Koca ve Maas

Eve yanınıza koca diye köpek falan mı alıyorsunuz acaba?

gizlemeyin sonuçta kazancınız iyi ve ailenize yardım etmek sizin tercihiniz ve evlilik öncesi gelişen bir durum.. zaten kaç kardeşsiniz bilmem ama o ev ilerde size kalacak..
kalnı ortak hesaba atar oradan evın gıderlerını karsılarsınız.
gercı ben ortak hesaba karsıyım herkes masrafı bolusur kalan kısının kendıne aıttır nereye ısterse harcar...

Hiç saklamayın .
Gizli saklı şeyler yuvanızın temellerını sarsar ..

Daha evlenmeden yalana baslayayim diyorsun yani? Adam senden gizli odese is bosanmaya kadar gider ama. Iliskini evliligini saglam temeller uzerine kur. Esine yalan soyleme

Şimdi;
1- Evlenseniz ve eşiniz ayda 1000 TL ailesinin ev kredisini ödese siz ne derdiniz?
2- Yalanlar üzerine kurulu evlilik nereye kadar gider. Eşiniz mutlaka bunu öğrenecek o zaman ne yapacaksınız?

1. sorunun cevabı muhtemelen itiraz ederdiniz ki buradaki %90 kadın da böyle bir durumda kıyameti koparırlardı ki sizde öyle yapardınız.
2. sorunun cevabı ise inanın sonuç kötü olur. Size böyle bir yalan söylenmesini kabul eder misiniz.
Ailenizin durumu nedir bilmiyorum ama siz de bir aile oluyorsunuz artık. Yalanlar arayacağınıza eşinizle oturun konuşun belki yardımınızı kabul eder.

İmzamı atıyorum.

Bu nasıl ikiyüzlülüktür anlamadım. Erkek annesine 10 liralık bir şey alsa burada kıyametler kopar; "artık siz de bir ailesiniz, hala çocuklarını sömürüyorlar, çocuklarını sömüren annelerden babalardan nefret ediyorum..." diye kıyamet koparan kadınlarımız, "eşin ne karışır maaşına, seni büyüten ailene tabi ki yardım edeceksin (erkeği sanki goriller büyütmüş gibi), paranı neden veriyorsun ..." nidalarıyla haykırıyorlar.

Hele ki, kadının parasına karışan ve ev geçimi için eşinden para bekleyen erkekleri parazit gören zihniyete ayrı bir gıcığım.

Benim (kadın) ailem aile senin (erkek) ailenin Allah cezasını versin zihniyeti.

Belli ki uyuşmadığınız adamla "yaşım geçiyor" diye evleneceksiniz.

Hayırlısı olsun.

Yalanla başlayan evlilikte huzur olmaz ailenize verdiğiniz parayı saklamak istemekte sizi hatalı buldum.
Bununla birlikte kazandığınız para üzerinde şimdiden tahakküm kuran eş adayınızı da gözüm tutmadı,sanırım paraya fazla önem veriyor beyfendi.

Eve yanınıza koca diye köpek falan mı alıyorsunuz acaba?
Yanlis mi alinti yaptiniz yoksa bana mi yazdiniz anlamadim ama sayet bana yazdiysaniz oncelikle laflarina dikkat et terbiyesizlik yapma. Yazdiklarimdan kopek cikarimini nasil yaptin terbiyesiz insan. Srnin zihniyetine gore o zaman adam da eve evlenilecek kadin degil maasli eleman aliyor oyle mi ?
Ne hadsiz insanlar var ya. Lafa bak . Ne kadar asagilikca.

Bence net olarak başlamanız önemli. Ben de her ay anneme duzenli 500 tl harçlık veriyorum ve eşim de biliyor. Evlenmeden konuşmuştuk. Sonradan da hiç sıkıntı olmadı. Eşim tutumlu hatta cimri bile denebilir. Benim israrimla o da her ay yeğenlerine düzenli para göndermeye başladı. İşin içinde bencillik olmadığı sürece sorun yaratmaz. Kayinvalideme de harçlık veririm, eşimi de zorlarım anneni ihmal etme diye. Ortak hesaba da karşıyım. Birbirinizden para saklayıp kaçırmadikca hesap ayrı olmalı.

Yalanla evliliğe başlanılmaz. Ayrıca bu kişiyle de evlenme. Baskıcı sana karışan biri. İleride bu huylarını görmemişim tanımamışım falan dersin. Kk klasiği.

Bence de ortak hesap altında maaşınıza ipotek koydurtmayın,maaşlı eleman olmayın sonra hatta ilerde çocuk olursa çalışmam gibi nabız yoklayın
Herkes yerini bilmeli,tavırları içinize sinmiyorsa şimdiden önlemini alın

Maasın 5binse 5bin demen mi gerekiyor illa bordro mu isteyecek 4bin de borc bitene kadar
Zaten vergi dilimi susu busu sene sonuna anca 4ü görüyorsundur
Hem kötü bi yere gitmiyor neden karsı eş adayınız bu duruma

Ödersiniz ödemezsiniz bu sizin kararınız. Sonuçta belki de aileniz ile böyle anlaştınız , belki ev size kalacak vs . Arada bilmediğimiz çok detay var.
Ama bence eşinizden birşey saklamayın , o zaman öyleydi ama şimdi yine ben ödeyeceğim diyin. Sonradan duyarsa inanın daha kötü olur. Ayrıca şu anda öyle bir şeye karışmaya hakkı yok , ama ilerde öğrenirse siz haksiz olursunuz .

Hiç diyemiyorsaniz , maaşınız yine sizin hesabınıza yatsın, ortak hesaba belirlediğiniz bir miktarı siz aktarın.
Eşiniz sorarsa; sana bir hediye almak istesem sürpiz bile yapamam dersiniz . Her para çektiğinizde kendi paranızın hesabını verme zorunluluğu hissetmezsiniz.

bende böyle düşünüyorum

pozitif ayrımcılıktan yanayım açıkçası

kadının 5000 geliri var niye bu sebepten gerilsin

dediğiniz gibi eve hiç bir maddi katkısı olmadığı halde dilediği gibi harcayan kadınlar bile rahatsızlık duymuyosa

bu durum kendi paranla rezil olmaktan başka bişe değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…