Yani tamam yine siz çıkın da baba evine neden gidiyorsunuz? Çok geç bir vakit vs değilse kızınızı da alıp bir hava almaya çıkabilirsiniz, yakınlarda bir yer varsa çay kahve vs bir şeyler içebilir ya da yemek yiyebilirsiniz, yürüyüş yapabilir parka vs gidebilirsiniz (pandemi şartları dışında söylüyorum bunu, sitede oturuyorsanız sitenin ortak açık alanları kısıtlamalarda muaf yerler mesela). Pandemi şartlarında zor bunlar ama evliliğinize devam edecekseniz ya da ileride başka bir ilişkiniz olursa aklınızda bulunsun, fikir olsun size.
Sakinleşmek için mekan terk etmek, etkili bir yöntemdir evet ama bu her tartışmada baba evine dönün anlamına gelmez. Siz biraz yanlış anlamışsınız sanki olayı. Ben gidip bir otele bile yerleşirim ama ailemin yanına dönmem bu durumda mesela, ya da aynı şehirdeki bir arkadaşıma yatılı kalmaya giderim. Kız kıza eğlenceli bir vakit geçirince öfke vs kalmıyor zaten. Dayımlarla da aram çok iyiydi, kafa dağıtmaya eğlenmeye sıkça giderdim mesela onlara. Böyle yakınınız kafa dengi, akraba kuzen vs de olabilir bu.
Baba evine dönmek çok farklı bir şey, kafa toplamak için gittiyseniz de 2-3 gün sakinleşince kendiniz geri dönmeniz lazımdı. Bu şekilde uzatmanız, eşinizin sizi almadan eve dönmemeniz köprüleri yıktığınız mesajı verir. Aslında biraz eşinizde suç var bu konuda. İlk kez kapıyı çekip aile evine döndüğünüzde sizi almayacaktı ki tırıs tırıs geri döndüğünüzde bunun etkili olmayacağını görecektiniz.
Bizde de sinirlenen taraf ya diğer odaya gider ya dışarı bir yarım saat, bir saat yürüyüşe ya da markete vs gider. Ben de bir kez yakın kız arkadaşıma gittim bu durumda. Mutlaka da söyleriz nereye gittiğimizi, merakta bırakmamak için. Giden taraf iletişime geçene kadar da diğeri iletişime geçmez. Odaya geçen kişiye de sakinleşmesi için zaman vermek lazım ama tabi. Siz oda değiştirirseniz eşiniz size sürekli laf atar, üzerinize gelirse olmaz bu. Bu durumda dışarı çıkmak zorunda kalır insan.
5 yıllık sevgililik, üzerine 5 yıllık evlilik demişsiniz ve ben baba evine dönmek dışında sakinleşmek için bir çözüm bulamamış olmanıza çok şaşırdım.