- Konu Sahibi hazaldt2008
-
her ne sebep olursa olsun sonuc önemli değilmi...terkedilen çocukla dul kadın olan benim...
arkadaşım baştan bende senin gibi düşünüyordum fakat zaman geçtikçe süreç çok acı veriyor insana dayanamıyorsun yıkılıyorsun acı çekiyorsun....
Bu kadar kırılmamızın sebebi kendimizi ortada bırakılmış hissetmek bence. O yüzden çok düşündüm, başka bir kadın olsa sırf gururumu kurtarmak için savaşırdım belki de belki de yürü gitttt derdim sadece ama sevdiğin adamın anne dediği kişiye karşı ne yapacağımı hiç bilemedim, elim kolum bağlı idi hep. Sütümü helal etmem deyince aklıma çocukluğumdaki mahallemin sütçüsü geldi, o zaman sütçü amca da sütünü helal etmez dedim kendi kendime :) Ben anne değilim, olamadım, kabul ediyorum ki annelik bir mucize ama neden ki karşımdaki kadın benim de bir annem olduğunu hiç düşünmedi bunu anlamıyorum.
eşimin açtığı dava dilekçesini ilk gördüğümde şok olmuştum bunalıma girdim bir sürü yalan dolan...
o sıralar bir av ile görüşmüştüm bana demiştiki sana hiç laf atan oldumu diye bende evet oldu dedim...peki ne yaptın dedi sinirlendim kızdım dedim...neden böyle tepki gösterdin karşındaki insan karaktersiz...kendini üzmene değermiydi dedi...
eşin karaktersiz insan sen neden bu kadar üzülüyorsun demişti...
hakkında hayırlısı olsun...karaktersiz insanlarla karşılamşız...inşallah ilerdeki hayatımızda iyi insanlarla karşıllaşırız o kaynanaların senin benim gibi olanların ...............................söylenecek söz bulamıyorum fakat yatacak yerleri yok...
canım hepsini okuyamadım ama dediğin gibi gelinen süreç beni yıkıyor demişsin ya işte orada inan çok üzüldüm...
belki böylesi hayırlı olacak senin adına...sen elinden geleni yapmışsınm neticede...gönlün rahat olsun...ileriki yıllarda inşallah daha mutlu olacaksın...umutlu ol herşeye rağmen..
arkadaşım nafakanın neden bu kadar az olduğu hakim çocuk büyütmüyor herhalde masrafı ne kadar oluyor bilmediğine göre...avukatım hakim hükmetmedi dedi...bana nafaka konusunda avukatım müvekkilim çalışmıyor desede anne bekleyecek dedi...eşim ise gayet rahat eşim ünv. mezunu çalışsın dedi...bazen hukuka o kadar güvenmemek gerekiyor galiba...eşim 800 tl maaşını göstermiş sadece hakimde buna binaen düşünüyor herhalde bekar adamdır diye...fakat ailesinin yanında kalıyor...ben yüz tl ile çocuk bakıyorum o 800 tl ile kendi geçiniyor...nasıl bbir tezatlıktır anlamadım...
eşimi süründürücem derken çocuğumun geleceği için üç kuruş tazminat alıyım derken sonunda üzülen bben olmak istemiyorum...fakat bu düşüncelerle bile belkilerle herşeyi hukuka bıraktım...
çocuğunu o kadar seven bir babaydıkı iki aydır görmüyor ayın yedisinde nafaka için aramıştı...avukat hemen icraya koymuş...insan bir ararda kızını sorar nasıl iyimi hastamı...böyle insanlar hiçbir şey haketmiyor...her hafta sonu belki kızını görmeye gelir diye bekliyorum fakat nafile boşuna...
sevgiyle kalın...
Arkadaşım seni dava süreci konusunda umutlandırdım, hayal kırıklığı yaşamış olmandan dolayı üzgünüm. Lakin pes etmek yok, hakkımızı kimse bize vermez aramadıktan sonra.
Çocuğuna verilen nafakanın bu kadar az olması gerçekten anlaşılır değil. Hakim çocuğun masraflarını müşterek karşılamanız gerektiğini düşünerek bu şekilde hükmetmiş. Bunun bir çok sebebi olabilir. Hakimin subjektif yargıları(çocukluğu, kendi ailesinde yaşanan durumlar, kendi çocukları vesair) sebep olabilir. Maalesef hakimler yaşadıkları şeylerden ötürü meseleyi objektif irdeleyemiyor olabiliyor. Biraz da durumu ona izah edebilecek delillerin sunulması gerekebilir. Neyse ben çok fazla şey söylemeyeyim bu konuda, bayan hakimlerden korkarım :)
Diğer sebep avukatının ihmali de olabilir. Avukatınla ilişkin asla güvensizlik üzerine olmamalı, bu meseleyi halledebilmelisin. Zira bu davanın maksatlarından birisi de davanın uzatılarak eşinin anlaşma koşullarında daha esnek davranabilmesini sağlamak olacak. Davanın uzaması 3 , 4 seneye mal olacak belki, bu sürede yanında durduğun avukatına itimadının olması şart.
