Koca ve Maas

Ortak hesap açın..herkes 2 biner yatırsın oraya..birikim olsun..kalanı yiyip icelim deseniz..1000 lirayı anlamaz o zaman..ama tavsiyem şimdiden senin paranı kıskanmaya başladıysa, gardını al..ezdirme kimseye kendini..

Bin lira az bir para değil ama aileniz sizin eğitiminiz için cabalamasa, zorluklarda bulunmasa bugün onun yarısını bile kazanamıyor olacaktıniz,bu da bir gerçek.
Ayrıca bunda borç bitince o ev sizin üstünüze mi olacak? Yoksa yıllar yıllar yıllar sonra, Allah gecinden versin ama miras zamanı geldiğinde hiç katkıda bulunmayan kardeşlerinizle size eşit mi bölünecek?
Eğer evin tek varisi sizdeniz bunu gelecekteki çocuklarınıza, emeklilik zamanıniza bir yatırımmis gibi düşünmesini sağlayın. Sonuçta ev-tapu çok önemli seyler. Ve kıymeti asla bitmez.
Amaaa siz bunca fedakarlıkla payı öderken tapuda adınız yazmayacaksa, miras zamanı geldiğinde diğer kardeşlerle eşit haklara sahip olacaksan ben de ödenmesini istemezdim. Bugün siz ödüyorsunuz,herkes biliyor. Ama aradan 20 sene geçtikten sonra inanın kimse hatırlamaz bile bu günleri. Ayrıca Türk aile kültüründe miras kavgalarının önemli bir yeri vardır :) paranizla rezil olmak istemiyorsanız biraz da diğer kardesleriniz ödesin.
Ayrıca parayı gizlemek falan çok yanlış şeyler. Ve riskli.
En basitinden yurt dışına gitmeye karar verseniz konsolosluk sizden 3 aylık banka dökümünü ister.
Bir şekilde öğrenilir, yalancı konumuna dusersiniz.
Hiç gerek yok
,
*ha ben ne yapardım? Gergin, kendimi kötü hissetmemi sağlayacak, param hakkında söz sahibi olacak insanla evlenmeden esaslı bir düşünürdüm

Bu 1000 lirayı evlenmeden önce yaptığınız ödemeniz gereken bir borç olduğunu varsayalım.
Evlenme durumunda eşinizin bilmesi gerekir bence. Bu kredi bittikten sonra eşler (bütçeye ve şartlara bağlı olmak şartıyla) ailelerine yardımda bulunabilir fakat eşlerin hemfikir olması gerektiğini düşünüyorum.

Bu aile bütçesi meselesi herkes için farklıdır.
Evlenmeden önce ne yapacağınızı netleştirin bence.

Bence bir evin gecimini erkek yapmak zorundadir. Ister 5000 tl alsin ister asgari alsin . Bu durumda erkegin kadinin maasina karisiyor olmasi beni cok itiyor. Hic bir sucu gunahi olmadigi halde sadece maasimi sorup istedigi cevabi alamayinca (brn ozellille dusuk soyledim) aaa dusukmus soyleyelim zama yapsin vs gibi sakalar yapan adamlari aninda terk ettim. Erkek kendine guvenmeli. Kadin elbette dilerse destek olur olmali da. Ama kadin bu dogurur yorulur bunalir cunku is hayati disinda ev hayati ile de kadin ilgileniyor ve isi birakmak zorunda kalabilir.
Ben evlendigimden beri aldigim maasla annemlerin kirasini odedim. Halen daha da oduyorum annemleri yanima almama ragmen. Bu ne kocanizi ilgilendirir. Ne de bi baskasini. Hele hele 5000 tl alirken 4000 tl eve sokuyor olmaniz sozkonusu iken. Evlenince anne babalar sokaga atilmiyor malesef. Yeni bir sayfa acarken parcalarimizi silip atamiyoruz .kaldiki eve hic katkisi olmayip uzerine basina kiligina kiyafetine makyajina osuna pusuna ayda 2000 tl harcayan kadinlar varken siz idareli olup ailenizr veriyosaniz bu kimseyi ilgilendirmemeli bence. Benim fikrim.

Daha evlenmeden senin maasinin hesabini yapıyorsa o adamdan ben suphe ederim kaldi ki onu ilgilendirmez zaten. Inan ben olsam soyle düşünürdüm beni mi istiyor yoksa her ay eve girecek olan 5 bin lirayi mi ? Gunahini da almak istemem ama kadinin parasina karisan adamlar hep itici gelir bana .

Bi konuda adam ailesine yardım ediyor. Asla kabul etmiyoruz. Boşan diyen bile var. Bu konuda da kadın ailesine yardım ediyor. Senin paran, nasıl karışır, ben olsam karışacak adamla evlenmezdim, aile her şey diyoruz. Sizce de tuhaf değil mi?

Konu sahibi bence kesinlikle bilmeli, belki şuan senin oaran onu ilgilendirmiyor ama karı koca arasında böyle sır olmaz. istemiyorum derse o zaman aileni seçersin istersen. Ama gizleyerek olmamalı, karı koca olmak bu değil.

