- 12 Eylül 2018
- 761
- 1.045
- 113
- 37
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Hayır anneyim! Okuyan bir anne.. Diyelim siz iş yerinizde bir hata yaptınız. İş vereniniz size herkesin içinde bağırdı. Azarladi. Size göre hata var ya da yok. Ne düşünürsünüz? Neye odaklanirsiniz. Sadece öfke duyarsiniz. Gönlünüz kırılır. İş yerine aidiyetiniz sarsılır. Patronunuz neye kızdı anlamaya çalışmazsiniz. O çocuk da boyle hisseder. Kaç yaşında olursa olsun. Çocuklar olumsuz bir davranış sergilediyse ( ki bu hikayede bence yok. Çocuk üzüldü ise yalan söylemiyordur) çocuğu azarlamak yerine uyarmalisiniz. Tekrar ederse görmezden gelmelisniz. Örnek olmalısınız. Önce sabırlı olmalısınız. İnat geliştirir. Bir işe de yaramadigi gibi dayak arsızı olur. Öfke duyar. Özguvensiz bir birey olarak yetisir.Pedagog musunuz? Eger soyleyse aciklar misiniz cocuklar olumsuz davranislari kac yasinda ve ne sekilde ogrenmeye basliyorlar?
3 yaşındaki insan yavrusu artik bebek değildir. çocuktur. gayet de bilinclidir, yani bebeğe aa isesin de gör demekle nasil bir benzerlik kurabildiniz? o bebek zaten sizi anlamaz ve sizin sözünüzle isemez. ama 3 yasindaki çocuk sizi anlar ve sizin sozunuzle babasına tükürür. gerçekten babasına tükürmesi komik mi yani sizce? hadi bir de küfret derlerdi eskiden, bir de anneyi babayı döv versiyonu vardi. çocuk aklımla bile yanlış bulurdum, hala bunları komik bulanlar var demek. burada kızılan zaten cocuklar değil anne tutumu. Anne baba tutarlı olacak, iyi polis kötü polis oynarsanız, tükürmekle kalmaz, baska şeyler de yapar o büyütülen cocuklar.Burada yazılan yorumları dehşet içinde okudum. Herkesin şaka anlayışı kendine 3 yaşında bebeğe tükür deniyor. 3 yaşında bebeğe !! Bunun nesi hakaret olabilir? Ebeveynler bebeğin altı bezlenirken bir birlerne oh bir suratına işesinde gör vs diye şaka yapabilirler. Klişedir. Konu insanların şaka anlayışı mı? Diğer tarafta 9 yaşında bir çocuk var? Çocuk simarmasin diye azarlanmali kafası nedir yahu!! Cocuklar su ile oynamayı sever. Bin kere de uyarsan yapabilirler. Çocuğu annesi uyarir ablası uyarır ama eniştesi kötü kötü bile baksa o çocuk korkar. Eniştenin çocuklar el yıkadı diye sinirlenmeye hakkı nasıl olabilir yahu? iyi mi herkes! En fazla abicim su israf oluyor diye gidip musluğu sessizce kapamaliydi. İçeri giren ablaya sinirli sinirli hesap sormak filan nasıl çirkin. O çocugun herkesin içinde hesap vermek zorunda kalması mi doğru ? Çocuk terbiyesinden bunu mu anliyorsunuz?
İyi de bunları enişte de mi okuyup uygulamak zorunda?Hayır anneyim! Okuyan bir anne.. Diyelim siz iş yerinizde bir hata yaptınız. İş vereniniz size herkesin içinde bağırdı. Azarladi. Size göre hata var ya da yok. Ne düşünürsünüz? Neye odaklanirsiniz. Sadece öfke duyarsiniz. Gönlünüz kırılır. İş yerine aidiyetiniz sarsılır. Patronunuz neye kızdı anlamaya çalışmazsiniz. O çocuk da boyle hisseder. Kaç yaşında olursa olsun. Çocuklar olumsuz bir davranış sergilediyse ( ki bu hikayede bence yok. Çocuk üzüldü ise yalan söylemiyordur) çocuğu azarlamak yerine uyarmalisiniz. Tekrar ederse görmezden gelmelisniz. Örnek olmalısınız. Önce sabırlı olmalısınız. İnat geliştirir. Bir işe de yaramadigi gibi dayak arsızı olur. Öfke duyar. Özguvensiz bir birey olarak yetisir.
