Kocam bana hediye aldı ama ben sinirden ağlamak üzereyim!

Canim hangimiz borcsuz yasiyoruz, bu devirde borcsuz olmuyor o zaman niye zevkimizden mahrum kalalim. Bende esime oyle kizardim ama artik takmiyorum. Zaten borctan kurtulamiyoruz bari tadini cikaralim ozel gunlerin. Para durumlari icin goz yasi dokme bile rabbim yuvasi olanin rizkini veriyor

Kendini ne kadar değerli görürsen, sana gösterilen değerde o kadar olur..
Sen şimdi bu çiçeğin parasını falan dert edip, adama bir şey dersen, bu kutlma felaket olur ve diğer kutlanacak mevzularınıza yansır.. Yarın bir gün çok kazanınca bile adam sana bişey almak istemez, çünkü unutmaz.. Sakın sana verilen değeri yerle bir etme.. Olay çiçeğin fiyatı değil, yapılan jest ve niyet, gurur duymalısın seni ne kadar güzel şeylere layık gördüğü için..

ay acaba aslan burçlarının karakteristik özelliği mi bu. Benimki de aslan ve ben daha önce de çok uyardım. Uyarmasam, bu ilk olsa bu kadar sert tepki vermezdim ama işte..

sanırım öyle, babam da öyle çünkü, o da aslan ve gösterişe bayılır, hediye vs sözkonusu olunca hiç parayı düşünmez.
eşimle 15 yıldır birlikteyiz eskisine göre yine daha iyi ama hala çok sinirlendiğim zamanlar oluyor.
en son doğum günümde yaptı, ben üç beş liranın hesabını yapmak için market market dolaşırken adam bana 500 liralık hediye aldı keza yıldönümüzde öyle süpriz yapacağım diye aylık mutfak giderimizin yarısını hesaba bıraktığımız bir mekana götürdü, ben menüdeki en ucuz şeyi arıyorum, o pahalı şarap açtırıyor...
bazı arkadaşlar parası var ki almış jest yapmış diyorlar ama bizim bütçeyi zorlamamak için yaptığımız fedakarlıklar karşısında eşlerimizin yaptığı bu savurganlığa kızmamız, sonradan sıkıntısını bizim çekmemizden kaynaklanıyor. ben neyse ki çiçek olayını bitirdim artık sadece yol üstündeki çiçekçilerden birer demet alıp geliyor, ona da şükür

Yanında çikolata hediyesi olanlara bak :) Onlardanmış.
Kızlar bu çiçek cansız, bari bunu alsaydı en azından evimde süs ve hatıra olarak kalırdı ömür boyu. Bir de canlı çiçek. Şu an bile solmaya başlamış yavaştan Resmini bulup koyacağım birazdan

Su kkda ilk kez duzgun bir adam duydum onu da digerlerine benzetecekler, o cicek arajmaninin yerini bir demet maydanoz alacak sonunda o olacak yani
Maydanoz bile almaz artık bence :) aramissin madem artık rastlayabilirsiniz bu huylarindan vazgececektir emin ol sen de biriktirdigin paralarınla yada karsiladigin ihtiyaclarinla mutlu olursun. Ama kocam değişti diye şikayet etme sakın

Sakın yapma. Saydırdığın herşey yarın sana aynen geri döner.
Üç yılın sonunda eşim ve ben anladık ki

^^evlilik imzayla olan bişey değil, İmzadan sonra yapılan, kurulan, dizilen bir şey^^
Hatta, Aldıkların değil, biriktirdiğin anıların yanına kar kaldığı kurum.

Yeni evli olunca her şey stres oluyor. Borç ödemekten, para planı yapmaktan, insan ne yaşadığını anlamıyor bile.
Ay bir de benim eşim evlendiğimizde hatta 1.5 yıl sonrasına kadar bile hangi eve çalıştığının farkında bile değildi. Bir bakardım bankadaki para kuş olmuş uçmuş başka diyarlara.

Dolayısıyla,
İlk evlendiğim zaman böyle bir şey olsa, (ki olamazdı o zamanlarda kredi kartımızda ayın başında bile değil böyle bir organizasyon için yaşamak için bile 500 tl kalmazdı) neyse böyle bir şey olsa hemen söylenip dururdum.

Ama şimdi başıma gelse, güzel bir zamanda bütçe planını gözüne sokup, dikkatli plan yapmadık, ondan bu ay her şeyi kısıtlı yapıyoruz, derim.

