Kocam annemin yanında bana beddua etti

Pedagog musunuz? Eger soyleyse aciklar misiniz cocuklar olumsuz davranislari kac yasinda ve ne sekilde ogrenmeye basliyorlar?
Hayır anneyim! Okuyan bir anne.. Diyelim siz iş yerinizde bir hata yaptınız. İş vereniniz size herkesin içinde bağırdı. Azarladi. Size göre hata var ya da yok. Ne düşünürsünüz? Neye odaklanirsiniz. Sadece öfke duyarsiniz. Gönlünüz kırılır. İş yerine aidiyetiniz sarsılır. Patronunuz neye kızdı anlamaya çalışmazsiniz. O çocuk da boyle hisseder. Kaç yaşında olursa olsun. Çocuklar olumsuz bir davranış sergilediyse ( ki bu hikayede bence yok. Çocuk üzüldü ise yalan söylemiyordur) çocuğu azarlamak yerine uyarmalisiniz. Tekrar ederse görmezden gelmelisniz. Örnek olmalısınız. Önce sabırlı olmalısınız. İnat geliştirir. Bir işe de yaramadigi gibi dayak arsızı olur. Öfke duyar. Özguvensiz bir birey olarak yetisir.

3 yaşındaki insan yavrusu artik bebek değildir. çocuktur. gayet de bilinclidir, yani bebeğe aa isesin de gör demekle nasil bir benzerlik kurabildiniz? o bebek zaten sizi anlamaz ve sizin sözünüzle isemez. ama 3 yasindaki çocuk sizi anlar ve sizin sozunuzle babasına tükürür. gerçekten babasına tükürmesi komik mi yani sizce? hadi bir de küfret derlerdi eskiden, bir de anneyi babayı döv versiyonu vardi. çocuk aklımla bile yanlış bulurdum, hala bunları komik bulanlar var demek. burada kızılan zaten cocuklar değil anne tutumu. Anne baba tutarlı olacak, iyi polis kötü polis oynarsanız, tükürmekle kalmaz, baska şeyler de yapar o büyütülen cocuklar.

İyi de bunları enişte de mi okuyup uygulamak zorunda?

Siizn evinize mesala gorumcenjz misafir gelse. Çocuğu evinizde yaramazlık yapsa ki bence ortada bir yaramazlık yok siz azarlar misiniz ? Ben azarlamam. Annesine söylerim. Allah bilir o kadın o evde bedava bakıcılik yapıyordur. Bütün gün 2 çocuğa bakan yaşlı kadın aksam yorulmuş bezmiştir. O kadın bütün gün o adamın çocuğuna bakar lafı olmaz. Akşam 2 saat baba cocukkara tahammül edemez çünkü bostan korkulugu değildir sonuç olarak

9 yaşında çocuğu olan kadin yaşlı olmaz. konu sahibinin avukatlığını yapacaksınız diye iyice sapla samanı karıştırıyorsunuz.

3 yaşındaki çocuk bebek.
tas çatlasın50 55 yaşındaki kadın yaşlı (46 yaşında doğum yapsa mesela)

3 yaşında insan yavrusu henüz Cat pat konuşur altı bezden yeni kurtulmuş ya da kurtumamıştır. Ve bana göre bebektir. Orada tükür lafı. Sürekli sergilenen bir davranis olsa mutemadiiyyen çocuğun tukurmesi istense anlarım. Çocuğu uzdugu iicn püh sana de diye diğer çocuğun gönlünü eğlemek iicn bence de yanlış olan ama adamın tutumunun yanında devede kulak olan bir hadisedir. Masaya çarpan çocuğun gönlünü eğlemek için masaya ah ah yaparak vurmak daha uygun bir benzetme olurdu bu hikaye için. Bende sizin benzetmelerinizle alaka kuramadım.

birisine tükürmek hakaret anlami taşır, tıpkı küfretmek ve şiddet uygulamak gibi. benzetmemle belki şimdi alaka kurabilmissinizdir

3. çocuğumu büyüttüğüm icin, ayni zamanda gelişim psikolojisi dersleri de aldığım için gelişim basamaklarını biliyorum. 3 yaşındaki çocuk ister cat pat konuşsun isterse hic konuşamasin bebek değildir. bunun size göresi bana göresi yok.