Siizn evinize mesala gorumcenjz misafir gelse. Çocuğu evinizde yaramazlık yapsa ki bence ortada bir yaramazlık yok siz azarlar misiniz ? Ben azarlamam. Annesine söylerim. Allah bilir o kadın o evde bedava bakıcılik yapıyordur. Bütün gün 2 çocuğa bakan yaşlı kadın aksam yorulmuş bezmiştir. O kadın bütün gün o adamın çocuğuna bakar lafı olmaz. Akşam 2 saat baba cocukkara tahammül edemez çünkü bostan korkulugu değildir sonuç olarakÇocuk misafir olduğu evde kafasına göre hareket edemez. En başta konu sahibinin annesi müdehale etmeliydi ama maşallah etkisiz eleman. Çocuğun suyu akıtıp akıtmadığını bilmiyoruz ama belli ki adam 15 dakika banyonun işgal edilmesinden rahatsız olmuş. Eğer çocuğunun “elalemden” laf işitmesini istemiyorsa annesi sahip çıkacaktı.
Bu tipte her şeyi yapma hakkı olduğu sanrısıyla yetiştirilen çocuklar bizim çocuklarımızın karşısına çıkıyorlar. Covid öncesinda bir oyun alanına gittiğimizde oğlumdan 1-2 yaş büyük bir çocuk oğlumu itiyordu. Ailesini uyardım, aldığım cevap “bizi de dinlemiyor ki” oldu. Ben sabırlı bir insan olduğum için haksız yere çocuğumu alandan aldım. Ama her zaman benim gibi insanlar olmaz işte, ailesinin terbiye vermediği çocuklara toplum öyle bir terbiye verir ki özgüveni sittin sene toparlanmaz.
Özetle konu sahibinin kardeşi kıymetliyse annesi peşinde dolaşsaydı, terbiyesini verseydi. Yoksa o terbiyeyi başkası kendi yöntemiyle verir, herkes sonsuz sabra sahip değil.
9 yaşında çocuğu olan kadin yaşlı olmaz. konu sahibinin avukatlığını yapacaksınız diye iyice sapla samanı karıştırıyorsunuz.Siizn evinize mesala gorumcenjz misafir gelse. Çocuğu evinizde yaramazlık yapsa ki bence ortada bir yaramazlık yok siz azarlar misiniz ? Ben azarlamam. Annesine söylerim. Allah bilir o kadın o evde bedava bakıcılik yapıyordur. Bütün gün 2 çocuğa bakan yaşlı kadın aksam yorulmuş bezmiştir. O kadın bütün gün o adamın çocuğuna bakar lafı olmaz. Akşam 2 saat baba cocukkara tahammül edemez çünkü bostan korkulugu değildir sonuç olarak
3 yaşında insan yavrusu henüz Cat pat konuşur altı bezden yeni kurtulmuş ya da kurtumamıştır. Ve bana göre bebektir. Orada tükür lafı. Sürekli sergilenen bir davranis olsa mutemadiiyyen çocuğun tukurmesi istense anlarım. Çocuğu uzdugu iicn püh sana de diye diğer çocuğun gönlünü eğlemek iicn bence de yanlış olan ama adamın tutumunun yanında devede kulak olan bir hadisedir. Masaya çarpan çocuğun gönlünü eğlemek için masaya ah ah yaparak vurmak daha uygun bir benzetme olurdu bu hikaye için. Bende sizin benzetmelerinizle alaka kuramadım.3 yaşındaki insan yavrusu artik bebek değildir. çocuktur. gayet de bilinclidir, yani bebeğe aa isesin de gör demekle nasil bir benzerlik kurabildiniz? o bebek zaten sizi anlamaz ve sizin sözünüzle isemez. ama 3 yasindaki çocuk sizi anlar ve sizin sozunuzle babasına tükürür. gerçekten babasına tükürmesi komik mi yani sizce? hadi bir de küfret derlerdi eskiden, bir de anneyi babayı döv versiyonu vardi. çocuk aklımla bile yanlış bulurdum, hala bunları komik bulanlar var demek. burada kızılan zaten cocuklar değil anne tutumu. Anne baba tutarlı olacak, iyi polis kötü polis oynarsanız, tükürmekle kalmaz, baska şeyler de yapar o büyütülen cocuklar.
