- 29 Aralık 2015
- 748
- 1.522
- 113
- Konu Sahibi PammukSeker
-
Belki gercekten ihtiyaciniz var haklisiniz ama bu para konusunu eminim oda dusunuyordur sadece sizmi dusunuyosunuz ve size jest yapmis para stresini belkide biraz unutmak istemis para yerine gelir ama arkadasinda dedigi gibi kirilan kalp zor onarilir ki bence helal olsun bazilari para icinde yuzuyo ama koca odun hic biseyden cakmiyo onlarda odun diye agliyo yazik ne heveslerle sizin nasil mutlu oldugunuzu gormek icin yapti belkide ben agzimla soyledigim halde almaz bide boyle dusunun yeri degildi demeyin hersey zamaninda guzelHerkese merhaba kızlar. Evlilik hazırlıkları, düğün balayı derken uzun süredir foruma giremiyordum, malesef ta ki bugüne kadar. Nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama bir yerden başlayayım.
Biz 3 buçuk aylık evliyiz. Yeni evli olduğumuzdan haliyle baya borcumuz var. Mayısta bitecek ama ciddi anlamda ucu ucuna bazen eksilere düşerek geçiniyoruz. Dün de bizim 7. tanışma yıldönümümüzdü. Neyse tam 00:00'da kocam sağolsun elinde minik bir pastayla odaya girip bana sürpriz yaptı. Ve gerçekten bu benim hayatımda yaşadığım en güzel kutlamaydı çünkü 7 yılın sonunda birlikte aynı evde, evimizde ilk kez bir kutlama yapıyorduk. O mumları birlikte üflemek bana en büyük hediyeydi.
Ama eşim sağolsun işleri abartmış. Ben bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum. Bir baktım ellerinde çiçek ve çikolatalarla kurye geldi okula. Biliyorum bir çoğunuz diyecek ki "E daha ne istiyorsun?" Ama benim derdim o değil birazdan açıklayacağım üzere. Tabiki çiçekleri görünce çok sevindim, hemen eşimi aradım falan. Ama bir yandan içim içimi yiyor kızlar çünkü çiçekler öyle sıradan gül demeti vs değil, bildiğiniz aranjman yaptırmış ve içimden dua ediyorum Allah'ım nolur çok pahalı bir şey olmasın diye.
Okul çıkışı da sağolsun beni aldı birlikte güzel bir yemek yedik, ki ben yemeği de evimizde yemeyi istemiştim aslında. Günümüzü güzel geçirmek adına hiç bir şeyi kafama takmadan kendimi günün akışına bıraktım ve gerçekten güzel bir gün geçirdik.
Gelin görün ki yaptığım her ne kadar yanlış görülse de bu sabah artık dayanamayıp çiçeği aldığı siteye girdim fiyatına bakmak için. Ve beyefendi bu çiçeğe tam tamına 350 tl vermiş!! İnanamadım, şok oldum. Çünkü ben zaten çiçeğe para verilmesini tasvip eden bir insan değilim, hem bu kadar borcumuz varken ve o parayla bir çok ihtiyacımızı karşılama şansımız varken, hem de ertesi günü solup gidecek bir çiçeğe 350 tl vermesi reva mı kızlar sizce? Bir de ben 4 ay önce işten çıkmak zorunda kaldım. Atama bekliyorum şu an ve ilk defa bu kadar para sıkıntısı çekiyorum hayatımda. Ki bundan hiç bir zaman da şikayet etmedim ta ki cebinde olmayan 350 tl'yi bir çiçeğe verdiğini duyana kadar. Ben mi abartıyorum kızlar? Tamam maddi sıkıntımız olmasa bir şekilde hoş göreceğim ama o parayla yapabileceklerimizi düşündüğüm zaman ağlayasım geliyor. Yok ben işten gelmesini bekleyemeyeceğim. Şimdi arayıp ağzıma geleni sayacağım ona!!
Bana öyle çiçek çikolata gelse çiçeği yer çikolatayı suya koayarım
Şaka bir yana daha uygunları var erkek arkadaşım kalp şeklinde camda güller almıştı çok uygunada almıştı ona da annem kek kalıbı olur bundan demişti
şu borçtan kurtulma konusunda senle kafa yapımız birebir aynı ama ne bilim ben yinde böyle düşünmezdim hediyesi için eşimin sonuçta beni düşünmüş incelik yapmak istemişParaya çok değer veriyorsun diyor eşim ve buradaki bazı kadınlar. Çok paracı bir insan olsam eşimden pahalı hediyeler isterdim ve pahalı hediyeler alınca sevinirdim değil mi? Ben sadece haklı olarak bir an önce borçlarımızdan kurtulmak istiyorum. Başkalarına borcumuz varken bir çiçeğe o kadar para vermek haksızlık geliyor bana. Ve ben onu bu konuda daha önce de uyarmışken...