Konu sahibi zaten kardeşinin şımarık olduğunu yazmış son çocuk değerli, dur diyen yok yazmış. Adam belli ki patladı sonunda. Benim evime geldi elinde kızartma ,ekmek çocuk ortada dolanıyor yataklara çıkıyor. Döke saça dolanıyor. Annesine dedim oralı olmadi amaan çocuk işte modunda. Çocuk dediği 9 yaşında. Çocuğa söyledim uyardım. Gitti masada yedi. Uyarması gereken uyarmayinca 'elalem' uyarıyor böyle.

Amaan ne dil dokmusum 3 yasa bebek diyen birinin ya çocuğu yoktur ya da henüz bebeği vardır. Üç yaş çocuktur bebek değildir ve sizden bizden daha zeki çoğu. Ayrıca karakter dediğiniz ilk dört yaşta şekillenir. Okumussunuz ama boş okumussunuz.

Ben 32 yaşındayım ve tek bir çocuğa bakarken yoruluyorum. Akşama örtüm cikiyor!
Yahu neyi tartışıyoruz ?
Bence siz sapla samani karıştırıyorsunuz. Çocuk bu ya cocuk.. neymiş banyoda 15 dk kalmış.
3 yaşında çocuğun neye aklı erecegini filan tartışıyoruz essek kadar adam karısını çocuğu azarlamaya hakkı olsun diye. Pes.

Ben çocuk azarlamam ama uyarırım. Ama herkes aynı kültür seviyesinde değil. Bu konuda da “kızmak”tan kasıt ne açık değil. Adam bağırdı mı, hakaret mi etti yoksa sadece “bu kadar suyla oynanmaz hadi içeri” tarzı mı konuştu bilmiyoruz.
Bedava bakıcılığı da bilmiyoruz. Konuda olmayan detaylarla argüman üretiyorsunuz.

Kardeş ve evlat arasındaki dengeyi sağlamak için epey zorluk yaşamış biri olarak söylüyorum ki ikisi bir arada iken birinden birine ayrıcalıkli davranmayın sana herşey serbest gibi...Kurallar kaideler bellidir evinizde çocuğunuzu yetiştirirken taviz vermediğiniz bir kuralı kardesiniz gelip bozmasın.Annenize de diyin gerekirse ben böyle anneyim ona ayrıcalık yaparsam kızım.da simariyor diye.Cok yaramaz bir erkek kardeş ve ona uyan kızımdan dolayı defalarca annemle bile aram gerildi ne ilk çocuğumdan bir şey anladım ne anneme anneannelik nazı yapabildim.Doğumumda bile hastane odamda kardeşimle yattık.Ben nesillerin birbirine karışmaması taraftarıyım.Her şey yakışan zamanda güzel.Biri gelin olurken bir tanesi karnında olunca olmuyor.Neticesinde torununa kuma doğuruyorsun gibi oluyor.
Annenizi de özel alanınıza mudahele ettirmeyin o çocuksa ben de senin çocuğunum bak zorlanıyorum deyin.
Yaşadım aynılarını ve dahasini.. Şimdi yardım falan istemiyorum kendim bakıyorum rahat çocuklarıma
Diyeceğim şu ki;
Herkes gençken dogursun kayinvalde olacak yaşta da kayinvaldelik yapsın.Esinizin sabrı zorlanmış olabilir.

