- Konu Sahibi hazaldt2008
-
canım herseyd ebı hayır vardır bunu unutma ama eşın neden boşanma ısını aılesıyele konusuyo senı sevıyosa annesıyle arasını sogutsun bıraz ıkısınıd eıdare etmeyı bılsın alsın ıkınızıde karsı karsıya ne derdınız var konusun esının annesıyle eger senınle sorunu oldugunu soyluyosa kaynanan oturun adam akıllı konusun derdınız ne dıye kımse kımseye muhtac degıl ama hakklarınıda al tabıkı sonucta ufak bı kızın var ve send ekalıcak ınsallah onun gelecegı ıcın ezıdrme kendını ve arkadasların dedıgı gıbı gercek sebep neymıs ogren sonra yolunu çiz
yıllarınıza yazık olmuş.ama derler ya zararın neresinden dönsen kardır.umarım bundan sonra herşey sizin ve kızınız için çok daha güzel olur.ben size inanıyorum siz iş bulacak çalışacak ve çok güzel bir hayat yaşayacaksınız.sizde buna inanın kızınız sizi hep güçlü görsün.her zaman her şeyin hayırlısı olsun.
çok üzüldüm..Allah yardımcın olsun inşallah güzel bi iş bulursun.güçlü biriye benziyorsun ailen de var..kızına iyi bakarsınız.Allah'a emanet olun.
Çok tuhaf davranıyor eşiniz. O boşanmayı kafasına koymuş ama mümkün olduğunca ucuza kapatmak istiyor deyim yerindeyse. Hadi siz neyse yollarını ayıran iki yetişkinden biri oalcaksınız da kızınıza bakmakla yükümlü. Sizden boşanacak, kızınızdan değil. Kızınızı görmek istiyor mu şu anda? Ne zamandır görüşmüyorlar?
en son aralıkta görmüştü...daha önceden hergün arıyordu...taki ben boşanma dilekçesini adliyeden gidip alıp ve yalan dolanla dava açtığını öğrenene kadar...karşı dava açtıktan sonrada bir defa aradı ve kızını sordu kapattı...adam değil beni çocuğunu bile gözden çıkarmış...
en son aralıkta görmüştü...daha önceden hergün arıyordu...taki ben boşanma dilekçesini adliyeden gidip alıp ve yalan dolanla dava açtığını öğrenene kadar...karşı dava açtıktan sonrada bir defa aradı ve kızını sordu kapattı...adam değil beni çocuğunu bile gözden çıkarmış...
Hazalcım, konuyu izliyorum ve hayret ediyorum gerçekten. Aslında biz kadınların hayatında yüzde 90 ı erkek kaynaklı o kadar çok tuhaflık oluyor ki, bak işte kocaman forum olmuş.
Çok da takılma artık, konuyu açmandan bu yana oldukça zaman geçti, ama bildiğim kadarıyla, kesinlikle çocuğuna bakmak zorunda. Velayet sende kalsa bile çocuğuna ve sana ödeme yapması gerekiyor. BU ticaret değil ki ucuza kapatmaya çalışsın, ben senin yerinde olsaydım cabbar bir avukat bulur, hukukun bütün yollarını kullanırdım. Para konusuna gelince, eğer boş vaktin varsa, ya da bu konuda kendine vakit ayırıp bu işle ilgilenen uzman avukatlarla konuşabilirisin.
Bu kadar sıkıntı çekme, ailen ve akrabaların bu aşamada sana destek olacaklardır eminim.
O insan da fiziksel olarak hayatından çıkmış zaten, manen de çıkar....
Allah yardımcın olsun arkadaşım...
İlerde kafasını taşlara vurur ama o zaman da nafile olur. Sen kızın için alabildiğini almaya bak. Hiç öyle gurur yapıp "İstemem birşeyini." filan deme. Herkes yaptığı çocuğa sahip çıkacak. Çocuğu da bırak herkes davranışlarının sorumluluğunu taşıyacak. Doğru düzgün bir neden yokken éBen artık oynamıyorum." diye mızıklamak var mı? Adam gibi gelsin anlatsın gerçek nedeni o zaman. Üç kuruşa beş köfte, hem istediği olsun hem sonuçlarına katlanmasın, var mı öyle dava?
canım daha oncede yazmıstım sana ınan hayatta hersey bızım ıcın... ama boyle adamlar yuzunden bız kadınlar hep uzuluyoruz ama sen kararlı ol dık dur allah onu ıslah atsın
ınsan kızını aramazmı ya hanı senı sılmıs ya kızı
allahım sen boyle adamlara bırazcık vıcdan ver yarabbıımmm
serapçım avukat tuttum...işinde ne kadar uzman bilmiyorum...dört avukatla görüştüm ve bir tanesinde karar kıldım...fakat karşımda o kadar zeki insanlar varki...kaynanam ben nişanlıyken evliliğimize ücbucuk ay biçmişti...çocuk istemediler fakat evlendikten sonra hamile kaldım...çocuk onların dışında gelişen bir olaydı...def edilmeye çalışılan bir gelin olunca şu an eşimin sadece maaşı görünürde...ikimiz için alınan ev dahi kayınbabanın üstüne...düğünde takılan altınlarım verilmedi...doğru dürüst ev eşyası alınmadı...aile zengin ama kocamın üstüne görünür veya benim talep edeceğim somut görüntü yok...
hazalt konunu başından beri takip ediyorum..ok yaydan çıkmış artık..Şimdi mantığının ön planda olması gereken bir zamandasın.özelliklede çocuğunun yararına olacak hiç bir şey gözardı etme..maddi ve manevi.Erkekler için eş biterse çocukta bitebiliyor.genelleme yapmak istemiyorum ama yaşananlar hep bunu gösteyor.çocuğun ve kendin için mücadeleyi bırakma..güçlü olmak için illa kocaya ihtiyaç yok ve bunu başaracağını görebiliyorumm...
Hazal, canm bu işler o kadar kolay değil, senin aleyhine aldatma, ya da evlilik birliğini temelden sarsacak durum senin tarafından gelmediği için, sadece keyfi olarak boşanmayı istediği için sen burada çok avantajlısın aslında. Karşında çok da zeki insanlar olduğunu sanmıyorum. Telefonda sakın hakaret etme. O telefonlar muhakkak ya diafonlu ya da ses kayıtlı dinlenir, bir tanıdığımızın başına gelmişti, arkadaş ağzına geleni söyledi, mahkemede de adam, ''Evlendiğimizde de böyleydi, piskolojik şiddeti sadece erkekler uygulamıyor, karım bana piskolojik şiddet uyguluyor, hakaretlerine dayanamıyorum dedi, kadıncağız tek kuruş alamadı, babasıının evine bir bavuluyla döndü. Sakın ha, hakaret etme, ağzından fevri söz çıkmasın, şu aralar en dikkatli olunacak zamanlar. Çok soğukkanlı ol. Avukatınla da herşeyi ayrıntılı olarak görüş ki seni savunacak elinde bişeyleri olsun. Özellikle bu evliliği keyfi olarak bitirmek istediğini, kadın olarak en temel haklarının yendiğini, görüntüde tapu kayınpederinin üstüne de olsa, kendisinin emekli maaşı ile bu evin sahibi olamayacağını, eşinin bu konuda ailesine yardımcı olduğunu ve maddi olarak da sen zarar gördüğünü söyle.
Allah yardımcın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?