50-100 de yeter kardesBizim bünye alışmış 50-100 arası çiçek almaya,
350 liralık neye benziyi kiiii mode on
sanırım öyle, babam da öyle çünkü, o da aslan ve gösterişe bayılır, hediye vs sözkonusu olunca hiç parayı düşünmez.
eşimle 15 yıldır birlikteyiz eskisine göre yine daha iyi ama hala çok sinirlendiğim zamanlar oluyor.
en son doğum günümde yaptı, ben üç beş liranın hesabını yapmak için market market dolaşırken adam bana 500 liralık hediye aldıkeza yıldönümüzde öyle süpriz yapacağım diye aylık mutfak giderimizin yarısını hesaba bıraktığımız bir mekana götürdü, ben menüdeki en ucuz şeyi arıyorum, o pahalı şarap açtırıyor...
bazı arkadaşlar parası var ki almış jest yapmış diyorlar ama bizim bütçeyi zorlamamak için yaptığımız fedakarlıklar karşısında eşlerimizin yaptığı bu savurganlığa kızmamız, sonradan sıkıntısını bizim çekmemizden kaynaklanıyor. ben neyse ki çiçek olayını bitirdim artık sadece yol üstündeki çiçekçilerden birer demet alıp geliyor, ona da şükür
sakin yapma Oyle birsey. Eger yaparsanda ciceklere, buketlere tatli romantik suprizlere omur boyu bye bye de. Adamin icinden gelmis yapmis. Daha ne istiyorsunuz. Eger birsey yapmasaydi ve cok ucuz bir hediye alsaydi gene burada konu aciyor olurdun bana deger vermiyor, nelere layik goruyor diye :)Herkese merhaba kızlar. Evlilik hazırlıkları, düğün balayı derken uzun süredir foruma giremiyordum, malesef ta ki bugüne kadar. Nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama bir yerden başlayayım.
Biz 3 buçuk aylık evliyiz. Yeni evli olduğumuzdan haliyle baya borcumuz var. Mayısta bitecek ama ciddi anlamda ucu ucuna bazen eksilere düşerek geçiniyoruz. Dün de bizim 7. tanışma yıldönümümüzdü. Neyse tam 00:00'da kocam sağolsun elinde minik bir pastayla odaya girip bana sürpriz yaptı. Ve gerçekten bu benim hayatımda yaşadığım en güzel kutlamaydı çünkü 7 yılın sonunda birlikte aynı evde, evimizde ilk kez bir kutlama yapıyorduk. O mumları birlikte üflemek bana en büyük hediyeydi.
Ama eşim sağolsun işleri abartmış. Ben bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum. Bir baktım ellerinde çiçek ve çikolatalarla kurye geldi okula. Biliyorum bir çoğunuz diyecek ki "E daha ne istiyorsun?" Ama benim derdim o değil birazdan açıklayacağım üzere. Tabiki çiçekleri görünce çok sevindim, hemen eşimi aradım falan. Ama bir yandan içim içimi yiyor kızlar çünkü çiçekler öyle sıradan gül demeti vs değil, bildiğiniz aranjman yaptırmış ve içimden dua ediyorum Allah'ım nolur çok pahalı bir şey olmasın diye.
Okul çıkışı da sağolsun beni aldı birlikte güzel bir yemek yedik, ki ben yemeği de evimizde yemeyi istemiştim aslında. Günümüzü güzel geçirmek adına hiç bir şeyi kafama takmadan kendimi günün akışına bıraktım ve gerçekten güzel bir gün geçirdik.
Gelin görün ki yaptığım her ne kadar yanlış görülse de bu sabah artık dayanamayıp çiçeği aldığı siteye girdim fiyatına bakmak için. Ve beyefendi bu çiçeğe tam tamına 350 tl vermiş!! İnanamadım, şok oldum. Çünkü ben zaten çiçeğe para verilmesini tasvip eden bir insan değilim, hem bu kadar borcumuz varken ve o parayla bir çok ihtiyacımızı karşılama şansımız varken, hem de ertesi günü solup gidecek bir çiçeğe 350 tl vermesi reva mı kızlar sizce? Bir de ben 4 ay önce işten çıkmak zorunda kaldım. Atama bekliyorum şu an ve ilk defa bu kadar para sıkıntısı çekiyorum hayatımda. Ki bundan hiç bir zaman da şikayet etmedim ta ki cebinde olmayan 350 tl'yi bir çiçeğe verdiğini duyana kadar. Ben mi abartıyorum kızlar? Tamam maddi sıkıntımız olmasa bir şekilde hoş göreceğim ama o parayla yapabileceklerimizi düşündüğüm zaman ağlayasım geliyor. Yok ben işten gelmesini bekleyemeyeceğim. Şimdi arayıp ağzıma geleni sayacağım ona!!
sen onu diyon benim nişan çiçeğimde canlıdı ya en napimKızlar bu çiçek cansız, bari bunu alsaydı en azından evimde süs ve hatıra olarak kalırdı ömür boyu. Bir de canlı çiçek. Şu an bile solmaya başlamış yavaştanResmini bulup koyacağım birazdan
off bak bu fena olmuş işteKonu sahibi bana rahmetli teyzemi hatirlattin
Valla bak dalga gecmiyorum cok ciddiyim
Teyzem de boyleydi aman borcu odeyelim aman ona para verilir mi aman su aman bu
Ev aldi ev aldi ev aldi yani sayisiz
Hep borcla
Odedi essekler gibi calisti delikli kurus olmazdi cuzdaninda, ogretmenlerdi kari koca
Evlerinde sampuan olmazdi, peynir olmazdi o derece
Simdi teyzem sizlere omur, eniste ve kizlar catir catir teyzemin kiyip da yiyemediklerini yiyor sefasini suruyorlar
Sen oyle olma, caninizdan kiymetli degil ya
Yiyin icin gezin yepyeni taptaze evlisiniz, nasil baslarsaniz oyle de gidersiniz
Vallahi gercekleri anlttimoff bak bu fena olmuş işte
valla teyzen kayserimi diyesim geldiVallahi gercekleri anlttim
Kendi canina harcamazsin harcamazsin borc odeyecem diye
Sonra sen gocup gittiginde arkandan millet keyfine bakar
Dunya boyle birsey iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?