- 24 Nisan 2015
- 111
- 50
- 48
- 37
- Konu Sahibi PammukSeker
-
Benim anlmaya çalıştığım şeyi anlayamamışsınız. Ben zaten asla tutumlu, cimri, para biriktirici bir insan değilim. Olamam da. O parayla beni abanta götürse orada bir gece konaklasak inanılmaz mutlu olurdum,çünkü gezmeyi çok seven bir insanım. Benim sıkıntım eşimin beni 350 tl'lik çiçeğin mutlu edeceğini düşünüp alması. Ve zaten ben borçlarımızın bitmesini en çok da paramızı rahat rahat harcayabilmek için, gönül rahatlığıyla gezip tozabilelim diye istiyorum. Bana borç parayla çiçek alıyor. Bunun neresi mantıklı. Rahmetli teyzenizin örneği benim durumumla biraz alakasız yani.
Ben asla bir sürü evim arabam olsun modunda bir insan olmadım. Hatta hep yiyelim, gezelim tozalım, güzel anlar biriktirelim modundayım. Ama borçlarımız bitince. Borcumuz olan bir iki arkadaşımız var. Ben onlardan utanıyorum açıkçası bu çiçeğe bakarken. Çünkü bu çiçek yerine ona olan borcumuzu ödeyebilirdik.
eger arayip agzina geleni sayarsanHerkese merhaba kızlar. Evlilik hazırlıkları, düğün balayı derken uzun süredir foruma giremiyordum, malesef ta ki bugüne kadar. Nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama bir yerden başlayayım.
Biz 3 buçuk aylık evliyiz. Yeni evli olduğumuzdan haliyle baya borcumuz var. Mayısta bitecek ama ciddi anlamda ucu ucuna bazen eksilere düşerek geçiniyoruz. Dün de bizim 7. tanışma yıldönümümüzdü. Neyse tam 00:00'da kocam sağolsun elinde minik bir pastayla odaya girip bana sürpriz yaptı. Ve gerçekten bu benim hayatımda yaşadığım en güzel kutlamaydı çünkü 7 yılın sonunda birlikte aynı evde, evimizde ilk kez bir kutlama yapıyorduk. O mumları birlikte üflemek bana en büyük hediyeydi.
Ama eşim sağolsun işleri abartmış. Ben bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum. Bir baktım ellerinde çiçek ve çikolatalarla kurye geldi okula. Biliyorum bir çoğunuz diyecek ki "E daha ne istiyorsun?" Ama benim derdim o değil birazdan açıklayacağım üzere. Tabiki çiçekleri görünce çok sevindim, hemen eşimi aradım falan. Ama bir yandan içim içimi yiyor kızlar çünkü çiçekler öyle sıradan gül demeti vs değil, bildiğiniz aranjman yaptırmış ve içimden dua ediyorum Allah'ım nolur çok pahalı bir şey olmasın diye.
Okul çıkışı da sağolsun beni aldı birlikte güzel bir yemek yedik, ki ben yemeği de evimizde yemeyi istemiştim aslında. Günümüzü güzel geçirmek adına hiç bir şeyi kafama takmadan kendimi günün akışına bıraktım ve gerçekten güzel bir gün geçirdik.
Gelin görün ki yaptığım her ne kadar yanlış görülse de bu sabah artık dayanamayıp çiçeği aldığı siteye girdim fiyatına bakmak için. Ve beyefendi bu çiçeğe tam tamına 350 tl vermiş!! İnanamadım, şok oldum. Çünkü ben zaten çiçeğe para verilmesini tasvip eden bir insan değilim, hem bu kadar borcumuz varken ve o parayla bir çok ihtiyacımızı karşılama şansımız varken, hem de ertesi günü solup gidecek bir çiçeğe 350 tl vermesi reva mı kızlar sizce? Bir de ben 4 ay önce işten çıkmak zorunda kaldım. Atama bekliyorum şu an ve ilk defa bu kadar para sıkıntısı çekiyorum hayatımda. Ki bundan hiç bir zaman da şikayet etmedim ta ki cebinde olmayan 350 tl'yi bir çiçeğe verdiğini duyana kadar. Ben mi abartıyorum kızlar? Tamam maddi sıkıntımız olmasa bir şekilde hoş göreceğim ama o parayla yapabileceklerimizi düşündüğüm zaman ağlayasım geliyor. Yok ben işten gelmesini bekleyemeyeceğim. Şimdi arayıp ağzıma geleni sayacağım ona!!
