Koca eline bakanlar.. yardım

Kuzum ,ona kek corek borek (hangisini seviyorsa)seviyorsun dimiii seklinde sor, evet diyecek,heh iste para birak borek ayagina gelsin bir cuzdan mesafesindeyiz... de utaniyorsan iste yani ne utaniyorsun

nefret değil de bence böyle insanlar genelde olmak istediği pozisyonlar için böyle karşısındakini bokluyolar.
Msjları okuyunca merakımdan alıntıladım hangi üye böyle bir laf söyledi bilmiyorum onaylamıyorum da çalışıp çalışmamak bir tercihtir gönül ister ki bütün kadınlar çalışsın kendi ayağının üstünde dursun ama cidden merak ettim olmak istenen ama olunamayan pozisyon evde oturmak mı ? Hani ünlü bir doktor avukat model sanatçı vs olmak isteyip olunamaz anlarım da bu cümleyi çok anlayamadım

Benim kira gelirim var ..esim ona karisamaz..arada esimdende alirim

şimdi eşinizden ne için para istemeniz gerekiyor "her gün mü isteyeceğim" demişsiniz

yani eşinden her gün para neden istenecek, nereye harcanacak

adam zaten zengin değil kısıtlı gelir var

fatura vs ödeniyor anladığım

markete nasıl gidiliyor, aylık mı toplu mu her gün mü

olağan harcamalar dışında bir miktar örtülü ödenek gibi bir talebiniz mi var

tam soramadım, pazartesi 50 TL verdi mesela siz o parayı evde iken ne alıp da harcadınız, yeniden vermeyi kendi düşünsün diyorsunuz

bu arada çalışıyorum, tüm hesapların yönetimi bende ama bu sıralar cebimde para yok

eşim çantamdaki paraları pazara vs giderken almış bitirmiş

çek getir dedim unuttu kaldı, bendeki paralar bitti

oğlum çekirdek istedi geçen, kendi harçlığını verdi de gidip çekirdek aldım

sonra aklıma geldi markette kredi kartı da geçiyor diye, çocukla göndermiyorum da kendim kart ile de alabilirdim

ama 50 TL olunca çantamda günlerce hatta haftalarca durabiliyor

evde para nereye harcanacak ki

paranız bitince söylemezseniz bittiğini, nereden bilecek eşiniz

üslubu vs hoş değil ama size verilecek kartta ne kadarı ne kadar gerekli şeylere harcarsınız onu biz bilemiyoruz

mesela annem ve babam arasında da yıllar önce bu tartışma konusu olmuş 1980 civarı üniversiteler karışık

annem ve babam yeni evli

annem üniversitede öğrenci

babam bolca para olsun yanında gerekirse kolay kaçarsın taksiye falan binersin diye çok para vermiş

o da bir gün o paradan eve terlik almış, kendine de değil eve misafir terliği almış

tartışma büyümüş gıdım gıdım mı para vereceğim, ben yanında dursun diye verdiğim parayı çar çur edip zorunlu olmayan şeyler alıyorsun diye

konu aslında terlik alınması değil o iş için ayrılmamış bir para ile terlik alınması

ha tabii annem o okul bitince 29 yıl kadar çalıştı parasını da harcadı

lakin hayatımın her aşamasında zorunlu mu gerekli mi sadece istek mi diye tartarak büyüdüm

hala da öyle

online marketten alışveriş yaptım biraz önce kırk kere düşünerek belki düşünmeden alsam sepetim iki katı tutardı

özetle eşinize ihtiyaçları somutlayın ona uygun para isteyin

pazar var 100 TL ver, çarşamba günü kazak alacağım, çarşıya çıkacağım 300 TL gibi

yalnız bir tüyo vereyim size, siz isteyince veriyorsa çok da dert etmeyin

yani eşinize bota ihtiyacım var dediniz ve size bot parası veriyorsa iyi, zira kendin kazanınca ihtiyacım var mı diye iki ay düşünüp alsam mı derken indirimler geliyor (espri içerir)

ben bu bana harçlık vermiyor konularından birine, "kuruş kuruş harcamaları yaz da bak bakalım aylık maaştan ne artıyor" diye sormuştum

konu sahibi biliyorum, sadece 200 TL artıyor demişti

bu durumda zaten adamın "al, bunu da sen gönlüne göre harca" diye vereceği bir miktar yoktu

sizin eşiniz de kendine ne kadar harcıyor bu da önemli

Son düzenleme:
ne güzelmiş o öyle yaa.. ben banka kartını istesem surat yapar. eşşek gibi çalışıyoruz neden vereyim vs vs

Yani essek gibi calisiyorum falan derse cok cirkin ama maas kartini neden versin ki burda maas kartini kocasina veren kadin olinca neden veriyorsun sen calisiyorsun senin kartin diyoruz ama erkek vermeyince farkli bakiyoruz, bence kimse maas kartini vermek zorunda degil isterse verir ama onun disinda para isterken utanacak birsey yok ben calisiyorum ona ragmen esimden para da isterim bazen cok harcayip istedigim olur ne bileyim hic de utanmadim, tabi burda esinizin tavri da onemli size kotu hissettiriyorsa bu konida bir sorun var demektir...ya ise girin calisin ya da acik acik konusun ek kart falan cikarsin size

şöyle örneklendirerek anlatayım,

ben mesela 17 yaşımdan beri çalışıyorum şu an 30 yaşındayım. evliyken de çalıştım boşandım hala çalışıyorum. ve şu durumda emekliliği hayal dahi etmiyorum. bakın edemiyorum değil etmiyorum.

