Koca ve Maas

Hayır o vefat durumları için. Normalde gelip hesabın hepsini çekebiliyor taraflardan biri istediği anda.
Musterek olursa ortaklardan biri digeri olmadan cekemez muteselsil olursa ortak hesap sahipleri birbirinden habersiz ortakliklari oraninda cekebilir.

Musterek olursa ortaklardan biri digeri olmadan cekemez muteselsil olursa ortak hesap sahipleri birbirinden habersiz ortakliklari oraninda cekebilir.

Evet, ama ortak hesap genelde müteselsil açılır müşterinin de talebiyle kolaylık açısından. Konu sahibi sanıyor ki ortak hesapta %50 hakkım var, durum öyle değil.

Annemle ilgisi yok. Bizim evimizdede bu ev almak babamın görevi benim gücüm yettiği için büyük ev alalım site olsun havuzu olsun ben öderim dedim. Ailem bize ev al demedi
Keşke düşünseydiniz ileride bunun problem olabileceğini. Kimse evi yokken kayınvalidesine para gönderilmesine kabul etmez. Satıp havuzsuz daha makul bir eve geçseler?

Ailene yardım etmen onun için sorun oluyorsa bunu nasıl gizleyeceksin ki ?
Yaptığın suç değil eşinin bunu anlayıp kabullenmesi lazım. Ayrıca senin paran bu niye nereye ne ödeyeceğinin hesabını vermek zorundasın ki ?
Nezaket gereği 1000 tl ödediğini söyler geçersin yorumlamak ya da red etmek ona düşmez.

Ortak hesap ne ya öyle saçma şey mi olur. Ben kocama veya aileme hesap vermek için mi çalışıyorum eee yuh yani.
Sizde yalan söylemeseymişsiniz keşke.

Bu Arada anne baba çocuk ölümceye kadar ona bakmakla yükümlü ama çocuk evlenince ailesine bakamayacak mı, ben bu kadar kötü ve yoz düşünce görmedim.
Tabiki de nişanlınıza durumu söylemeniz lazımdı o ayrı evlendikten sonra arkadaş iş çevirmek de çok yanlış eşiniz öğrenirse kötü sözleri de haketmiş oluyorsunuz

yalana bulasmadiginiz senaryolarda ben sizi anlayabiliyorum ve hak da veriyorum,
herkes anne babasina destek olmak ister.
es adayiniz da sizden daha az kazaniyormus, o da bu konuda biraz geri adim atabilir.

siz bu borcu odeyeceginizi ama yeni kuracaginiz aileyi de benimsediginizi ve bunun icin planlar yaptiginizi anlatabilirseniz iyi olur.

simdi sadece sizin anlatiminizla biz bilemiyoruz, es adayinizin dedigi gibi gercekten yeni kuracaginiz ailenin ihtiyaclarini hic dusunmuyor musunuz?
boyle bir durumda karsi taraf elbette supheyle yaklasir.

Ama sizin vereceginiz sinyal su olmali,
ev konusu muhim, aileme bu konuda destek olmazsam icim rahat etmez,
ancak diger meselelerde yeni kuracagim cekirdek aile onceligim olacaktir.
yeni kuracagim cekirdek ailenin refahi ve huzuru icin elimden geleni yapacagim.

kısa keserek size seçtiğiniz yolda mutluluklar dilerim kendime de

Ev alma sorumluluğu kocanın bence
İşinize gelince modernsiniz (!), çalışan bir kadın olarak paranızı da eşinizle paylaşmak zorunda olmadığınızı, kafanıza göre ailenize harcayabileceğinizi düşünüyorsunuz. Ama gelin görün ki işinize gelmeyince şu cümleyi kurabilecek kadar da geleneksel düşünebiliyorsunuz.
Bu devirde belli bir eğitimden geçmiş, çalışıp ayakları üzerinde duran bir kadının kafa yapısı değil, liseden sonra oturup koca bekleyen, evinin hanımı, çocuklarının anası olacak birinin cümlesi bu.

Hiçbirşeyi saklamayın kendi kazancınız geriye 4000 kalıyor zaten daha Allah tan ne istiyor...
Ayrıca şimdiden geliri gideri hesaplayan maaşları sorgulayan adamla ileride hep sorunlar çıkar çok itici

Evlenmenize ne kadar var . Bir ay kala söylersiniz . Yine ödemeye başlayacağım diye .

anam babam bu yaşa getirmiş ailemle anlaştık belli bir kısmını ben ödeyeceğim deseydin

Canım ben bunları hiic bilmiyordum.Konuyu dağıtıyorum ama tam olarak hesabın "ortak" olması için açılışta ne yapmamiz gerekiyor?

Canım ben bunları hiic bilmiyordum.Konuyu dağıtıyorum ama tam olarak hesabın "ortak" olması için açılışta ne yapmamiz gerekiyor?

Tam olarak yarısı senin yarısı benim gibi bir hesap yok. Ortak hesabın amacı zaten iki kişinin biri olmadan diğerinin tüm işlemlerini yapabilmesidir ve bu iki kişinin birbirine tam güveni olduğu kabul edilir. Birlikte işlem yapılan ortak hesap açılabiliyor ama onun da bir anlamı yok. Velhasıl bayanlara ortak hesap açmalarını tavsiye etmiyorum, açsalar da giderler için açsınlar, birikim için ortak hesap açmasınlar eşlerine sonsuz güvenleri yoksa. Ki olsa bile, yarın bir gün ortak olan kişi vefat etse mirasçılarının da hakkı oluyor hesapta.

Bir kadının her zaman kendine ait birikimi olmalıdır, bu benim düşüncem.

Hiç hoşlanmam. Ayağınıza dolanır bu durum söyleyim.

Ailenizin borcu bitsin öyle evlenin madem. Şu an karışma hakkı yok. Ama evlendiğinizde bütçeler ortak olur ve söz sahibi olabilir. Tek sahibi değil ikinizin ortak kararı olması açısından söz sahibi olur demek istiyorum.

Bir arkadaşım evlenirken 50 bine aldığı arabasını babasını bırakıp gitti. Eşi hiçbir şey demedi. Diyemedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…