Ama öyle olmuyor ki. Sonuçta onun borcu benim borcum. O borcu öderken ben de sıkıntı çekiyorum. Zaten hiç bir zaman senin paran benim borcum vs diye ayırmadım.Biraz mantıklı düşünmesini isterdim. Ev geçindirmek gerçekten zor imiş. 3 bucuk ayda bunu cok iyi anladım..bu konuda haklısınız. başkasına borç varken hiç yapılacak iş değil. ancak şunu da unutmayın, ben de sizin gibi ihtiyacım olan bir şeyi bile söylemem eşime borcumuz var falan diye ama emin olun ilerde değer gören bizim gibi azıyla yetinenler olmuyor. isteyen, hep isteyen, bir güzel harcayan kadınların daha kıymetli olduğunu düşünüyorum hep. madem o parayı verdi, borç işini de düşünücek bir şekilde.
Bu konuda esınızı rencıde edersenız bu davranışı cok ararsınız... Bsna kalırsa olmuş yapılmış ıdare edecekkı yapmış o parayı gozden cıkarmış.. Sızın için yaptıgı bırsey için pişman etmeyın bnce ..Herkese merhaba kızlar. Evlilik hazırlıkları, düğün balayı derken uzun süredir foruma giremiyordum, malesef ta ki bugüne kadar. Nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama bir yerden başlayayım.
Biz 3 buçuk aylık evliyiz. Yeni evli olduğumuzdan haliyle baya borcumuz var. Mayısta bitecek ama ciddi anlamda ucu ucuna bazen eksilere düşerek geçiniyoruz. Dün de bizim 7. tanışma yıldönümümüzdü. Neyse tam 00:00'da kocam sağolsun elinde minik bir pastayla odaya girip bana sürpriz yaptı. Ve gerçekten bu benim hayatımda yaşadığım en güzel kutlamaydı çünkü 7 yılın sonunda birlikte aynı evde, evimizde ilk kez bir kutlama yapıyorduk. O mumları birlikte üflemek bana en büyük hediyeydi.
Ama eşim sağolsun işleri abartmış. Ben bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum. Bir baktım ellerinde çiçek ve çikolatalarla kurye geldi okula. Biliyorum bir çoğunuz diyecek ki "E daha ne istiyorsun?" Ama benim derdim o değil birazdan açıklayacağım üzere. Tabiki çiçekleri görünce çok sevindim, hemen eşimi aradım falan. Ama bir yandan içim içimi yiyor kızlar çünkü çiçekler öyle sıradan gül demeti vs değil, bildiğiniz aranjman yaptırmış ve içimden dua ediyorum Allah'ım nolur çok pahalı bir şey olmasın diye.
Okul çıkışı da sağolsun beni aldı birlikte güzel bir yemek yedik, ki ben yemeği de evimizde yemeyi istemiştim aslında. Günümüzü güzel geçirmek adına hiç bir şeyi kafama takmadan kendimi günün akışına bıraktım ve gerçekten güzel bir gün geçirdik.
Gelin görün ki yaptığım her ne kadar yanlış görülse de bu sabah artık dayanamayıp çiçeği aldığı siteye girdim fiyatına bakmak için. Ve beyefendi bu çiçeğe tam tamına 350 tl vermiş!! İnanamadım, şok oldum. Çünkü ben zaten çiçeğe para verilmesini tasvip eden bir insan değilim, hem bu kadar borcumuz varken ve o parayla bir çok ihtiyacımızı karşılama şansımız varken, hem de ertesi günü solup gidecek bir çiçeğe 350 tl vermesi reva mı kızlar sizce? Bir de ben 4 ay önce işten çıkmak zorunda kaldım. Atama bekliyorum şu an ve ilk defa bu kadar para sıkıntısı çekiyorum hayatımda. Ki bundan hiç bir zaman da şikayet etmedim ta ki cebinde olmayan 350 tl'yi bir çiçeğe verdiğini duyana kadar. Ben mi abartıyorum kızlar? Tamam maddi sıkıntımız olmasa bir şekilde hoş göreceğim ama o parayla yapabileceklerimizi düşündüğüm zaman ağlayasım geliyor. Yok ben işten gelmesini bekleyemeyeceğim. Şimdi arayıp ağzıma geleni sayacağım ona!!
Ama öyle olmuyor ki. Sonuçta onun borcu benim borcum. O borcu öderken ben de sıkıntı çekiyorum. Zaten hiç bir zaman senin paran benim borcum vs diye ayırmadım.Biraz mantıklı düşünmesini isterdim. Ev geçindirmek gerçekten zor imiş. 3 bucuk ayda bunu cok iyi anladım..
Herkese merhaba kızlar. Evlilik hazırlıkları, düğün balayı derken uzun süredir foruma giremiyordum, malesef ta ki bugüne kadar. Nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama bir yerden başlayayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?