- Konu Sahibi hostes_destan
-
Baya çokmuş en iyisi yalan söylemeyin4 sene
Musterek olursa ortaklardan biri digeri olmadan cekemez muteselsil olursa ortak hesap sahipleri birbirinden habersiz ortakliklari oraninda cekebilir.Hayır o vefat durumları için. Normalde gelip hesabın hepsini çekebiliyor taraflardan biri istediği anda.
Anneniz sizin gibi düşünmemiş sanırım.
Musterek olursa ortaklardan biri digeri olmadan cekemez muteselsil olursa ortak hesap sahipleri birbirinden habersiz ortakliklari oraninda cekebilir.
Keşke düşünseydiniz ileride bunun problem olabileceğini. Kimse evi yokken kayınvalidesine para gönderilmesine kabul etmez. Satıp havuzsuz daha makul bir eve geçseler?Annemle ilgisi yok. Bizim evimizdede bu ev almak babamın görevi benim gücüm yettiği için büyük ev alalım site olsun havuzu olsun ben öderim dedim. Ailem bize ev al demedi
Ortak hesap ne ya öyle saçma şey mi olur. Ben kocama veya aileme hesap vermek için mi çalışıyorum eee yuh yani.Ailemin 1000 lira konut kredisini ödüyorum.
5000 lira maas aliyorum.
Ben evlenince ailemin 1000 lira borcunu ödemek ama esimden gizlemek istiyorum cunku yakin zamanda tartistik ve artik ben ödemiyorum demis bulundum. Oda evlenince ortak hesap acip maaslarimizi oraya atalim evin giderlerini ordan yapalim diyo. Aldigim maasi mecbur bilebilir.
Bu durumda ne gider göstererek 1000 lira gizleyeyim
Çalışmayan ev hanımları zaten evlendiklerinde eşleri tarafından çalışmadıkları bilinilyor değil mi? Kaldı ki, çalışıp evlendikten sonra da çalışmamaya başlayabilir bir kadın. O zaman erkeğin sen çalışmıyorsun yada çalışıyordun ama işi bıraktın hadi herkes yoluna deme hakkı bulunmuyorsa, çalışan kadının da bu para benim sen erkeksin evi sen geçindireceksin deme hakkı yoktur. Zaten konu çalışıp çalışmamak değil ki. Çalışıp para kazanıp bu para benim ama ortak kurduğumuz yuvanın geçimi senin olayıdır.
Evliliklerde, açta kalabilirsiniz tokta olabilirsiniz. Amaç ortak bir hayatı yüklenmek, iyisiyle kötüsüyle bu hayattı sürdürmektir.
Ben sizin fikrinizi pozitif ayrımcılık olarak görmüyorum. Sizin fikriniz çıkarcılık. Kazandığım bana ama kurduğum yuvanın tüm yükü kocama fikri asla pozitif ayrımcılık olarak görülemez.
Eşim özelde çalıştığı için kriz zamanlarında işsiz kalmışlığı çoktur. İşsiz kaldığı veya kalmadığı hiç bir gün (28 yıllık evliyim) para benim param çalışıp emek veriyorum demedim demem de zaten. Hele ki gizli saklı iş olmaz.
Ama ben gene de bir kadının eşinden gizli kıyıda köşede kendisi için bir yatırımın olması gerektiğine de inanırım.
Ayrıca, ben KK nın üye kadınlarını anlamakta zorlanıyorum. Buraya bir kadın, nişanlım annesinin ev kredisini ödüyormuş, evlendikten sonrada bunu devam ettirecekmiş deseydi ortalık toz duman olurdu. Şimdi nedense yakıp yıkanlar, aile tabi ki destek olunmalı nidaları atıyorlar.
Ben bir birey olarak (bakın kadın yada erkek demiyorum) çalışıp keser gibi kendime yontamam. Evimin geçimine, eş olarak seçtiğim erkeğe destek olmaktan zevk duyarım.
İşinize gelince modernsiniz (!), çalışan bir kadın olarak paranızı da eşinizle paylaşmak zorunda olmadığınızı, kafanıza göre ailenize harcayabileceğinizi düşünüyorsunuz. Ama gelin görün ki işinize gelmeyince şu cümleyi kurabilecek kadar da geleneksel düşünebiliyorsunuz.Ev alma sorumluluğu kocanın bence
Evlenmenize ne kadar var . Bir ay kala söylersiniz . Yine ödemeye başlayacağım diye .Ailemin 1000 lira konut kredisini ödüyorum.
5000 lira maas aliyorum.
Ben evlenince ailemin 1000 lira borcunu ödemek ama esimden gizlemek istiyorum cunku yakin zamanda tartistik ve artik ben ödemiyorum demis bulundum. Oda evlenince ortak hesap acip maaslarimizi oraya atalim evin giderlerini ordan yapalim diyo. Aldigim maasi mecbur bilebilir.
Bu durumda ne gider göstererek 1000 lira gizleyeyim
Canım ben bunları hiic bilmiyordum.Konuyu dağıtıyorum ama tam olarak hesabın "ortak" olması için açılışta ne yapmamiz gerekiyor?Bizim başımıza geliyor her gün, boşanma vs olayı olduğu an uyanık olan taraf gelip pat diye alıyor parayı. Hatta eşi yatalak hasta olduğunda ortak hesabındaki tüm parayı kendine geçiren birisi vardı, mirasçılar tarafından dava vs açıldı ama ne olacak bilmiyorum sonuçta hakkı var hepsi üzerinde tasarruf sahibi olmaya. Vefat durumu ayrıdır.
Canım ben bunları hiic bilmiyordum.Konuyu dağıtıyorum ama tam olarak hesabın "ortak" olması için açılışta ne yapmamiz gerekiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?