birisine tükürmek hakaret anlami taşır, tıpkı küfretmek ve şiddet uygulamak gibi. benzetmemle belki şimdi alaka kurabilmissinizdir3 yaşında insan yavrusu henüz Cat pat konuşur altı bezden yeni kurtulmuş ya da kurtumamıştır. Ve bana göre bebektir. Orada tükür lafı. Sürekli sergilenen bir davranis olsa mutemadiiyyen çocuğun tukurmesi istense anlarım. Çocuğu uzdugu iicn püh sana de diye diğer çocuğun gönlünü eğlemek iicn bence de yanlış olan ama adamın tutumunun yanında devede kulak olan bir hadisedir. Masaya çarpan çocuğun gönlünü eğlemek için masaya ah ah yaparak vurmak daha uygun bir benzetme olurdu bu hikaye için. Bende sizin benzetmelerinizle alaka kuramadım.
Siizn evinize mesala gorumcenjz misafir gelse. Çocuğu evinizde yaramazlık yapsa ki bence ortada bir yaramazlık yok siz azarlar misiniz ? Ben azarlamam. Annesine söylerim. Allah bilir o kadın o evde bedava bakıcılik yapıyordur. Bütün gün 2 çocuğa bakan yaşlı kadın aksam yorulmuş bezmiştir. O kadın bütün gün o adamın çocuğuna bakar lafı olmaz. Akşam 2 saat baba cocukkara tahammül edemez çünkü bostan korkulugu değildir sonuç olarak
Ben 32 yaşındayım ve tek bir çocuğa bakarken yoruluyorum. Akşama örtüm cikiyor!9 yaşında çocuğu olan kadin yaşlı olmaz. konu sahibinin avukatlığını yapacaksınız diye iyice sapla samanı karıştırıyorsunuz.
3 yaşındaki çocuk bebek.
tas çatlasın50 55 yaşındaki kadın yaşlı (46 yaşında doğum yapsa mesela)
Ben çocuk azarlamam ama uyarırım. Ama herkes aynı kültür seviyesinde değil. Bu konuda da “kızmak”tan kasıt ne açık değil. Adam bağırdı mı, hakaret mi etti yoksa sadece “bu kadar suyla oynanmaz hadi içeri” tarzı mı konuştu bilmiyoruz.Siizn evinize mesala gorumcenjz misafir gelse. Çocuğu evinizde yaramazlık yapsa ki bence ortada bir yaramazlık yok siz azarlar misiniz ? Ben azarlamam. Annesine söylerim. Allah bilir o kadın o evde bedava bakıcılik yapıyordur. Bütün gün 2 çocuğa bakan yaşlı kadın aksam yorulmuş bezmiştir. O kadın bütün gün o adamın çocuğuna bakar lafı olmaz. Akşam 2 saat baba cocukkara tahammül edemez çünkü bostan korkulugu değildir sonuç olarak
Peki uyarmak ve azarlamak fiillerinin sözlük anlamları ile başlayarak bende sizi okumaya davet ediyorum. Daha da tartışmayacagim. O adam bostan korkuluğu değil sonuçta değil mi? Neyi tartisiyorsakKonu sahibi zaten kardeşinin şımarık olduğunu yazmış son çocuk değerli, dur diyen yok yazmış. Adam belli ki patladı sonunda. Benim evime geldi elinde kızartma ,ekmek çocuk ortada dolanıyor yataklara çıkıyor. Döke saça dolanıyor. Annesine dedim oralı olmadi amaan çocuk işte modunda. Çocuk dediği 9 yaşında. Çocuğa söyledim uyardım. Gitti masada yedi. Uyarması gereken uyarmayinca 'elalem' uyarıyor böyle.
