Sanki otomatik araba kendisi gidiyor :) bende otomatik kullanıyorum,manual arabadan daha konforlu kesinlikle ama bilmeden pat diye trafiğe de çıkılmaz yani.Yaşadıklarında resmen kendimin ilk hallerini gördüm. Benim eşimde aynıydı ben çözümü kayınpederimle çalışarak buldum. Onunla bir hafta on gün kadar çalıştık sonra kendim çıkmaya başkadım. Şuan gayet iyi istanbulda heryere gidebilmeme rağmen eşimin yanında mümkün olmadıkça kullanmamaya çalışırım karışacak bişey bulur çünkü. Ayrıca otomatiğin neyini çalışacaksın diyen arkadaşlarada şaşırdım açıkcası. Şerit takip edip dümdüz gitmeyle malesef olmuyo bu işler. Aynaları iyi takip edebilmek iyi parkedebilmek ve başkalarının yaptığı hatadan kendini kurtarabilmekte en azından istanbul trafiği için çok önemli bence. Sende pes etme sakın vazgeçme arkadaşım. Eşin olmadan çıkmaya çalış ki hevesin kırılmsın.
Aynen hele ki İstanbul'da kullanabilmek. Bas gaza gitsin, bas gaza dursun dan mi ibaret otomatik araç kullanmak? Direksiyon hakimiyeti var, kurallari var, kurallara aldirmayana gore kendini ayarlama durumu var, parkı var, dar yolları var, yokuşta kaydıran triptonikleri var, var da var yani.Yaşadıklarında resmen kendimin ilk hallerini gördüm. Benim eşimde aynıydı ben çözümü kayınpederimle çalışarak buldum. Onunla bir hafta on gün kadar çalıştık sonra kendim çıkmaya başkadım. Şuan gayet iyi istanbulda heryere gidebilmeme rağmen eşimin yanında mümkün olmadıkça kullanmamaya çalışırım karışacak bişey bulur çünkü. Ayrıca otomatiğin neyini çalışacaksın diyen arkadaşlarada şaşırdım açıkcası. Şerit takip edip dümdüz gitmeyle malesef olmuyo bu işler. Aynaları iyi takip edebilmek iyi parkedebilmek ve başkalarının yaptığı hatadan kendini kurtarabilmekte en azından istanbul trafiği için çok önemli bence. Sende pes etme sakın vazgeçme arkadaşım. Eşin olmadan çıkmaya çalış ki hevesin kırılmsın.
Off içim şişti yemin ediyorum,çok ağladım bugün gözlerim acıyor.Nerden başlasam...
Geçen sene manuel araba aldık sıfır sen bu trafikte kullanamazsın zaten satıcam dedi ve bana bir iki öğretmeye çalıştı sonra akrabaları varken arabada geç deri öğreteyim ve bana onların yanında bağırdı.Beni sürekli ailesinin yanında rezil etme huyu ilk defa olmuyor.Annesinin yanında özellikle kişilik değiştiriyor.Her neyse döndük eve tatilden otomatik yine sıfır bir araba aldı güya benim için yine aynısını yaptı kaç ay kendisi kullandı ben yine zorla ne Zaman öğreteceksin diyip durdum sonunda geçtim direksiyona.
Gel gelelim araba öğrenme sürecime bazen çok agresif,bazen de çıt çıkarmadan geçiyordu dersler.Bir hafta babam geldi memleketten işe giderken ben kullanıyodum bana öyle bir bağırdı ki sanki babam yokmuş ve ben ölümden dönen bir kaza atlatmışım gibi ben de refleks olarak bacağına vurdum napıyosun sus ne bağırıyorsun dedim.ondan sonra genelde arabada bana bağırır oldu.Kaç kez al anahtarı ben artık kullanmıcam desem de vazgecemedim bu hevesimden.
En son ki olayda ben anahtarı alıp kaçtım işe baktım bana vermiyo daha önce belirtmek isterim aracı ben kullanıyorum ama yalnız değil hiç bir zaman,eşim hep home ofis çalışıyo araba garajda yatıyo.Döndüm eve dedim ki anlamamış anahtarı aldığımı ben bugün işe tek başıma gittim geldim dedim,sevindi kızmadı naptın nettin nereye park ettin falan gayet güzel sohbet ettik.Sonra benim doktor randevum vardı çıkıcam evden nereye dedi?Hastaneye dedim ben olmadan gidemezsin dedi?Artık o kadar sıkıldım ki bu kısır döngüden sürekli bu konuda tartışıyoruz,arabasına bişey olucak diye korkuyorum resmen.Sıfır araba almasaydın o Zaman ben mi al dedim ya kafayı yicem ne kıymetli malı varmış iyice soğudum bencillik resmen.Napıcağımı bilmiyorum artık.Bir fikri olan var mı?Ya da normal mi bu davranış ben mi büyütüyorum var mı aynı problemi olan
,arabasına bişey olucak diye korkuyorum
ne kıymetli malı varmış
bu fikre katılmıyorum yaşlılıkta kadınada araba gerekecek. hastalık vAr ; eşinin ölümü var o esnada da çocuklar çoktan yuvadan ayrılmış oluyor her kadın kendi çaresine bakmak zorunda birine bağlı olmadAn bu tecrübede gençken olur cünkü etrafımda. ööğrenmetipte pişman olan çok insan varYan koltukta oturmak daha rahat etrafı izleye izleye gitmek :)
Zaten biliyomuş araba kullanmayı. Ben öğrenmesin demiyorum ki.bu fikre katılmıyorum yaşlılıkta kadınada araba gerekecek. hastalık vAr ; eşinin ölümü var o esnada da çocuklar çoktan yuvadan ayrılmış oluyor her kadın kendi çaresine bakmak zorunda birine bağlı olmadAn bu tecrübede gençken olur cünkü etrafımda. ööğrenmetipte pişman olan çok insan var
her an yanınımızda mı söförünüz acaba çok merak ettimYan koltukta oturmak daha rahat etrafı izleye izleye gitmek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?