Çünkü artık onun planı senin planın, gizli saklı bir şey olmadığı sürece yapılan her şeyden sen de sorumlusun. Şimdi artık hele de hamileyken, bir ay öncesinden mont almam lazım, bu kıyafetler olmuyor, maaş gelince alış-verişe çıkıyoruz sana da bilmemne lazımdı zaten diye uyarıyorum ki kafasına göre plan yapmasın. Hatta bu uyarıları her şey için yapıyorum. Bu ay şu şu günlerde misafir var, şuna hediye almalıyız, şuraya ekstra ödememiz var vs diye.
Böylelikle süprizsiz ama sakin bir hayatımız var. Ay ne sıkıcıyız bea :)

Neyse ki arada, mevsimine göre bir demet alıyor da çiçeksiz kalmıyorum :)

benim çiçeğim 70 liyaymıs pazartesi geldi gayet guzel cam vazoda.internetten alışveriş yapmayı bilmiyor o ndan o açıp bir ciçekçiden söylemiş olabilir.internette uygun siteler var

Bu arada, para denen şey el kiridir. Az yada çok geri gelir.. Hesabını bilmek derdine özel ve güzel günlerini ilerisi için pişmanlık yatırımı yapma..

Aman Allah'ım sonunda beni noktası virgülüne anlayan bir insan. Evet işte anlatmaya çalıştığım şey tam olarak bu. Ben özel günlerimizi kutlamasın bana çiçek almasın demiyorumki. Bana sokaktan 10 tl'lik gül de alsa. Bir not, bir şiir yazarak da kutlasa ben mutlu olurum zaten.
Ama para konusnda bu kadar sıkıntı olduğumuzu ve benim bunu çok sıkıntı ettiğimi bile bile, ben borcumuz bir önce bitsin diye uğraşırken o cebinde "olmayan" parayı gider çiçeğe verirse buna nasıl sevinmemi bekler anlamıyorum. İnşallah benimki de zamanla törpülenir..

Hayatta herşeyi kontrol edemezsin. Özellikle bu parasal olayları mesele haline getirme. Borç bir şekilde kendini ödettirir ama kırılan kalp asla yerine gelmez. Eşini azarlayıcı, uyarıcı tavırlarından vazgeç. Yarın bir gün atanıp para olayını çözdüğünde bunlar daha çok göze batar. Ek olarak atanıncada bu şekilde parasal hiddetler yaşama. Aksi halde nedense uzun soluklu olacağını düşünemedim. Niye bilmiyorum..

yok kızlar hiç merak etmeyin ben bu adama 7 yıldır çiçeğe para vermemesi gerektiğini öğretemedim. Hatta ters tepiyor. bundan sonra da öğretemeyeceğim sanırım. Maydanoz alsa sevinecek hale geldim artık.

Sonrada neden sürpriz yapmazlar diyoruz.Adamı kırmaya ne gerek var düşünmüş yapmış.Size değer veriyor ki yapmış neden bu kırıcılık ?

benim eşimde burnunun dikine giden bir insan o yüzden değişmiyorlar ya böyle kabul ediceksin
onun huyuna gittiğini göstereceksin ve senden zamanla öğrenecek bunu canım benim bulduğum formül bu

Ya olan olmuş artık, bağırıp çağırmanın alemi ne? O parayı yese ya da birine yedirse daha olmadı ailesine verse haklısın ama senin için harcamış. Tamam zamanı da değilmiş ama seni düşünmüş neticede. O nedenle otur sakince konuş, neye kızdığını anlat ama bağırmadan.
Yoksa sahiden de hayatın boyunca bir daha bir güzellik göremezsin bu adamdan. Adam senden soğur, evliliğiniz sekteye bile uğrar. Sinek küçüktür ama mide bulandırır derler aman diyeyim.
Ya tamam erkekler melek değil katılıyorum, ince düşünemiyorlar, ileri görüşlü olmayabiliyorlar fakat ilk hatasında savaş açarsanız da bu işin sonu gelmez.

Ayy ookurken ben sinirlendim size kusura bakmayin da.
tamam anladik skntidasiniz ama boyle guzel bi jest yapilmis.. bukadar cildirmaniza agzima geleni saycam demenize gerek yok.

Adam heveslenmis almis belliki bukdr maddi skntinin icinde benim karim mutlu olsun demis.

Skntilarin bi cozumu bulunur 350 liraya batmasiniz..
degerini bilin sevilmenin

Olan olmusken aramamaliydin.

Ne bileyim 2 hafta sonra konussan nolurdu...

Artik esin milyoner de olsa "nasil olsa sevmiyor, ustune hesap sorup cemkiriyor" diye dusunup cicek, hediye vs almaz. Romantizm kosarak uzaklasir.

Insallah pisman olmazsin.

Eşinizi karşınıza alıp güzelce konuşun diyen arkadaşlara; bu kaçıncı uyarım. Zaten ilk defa olsa tepkim bu kadar ağır olmazdı, daha önce de uyardığım halde buna benzer şeyler çok yaptı. O yüzden uyar, tatlı tatlı konuş diyenlereydi bu cevabım.. Bunu daha önce defalarca yaptım zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…