Klomen ve gonaphene ile hamişliğe uğraşanlar veya hamişler

hosbuldum canım benım adetımın 8.gunu 12 mm oldular 14.gunu 20 mm dıler ve 15.gunu catladılar 3 tanesı catladı 2 tanesı buyumedı 14 mm de kaldı ve kıste donustu dr um buay adetınle atarsın dedı klomen kullandıgımda 7 tane oluyordu dr um yumurta sayın cok guzel ama bakalım kalıtelılermı dedı progesteron testı yaptırdı dun yaptırdım degerım 19.08 cıktı drum cok guzel yumurtaların saglıklı ve catlıyor merak etme dedı ama benım yınede moralım bozuk madem saglıklıyım nıye tutmuyor:uhm:

Kan numunesinin alınacağı günün bilinmesi için kadının sikluslarının kaç gün sürdüğünün iyi bilinmesi gerekir. Beklenen adet tarihinden 6-8 gün önce kan alınır.

Tam luteal fazın ortasında eğer ovulasyon induksiyonu için ilaç ("yumurtlamayı sağlayıcı ilaç") kullanılmadıysa bu değerin 10-14 ng/ml olması gerekir. HMG (human menopausal gonadotropins) ya da klomifen ile ovulasyon induksiyonu yapılan sikluslarda corpus luteum daha "güçlü" hormon salgıladığından bu değer 16-20 ng/ml arası bulunur. Kanda progesteron bulunması ovulasyon olduğunun göstergesidir.

MLP ayrıca luteal faz defekti (LPD) için de uyarıcı olabilen bir incelemedir. LPD'de corpus luteum hormonal bir nedenle "zayıf" olduğundan az progesteron salgılar ve bu yüzden de luteal faz kısa sürer. LPD gebeliği önleyen bir etken olabilir ve MLP'nin düşük çıkması LPD için ek tetkik ve tedavi yapılmasını gerektirebilir.

gulcancım 9 ekım ıtıbarı ıle kırmızıları gordum gormez olaydımmmmmm...ekle benı yenı lıstene canım buay rahım fılmım cekılıcek bana dua edın arkadaslar:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

alminasım sağol bilgilendirmen için....benimde 30 gün sürüyor o zaman bende 22.gün baktırıyım bakalım..

alminas minikcan hoşgeldiniz ne var ne yok 1 saattir bekliyorum kimseler yoktu bütün örgü tekniklerini inceledim kocişte yok işte gelmiycek çalışmada yok:kedi:

Yumurtlamayı sağlamak için ne gibi tedaviler yapılır? Yapılacak olan tedavi yumurtlama olmamasının nedenine göre değişir. Yumurtlama olmaması erken menapoza bağlı ise uygulanabilecek tedavi çok sınırlıdır. Bu durumda menapoza bağlı kemik erimesi, vajinal kuruluk ve benzer bulguları ortadan kaldırmak için östrojen ve progesteron tedavisi uygulanır. Hastada prolaktin (süt üretimini sağlayan hormon) düzeyi yüksek ise bromocriptin tedavisi uygulanır. Hastada tiroid hormonları gibi bazı hormonların eksikliği varsa bu hormonlar takviye edilir. Çok zayıf olan kadınlarının tedaviye başlamadan önce kilo almaları önerilir. Çok zayıf olan kadınlar genellikle düşük doğum ağırlıklı bebekler doğurur. Beslenme yetersizliğinine bağlı amenoresi olan kadınlarda gebelik oranları düşüktür ve gebeliğin sonucunda genellikle gelişme geriliği olan bebekler doğar. Diğer nedenlere bağlı yumurtlamanın olmadığı durumlarda ilk seçilecek ilaç klomifen sitrat' dır. Klomifen, beyinden GnRH'un (cinsiyet hormonlarının salınmasını uyaran hormon) salınmasını arttırır. GnRH'da hipofiz bezinden FSH ve LH hormonlarının salınmasını arttırarak etki gösterir. FSH ve LH sayesinde de yumurtalıklarda folikül gelişimi başlar. Klomifen sitrat 50mg'lık tabletler halinde bulunur. Adetin 3 ila 5. günlerinde arasında başlanılan Klomifen tedavisi 5 gün sürer. Tedaviye günde 1 veya 2 tablet ile başlanır. Bu dozlarla yumurta gelişimi sağlanabiliyorsa tedaviye gebelik elde edene dek devam edilir. Gebeliklerin çoğu ilk altı ay içinde elde edilir. Hastaların %75'inde yumurta gelişimi sağlanır. Ve klomifen sitrat ile yumurtalık gelişimi sağlanan kadınların % 30-35'i gebe kalır. Klomifen sitrat vajinal kuruluğa, rahim ağzındaki salgının koyulaşmasına neden olur. ılacı kullanan kadınların % 5'inde sıcak basma şikayeti olur. Bazı kadınlarda yumurtalıklarda kistler gelişebilir. Nadir olarak karında şişkinlik, göğüslerde hassasiyet, bulantı, deri döküntüsü, depresyon görülebilir. Klomifen sitrat kullanıldığında vakaların %5'inde ikiz gebelik oluşur.

