Klomen ve gonaphene ile hamişliğe uğraşanlar veya hamişler

Kızlar Günaydın... Kimsecikler yok topicte fakat benim birşey sormam lazım... bugün klomenin 4. günü. Yani yarın son hapları içeceğim. Fakat bugün sabah kaltığımdan beri sanki adet olacakmışım gibi bir gerginlik var alt karnımda.hatta ağrı da diyebiliriz bu gerginlik hissine. Daha önce yada halen klomen kullananlarda böyle birşey oldu mu ?

ahhh olmazmı 2 haftadır cekiorum canım normal rahat ol

Yumurtaların oluyodur ondan ağrı yapar

selam kızlar...sabah dişçiye gittim. doktorda sıra beklerken kadın douma da gireyim bakalım ne dicek dedim bir cesaretle. başka bir hastane ve başka bir doktor. belki bilen vardır. SEMRA ŞENTÜRK.
doktora hikayemi özetle anlattım. muayene etti. ve hemen bugün klomene başlıyorsun günde 2 talet alacaksın dedi. bu şekilde takip yapıcaz önce dedi. kutu bitince 1-2 gün içinde gel . adetinin 8.-9. gününe denk gelecek ; gel ve yumurta takibini yapmaya başlayalım dedi. bu ay bu şekilde takip yapıcaz . yumurtan olursa bu şekilde günde 2 tablet denicez hamile kalana kadar. olmaz ise basamak yolu dediğimiz max. günde 5 tablte kadar çıkartabiliriz yumurtan gelişsin diye. bunu da sık takip ile yapıaz dedi. bu doktor hastanenin tanıtım sayfasında okudum 10 yıl tüp bebek tedavisinde çalışmış...
eşim içinde spermogram testi yaptırmasını istedi. bazen biz bayanla uğraşırken asıl sorunun erkekte olduğuu görüyoruz dedi. eşinde testini yaptırsın dedi. bakalım . maltepede oturuyorum kızlar, bu civarlarda bu testi yaptığını bildiiniz bir yer var mı kızlar? bir yer buldu istanbul labaratuvarı diye ; rakamlar çok çok uygun ama gitmemek için 2 sebebim var.
1- labaratuvar kaynananın evinin çok yakınında !!!!! eşimin o tarafa yaklaşmasını istemiyorum.
2-eşimin en son işe başlangıcı 50 gün oldu. sigortası 90 gün olmadı daha ... ssk olunca 17 tl test çünkü.

bilgilerinizi fikirlerinizi yorumlarınızı rica ederim.

kızlar şu özel hastanelerdeki durumla ilgili bir yazı okudum şimdi bakın durum ne dyor ....
............................
Muayene ücretinde kafalar allak bullak!

Sağlık Bakanlığı`nın özel hastanelerin muayene farklarını Ocak 2010 tarihinden itibaren yüzde 70`lere kadar çıkartacak yeni düzenlemeye gitmesi vatandaşlarla özel hastaneleri karşı karşıya getirecek.

Bakanlık vatandaşın `soyulma` endişesine kapılmaması için fark ücretlerine bir yıl önce yeni bir sınırlama getirerek, hastanelerin en fazla yüzde 30 oranında fark ücreti alabilmesini kararlaştırmıştı. Yeni düzenlemeye göre bu oran yüzde 70`e kadar artırılabilecek. Özel hastaneler ise sık değişen rakamlar yüzünden hastalarla karşı karşıya gelmekten rahatsız.

Özel Isparta Şifa Hastanesi Mesul Müdürü Dr. Levent Yılmazer, yeni yılda yürürlüğe girecek düzenlemenin fark ücretlerinde değişikliğe neden olacağını, bunun da yine kendilerini hastalarla karşı karşıya getireceğini savundu. Yılmazer, özel hastanelerin hizmet kalitesinden taviz vermeden rekabet etmeye devam edeceğini, vatandaşların da karşılaştırma yaparak buna göre kararını vereceğini anlattı.

