BİZ BU SABAH DOKTORA gittik eşimle birlikte. jinekoloğum muayene etti beni yumurtalarım çokmuş ama henüz görünecek kadar büyümemişler. eşimin test sonucu onu da üzdü. keşke sana klomen demede testi isteseydim dedi. çünkü bu ay benim yumurta üretimi boşa gitmiş oldudoktor bu cümleyi kurmasada ... kocam da üroloa gitti hemen o da muayene oldu. birtakım tstler istedi hormon testleri . ama özel hastanede çoook fazla bir rakam söyleyince eşim yaptırmayalımburda dedi. araştırma hastanesinden randevu aldım. yarın oraya gidecek hem başka doktorun önerisini de duymuş olucaz test isterse de orada yaptırır artık . geri bu doktora getirir sonuçları olmazsaa.. doktor dedi ki birlikteliğiniz sırasında eşinden (benden yani) gelen bir antikor spermleri öldürücü etki yapmış olabilir ve bu da etken olabilir dedi. jinekologda sperm sayısının bu şekilde olduğu durumlarda mikroenjeksiyon yöntemini öneriyoruz ve çok başarılı sonuçlar alıyoruz dedi. onu deneyebiliriz en kötü dedi. ürolog da ilaç tedavisnin buna cevap vermeyeceğini söyledi. istediği hormon testleri ile varikusel mi değilmi onu saptayıp ; gerekecek ise ameliyat diyecek... muhtemelen de öyle görünüyor. ameliyat sonrasında %80lere kadar sayıda artış ve döllenmede %70e varan bir şans artışı oluyormuş....
kafamız karışık morallerimiz bozuk..eşim bana güç vermeye çalışıyor ama canım çok sıkkın . hatta öyle ki dün eşime ; ayrılmak istersen sana karşı gelmem bile dedim. benden kaynaklanan şeyler olduğunu hissedercesine.. o da asla böyle şey düşünme asıl benim yüzümden sen anne olamazsan diye ben üzülürüm sana bunu ancak öyle teklif ederim aa ölene kadar seninleyim dedi.
kocamı çok seviyorum , bebeğim olmasını da çok istiyorum ama Allah ikimizi bir araya getirdiğine göre ; bunları yaşadığımıza göre vardır bir hayırlısı diyorum ... Çocuğum olmasa da ANNE olmak ne bilemesem de eşim yanımda olsun yeter artık bana ...
bebeği olan sizlerden ;sizlerin hyecanından paylanırım artık ben de...
öpüyorum ....[/QUOTE
aaaaaa ama derya öyle bi yazmışsınki görende diycekki bu kızım çocuğunun olması imkansız.. dur bakalım daha yolun çok başındayız hepimiz. şunun şurasında kaç aydır bebek istiyorzki şimdiden hemen bebeğim olmuycak tavırlarına girmişsin kızıyorum heee..
herşey Allahtan sakın üzülme. Allahın zoruna gider bak. sen dua et iste yeterki o illaki zamanı gelince vericektir. herşeyin bi çaresi var. hem sen yeni evli değilmisin bakim he. ne bu kadar acele ediyon?? kocanla gez ye iç eğlen. bu arada da para biriktir ki mikro enj. yapasın. hem belli mi olur Allah'ın işi bu belkide o biriktirdiğin paralar doğm masraflarına gider :)
örnek vermim dedim ama bak duramıyorum yine. benim bi arkadaşım var. eşi de eşimin arkadaşı. adamın hepi topu 3 tane spermi vardı evlenmeden önce. sonra varikosel ameliyat oldu ama bunların hiç birinden kızın haberi yoktu. adamda ameliyattan sonra hiç kontrole falan gitmedi. velhasılkelam bunlar evlendiler ama kız hala bilmiyo. deli gibi de çocuk istiyo. bizde kıza üzülüyoruz yazık hiçbişeyden haberi yok diye. sonra geçen ay bi öğrendikki arkadaşım hamile kalmış.. inanılmaz bişeydi bizim için. Allahın bi mucizesi.
eğer onların hiç ama hiç doktora gitmeden bebekleri oluyosa bizim de illaki bi gün olucak. normal yolla yada tüp bebekle. onun için artık topla kendini ve sakın düşünme.
******* canım çok saol moral veriyorsunuz hepiniz yazdıklarınızla..inşallah düzelicek herşey. ben sadece şoku atlatmam çok geç oldu beklemediğim bir sonuçtu . kendi yumurtlama pko sorunum 1998 den beri vraolduğu için onla yaşamaya ilaçlar kullanmaya çok alıştım. bunu sorun olark gördüğümde bile çok üzülüyordum herkes sorunsuz doğuruyo neden ben diye; şimdi eşimdede sorun olunca çok zoruma gitti. bir sorun yetiyordu 2.si nedenbizi buldu diye ona sinir oldum çok üzüldüm..ama en kötü ihtimalle mikroenjeksiyon denicez ve o çok daha garanti bir yöntemmiş. en az hareketli kalitsiz spermi bile direk yumurtaya enjekte ediip döllüyorlar ve ona göre rahme alıyorlarmış...
bakalım eşim bugün şu anda doktorda bir çıksın da ...bugün de DOĞUM GÜNÜM beim..inşallah güel haberler verir bana.
saol :)
Canımm valla sen kendi kendine hükmü vermişsin idamı kesmişsin... Olmaz ki böyle.. Bak arkadaşımın ablası 2-3 sene çocuk sahibi olmak için çabaladı... 3 kere tüp bebek denemesi yapıldı bu konuda iyi bir hastanede fakat hep hüsranla sonuçlandı.Geçen yıl arkadaşım doğum yapacağı sıra ablası da Ankaraya geldi ve burada infertilite konusunda çok uzman bir doktora gittiler. Sorunları erkekteydi.çocukken testisi aşağı inmemiş eşinin ve bu farkedilmemiş geç müdehale edilmiş.testis vücut sıcaklığında kaldığı için spermlerin çoğu ölüydü.canlı olanlarda hareketsizdi ve sayıları çok azdı.Arkadaşımın doğum yaptığı hafta ablasına da mikroenjeksiyon yapıldı ve şu an biri kız biri erkek dünya tatlısı ikizleri var ablasının.
