kızlarrr hala tertemiz hiç bişey yok :) dün adet olmam gerekiyordu merak ediyorum çok heyecanlıyım idrar testi yaptım negatif ama henüz 1 gün geçti yrn kan testi yaptırmayı düşünüyorum
merhaba arkadaşlar bende bişi sorucam ben çatlatma iğnemi oldum kasıklarımda ve belimde ağrı yaptı bu normal mi? birde beni adetimin 21.günü yani bu cuma tekrar çağırdı yinemi yumuşlara bakıcak anlamadım neden çağırmıştır?
Sabredemiyorum dersen yarın kan testi yaptır canım inşallahh pozitifff haberlerle gelirsin buraya:Saruboceq:
-Slm rüzgaryağmur ,İnşallah hamile kalırsın sende bu denemende
-çatlatma iğneni ne zaman oldun?
-klomen kullandınmı kullandıysan bitiminden ne kadar sonra oldun?
- Çatlatma iğnesi vurduktan sonra doktor ne zaman ilişki önerdi?
Muhtemelen doktor iğneden sonra yum çatlamışmı çatlamamışmı kontrol etmek için çağırmıştır. Eğer yum takibinde isen
merhaba arkadaşlar bende bişi sorucam ben çatlatma iğnemi oldum kasıklarımda ve belimde ağrı yaptı bu normal mi? birde beni adetimin 21.günü yani bu cuma tekrar çağırdı yinemi yumuşlara bakıcak anlamadım neden çağırmıştır?
Canım muhtemelen progesteron baktıracak çatlama olmuş mu diye
saol canım teşekkür ederim progesteron nedir biraz anlatır mısın?
Adet siklusumuz iki dönem
Bu iki dönemi ovulasyon birbirinden ayırıyor.
1 dönem adetin ilk günüyle başlayan ve içinde yumurta olan foliküllerimizin geliştiği foliküler dönem ve ne kadar sürdüğü kişiden kişiye değişebiliyor ve adet siklusumuzun süresini gennellikle bu dönem belirliyor.
Bu dönemin sonuna doğru LH dediğimiz hormon artmaya başlıyor ve en tepe noktaya ulaştığında folikül çatlayıp yumurta dışarıya atılıyor.(Sonra tüpler bu yumurtayı tutacak)
Folikülün çatlaması bizim yumurta çatlaması dediğimiz şey aslında.
Folikül çatladıktan sonra luteal faz dediğimiz ikinci dönem başlıyor bu dönemde progesteron dediğimiz hormon artıp tepe noktaya ulaşıyor. Döllenme olursa bu hormon hep yüksek kalıyor. Bebek için rahim ortamını hazırlayan hormon bi nevi.
Bu ikinci dönemde genellikle 14 gün sürüyor ve gennellikle sabit. Ama tabi tıpta hiç bi zaman bi şey için %100 diyemeyiz.
İşte böyle bilemiyorum aydınlatıcı oldu mu?
çok teşekkür ederim oldu oldu saol, bir de internetten baktım şimdi, bu testte değer 10 ve üstü çıkması gerekliymiş bu doğrumu?
kıslar lütfen yardım edin bana yaaa,1 saat kadar uyuyayım,dinleneim dedim,40 dakika olmadan mide bulantısıyla uyandım,ayyy yazamaıyorum çok kötüyüm kızlarrr,napmam lazım lütfen bu bulantı çok kötü
kıslar ya şu bebek bekleme şeyleri varya bazılarınızın nicklerinin yanında işte misal 5 hafta 6 gün gibi ben de yapmak istiyorum ondan ama o şeyin adını bile bilmiyorum valla yardımcı olursanız çok sevinirim
Canım o kitinden kitine değişir
Mesela benim yaptırdığım yerde 1.1 çıkmıştı
Drum çatlama olmuş dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?