- 10 Mart 2021
- 78
- 8
- 1
- 34
- Konu Sahibi Ruyadangercege
-
Ya aslında çoğunluk öyle bilir gelir birkaç gün kalirim kafam dağılır dediginiz gibi sinirler geçer oda gelir alır gönlümü gideriz ama bu kez 15 gün oldu zerre hatam olsa konuşurum delimiyim ama bu durum onun işine geldikçe bende sivrilestim iyiceHer kavgada niye gitdinz baba evine? Hadi siz gitdiniz keşke büyükler kızım her kavgada gidilmez deseydi. Boşanma niyetinzde yok, burnu surçsun diye yuvanız yıkılacak. Bu seferde siz adım atın. gurur yapmayın. Madem çekip gitmissinz geri dönün. Çocuk babasız büyümesin eşinizin şahsiyla sorununuz yokmuş zaten. Benimde çok kafam atıyor arada, anneme gıdıp bir gün kalıp geleceğim diyorum. Sakinleşip geliyorum.
Bi halt karistiriyosa nasılsa ortaya çıkarbasliktan benim anladigim her sey yolunda.. siz ziyarete baba evine gidince esiniz de memnun oluyor. esiniz bir seyler karistiriyordur diye dusunerek konuya girdim.
ee siz baya bosanmalik vakasiniz. ne cocuk umrunda ne siz. yazik degil mi hayatiniza. ottan copten kavga cikaran ruh hastasi.
iyi de bikmistir bu durumdan artik. ikide bir kavga edip baba evine gitmek olur mu? ayni evin icinde cozun sorunlarinizi. aliskanlik haline getirmissiniz o da usanmis gelip almiyor demek ki.Ya aslında çoğunluk öyle bilir gelir birkaç gün kalirim kafam dağılır dediginiz gibi sinirler geçer oda gelir alır gönlümü gideriz ama bu kez 15 gün oldu zerre hatam olsa konuşurum delimiyim ama bu durum onun işine geldikçe bende sivrilestim iyice
500 kere evden giderseniz 501. Ye gelmez tabi. İkiniz de bi acayipsiniz. Madem boşanmak niyetiniz yok ne diye ailenize gidip duruyorsunuz?
Adam kafa dinlediğini düşünüyordur bence. Çocuğu bahane edip iletişime geçin bari. Zaten yalama olmuş bir ilişki bi de böyle deneyin
O bıktıysa bende biktim yapacak bise yokiyi de bikmistir bu durumdan artik. ikide bir kavga edip baba evine gitmek olur mu? ayni evin icinde cozun sorunlarinizi. aliskanlik haline getirmissiniz o da usanmis gelip almiyor demek ki.
Yuva senin yuvan kurtarmak için ne gerekiyorsa yap bence. Aile terapisti ne gitmeyi teklif et mesela, çocuğumuz için bir şans daha verelim evlilgimize de, gönlünu almak zorunda kaldığı için bıkmış olabilir. İnam benim kimse gönlümü almiyor. Evi terk etmek erkeklerde ters tepiyor. Gurur uğruna yikmayin büyük bir sorun yok gibi. O seni gururdan, sen onu gururdan aramiyorsun gibiYa aslında çoğunluk öyle bilir gelir birkaç gün kalirim kafam dağılır dediginiz gibi sinirler geçer oda gelir alır gönlümü gideriz ama bu kez 15 gün oldu zerre hatam olsa konuşurum delimiyim ama bu durum onun işine geldikçe bende sivrilestim iyice
Hakaret etti şiddet yok öyle huyları tiksindim dedi yalvaririm boşa dedi bende benzer şeyler söyledim evet adım atmam geberirim yine atmam
Teşekkürler yorum için ben adım atamayacağım sanırım bekleyeceğimGörümcenizin hamilelik haberinden olaylar nasıl bu noktaya geldi anlamak çok güç gerçekten. Yani eşimizle kavga bizler de ediyoruz ama her kavgada çekip gitmek de iyi değil ki... Evlisiniz siz, sevgili değil, bir çocuğunuz var. Belli ki barışacaksınız, bari bundan sonra daha dikkatli olun karşılıklı. Haklı veya haksız, işin içinde şiddet gibi ağır durumlar yoksa bazen adım atmayı bilmeliyiz bence. Sonuçta seviyorsunuz eşinizi. Ben de haklı olduğum halde adım attım, eşim de. Ki beni her seferinde almaya geldi diyorsunuz, mutlaka sizin de haksız olduğunuz durumlar yaşandı ama karşı taraf hep bir adım atmış sonuçta. Bu seferlik de siz atıverin, bir şey olmaz. Artık iki kişi değilsiniz, bir evladınız var ve onu düşünerek biraz kendinizden ödün vermelisiniz. Biraz eşiniz, biraz siz. Kimse günlük güneşlik yaşamıyor, böyle böyle sürüyor ilişkiler zaten. Olaylar durulduktan sonra da oturup güzelce konuşun, biraz birbirinizi törpüleyin. Umarım düzelir.
