- 11 Ocak 2016
- 1.892
- 1.250
- 83
- 36
aynen canım 2.yi istiyorum :) 1.sınıfa giden bir oğlum var oğlan benden çok istiyor geçenlerde anne markete falan söylesek mi belki bana kardeş getirirler artık :) diyobi konunda cocugun var oldug yaziyor canim ikincimi olmuyor rabbim nasip eder insallah
ayyy kuzum beniim insallah olur canim benim bende biraz gec hamile kalmistim iltihap vardi bide ama hic bi sorunun yok demisti doktr ve ilyihap gecince hamile kaldim simdi ikinciye hamileyim ilac falanda kullanmadim vardir onunda bir saati gunu nasibi vardir elbet bugun yarin allahim en kisa zamanda guzel haberler almayi nasip etsinaynen canım 2.yi istiyorum :) 1.sınıfa giden bir oğlum var oğlan benden çok istiyor geçenlerde anne markete falan söylesek mi belki bana kardeş getirirler artık :) diyo
ay inşallah canım ilk hamilelikte cahil mi oluyoruz nedir çoğu duygumu bile hatırlayamıyorum günümü bile takip etmezdim bunda her ay test yapmaktan negatifi görmekten bıktım resmen.bu ay 6 gün gecikti neden bilmiyorum sonra oldum.hayırlısı bakalım vardır ,Rabbimin nasip ettiği zaman.Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canımayyy kuzum beniim insallah olur canim benim bende biraz gec hamile kalmistim iltihap vardi bide ama hic bi sorunun yok demisti doktr ve ilyihap gecince hamile kaldim simdi ikinciye hamileyim ilac falanda kullanmadim vardir onunda bir saati gunu nasibi vardir elbet bugun yarin allahim en kisa zamanda guzel haberler almayi nasip etsin
Amin canım benim. Allah razi olsun. Tez zamanda tüm isteyenlere nasip olsun. Doktora gittiniz mi? Bazen ilk dogumdan sonra oluyormus bu durum ama inşallah gecicidir kisa zamanda güzel haber alırsınız.yazdıklarını takdir ettim canım Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin.bende bir buçuk yıl oldu istiyorum ama olmadı henüz hatta bu ay 6 gün gecikmeyle adet oldum o kadar çok umutlanmıştım ki...
amin canim amin insallah sanada nasip etsimay inşallah canım ilk hamilelikte cahil mi oluyoruz nedir çoğu duygumu bile hatırlayamıyorum günümü bile takip etmezdim bunda her ay test yapmaktan negatifi görmekten bıktım resmen.bu ay 6 gün gecikti neden bilmiyorum sonra oldum.hayırlısı bakalım vardır ,Rabbimin nasip ettiği zaman.Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım
Uyuz oluyorum böyle insanlara,hemcins kardeşe sahip olmak kadar güzel birşey var mı? Böyle söyleyerek Allah'a şirk koşuyorlar resmen tövbe ya. Kızım da var oğlum da bin şükür ama keşke kızımın bi tane de kız kardeşi olsaydı diyorum, erkek kardeşiyle paylaşımları hep sınırlı olacak. Oğlunuz çok şanslı bir çocuk çünkü asıl kardeşliği hemcins kardeşiyle anlayacak.Benim ikinci de oğlum olacak bunu duyan artik ucuncuyu yapcan mecbur insallah üçte kizi bulursun diyor. ( daha dogum yapmadan)
Eşim hic bir zaman kiz erkek demedi saglikli olsun dedi.
Ama herkes boyle deyince moralim cok bozuluyor ve ucuncuyu yapmak zorundayim gibi hissetmeye basladim.
O da kız olmazsa napalim yani biz mi belirliyoruz sanki.
eşim gitmedi canım da ben gittim hormon tahlillerim oldu normal çıktı.çalıştığım için de sürekli gidemedim bakalım bir kaç ay daha bekleyelim bir de 2 ay önce kimyasal gebelik yaşadım o da çok etkiledi beni.bu ayda 6 gün gecikince oldu herhalde bu sefer demiştim ağrılarım vardı çok gecikmeden 2 hafta öncesinde başlamıştı göğüs ağrım falan vücud oyun oynadı sanırım bana.sonra adet oldum malesef.hatta insan kabullenemiyor da acaba üstüne mi gördüm ki diye araştırma yapmaya bile başlamıştım:)Amin canım benim. Allah razi olsun. Tez zamanda tüm isteyenlere nasip olsun. Doktora gittiniz mi? Bazen ilk dogumdan sonra oluyormus bu durum ama inşallah gecicidir kisa zamanda güzel haber alırsınız.
M meryemim40 canim bende zorlanmistim bulmaya calisirken orda son adet tarihi falan biseyler yaziyo baska bi bilene sor istersen bende çok bilmiyorum :)
Bu durumu yasayan bi arkadaşım vardi cok uzulmustu ama dogduktan sonra hic oyle olmadi gayet ilgili seviyor yani merak etme canm dgunca hersey değişir kiz cocuguna sahip olmak ayricaliktir kiz cocugu bereket demek icini rahat tut senYa kızlar benim anlamadığım bişey var, ve acayip sinirlerim bozuluyor.