Evliliginizi böyle ciddi bir yalanla nasil yürütmeyi düsünüyosunuz? böyle yalanlarla baslarsaniz sonu hayirli olmaz bence.. ayrica esiniz böyle bisey yapsa ve siz ögrenseniz kendinizi nasil hissederdiniz?

bacım yalan yalanı doğurur...en mantıklısı doğrusunu söyle...hem bu adam şimdiden nasıl maaşını sorgular..maaş için mi evleniyor senle..şimdi söylemesen evliliğinin ikinci ayında bu adam gerçeği öğrenir..ve başın ciddi ağrır...söyle eğer bu şekilde kabul ederse ..

Yalan bir gün ortaya çıkar, şuan yaratacağı baş ağrısından çok daha büyük bir sorun olarak gelir hayatınızda patlar.
Baştan haber vermişsiniz ne ödediğinizi, işine geliyorsa sizinle devam eder, gelmiyorsa herkes kendi yoluna.

Ortak hesap olayına tamamen karşıyım. Evin aylık gideri hesaplanır o ay o bölüşülür. Artanı herkes kendi biriktirir ve ortak yatırım yapılırken birleştirir. Tüm maaşı oraya yatirirsaniz kendinize don alırken izin almak zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca evin geçimini sağlamak erkeğin görevidir esasen. Kesinlikle asalak olma mantığıyla söylemiyorum. Çalışıyorsunuz ve bence masrafa ortak olmalısınız ama bunu mecburiyet gören bir adamla nereye kadar.
Maaşınız az degil bu arada, ailenize verdiğiniz kadarı yaşam standardınızı düşürmez ki neden sorun ediyor şimdiden. Bence yapmanız gereken yalanla kandirmak değil ailenizin sayesinde kendi kazandığınız paranın hesabını kimseye vermeyeceginizi belli etmeniz. Aynısını yani 5000in 1000ini erkek kendi ailesine verecek olsa da cevabım aynı olur. Ben koca adayinizi kusura bakmazsaniz pek beğenmedim. Hayır şimdiden ne bu paraniza el koyma hırsı. Bu adayla devam edecekseniz bir kere büyük bir kavga çıkarıp hem kazandiginizi kendi canınız nasıl isterse öyle harcayacaginizi bildirin hem de kavgada nasıl biri olduğunu anlayin. Herkes her şeye tamam diyen biriyle anlaşır bakalım hayir dediğinizde ne oluyor.

Ailem zor durumda. Bana çok emek verdiler ödemeye devam edeceğim deyin. Zaten o da ailesine yardım edecektir siz istemeseniz de.

Kaç sene ödeyeceksiniz. Evlenmeden önce başlatilmiş oldugu için devam edebilirsin bence ama asla gizleme. Bu şekilde izahini yaparsan daha doğru olur. Kesinlikke eşler arasinda gizlilik olmamali cunku guven kirici olan hersey evlilige zarar veriyor. Ve gercekten eş adayinin senin paranla senden daha çok ilgilenmediginden emin ol derim. Sen ne karisiyorsun diyerek değil ama bir muddet boyle olacagini kesin bir dille soylemelisin

Sanırım nişanlısınız..

Ortak hesap kimin adına olacak, ortak hesabı kim yönetecek onlarıda konuştunuz mu?

Nişanlıniz sizin paranızı kontrol etmek istiyor, buradan gözüken net bu..

Karı koca çalışan bir çiftiz eşimle, ortak hesaba ben de karşıyım insan kendi parasını harcarken rahat hareket edemez ki öyle, biz gelir gider kaba taslak bir hesap çıkarır borçları faturaları öderiz gerisi de kendi hesaplarımızda kalır ister harcarım ister kenara koyarim, insan kazandığı paranın da hesabını verip kurusu kuruşuna da ortak hesaba yatırmamalı bence maaşın yarısı filan konulur tamam mantıklı da hepsini birden yatırmak ne bilim para için mi evleniyor benimle diye düşünür insan.

toplu şekilde birkaç maaşı annene ver birkaç ay sonra başlarsın tekrar ödmeeye
ama ortak hesap açmayın
şimdi erkeklik yapan adamlar genelde evlenince karılarının maaşına el koyuyor hatta zorla koyuyor çoğu
ama birikim yapacağım ayağına ailesine veriyorlar

birde şuan evli değil iseniz ailenize daha evlenmeden adamı karıştırmayın
sizin aileniz için harcayacağınız para onu şuan ilgilendirmez
dediğim gibi birkaç maaşı tek seferde ailenize verin aldıklarınızı borçla alın evlenince ödeyin
1000 size kalsın kalanını ailenize verin
ayrıca maaşınız oldukça yüksek hiç mi şimdiye kadar biriktirmediniz onu verin ailenize

Kızlar kendi ailesine para verirken sıkıntı yok ama erkekler annelerine bir kuruş verse kavga gürültü

Yemin ederim resmen nabza gore serbet kulübü olmalıydı burası,kadınlar kulübü değil
Bi kadın konu açıp kocam 1000 lira kredi ödüyor deseydi eğer ;
-ay siz yeni yuva kurdunuz
-ayol ailesinden ayrılmayacak adamda evlenmesin
-1000 ne yahu kenara atar ev alırsınız!!
-artik bütçeniz ortak bin lira vermemeli bnce.s
Tarzı yorumlar alacağına o kadar eminim ki. Simdi herkes ama senin paran karışamaz ayağı yapmış.
Konu sahibi adama söyle,gizli iş olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…