Klomifen ile yumurtlama sağlanamadığında hangi ilaçlar kullanılır? Klomifen ile yumurta gelişimi sağlanamadığında hMG menapozal gonadotropin, FSH, ve GnRH agonistleri (cinsiyet hormonlarının salınmasını uyaran hormon benzerleri) kullanılabilir. FSH ve LH hormonlarını içeren hMG preparatları menapoz dönemindeki kadınların idrarları toplanarak bunlardaki FSH ve LH hormonlarının ayrıştırılması ile elde edilir. hMG yumurtalıkları uyararak yumurta gelişimini sağlar, bu preparatlar klomifene cevap vermeyen vakalarda ve tüp bebek ve mikroenjeksiyon gibi yardımcı üreme tekniklerinin uygulandığı çiftlerde kullanılır. hMG kas içine enjekte edilerek kullanılır. Tedavi genellikle 10-14 gün sürer. Kullanılması gereken hMG dozu hastadan hastaya değişiklik gösterir. Az kullanılan hMG ile yumurta gelişimi sağlanamazken, gereğinden biraz yüksek doz kullanıldığında ise çoğul gebelik ve hiperstimulasyon (yumurtalıkların aşırı uyarılması) riski artar. Dolayısı ile hMG tedavisi sırasında yumurta gelişimi çok iyi izlenmelidir. Bunun için uygulanan en güvenilir yöntemler gelişen folikül çapının ultrasonografi ile incelenmesi ve kandaki östrojen hormonunun düzeylerinin belirlenmesidir. Her ikisi birden kullanılarak yapılan takip en güvenilir olanıdır.
bunu dr yazdığı siteden alıp yolladım akyüz bunu okumanı istediim
Yukarı Dön

alminas minikcan hoşgeldiniz ne var ne yok 1 saattir bekliyorum kimseler yoktu bütün örgü tekniklerini inceledim kocişte yok işte gelmiycek çalışmada yok:kedi:

serselom şimdi gördüm yazdığını...iyiyim valla yazdım ya bakalım bekliyorum bu ay klomensiz yumoşlar oluşacak mı diye....neyse benim kapatmam lazım...öptüm seni..yarın görüşürüz canım..iyi geceler Şeniz

canım bugün misafir vardı...biraz mutfağı toparlıyım sonrada yatarım...benim koçiş esnemeye başladı zaten....delikafadulden

tamam canım ıyıgeceler benımde kocıs hasta olmus yatıyor mızıklıyor benı cagırıyor :) ılgı ıstıyor hasta olunca cocuk gıbı ooluyor ıstıyorkı hepbasında olayımm kaynanası yanı annem geldı damadı hasta dıye allah ılaclar getırmıs portakal almıs sıktı ıcırdı sıtına havlular pek bı sımardı sımdı de aynı ılgının devamını benden ıstıyorkaydirigubbakcemile

bende progesteron baktırdım 19.08 cıktı dr um cok guzel dedı sende pazartesı sonuclarını bana bıldır merak ederımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…