şimdi biri bana dese ki al sana aylık 5000 tl maaş evde otur, yapamam. laf değil gerçekten camdan falan atarım en sonunda kendimi. ama ev hanımlarına saygım sonsuz asla da laf söylemem, evde oturup kısır yiyiyosunuz buraya laf söylüyosunuz filan gibi çirkin şeyler asla söylemem. onlar da zor bir işte çalışıyorlar bana göre.
mesela ben bi makarnayla akşamı geçiştirebilirim ama bir ev hanımından hani bizim toplumumuzda 3 çeşit yemek beklenir kusursuz olmalıdır ütüsü temizliği çocuk bakımı eğitimi ders çalıştırması filan mükemmellik beklenir ya şayet kadın "TÜM GÜN EVDEYSE"

bana göre bu hayatı kötüleyen biri de, aslında kendisi de ev hanımı olmak isteyip olamadığı için kötülüyodur.
dediğim gibi BANA GÖRE böyle, kabul etmek onaylamak zorunda değilsiniz. illa ki sizin de kendi fikriniz olur, bu da benim düşüncem.

not: tekrar yazayım, muhabbete konu olan üyeyi de konuyu da bilmiyorum.

Aylık kendine ve size cep harçlığı ve market parası ayırması lazım. Hem hesabınızı bilirsiniz hem istemek durumunda kalmazsınız. Eşimin de benim de kartım bende. Ben aylık harçlık, market, benzin hepsini ayırıp kenara koyuyorum.

Bir anlaşma yapmalısınız sanırım aranızda. Bizde belirli bir durum yok. Kredi kartım var işte. Onun dışında fatura, kira,kredi kartı ödemesi falan hiç karışmıyorum ödesin ya benden iyi bilir bu işleri bende tasarruf özelliği yok pek. Kartını da vermez. Geçen lazım oldu kartını aldım 1 hafta geçmeden çok para çekmişim...Oyle bir çekme ve parayı nereye harcadım diye düşünme.var bende. Sonra kartını geri istedi:) Zaten normalde de kartını istemem kendisinde dursun kredi kartı da varken yanında nakit de almışken bir de kartı niye alayım. Acil para lazım olur diyeyse erkeğe de lazım.olabilir. orayı anlamadım pek.

Bu yoruma katılıyorum kadın olsun erkek olsun maaş kartım niye dursun paraya ihtiyacı varsa zaten verilir ya da ek kart vs çıkartılır. Dediğiniz gibi kadının maaş kartının eşinde olması nasıl saçmaysa erkeğin maaş kartı içinde bu geçerli

Bebekten önce maaş kartı bendeydi. Fatura kira alışveriş hep bendeydi. Ben ona harçlık veriyordum Bebek olunca yetisememeye başladım o devraldı. Şu an bana bir banka kartı verdi, nakit de bırakıyor arada. Maaş kartının uygulaması da bende yüklü. Eğer bunları kendi yapmayan bir adamsa karşınıza alıp konuşun. Hatta imkanınız varsa çalışın. Ben iş bulamamıştım maalesef ilçede yaşıyorduk, sonra da hamile kaldım. Ama bebek kreş yaşına gelince yeniden başlamayı düşünüyorum.

Koca eline bakanlar Derneği
Kazandığı paraları bir miktar eve koyar ayriyeten bana verir bende ki biterse evde olandan kullanırım.
Parasız kalırsak oldukça verir hayat müşterek para diye dayatmam ihtiyacimi alıyorsa

Calismiyorum 1 oglum var 2. Kez hamileyim, genelde kendisi para birakir ama bazen bende isterim, ben evde yatiyom mu sanki o calisiyorda kaldiki bir erkek eger evleniyorsa esininde birseylere ihtiyaci oldugunun bilincinde olacak bizim oralarda evlencem diyen erkege emin misin bak kadin evde, aş ister,tuz ister,buz ister derler,

Su başlık bile nasıl ama nasıl kendini hiçe saymışcasina bı başlık ...

Kendinizi hiçe sayabilir yerin dibine de sokabilirsiniz bu arada beni ilgilendirmez .
Ama beni veya diğerlerini hiçe sayamazsiniz koca eline bakan! Şeklinde imgeleyerek....

eşimiz çalışıyor biz çalışmıyoruz diye ...

Ki bu zorunlulukta olsa tercihte olsa.

Ben eşimden para istemiyorum istemem babamdan da istemezdim genel olarak kimseden zırnık istemem .bana ait bı kart var ek kart deniyor sanırım
Eşimin bikac kartı var onlardan da biri bende .
Kafama göre alıyorum ne alacaksam.

Şunu alacagim para versene gibi boyutlra tasiyamazdim mevzuyu, o da biliyordu bu huysuzlugumu.

bastan böyle çözum urettik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…