Peki uyarmak ve azarlamak fiillerinin sözlük anlamları ile başlayarak bende sizi okumaya davet ediyorum. Daha da tartışmayacagim. O adam bostan korkuluğu değil sonuçta değil mi? Neyi tartisiyorsak

Arkadaş çöple samanı karıştıran sensin konuda annem çocuğa bakıyor yazıyor mu? Bu arada bu konuda eğitiminiz yok pedagog değilsiniz bilirimci yaklaşımlarda bulunuyorsunuz. 3 yaş bebek değildir. Çocuktur. O yaşta öğretilen her şeyi uygulayacak bu çocuk ay ben ne anlatıyorum ya bütün yorumlarınız krize soktu. 9 yaşındaki çocukta suyun uzun süre akıtılmayacağını bilmiyorsa ailesindeki eğitimi sorgularım adamın üslubundan ziyade

Siz de hatalisiniz,i. Tükürük babana demekle.bunun şakası bile olmaz.ama eşinzi de cook ayıp etmiş, düşmana bile beddua edilmez, karşılıklı Özür dileyin,

Yoo biliyoruz kadın açıkça yazmış işte
Adam küçücuk çocuğu üzecek bir üslupla söylemiş. Çocuk üzüldugu için kadin şakayla ortalığı yumusattmaya calistiginu anlatıyor. Evet o şakayı begenmeyebiliriz. Buna bende katılıyorum. Ama Yetmemiş içerden eşi gelince ona da kızmış Allah belanı versin lafı sakince de soylense kızilarak söylenmiştir değil mi? Çocuğu ikinci defa kırmış bu çok açık. Asıl bu uyarma lafı nereden çıktı ben onu anlamadım? Metnin hiç bir yerinde evladım suyu kapa denmiş gibi bir tablo goremedim. İnsanlar ısrarla adamın uyardigini yazıyor... Misafir olmadıklarını gece o evde kalmalarindan 40 yılda bir gelseler kadın saat 21 de uyumaya gitmez. Evimize misafir gelse uyumaya gitmeyiz çünkü. 21 de yoruldugu iicn yatmaya gittiğini göre calisiyordur sonucunu çıkardım. Dediğim gibi olmayadabilir tabii ki. Ama ben okuduğumdan bu sonucu çıkardım ona göre yorum yapıyorum.

yorumların çoğunu okumadım. yalnız benzer yaşlar olarak iki kuzenim var biri 3 buçuk biri 9 yaşında. ikisi de elimizde büyüdü sayılır ve ailede ikisine de güzellikle her şeyi anlatırız. ve her ikisine de her şey serbest değildir ortaktır. bu son çocuk kıymetli olur lafını hiç anlamayacağım aynı şekilde çevremde biri çocuğunu en küçük çocuğu diye 12 yaşında olmasına rağmen her şey serbest ona diye yetiştirdi şu ansa önünü alamaz duruma geldi. eşinizin kızmasına ben bir yönde hak veriyorum iki çocuk birleşince küçük olan büyük olandan örnek alıyor ve biri çıkıp uyarmazsa genelde o davranış düzelmiyor. tabi uyarmak dediğim eşinizin davranışını tam bilmiyorum, ısrarla kızıp bağırarak söylüyorsa odaya geçtiğinizde bu şekilde davranmamasını söyleyebilirdiniz. ben küçüklükten itibaren "tükür yavrum babana" demek yerine her şeyi göz hizasına inerek güzelce anlatmak taraftarıyım ve tükürme, vurma gibi şeyleri öğretmeme taraftarıyım. bu yüzden sizin bunları öğretiyor olmanız kimseye örnek bir davranış gelmez burada. eşinizin beddua etmesini bir kenara koyuyorum, ne kadar sinirlenirse sinirlensin annemin yanını geçtim ikimizken bile eşim bana beddua edemez. o konuda zaten hatalı.

Ben ne yapayım sizin bu yorumunuza? Annem çocuğa bakıyor yazmıyor. Ama çocuk suyu akitmadim dedi yazıyor. Okuma biliyor musunuz ?

Ben ne yapayım sizin bu yorumunuza? Annem çocuğa bakıyor yazmıyor. Ama çocuk suyu akitmadim dedi yazıyor. Okuma biliyor musunuz ?
Konu sahibi görmemiş çocuk demiş bunu okudun dimi? Adam boşa 15 dakika suyu akıttıklarını söylememiş herhalde Hayır ben okuma biliyorum anlama kabiliyetimde çok şükür var ama konuya eklemeler yapan siz olarak bir şey sorucam şu an su sıkıntısı yaşıyoruz bilmem haberdar mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…