Hep boşanma için değil bazende kafa dinlemek uzaklaşmak için gitmisimdir oda bilir bunuBu baba evine gitmeler çocuk oyuncağı mi ? Bir insan gerçekten boşanacaksa gider baba evine
Laf çok onda ıcraat yokNiye yalvarıyor ki , çok istiyorsa açsın dava.
Canım her kavgada babanın evine gitme çünkü ne de olsa gider yine gelir der rutine binmiş olur endışe duymaz ama bekle bakalım biraz daha.Sanki görümcen evlilik dışı hamile kalmıs neymıs bu kadar tepki.Evli insan ıllakı bır zaman sonra cocuk sahıbı olacak aklı ermıyormuymus kocanın..Ama sevmiyorsa da sen de sürekli onlardan haber getiriyorsan o zaman suclu sensın..Boşanma davasını açıyorsa o açsın bir dava açmak en az 700-800 tl dosya ücreti.Kendi boşanmayı cok ıstıyorsa neden sana yalvarıyor sankı kendinın acma yetkısı yok:) Ayrıca eşinin ailesi ile aran nasıl aramıyorlar mı hıc kızım neden gıttın evıne dön gıbı..Torunlarını da hıc arayıp sormuyorlar mıMerhaba hanımlar benim sorunum eşimle uzun bir süre flört ardından evlendik çok şükür evladimizda oldu ancak sorun bitmiyor benim ailem hep arkamda çok kavgalar ettik her seferinde baba evime geldim hepte gelip beni 2 3 gün üstüne aldı eve geri götürdü kavga sebepleri 2 gorumcm ve kaynanam kayınbaba sorunları olurdu bizim özel kavgamız olmazdı bu seferki kavga yine kardeşi yüzünden alevlendi gorumcem hamileymis bende eşime bunu soyledim kıyamet koptu eşim gorumcemin evlendiği çocuğu pek sevmez olay buyudu çocuğa bağırdı bana bağırdı bende ciktim evden 15 gündür baba evimdeyim heryerden engelledim çünkü birbirimize ağza alınmayacak laflar ettik oda beni boşa diye yalvardi bende cocuk olmasa gozumu kirpmam falandi filandi kavga çok büyüdü sendne biktim dedi tiksindim bende aynı lafları benzer lafları ettim anama babama saydırdı derken 2 haftadır babamın evinde olmama rağmen ne eve don dedi nede cabaladi bende hafta sonu hariç çocukla görüşemezsin alışsın dedim sadece hafta sonu gelip çocuğu gorup gidiyo ne özür ne bi girişim onada bu lazimmis evde yan gelip yatmak çocuğum küçük issizim boşansam ailem arkamda çocuğuma kiyamiyorum ayrı yasayalim istiyorum oda ders olmuyo canına minnetmis ne yapacagimi şaşırdım kaldım hiç arkama bakmadan davayı acayimmi yoksa çocuğum için bir süre daha ayrımı yasamaya devam edeyim bir akıl veriverin can dostlar bana soklardayim çünkü hiç böyle olmazdi pişman olurdu çoktan olmadi bu kez bitti belkide anlamıyorum dusunemiyorum saglikli
Flört döneminde ne yapıyordunuz peki? Hiç mi tartışmadınız? Her tartışmada ailenize mi koştunuz? Hiç sanmıyorum böyle olduğunu. O zaman evliyken niye yapıyorsunuz bunu?
50 defa evi terk edip dönerseniz kim, niye ciddiye alsın sizi? Ne aileniz ciddiye alır ne eşiniz.
Şimdi o geri adım atmazsa siz atacaksınız ve bundan sonraki bütün kavgalarınız sizin geri adım atmanız üzerine şekillenecek. Ta ki eşiniz gibi sizin de sabrınız taşana kadar.
Bir orada, bir burada çocuk da rezil oluyor.
