Koca ailesine duyulan antipati

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okuyup yorumladığınız için teşekkür ederim. Aslında anlattım. Bazen güzellikle anlattım, bazen sinirime hakim olamayıp agresifleşerek de anlattım. Eşim gerçekten olgun biri, bunları anladı. Epey tartışsak da sonunda çözümü bulduk. Dediğiniz gibi bana dedi ki ben sana bunların harfini bile duyurmayacağım. Fakat hemen ardından yine aynısı oldu. Yani ne diyeceğimi bilmiyorum gerçekten akıl almak adına yazdım fakat insanlar köpek gibi karşısındakini azarlama derdinde. Elimde değil susamıyorum

Şuanda tek arkadaşım eşim.(Ailem dışında)Ne o bensiz bir yere gidiyor ne de ben onsuz.Birlikte gidiyoruz her yere.Her şeyi birlikte yapıyoruz.Eşimin bensiz nefes alamaması dışında bir sorun yok
Sizin adınıza çok sevindim. Biz de yapmaya fırsat bulduğumuzda birlikte yaparız. Fakat fırsatımız olmuyor. Evde geçireceğimiz vakitte de bu tip sorunlarla meşgul olunca ben de mutsuz oluyorum maalesef. Umarım çok mutlu olursunuz

Seni çok iyi anlıyorum. Belki burda yanlış anlaşıldın.Senin yaşadığını anlam yaşadı çok daha büyük sıkıntılar hatta.Eniştemi kardrşleri baba yerine koymuşlardı her sıkıntıda maddi manevi eniştemi arıyorlardı.Eniştemin önceliği eşi ve çocukları değildi.Annesi ve kardeşleriydi hep.

Evet maalesef bazıları tarafından çok yanlış anlaşıldım fakat belki de eksik anlattığım konu sebepliydi. Teşekkür ederim anlamaya çaba harcadığınız için Ablanız adına çok üzüldüm. Bizimki de bir öncelik meselesi oluyor günün sonunda. Umarım hepimiz sorunlarımıza çözüm buluruz❤

Rabbim herkesin evine ferahlık versin

Aman dinlerse Kulak onun, çözüm bulmaya çalışırsa da akıl onun, yorulan o siz neden bunu sorun ediyorsunuz ki. Adam belki sıkıntıdan bu şeylerle oyalıyor kendini. Benim ailemin de sorunu olsa bilmek ve çözmek isterim. Siz zaten mesafe koymuşsunuz, dertleri dinlemiyorsunuz.

Kim diyor söyleyemediğimi? Bu hayatta kendime verdiğim en güzel en anlamlı hediye insanların yüzüne çat çat söylemeyi başarmak oldu. Kendi anneme bile rahatsız olduğumu, istemediğimi, uygun görmediğimi çok rahat söyleyebiliyorum. Kim olursa olsun keyfim varsa canım isterse konuşur görüşür dinlerim ya da dinlemem. Eşimin ailesiyle bile onlar görüntülü konuşurken bazen görünürüm bazen görünmem. İki kızımı da öyle yetiştiriyorum, gerekiyorsa bana hayır diyorlar, sen yanlışsın diyorlar, karışma diyorlar. Anaokulu çocukları gibi ben küstüm sen de küs, ben rahatsız oldum sen de ol yapmıyorum. Görünene göre eşiniz zorla tehditle konuşmuyor dinlemiyor, gayet ilgili konulara.

Bardak dayayacak kadar önemsemiyorum başkalarının ne konuştuğunu. Eşim beni karıştırmadığı dahil etmeye çalışmadığı sürece isterse sabaha kadar konuşur ailesiyle. Kazık kadar adam, onla konuşma, bunu dinleme, onlarla iletişimi kestirdim şimdi de bunlarla kesicem... Çocuğuma yapmıyorum bu baskıyı.

Siz nasıl nereden biliyorsunuz eşinizin tüm konuşmalarını, konuların içeriğini bile biliyorsunuz. Yanında oturup pür dikkat dinlemezseniz duymaz dahil olmazsınız konuşulanlara.

Ben sıraya girmem dinsizin hakkından imansız gelir.
Tırnak yemeye devam edersin böyle işte kocamın ailesinin altınlarına ihtiyacım olmadı evellallah babadan gördük biz

Benim de kendime verdiğim en güzel ve en anlamlı hediye siz ve sizin gibilerin ağzına lafı tıkmayı öğrenmek oldu. Eğer aklınızdan noksan değilseniz derdin ne olduğunu anlar ona göre yorumlardınız.
Kimsenin sizin gibi aynı evin içinde birbirinden habersiz bir hayatı yok hanımefendi. Daha önemli işlerim var sizin gereksiz kendinizi övme mesajlarınızı dinleyemeyeceğim.
Tekrar ediyorum, yazmayın.