öncelikle çocuğunun nafakasının arttırılmasını isteyeceksin. Bunun için çocuğunun giderlerini belgelemeye çalış ve mahkemeye sun. Aynı zamanda eşinin gelirinin beyan ettiği miktardan fazla olduğunu da ispat etmelisin. Bunu kredi kartı harcamalarından, ya da kredi ödemelerini eğer eşin yaptı ise (kısmen de olsa) bankadan sordurarak yapacaksın. Bunlar için celse bekleme avukatınla konuş, celseye hazır olacak şekilde bankaya sordurulsun. Aynı zamanda eşinin iş yerinden tanıklık edebilecek birisi varsa gelir konusunda tanık etmesini isteyebilirsin.
Çocuğunun ve kendinin eşyalarının tamamını alamadıysan bunları da ifade et. Eşinin düzeni bozulmamış, senin ve çocuğunun düzeni bozulmuş bunu üstüne basa basa mahkemede anlatman lazım.
Sanıyorum seninle ilgili nafakaya henüz karar verilmemiş. Tabi bunu bilebilmem için celse zabtını görmem lazım. Davalı- karşı davalının nafaka isteminin reddine gibi bir ibare var mı mesela? Henüz karar verilmemiş olabilir, hakim tarafların sosyo ekonomik durum araştırmasını bekliyor olabilir. Senin bir sonraki celsede tekrar talebini dillendirmen gerekecek. Red etse de tekrar talep edebilirsin. Bu nafaka geçici tedbirdir, yargılamanın herhangi bir aşamasında hakim hükmedebilir. Bunun için de kendi masraflarını belgele. Evlilik sırasında çalışmadığını da ifade et. Bu çalışmama kararında eşinin nasıl bir etkisi var bilmiyorum. Şayet senin çalışmana mani olmuşsa, ya da evlenmeden önce çalışan bir bayan iken evlilik sırasında çalışmadı isen bu tazminat kalemini bile arttırır. Çalışmaktan mahrum kaldığın dönemi isteyebilirsin. Ama ispat etmelisin bunları, nasıl ispat edebilir isen şahitlik bile olur. Masraflara dair belgen olursa daha ikna edici olacaktır.
Bir de avukatınla görüşerek karar ver. Eşinin üniversite mezunu olduğunun ve çalışabileceğini söylemesi seni biraz hazır lokmacı göstermeye çalışmakla ilgisi olabilr. Sen de iş bulmak için gösterdiğin çabayı mahkemeye gösterebilirsin. Mesela girdiğin sınavın ve sonucun hakimi etkilemesi ihtimali yüksek. Hayatının en karışık zamanında iş bulmak için gayret sarfediyorsun. Sorumluluktan yüksünmüyorsun. Bunu avukatınla teati edin.
Sana bu örneği vermiştim, yaklaşık 2 sene evvel elimdeki bir dosyada 6 ay süren bir evlilikte şiddet görmüş kadının vekili idim. Boşanma davasını açar açmaz bir iş bulup asgari ücretle çalışmaya başladı. Eşinin maddi durumu çok iyi idi, babasına ait bir firmada çalışıyordu. Dava açılır açılmaz koca işten ayrıldı. Biz de harcamalarını belgeledik, bu adamın hiçbir geliri yokken nasıl olurda bu şartlarda yaşar dedik. Ve hakim 700 tl civarında nafaka hükmetti. Düşün çalışmayan bir adamdan çalışan eşe bu nafaka verildi. Seninkisinin miktarının bu olması belki tartışılır. Ama bu iyi bir örnek. Kendini nasıl ifade edebildiğin çok önemli.
Açıkçası 100 tl gibi bir nafakanın verildiği dosyam hiç olmadı. Ama bu miktarların geçtiği dosyalar olduğunu biliyorum. Ankarada iştigal eden avukat arkadaşlar genel meyili daha düzgün ifade edebilirler, bizi aydınlatabilirler.
Elindeki tüm delileri kullan arkadaşım. Şu edirneye gitme olayı(Edirne idi sanırım, eşinin ablasının yanına gidilmesi gibi) kullanmadın mı? dilekçeni merak ediyorum açıkçası. Seni o evi terk etmediğini , mağdur durumda bırakılanın sen olduğunun iyice ifade edilmesi şart.
