgiler bulup paylaştın..walla kendi durmuma da yandım %80 oranında yumurtlama diyor benim bıcırık yumurta gitti %20 lik paya girdi...yumurtam hala çatlamadı....şimdi çatlasın kanasın kırmızılar göreyim diye farlutala başladım dün akşam . günde 2 doz kullancam bitiminde regl olmamgerek. ilk gün de ginera kullanmaya başlıcam 21 gün . 7 gün ara yine aynısı . bu arada düzenli adet görmüş olcam bebiş olmaması için korunmuş olcaz otomatik..sanki korunmazken oluyordu daa
offf yaaa a ilk geceden hamile kalanlar nasıl yapıyor...kadınmı hazırmış adamın spermler mi coşmuş oluyor anlamadım ki? :)

Slm kızlar nasılsınız. Ben dün adaçayına başladım. Bu ay 16-22 arasında alanydayım takip zor olfur dedi dr erteledik banada fırsat oldu biraz dinlenirim diye düşündüm. Ama dayanamayıp gene dr u arayıp biraz zorlarsak olmazmı dedim oda dikkatli takip edilmeli olmaz dedi. O yüzden adaçayına devam.

gülcancım sen tabloya beni 17 eylül olarak geç....tedavi yöntemime de klomen - ginera yaz:)
bebk iş iertelendi :) diyebilirsin deee

görüşürüz canım ben biraz işlerimi toparlıyım.....bebiş için para kazanmak gerek:)

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 hakkaten bende anlamadım.millet şak diye hamile kalıyor.
az önce biyerde okudum evlenir evlenmez hamile kalmış,bide aldırmak istiyoruz napim diyo sormuş.hayret bişey ya.
evlenmeyi biliyosunda korunmayı bilmiyormuydun.tövbe.
yazık günah.

gülcan afferin be valla bak ne güzel şeyler bulmuşsun ya...ya gülcan biliyorum seni boğdum ama bu kist adet kanamasıyla bir mi eriyor normal adet dışındada eriyor mu

Bendede kist vardı biri patladı o çok şiddetliydi iç kanama geçirdim nerdeyse ameliyata alacaklardı. Bir tane daha vardı oda kistti ama o patlamadı dr adetle atarsın bunu dedi sahidende adetliyken baktı ve atmışsın dedi.

zeyhat hoşgeldinnnn adaçayı ne işe yarıyor ne için kullanıyorsun??

ya kızlar neler neler biliyorsunuz öyle siz:)??
ninik hoşgeldin tatlımmmmm...benim bildiğim kist kanama ile erimiyor. polikistik over ise yumurtya baskı yapıp gelilşmsini önlüyor ve adet kanaması yumurtlama gerçekleşmeden normal bir kanama şeklinde görülüyor. ama başka bir kist ise bilmiyorum . tek bildiğim kistin erimediği....çatlamayan yumurta kiste dönüşebilirmiş onu doğum kontrol hapı eritirmiş .

inşallah adaçayının yardımı olur canım.
hiç olmazsa seni sakinleştirir,rahatlatır.
belkide 1 ay ara vermek iyi gelir sana.

kızlar hemen kanal d yi açın...cnalı canlı doğum izletcekler..sezeryan...hadi ben izliyorum şirketeyim internetten açtım izleyinnnnn

kızlar ben dr umu degıstırmeye karar verdım cunku benım moralımı bozdu kendın stres yapıyorsun o yuzden olmuyor dedı bende baska dr dan randevu aldım hanı kanal d de sabahları cıkan dr varya ondan bakalım benım dr un atladıgı bı nokta varmı kontrol edecegım bırde onumuzde kı hafta deryaberılın dr una gıdecegım pazartesı falan ucunude karsılastıracagımm

gülcan afferin be valla bak ne güzel şeyler bulmuşsun ya...ya gülcan biliyorum seni boğdum ama bu kist adet kanamasıyla bir mi eriyor normal adet dışındada eriyor mu

valla bildiğim kadarıyla ufaksa adetle birlikte vücut onu atıyor ama biraz boyutu büyükse doğum kontrol hapıyla erimesine destek olunuyor sonuçta oda adetle birlikte atılıyor.panik yapma canım geçecek merak etme,doktorun ne derse onu yap.sana dediğim kürlerden de yap..
benimki gibi ömür boyu orda duracak bişey değil.