Kaldı ki mikroenjeksiyon bu tarz tedavilerdeki en basit denemelerden biri.
Lütfen artık üzülme. Bak eminim 2010 sonbaharda yada 2011 in ilk aylarında bebişini veya bebişlerini kucaklamış olacaksın inşallah. bizde burdan resimlerine bakıpmaaşallah diyeceğiz. :)
Oğlunun sünnet davetiyesini koyarsın buraya yerimseniben
çok tatlısın yaa.... walla herkes kızınolcak diyor sen oğlun dedin . haydi bakalım... inşallah olsun da kokusunu duyayım da kız - erkek farketmez artık bana...
inş isteyen herkese Allah vaktiyle bebeini verir...
istemeyenlere vermesin de onların hakkını bize versin :)
CANIM ÇOK SAOL... ÇOK TEŞEKKÜRLER..BUGÜN DAHA İYİYİM . ŞU ANDA doktorda sıra bekliyor kocişim..heycanla çıkışınıbekliyorum...bugün benim DOĞUM GÜNÜM :)
bekliyorum bakalım belki bir güzel haber alırız...
DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUNNNNNNNNNNNNNNNNN...........en güzel hbrleri alman dileği ileee cnmmm yeni yasın sana tüm güzellikleri mutluluğu huzuru getirsinnn..:1hug:
Kızlar selam beni 101. sıradan atabilirsiniz. Bebeğimin kalbi atmadı aldırmak zorunda kaldım yenisine sağlık versin mevlam. 2010 herkese sağlık, mutluluk, bol bol çocuk versin.
Kızlar selam beni 101. sıradan atabilirsiniz. Bebeğimin kalbi atmadı aldırmak zorunda kaldım yenisine sağlık versin mevlam. 2010 herkese sağlık, mutluluk, bol bol çocuk versin.
özgecim hanş bu ayda mı klomen kullanıcaksın demiştim yaaa
demekki tüm dr.lar aynı düşünüo bu konuda
canım inş. en kısa zamanda bebeğinle kavuşursunz
ben fsh ı pek bilmiorum onun için yorum yaypı yanıltmak istemem
ama netten bulduğum bişi söle dio
''Bir IVF merkezinde yapılmış araştırmada, D3 FSH<15 mIU/ml olan kadınların D3 FSH değerleri 15-24.9 arasında yer alanlara göre iki kez daha fazla gebelik şansına sahip olduğu saptanmıştır. Bir başka araştırmanın sonucuna göre ise D3 FSH 20 UI/L yi geçtiğinde gebelik şansının hızla azaldığı görülmüştür.''
buna göre değerin 5 olması iii bişi gibi gözüküo
kızlar bugun doktora gittim tahlil istemisti sonuclar güzel cıktı klomen verir dedim ama vermedi geçen ay kullandıgımın etkisi bu ayda devam ediyormus olmazsa önümüzdeki ay verecek tekrar fsh 5 cıktı nasıl sizce doktor iyi dedi ama ben yne tedirginim
Sağol canım Amin inşallah. rabbim en yakın zamanda sizede versin inşallah hep dualarımdasınız bütün anne olmak isteyenler.
ben eşime bahsettiğimde ben çekerim dedi yengemin söylediği farklıydı Ama ben yattım eşim belimdeki etleri toplayıp toplayıp çekti O sırada benim belim 3 yerinden kıtlama seni geldi. Biraz acıyor ama Rahim filmi çektirdikten sonra bu hiç bişey değil olsunda yeter dedim ve ben onada bağlıyorum. Çevrenizde varsa herkese tavsiye ediyorum. Bir umut...
sağol canım annem küçükken bizim belimizi çekmişti biz altımızı ıslattık diye bu senin dediğin aynısı anneme söyleyeyim banada çeksin ama şimdi tedaviye başladık acaba çeksek zarar verirmiki bilmiyorum hayırlısı artık
Selam kizlar bu ay ilk kez klomen kulandim yarinda 14. Gun takibim vardi ama esim zaturre oldu dun hastaneye yatirdilar 3 gun burdayiz klomende bosa gitti takipte nasip olmayinca olmuyor(
kızlar selam .
sabah eşim için renkli ulrtason çektirmeye gittik. uzman rapora şunları yazdı. biz nasıl bir yorum getireceğimizi bilemedik ...ben sevindim eşim üzüldü...
Varikosel lehine anlamlı "renkli doppler US" bulgusu saptanmadı...
Bilateral epididim ekosunda sekel değişiklik ile uyumlu sonografik görünüm ; sol kaput epididiminde milimetrik boyutlu basit kist.
Sağ minimal hidrosel...
Sözlü olarak da eşime ; varikosel yok . sadece minik minik şeyler var demiş...doktorunuzla görüşün demiş..
bu kistik yapı ilaçla tedavi edilebilir bir şey midir? mikrobik bir durummudur ki spermleri öldürebiliyor???
dünkü doktorda spermiogram her zaman istenilen neticeyi vermez ve hatalı da olabilir demiş. 3-4 hafta sonra tekrar yaptır ama daha detaylı baktır demiş. tekrar denicez bu bir anlamda umut oldu bize.
sizler ne dersiniz kızlar ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?