Vatandaşın hastaneye gelirken kafasında `Acaba gereksiz tahlil ve röntgenlerle yüksek rakamlar çıkar mı?` şeklinde bir düşünceye kapılmasının yanlış olduğunu aktaran Yılmazer, "Özel hastaneye geliyorsa bilerek geliyorlar. Buraya geldiğinde neticede doktor teşhis koyabilmek için bazı pozitif ilmin gerektirdiği materyalleri kullanarak sonuca ulaşıyor.

ılla şu tahlilleri yaptıracaksınız diye bir şey yok. Zorla şu rakamı ödeyeceksiniz diye bir şey de yok. Zaten fark ücretlerinin sınırlandırılması söz konusu olacak. Özel hastaneler günübirlik düşünmüyorsa uzun soluklu düşünüyorsa zaten bunu yapmayı göze alamaz. Hasta bir daha gelmez, bunun farkındayız. Firma kaptı kaçtı değilse kalıcı ise kaliteden taviz vermez." diye konuştu.

Özel Davraz Yaşam Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Atalay da hastanelerin sınıflandırılması ve fark ücretlerinin yüzde 70`e kadar artırabilmesi uygulamasıyla oluşan yeni fiyatlar nedeniyle hastalarla karşı karşıya kalacakları kaygısını yaşayanlardan.

Fiyatların sık sık değişmesinden kendilerinin de muzdarip olduğunu ifade eden Atalay, "Bu durum hastaneleri hastalar karşısında güvensiz bir duruma sokuyor. Fark ücretleri yüzde 30 iken, şimdi yüzde 70`e çıkarak tekrar değişecek. Hasta her hastaneye gittiğinde farklı ücretlerle karşılaşıyor. Doğal olarak da hastanelere güveni zayıflıyor." dedi.

SGK`nın hazırladığı sınıflandırma ve ücretlendirme politikasının hizmet kalitesini artırmaya yönelik olmadığını savunan Atalay, "Bakanlık hem daha fazla hastaya bakılmasını istiyor. Bir taraftan da bunu az bütçeyle yapmaya çalışıyor. Şu anda özel hastaneler daha da küçülüyor. Yeni kadro ve yeni birim açılmasına da izin verilmiyor." diye belirtti.

YENı DEĞıŞıKLıK NE GETıRıYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlanan ve 13 Kasım 2009 tarihinde yayımlanan yönergeye göre özel ve vakıf hastaneleri `puanlandırma kriterine` tabi tutulacak. Hazırlanan Hizmet Kalite Standardı`na göre özel sağlık kuruluşları bin puan üzerinden puanlamaya girecek.

Özel sağlık kuruluşları, hastane hizmet dilimi endeksinden 550 puan, hizmet kalite standardından 150 puan, hasta hakları, hasta ve çalışan güvenliğinden 100 puan, kapasiteden 100 puan ve çalışan hakları ve hukuki sorumluluklardan ise 100 puan üzerinden değerlendirmeye alınacak. Vakıf üniversiteleri dahil özel sağlık kuruluşları, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu`nca belirlenen bedelin en fazla yüzde 70`ine kadar ilave ücret alabilecek. Bakanlar Kurulu kararı 1 Ocak 2010`da yürürlüğe girecek.

Kaynak : Haber Aktüel - Son Sürat Haber, haber, haberler

slm kızlar.okudukça bende hevesleniyorum,heyecanlanıyorum.Hemen belli olsun istiyorum.çatlama iğnesini yapalı 11 gün oldu.8 ocağa kadar nasıl bekleyeceğim bilmiyorum.Erken davranıpta belirsiz bişeylede karşılaşmak istemiyorum.olumlu ya da olumsuz hayırlısı...:Saruboceq:
kk kardeşliğine katıldım bende....Orda buluşmak üzere...opuyorumnanaktan