Bugün'e kadar biz bebeğimizin cinsiyetini kesin öğrenememiştik, bugün kesinleşti ve bi KIZIMIZ olacakmış :) :) ben açıkcası çok sevindim. Ha kız olduğu için mi? Tabi kii dee hayır... Sağlıklıymış ve herşey yolundaymış. Kalbinin atışı, elleri, ayakları, hele o burnu yok mu, ısırıver ye... Neyse ben bunları düşündükçe mutlu olurken, eşim'e sevinçli haberi vereceğim, söylememle birlikte "Doktor yanlış görmüştür. Erkek'tir o!!" dedi. Bunu söyleyince acayip sinirim bozuldu. Benim eşim "KIZ-ERKEK" ayrımcılığı yapıyor. "Kız olursa, sevemem" diyor. Zoruma gitti iyice.. Acaba bebeğimiz doğduktan sonra değişir mi? Böyle bi durumu yaşayanlar var mı ?
Sen hiç kötü olma yarın öbür gün mini eteği giyer mervelere ders çalışmaya gider senin bütün hırsını alırBurnundan getireceğim zaten. Beklesin, görsün. .
Bu adam bu çocuğu hak etmiyor.
Çocugunuza cok üzüldüm şimdiden. Baba tarafından setler kuruldu önüne.
Temennim doğduğunda fikrinin değişmesi yönünde ama;
Benim etrafımda erkek çocuk isteyip kızı olan 2. 3. çocuk belki erkek olur umuduyla 40 takla atan yığınla adam var. Ülkenin Güneydoğu'sundayim bu arada.
Evet belki kızına yapacak,aşık olacak bidi bidi... Fakat içindeki korkunç erkek çocuk özlemi hiç geçmeyecek. Siz belki yurtdışında yaşıyorsunuz eşiniz vizyonu geniştir diyeceğim ama yok sanmıyorum. Elimizdeki malzeme bu,bir kısım erkek bu zihniyette. Avrupa'nin göbeği de olsa nato kafa nato mermer..
Burada bi konu vardı yurtdışında yasayan konu sahibi ve görümcesi kına tepsisi için kavga ediyordu yıllardır.
Esiniz muhtemelen bir süre sonra 2. çocuk isteyecek sırf erkek olsun diye..
Neyse işte baktınız olmuyor Kıbrıs'a gidin donasyon secimi yaptirin. Tövbe tövbe.
İnan kimse boyle demiyor ben de oglum da kizim da olsun isterdim ama hicbi zaman ikincisi de erkek diye uzulmedim ogluma arkadas geliyor diye dusundum.Uyuz oluyorum böyle insanlara,hemcins kardeşe sahip olmak kadar güzel birşey var mı? Böyle söyleyerek Allah'a şirk koşuyorlar resmen tövbe ya. Kızım da var oğlum da bin şükür ama keşke kızımın bi tane de kız kardeşi olsaydı diyorum, erkek kardeşiyle paylaşımları hep sınırlı olacak. Oğlunuz çok şanslı bir çocuk çünkü asıl kardeşliği hemcins kardeşiyle anlayacak.
Kızları olanlara da tam tersini söylüyorlar çünkü böyle insanlara yaranamazsın,hamile kadınlara hayırlısı neyse o olsun deyip susacaksın,millet kafayı yemiş yemin ediyorum. Allah bize daima hayırlısını veriyor kıymet bilmezsek onu hayırsıza çevirirse işte ozaman feleğimiz şaşar. Bir arkadaşım da bana ikinciye hamileyken ay bakarsın erkek oluuur dediğinde çok uyuz olmuştum,kendisine kayınvalidesi çok baskı yapmış erkek olsun diye,oğlu oldu ama bakalım ne kadar hayrı dokunacak. Bu insanlar zamanında çok ezilmişler cinsiyet konusunda ve acısını başkalarından çıkarıyorlar,böylelerine zavallı gözüyle bakacaksın. Arkadaşım boşver ne mutlu sana iki tane aslanlar gibi oğlun olacak,kız-erkek hepsi aynı hepsi evlat,Allah isteyen herkese versin.İnan kimse boyle demiyor ben de oglum da kizim da olsun isterdim ama hicbi zaman ikincisi de erkek diye uzulmedim ogluma arkadas geliyor diye dusundum.
Millet hemen duyar duymaz basliyo artik ucuncuyu kesin yapcaksin. Kız olmadan olmaz kız evlat öz evlat. Oğlan evlenir gider seni unutur. Kız olsa öyle olmazdi. Neler neler duyuyorum...
Ama yine de takmamaya calisiyorum Rabbim bana bunu nasip etmis. Erkek yada kız hic farketmez. Yeter ki hayirli saglikli olsun insallah.
höst adama bakya millet çocuğum olsa diye 40 takla atar bişey derdim ama neyse.eşinizin önceden fikrini bilip yaptıysanız bebeğinizi yazık olmuş ama böyle bir bilginiz yokken yaptıysanız bişey diyemicem.eşinizin cahilliği.Ya kızlar benim anlamadığım bişey var, ve acayip sinirlerim bozuluyor.
Bugün'e kadar biz bebeğimizin cinsiyetini kesin öğrenememiştik, bugün kesinleşti ve bi KIZIMIZ olacakmış :) :) ben açıkcası çok sevindim. Ha kız olduğu için mi? Tabi kii dee hayır... Sağlıklıymış ve herşey yolundaymış. Kalbinin atışı, elleri, ayakları, hele o burnu yok mu, ısırıver ye... Neyse ben bunları düşündükçe mutlu olurken, eşim'e sevinçli haberi vereceğim, söylememle birlikte "Doktor yanlış görmüştür. Erkek'tir o!!" dedi. Bunu söyleyince acayip sinirim bozuldu. Benim eşim "KIZ-ERKEK" ayrımcılığı yapıyor. "Kız olursa, sevemem" diyor. Zoruma gitti iyice.. Acaba bebeğimiz doğduktan sonra değişir mi? Böyle bi durumu yaşayanlar var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?