Amaan ne dil dokmusum 3 yasa bebek diyen birinin ya çocuğu yoktur ya da henüz bebeği vardır. Üç yaş çocuktur bebek değildir ve sizden bizden daha zeki çoğu. Ayrıca karakter dediğiniz ilk dört yaşta şekillenir. Okumussunuz ama boş okumussunuz.
Ben gerçekten şaka olsun diye dedim. Yoksa kızıma ciddi şekilde tükür babana demem
Arkadaş çöple samanı karıştıran sensin konuda annem çocuğa bakıyor yazıyor mu? Bu arada bu konuda eğitiminiz yok pedagog değilsiniz bilirimci yaklaşımlarda bulunuyorsunuz. 3 yaş bebek değildir. Çocuktur. O yaşta öğretilen her şeyi uygulayacak bu çocuk ay ben ne anlatıyorum ya bütün yorumlarınız krize soktu. 9 yaşındaki çocukta suyun uzun süre akıtılmayacağını bilmiyorsa ailesindeki eğitimi sorgularım adamın üslubundan ziyadeBen 32 yaşındayım ve tek bir çocuğa bakarken yoruluyorum. Akşama örtüm cikiyor!
Yahu neyi tartışıyoruz ?
Bence siz sapla samani karıştırıyorsunuz. Çocuk bu ya cocuk.. neymiş banyoda 15 dk kalmış.
3 yaşında çocuğun neye aklı erecegini filan tartışıyoruz essek kadar adam karısını çocuğu azarlamaya hakkı olsun diye. Pes.
Yoo biliyoruz kadın açıkça yazmış işteBen çocuk azarlamam ama uyarırım. Ama herkes aynı kültür seviyesinde değil. Bu konuda da “kızmak”tan kasıt ne açık değil. Adam bağırdı mı, hakaret mi etti yoksa sadece “bu kadar suyla oynanmaz hadi içeri” tarzı mı konuştu bilmiyoruz.
Bedava bakıcılığı da bilmiyoruz. Konuda olmayan detaylarla argüman üretiyorsunuz.
Ben ne yapayım sizin bu yorumunuza? Annem çocuğa bakıyor yazmıyor. Ama çocuk suyu akitmadim dedi yazıyor. Okuma biliyor musunuz ?Arkadaş çöple samanı karıştıran sensin konuda annem çocuğa bakıyor yazıyor mu? Bu arada bu konuda eğitiminiz yok pedagog değilsiniz bilirimci yaklaşımlarda bulunuyorsunuz. 3 yaş bebek değildir. Çocuktur. O yaşta öğretilen her şeyi uygulayacak bu çocuk ay ben ne anlatıyorum ya bütün yorumlarınız krize soktu. 9 yaşındaki çocukta suyun uzun süre akıtılmayacağını bilmiyorsa ailesindeki eğitimi sorgularım adamın üslubundan ziyade
Konu sahibi görmemiş çocuk demiş bunu okudun dimi? Adam boşa 15 dakika suyu akıttıklarını söylememiş herhaldeBen ne yapayım sizin bu yorumunuza? Annem çocuğa bakıyor yazmıyor. Ama çocuk suyu akitmadim dedi yazıyor. Okuma biliyor musunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?