Takip ediyorum konunu, özelden mesaj atamıyorum. Umarım destek olabileceğim bir şeyler çıkar.
Pes etmek yok ama, yavaş yavaş toparlanacak hayatın.
Hazal arkadaşım aynı sey benım başımda acılar ortak hepsını okudum hep kendı yaşadıklarım dahada canlandı detaylıca kendımı gordum.Hep aynı taktıkler senın kı gene annene gonderınce arada ilgilenmıs senı ıyıce bır bosluga atmamıs.Benım kocam köpek gıbı yalvardı evlenmekıcın elınden gelenı yaptı.2 aaylık evlıyke ailesının laflarına bakıp ben anneme gıttıgım bır aksam bana aynı senın gıbı telefonda hat kapatırgıbı bıdaha bu eve gelme ıstemıyorum snı dedı.Bende bu tur ailesının ve kendıısnın kıskırtmalarından ve orkuarak acele karar verdım belkı boşanma davamı açtım.ama haklarımı korumak ıcın elımden gelen tek şeybu ydu o an.En acısıda bende onun yuzunden cocuk aldırdım.Basda hıc uzamasın tek celsede kopsun gıtsın kurtuayım dıyordum ama.Şımdı dıger arkadasların dedıgı gıbı zaman gectık.e acıları unutuyor sankı bsey olmamıs gıbı özluyorsun.Bende elımden gelenı ardına koymıcam ne olcaksa olsun uzarsa uzasın.Ve hala elle tutulur boşanma sebebımız yok.İftıralarla yalanlarla cıkmıslar boşanma davalarında karsımıza.
arkadaşım merhaba...öncelikle geçmiş olsun diyorum....
benim klasik kullandığım bir söz var...erkeklerin hepsi aynı aradaki tek fark kimi uzun kimi uzun boylu kimi esmer kimi sarışın kimi zayıf kimi şişman....
fazla bilgi vermemişin dava açtınmı kaç yıllık evlisin...hangi süreçtesin...ben altı aydır boşanma sürecindeyim....
çok üzüldüm yazıklar olsun annesine beraber karar almışlar birde. karı kocanın arasına girmek kadar günah birşey yoktur yazık yaaa inşallah düzelirsiniz bi evlilik danışmanına gitseniz canım belki aklı başına gelir
üzülme canım ama bencede başka birisi var. Sevse ayrılmaz, seven insan ayrılır mı ki? Anneside doldurmuş zaten belli. bu işin peşini bırakma bence düş peşin ara bul kadın varsa eğer gerçekten mahkemede çok işe yarar. Allah hayırlısı neyse onu verir inşallah. Ama mahkemeyide hafife alma görüyoruz hep kocaları insanlara neler yapıyor olan kadınlara çocuklara oluyor. Allah yardımcınız olsun
Hazal,özelden mesaj atmıssın ama ben cevap yazamadım ordan daha özl msj hakkım yokmus,bana maıl adresını yazabılırmısın özelden ordan ulaşırız bırbırımıze..
Ben ıkı ay evlı kaldım.Ekım ayından avamı açtım arkamdan bır hafta sonra o dava açmış.6 ay oluyor benımde.dorduncu durusma olacak.Benım şahıtler dınlendı,bırde gelecek ay onun şahıtler dınlenecek.Tedbır nafakası bağlanmış ama benım daha haberım yok bıseyden..Ben ıkı ay evlı kaldım uysal sakın bır ınsanım.Eşim ailesıyle benım aramda köpru gorevını ustlenemedı.Zaten ıkı aylık bır berberlıkten sonra evlendık.Çokda fazla aılesıyle hasır nesır degıldım.Neymıs evlendıgımızde onlar bıze hıc gelmemıs.esım bana hıc destek vermedıkBızım evlılıgımızde babasının boşanın dıye usteleyıp benı kalbımı kırarcasına davranmalarından zaten ben onları evıme bıle davet edıcek psıkolojıde degıldım.Kaldıkı esımde hıc moral destk yardımcı olmadı.Benım evlılıgım boyle gectı anlıycagın.Ama dersen sevıyormusun hala sevıyorum ya.Çunku benımkalbım temız,tum ıyı nıyetımle onunlaydım.Dedıya boşanma kararını knusamadan bırakın helalleşmeyı anıden ayrıldık koptuk.Gecenlerde aradımyuzume kapattı.Ben hala bırkere olsun onu gormek ıstıyorum ama o telefona bıle cıkmıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?