DERYA KIZIM ZATEN BUNALIMDAYIM İYİCE BUNALIMA SOKTUN BENİ YA...NE DİYORSUN..BENİM KLOMENDEN KAYNAKALANAN KİSTEN OLUŞTU İLACIN ETKİSİ DEVAM ETMİŞ VE SANIRIM ÇATLAMAMIŞ YUMURTAM 2 TANE TOPPAÇ GİBİ VALLA ÇOK GÜZEL YANİ delikafadulden ÖFFF N E YAPÇAM EN YA

Benim reglim bir ara düzensizdi adetin 3. gününden itibaren günde 2-3 fincan içtim 14 gün sonra bıraktım o ay tam zamanında geldi. Yumurtayı kaliteli bir şekilde büyütüyormuş.

gönül - 11.07.2009 12:56
hocam çok teşekkür ederim bugün doktordan geldim bende polikistik over vardı ve soğan kürü sayesinde hiç kalmamış size ne kadar teşekkür etsem azdır doktor inanamadı 3 aydır kullanıyorum kisti olan herkes kullansın bence bu Allah'ın mucizesi

h.t - 10.07.2009 11:09
1,5 yıllık evliyim yaklaşık 1 yıldır çocuk istiyorduk fakat eşimde ve bende her hangi bir problem olmamasına rağmen çocuğumuz olmuyordu doktorum mayıs ayında tedaviye başlamak için gün vermişti fakat eşimle bir türlü cesaret edemiyorduk.hocam sizin sayenizde bu tedaviye gerek kalmadı çünkü önermiş olduğunuz soğan kürü sayesinde şu anda 6 haftalık hamileyim inanması çok güç soğan sayesinde hamile kaldım hocam ALLAH sizden razı olsun bu faydalı bilgileri insanlara bir karşılık beklemeden sunmanız sizin gerçektende bu işi ALLAH rızası için yaptığınızın isbatıdır RABBıM size uzun uzun ömürler versin ıNŞAALLAH.....

E.Ö - 10.07.2009 10:44
Rabbimin bizlere en güzel hediyesi, Sayın ıbrahim Adnan Saraçoğlu; binlerce teşekkür yeterli olurmu bilmiyorum ama bende teşekkürü bir borç biliyorum. 3 Yıllık evliyim ve 1,5 yıldır da hiçbir problem olmamasına rağmen çocuğum olmuyordu. Ama önce rabbim ve sonra sizin sayenizde şuan 4,5 haftalık hamileyim... Üstelik kilosu 1,00 TL bile olmayan soğan kürünüz sayesinde.. Gittiğim hekim bana 4 ay klomen (kist yapıyor) eğer olmazsa tüp bebek önermişti. Ama hiçbirini uygulamadan inanarak soğan kürünü denedim. 10 gün sonra da sonuç aldım..Sizin varlığınızdan rahatsız olan jinekolog ve hekimler; iyi düşünüp söyledikleri için bir kez daha utansınlar. Onların başaramadığını siz hiç çıkarsızca yaptınız.. Hayatta tüm güzellikler sizi bulsun hocam.. Sonsuz sevgiler....

emine - 03.07.2009 09:26
mrb.hocam.size çok teşekkür ediyorum. 46 yaşındayım.24 yaşımda PKO sebebiyle ameliyat oldum,bunca yıldır adet düzensizliğim vardı, sizin soğan kürüyle adeta hayatım değişti sonuç herşeyiyle olumluydu.1 yıldır düzenliyim keşke daha önce bu kürü denemiş olsaydım çalışmalarınızda başarılar diliyor gelişmeleri takip ediyorum.tşkkrlr.
nara gökova - 01.07.2009 22:23
hocam soğan kürünün işe yarayacağına hiç inanmamıştım ama çarem yoktu denedim. iki yumurtalığımı da pko sarmıştı. bugun ultrasona girdim ve yok. 6 yıldır çektiğim eziyetten kurtardınız. Allah razı olsun.

fatma koşan - 01.07.2009 01:22
mrb hocam Allah sizden razı olsun ben 2 yıllık evliyim ve polikistik vardı. soğan kürünüzü kullandım ve 3 aylık hamileyim Allah razı olsun başarılarınızın devamını diliyorum. siz bir nimetsiniz

eveeet kızlar neymiş doğanın şifasınada inanmak ve yapmak gerekiyormuş.sonuçta hiç bir zararı olmayan şeyler bunlar.sonuçta ilaçlarda bitkilerden yapılıyor hemde hiç beğenmediğimiz aklımıza gelmeyen bitkilerden.herkese bol şifalar.

günaydın herkese bu gün çooook üzgünüm istanbuldaki selzedelere ve dünkü şehitlerimiz için duaaa bolca edelim benim 8 günüm var hasta olmama şimdiden başladı ağrılarım bakalım belkide süpriz olur allahım hayırlısını nasip etsin hepimize ama şunu söyleyeyim üzüntü stres baş engel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…