Ben sıraya girmem dinsizin hakkından imansız gelir.
Tırnak yemeye devam edersin böyle işte kocamın ailesinin altınlarına ihtiyacım olmadı evellallah babadan gördük biz
Tamam babandan gördüklerini al koynunda sakla. Çamaşır suyu değmiş kıyafetlerinle eğitimli, kültürlü ve kendini her yönden geliştirmiş insanlara kendinizmiş gibi muamele yapamazsınız.

Sorun bizim vaktimizden sürekli çalınıyor olması. Ayrıca eşimin sorun ettiği şeylere ben de üzülürüm seven insanlar arasında bu tip şeyler oluyor

Mesele zaten kök ailede değil. Yorumlarda belirttim. Size değil sözüm yanlış anlamayın ama burdaki herkes eş sülalesinin sorunlarını dinlemeye gayet meraklı görünüyor. Bir önceki alıntımda agresif tepki verdiysem kusura bakmayın.

Ya belki kendince haklısın belki değilsin ama evlendigimiz kişileri sürekli yönlendirmek birşeyleri evrillestirmeye götürmek bizi yorar. Bunu yapabilecek kişi sadece eşiniz siz ne söyleseniz batar ne kadar anlatırsanız okadar yorulursunuz
Siz daha fazla dert oluşturun desem eşiniz ona da çözüm bulur gene başka dert arar misal. Bence böyle günün her saati konuşulmuyorsa gozardi etmek daha iyi gibi.

Peki bu sorunlar bizim geçirebileceğimiz muhtemel olan kaliteli vakitleri sürekli çalıyorsa?
Kesinlikle haklısınız bu insanı çok yoruyor ki zaten bu sorunlar hariç birbirimizi anlayabilen, sorunlarımızı konuşarak çözebilen insanlarız. Ben sadece ihmal edilmiş hissediyorum. Belki de sıkıntıdan. Bilemiyorum

Yoo gayet de haberliyiz. 19 seneyi devirdik. İkimiz de birbirimizin neyden hoşlandığını hoşlanmadığını iyi biliriz. Eşim ailesiyle veya sülalesiyle konuştuğu zaman dibine oturup dinlemiyorum. Konuşma bitince anlatıyor şu olmuş bu olmuş diye. Laf ağzına tıkanan sizsiniz yalnız, hem de eşiniz tarafından.

Anlamadığınız şey şu, eşiniz bu konuşmalardan rahatsızlık duymuyormuş hatta sorununu anlatan insanları görmezden mi geleyim diyormuş. Eşim rahatsız oluyorsa yapmayayım demesi gerekmez mi? Akşamları evimde eşimle film dizi izleyeyim sohbet edeyim diyeceğine dert babası gibi takılıyor. Siz annesi veya eğitmeni öğretmeni değilsiniz, bir kez iki kez uyarırsınız rica edersiniz. Baktınız devam ediyor, ya işinize gelmez ve ona göre hareket edersiniz ya da kabullenirsiniz.

Burası bir forum, konu açıp sadece beni haklı bulanlar yazsın deme şansınız yok. Sağ üstte ... var, oraya tıklayıp beni engelleyebilirsiniz. Daha önemli işleriniz varmış, benimle vakit kaybetmeyin.

Bence sen de birşeyler yap kendin için beklentiye girmediginde farkindaligin daha çok artar hem. Çünkü erkeklere konuşma filan hak getire herkes bildiğini okuyor. Yani çok fazla dert dinlemekte nasıl bir motive var bilemiyorum açıkçası bence görmezden gelindigi konuda konusulmakla cozulmuyorsa aynısı yap ama kendini mutlu etmeye yonelerek aranız kötü değilmiş zaten. Bazen kendi aile yapımızla vs karşı tarafınkini kıyaslayınca fazla geliyor bize bazı şeyler ama bazıları için çok önemli oluyor

Tekrar ediyorum eğer noksan değilseniz anlatılmak isteneni anlayarak konuşursunuz. Keyfimden konu açmadım. Kimse buraya keyfinden konu açmıyor. Farkındaysanız konuda zaten sorun eşinde diyecek olanlar vardır tarzında bir söylemim var.
Her neyse kendimi yormayacağım. Size kalbiniz kadar güzel bir hayat diliyorum. Umarım bu kötü hayatla baş edebilme becerilerinizi de edinmişsinizdir çok zeki hanfendi. İyi günler. Evlatlarınıza da sizin zihniyetinizden uzak mutlu yarınlar diliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…