Boşansanız çok çok daha az etkileni
Evet ciddiyeti yitirdim ben bence o boşa der açamaz anca laf kalabaligi eşinin ailesi bizim kavgaları bilmez ben geldiysemde birkaç gün kaldim sonra döndüm sayarlar bende sizin yüzünüzden kavga ettik demem istedikleri bu zaten renk vermem onlara pekCanım her kavgada babanın evine gitme çünkü ne de olsa gider yine gelir der rutine binmiş olur endışe duymaz ama bekle bakalım biraz daha.Sanki görümcen evlilik dışı hamile kalmıs neymıs bu kadar tepki.Evli insan ıllakı bır zaman sonra cocuk sahıbı olacak aklı ermıyormuymus kocanın..Ama sevmiyorsa da sen de sürekli onlardan haber getiriyorsan o zaman suclu sensın..Boşanma davasını açıyorsa o açsın bir dava açmak en az 700-800 tl dosya ücreti.Kendi boşanmayı cok ıstıyorsa neden sana yalvarıyor sankı kendinın acma yetkısı yok:) Ayrıca eşinin ailesi ile aran nasıl aramıyorlar mı hıc kızım neden gıttın evıne dön gıbı..Torunlarını da hıc arayıp sormuyorlar mı
Anladım canım yıne de bosanmanı ıstemez hıcbır anne baba..Kayınvalıdenler ıcın söylüyorum.Ama 2 hafta olmus ögrenmıslerdır herhalde..2 hafta ıcın de hıc torunlarını da mı aramadılar nasıl hala bılmıyorlarEvet ciddiyeti yitirdim ben bence o boşa der açamaz anca laf kalabaligi eşinin ailesi bizim kavgaları bilmez ben geldiysemde birkaç gün kaldim sonra döndüm sayarlar bende sizin yüzünüzden kavga ettik demem istedikleri bu zaten renk vermem onlara pek
Yani tamam yine siz çıkın da baba evine neden gidiyorsunuz? Çok geç bir vakit vs değilse kızınızı da alıp bir hava almaya çıkabilirsiniz, yakınlarda bir yer varsa çay kahve vs bir şeyler içebilir ya da yemek yiyebilirsiniz, yürüyüş yapabilir parka vs gidebilirsiniz (pandemi şartları dışında söylüyorum bunu, sitede oturuyorsanız sitenin ortak açık alanları kısıtlamalarda muaf yerler mesela). Pandemi şartlarında zor bunlar ama evliliğinize devam edecekseniz ya da ileride başka bir ilişkiniz olursa aklınızda bulunsun, fikir olsun size.Evde dursam çok büyür kavgalarimiz oda çıkmaz.evden mecbur ben çıkıyorum kavga bitsin
Bu süreçte annem rahatsizdi ona yormuslardir zaten 10 günde 1 anca ararlar herkes kendi aleminde yaniAnladım canım yıne de bosanmanı ıstemez hıcbır anne baba..Kayınvalıdenler ıcın söylüyorum.Ama 2 hafta olmus ögrenmıslerdır herhalde..2 hafta ıcın de hıc torunlarını da mı aramadılar nasıl hala bılmıyorlar
Otelere giderim birakmazki arar ailemi otelde diye asla bırakmaz öyle.cafe falan bu süreçte evet olmuyoda sitede çıkar gezerim ufak tefek şeyleri çözerim bende oda ama işte bu sefer is cok büyüdü saçma sapan bi hal aldiYani tamam yine siz çıkın da baba evine neden gidiyorsunuz? Çok geç bir vakit vs değilse kızınızı da alıp bir hava almaya çıkabilirsiniz, yakınlarda bir yer varsa çay kahve vs bir şeyler içebilir ya da yemek yiyebilirsiniz, yürüyüş yapabilir parka vs gidebilirsiniz (pandemi şartları dışında söylüyorum bunu, sitede oturuyorsanız sitenin ortak açık alanları kısıtlamalarda muaf yerler mesela). Pandemi şartlarında zor bunlar ama evliliğinize devam edecekseniz ya da ileride başka bir ilişkiniz olursa aklınızda bulunsun, fikir olsun size.
Sakinleşmek için mekan terk etmek, etkili bir yöntemdir evet ama bu her tartışmada baba evine dönün anlamına gelmez. Siz biraz yanlış anlamışsınız sanki olayı. Ben gidip bir otele bile yerleşirim ama ailemin yanına dönmem bu durumda mesela, ya da aynı şehirdeki bir arkadaşıma yatılı kalmaya giderim. Kız kıza eğlenceli bir vakit geçirince öfke vs kalmıyor zaten. Dayımlarla da aram çok iyiydi, kafa dağıtmaya eğlenmeye sıkça giderdim mesela onlara. Böyle yakınınız kafa dengi, akraba kuzen vs de olabilir bu.
Baba evine dönmek çok farklı bir şey, kafa toplamak için gittiyseniz de 2-3 gün sakinleşince kendiniz geri dönmeniz lazımdı. Bu şekilde uzatmanız, eşinizin sizi almadan eve dönmemeniz köprüleri yıktığınız mesajı verir. Aslında biraz eşinizde suç var bu konuda. İlk kez kapıyı çekip aile evine döndüğünüzde sizi almayacaktı ki tırıs tırıs geri döndüğünüzde bunun etkili olmayacağını görecektiniz.
Bizde de sinirlenen taraf ya diğer odaya gider ya dışarı bir yarım saat, bir saat yürüyüşe ya da markete vs gider. Ben de bir kez yakın kız arkadaşıma gittim bu durumda. Mutlaka da söyleriz nereye gittiğimizi, merakta bırakmamak için. Giden taraf iletişime geçene kadar da diğeri iletişime geçmez. Odaya geçen kişiye de sakinleşmesi için zaman vermek lazım ama tabi. Siz oda değiştirirseniz eşiniz size sürekli laf atar, üzerinize gelirse olmaz bu. Bu durumda dışarı çıkmak zorunda kalır insan.
5 yıllık sevgililik, üzerine 5 yıllık evlilik demişsiniz ve ben baba evine dönmek dışında sakinleşmek için bir çözüm bulamamış olmanıza çok şaşırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?