• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam ailemi ziyarete gitmiyor

Vefat durumlarinda eşin ailesi aranir eger mumkunse ziyaret edilir. Onun dışında gitmek zorunda değil bana göre.

Bazı yorumlara cidden şaşırıyorum eşinin babası vefat ediyor, sadece cenaze günümü gidilmeli,komşu vefat edince bile insanlar halini hatırını soruyor, yemekler pişiriyor,yeri gelince eger yapamıyorlarsa hastaneye götürüyorlar randevularını alıyorlar.

Yarım saat ugrayıp birşeye ihtiyacı var mı demek zor olmamak gerek,yeni bir kayıp kadın daha kendini toparlayamamıştır belki,kadının belki hastalık,banka işleri olacak belki bü tür konularında yardım isteyecek eşi vefat edince,notere oraya buraya gidiliyor (maas vs için) insan bir yardım etmez mi.

Konu sahibinin babası vefat etmiş.Damadın gidip arayıp sorması lazım.Bişey lazım mı yapmam gereken bir şey var mı diye?Yakın zamanda bir kayıp yaşamışlar davet mi edecekler gel diye?En azından ben eşimden öyle gördüm.Ailemde bir sıkıntı olduğunda benden önce koşuyor.
Sonraki mesajımda yazdm tekrar yahu. Durup durup yazmayın bana
Evet diyecek, anne babaya davetle mi gidilir?

Öncelikle başınız sağolsun. Ben her şeyin karşılıklı olması gerektiğini düşünenlerdenim. Madem eşiniz sizin tarafınıza gitmiyor sizde onun tarafına gitmeyiverin. Benim aileme gitmeyen adamın ailesine neden gideyim? Eşinizin tutumu bana çok bencilce geldi.

Bu sizin konunuz değil ama. Taraflı yaklaşıyorsunuz. Siz kendi yerinizden bakmayacaksınız meselelere, objektif ve tarafsız Bi yerden bakacaksınız. Çünkü konu siz değilsiniz.

Bakın ben de eşimin ailesinden hoşlanmam. Aramam, sormam. Onlar da beni aramaz. Annem ameliyat oldu beni aramadılar. Ama zaten böyle bir ilişki içindeyiz. Aramamaları sorun değil.

Kp öldü benim. Aradım görümcemi kayinvalidemi ama bu ekstra bir durum diye aradım. Bayramlarda filan giderim. Eşim görüntülü konuşuyorsa kadraja girip selam verip geçerim.

Ama burda konu sahibinin durumu bizden farklı olabilir.

Adam olan eşini kaybetmiş bir insana hatır sorar. Bunun lamı cimi yok.

Konu sahibi arkadaş, bu kadar para etmeyen adamları nerden buluyorsunuz? Bakın eleştirmek için sormuyorum, cidden nerden buldunuz? Bu tipler çok var kk da . Biri de çıkıp şurda buldum demiyor.

Ben 37 yaşındayım. Gözümle böyle bir tip görmedim mesela. Üniversite okudum.. bin çeşit insanla tanıştım bu kadar adam, insan olmayanla karşılaşmadım.
Lafı gediğine koymak bu olsa gerek .Bütün cümleler yerli yerinde.Ağzına sağlık.

3 Senedir esimin ailesi ile telefonda bile görüşmüyorum. Saygısız değilim. Bu kendimi korumakla ilgili. Çünkü kimse benimle mezara girmeyecek. 75 yıllık ömrümün 30 senesini başkaları ne ister diye düşünerek yaşayacak kadar ahmak değilim.
Eşinizin ailesi ile sorun mu yaşadınız?

Böyle durumlarda sınır çizmek en doğrusu ve sonuna kadar haklısınız tabi ama konu sahibinin anlattığı kadarıyla damat ve aile arasında bir sorun yok. Ay ne bileyim eş bu sonuçta ben uzaktaysam ve o yakındaysa, arada bir problem de yoksa ben az biraz ilgilensin isterdim ya. En azından eşinin içinin biraz rahatlaması için

Sizin durumunuz farklı, kötü seyler yaşamışsınız doğal olarak görmek istemezsiniz

Siz de onunkine gitmeyin bu kadar basit

Niye gitmiyosun derse o lafı burnundan getirin, dediğine diyeceğine pişman olsun

Eşinize gıcık oldum
sizde onunkine gitmeyin durumu eşit değil ki ama burada

eşinin de babası küt diye ölür de bu kız gitmezse ancak o zaman eşit olurlar...

+ bu kız farklı şehirden geliyor zamanı kısıtlı, o kısıtlı zamanda eşini, eş ailesini, kendi ailesini görüyor
beyfendi ise sürekli aynı şehirdeyken yarım saat uğrayamıyor

nereden baksan gitmemekle sağlanacak bir eşitlik yok burada

sizde onunkine gitmeyin durumu eşit değil ki ama burada

eşinin de babası küt diye ölür de bu kız gitmezse ancak o zaman eşit olurlar...

+ bu kız farklı şehirden geliyor zamanı kısıtlı, o kısıtlı zamanda eşini, eş ailesini, kendi ailesini görüyor
beyfendi ise sürekli aynı şehirdeyken yarım saat uğrayamıyor

nereden baksan gitmemekle sağlanacak bir eşitlik yok burada
Eşitlik olacak dememiştim

Böyle davranan eşe ben de durum elverdiği ölçüde bu şekilde davranırım eşitlik olsun olmasın

Sizin çözüm öneriniz var mı

Merhabalar aranıza yeni katıldım ben bir öğretmen olarak ailemden uzağa atandım ve tek başıma başka şehirde yaşıyorum eşim kendi memleketimizde ailelerimizin yanında dönem başında babam vefat etti ve geri dönmek zorunda kaldım görev yerime döneli baya zaman olmasına rağmen eşim aileme bir kere bile uğramadı ve bunu diyincede beni arayan yokki diyor halbuki kendi aileside bana aynısını yapıyor ama yinede ben suçlu oluyorum benim mi söylemem lazımdı ona aileme git diye bilmiyorum en son kavga ettim gitme diye beni istemiyorlar dimi diyor halbuki o kadar zamandır gitmeyen oydu ben her gittiğimde onun ailesine uğramadan gelmiyorum ama benimkine gelince umursamıyor ne yapmalıyım
oncelikle basin sagolsun. Baban vefat etti ve gelmedi, davet mi bekliyor??? Cenaze ve dugunler, kirmizi cizgidir. Bassagligina gitmemek olur mu yahu? Boyle bir gunun bile onemini anlamayan o adamdan hayir gelir mi, pek bilemiyorum. He bu arada, sen eger icinden geliyorsa onun ailesine git, yoksa hicbirseye de mecbur degilsin

Back
X