çatlatma iğnesinden 12 gün sonra çıkar canım istersen daha erken öğrenirsin ben öyle öğrendim hamileyim şuan inşallah sende hamilesindir haberlerini bekliyoruzopuyorumnanaktan

çatlatma iğnesinden 12 gün sonra çıkar canım istersen daha erken öğrenirsin ben öyle öğrendim hamileyim şuan inşallah sende hamilesindir haberlerini bekliyoruzopuyorumnanaktan

yaaaa .. bunu bilmiyordum:) ben daha evvel çatlatma iğnesi vuruldum ama çatlamadı yumoşum sonra büyüdü büyüdü 33 mm kadar oldu ve kiste dönüştü. sonra söktürücü ve doğum kontrol hapı ile ancak eritip atabildm ortakalımı :)

bugün başka bir doktora gitmeye başladım... yanlış anlamayın başı kapalı bir bayan doktordu. bunları nasıl konuşucam şimdi onla diyerek ama merak da ederek girdim içeri :) yardım edicez sana madem bebk istiyorsun falan dedi. bugün hemen başla klomene dedi. ilacın bitince 1-2 gün içinde gel hemen yumurta takibini başlatalım ve atlama iğneni bu sefer biz erken vuralım dedi. doktora büyük ihtimalle 5 ocakta gidicem . o gün 8.gün oluyor. 15.gün eşimin doğum gününe geliyor. eğer yumurtam o zaman çatlar ve o gece döllenme olur iseeeeee :) çatlatma iğnemi de heralde ondan 1-2 gün önce vurur doktorum... eşimin doum gününde hamiş kalmış olurum. şubat gelmeden de öğrenmiş olurum durumu oleyyy... ve eğer bu hissettiğim gibi olur ve bu ay hamile kalırsam 2. evlilik yıldönümümüzde doğum yaparım herşey yolunda giderse... hep isteğim buydu... ya o gün hamile haberimi verebilmek yada bebeğimi...
inşallah en güzel hediyem o gün bebeğimi kucağıma alabilmek olur... çok istiyorum çok Allah bu yıl bana bu mutluluğu taddırır inşallah. hayırlısı ve nasipse...

ben bu ay da kırmızı kartı gördüm mafoldumben umutla bekleyen arkadaşlarım allah yardımcınız olsun:Saruboceq: dualarım sizinle

haklısın cnm bencede :))) ya bısy daha sorcam kaç gun pekı yanı dr 10 gun sonra gel dedı yanı hafta cuma cumartesı gıbı gıdıcem.pekı kaç gun ilişkı devam edıcek bunu bılmıyorum ozlem senın bılgın varsa bana yardımcı olursan sevınırım canım

dr. lar genelde klomen bittikten 3 gün sonra çağırıolar
yumurtaya bakıolar eğer uygun büyüklükteyse iğneni yaparlar
ama pek o gün uygun boyutta olmuo duruma göre 3-4 gün sonra gel der ve
iğneni yapar
iğneden 36 saat kadar sonra ilişki öneriolar
gün aşırı yada her gün (7-9 gün kadar)
sonrada bekliosun.
umarım aydınlatabilmişimdir.

ben iki aydır sadece klomen kullanıyorum ama iki aydırda yumurtlamıyorum önümüzdeki ay doktorum yumurta takıbı catlatma iğnesine gececeğiz dedi rabbim kımseyi evlatsız bırakmasın.bu ay daha umutluydum bal çörek otu karısımıda yemiştim ama yıne yumurtlama olmamıs

Catlatma ıgnesı olalı15 gÜn oldu bugun ne zaman test yaptıraım sızce kızlar bıde ksıklarım cok agrıyo dolgunluk var gÖgÜslrım cok hassas

arkadaşlar bir önceki sayfaları okudum dr çatlatma iğnesinden sonra 8 9 gün birliktelik demiş benim dr zamanı kısa tutmuş iğneden sonra 3 gün beraberlik dedi sadece yeterli dedi kafam karıştı yinee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…